- 15 Aralık 2014
- 219
- 83
- 37
-
- Konu Sahibi Selin KORKMAZ
Çok detaylı bilgim yok, ama yakın bir arkadaşımın annesi bu rahatsızlığa yakalanmıştı yıllar önce. Ona da kolit ya da kanser dediler ilk başta, kolit çıktı. Erken teşhis her hastalıkta olduğu gibi bunda da çok önemli. Bizimki biraz ihmal etmiş ilerlemişti. Umarım erken teşhistir arkadaşınızınki.erkek arkadaşıma sağ bağırsak bitiminde kalınlaşma demişler usg sonucunda ve ya sertap erenerde olan hastalık kolit ya da ALLAH korusun kanser falan diye yorum yapmışlar ve tomografi istemişler . moralimiz aşırı derecede bozuldu pazartesiye gün vermişler daha da çok var . çevrenizde belki bu hastalıkdan olan vardır ya da bir bilginiz vardır yardımcı olursanız sevinirim
teşekkür ederim inşGeçmiş olsun inşallah biran önce iyileşir
korkma önce sonucu bekle basit bir ibs de şişirir barsağı bana doktor aynen şu cümleyi kurmuştu..teşekkür ederim inş
dahiliye doktorları ... bende kendi doktoruma sordum kanlı ishal aşırı kilo kaybı yoksa çok ciddi bir durum düşünmüyorum ben belkide antıbıyotıkle geçicek bir durumdur dedi ama işde kafamız karıştı bi kerekolonoskopi yapılması gerekli.bende de bu hastalığın şüphesi vardı..kolonoskopi en kesin sonucu verir..
bendeki ibs çıkmıştı..yani aslında kısacası,psikolojik sıkıntılarda,stres durumunda direkt barsaklarıma vuruyor,ishal oluyorum..
ayrıca bu kolit ya da kanser diyenler kimdir onu anlamadım?en doğru teşhis için gastroentrolog uzmanı bulup gidin..ve gerekirse kolonoskopi yaptırın..
öyle her şüphe diyene de inanmayın..
ayyyy inşşş yaaaBenim ablamda kansizlik vardi ve bazi bagirsak sorunlari vardi. Doktor hemen bagirsak kanseri demis ama kolonoskopi yapacagiz demisti. Ablam 10 günde 10 kilo vermisti. Kolonoskopi yaptirdik baska yerde ve cok şükür hicbir sorun cikmadi. Siz o doktorlara bakmayin. Hemen her seyin en kotusunu soyluyorlar..
ayyyyy sahimii iyi geldi bu bana vallahi ya çok teşekkür ederimmkorkma önce sonucu bekle basit bir ibs de şişirir barsağı bana doktor aynen şu cümleyi kurmuştu..
20 yıllık doktorum bu kadar kalın kalın barsak görmedim
dahiliye uzmanına değil,gastro uzmanına gitmelisiniz...her hastanede olmuyor ne yazık ki özel bir uzmanlık alanı..ancak en doğru teşhis ve tedaviyi onlar verirler..mide barsak uzmanlık alanları da...dahiliye doktorları ... bende kendi doktoruma sordum kanlı ishal aşırı kilo kaybı yoksa çok ciddi bir durum düşünmüyorum ben belkide antıbıyotıkle geçicek bir durumdur dedi ama işde kafamız karıştı bi kere
korkma dermansız dert yok varsay ki kanser artık grip gibi karbonatlı su ve Gümüşsuyu olayını araştırmanızı tavsiye ederim sonuç sıkıntılı çıkarsa korkma Allah varayyyyy sahimii iyi geldi bu bana vallahi ya çok teşekkür ederimm
OLSUN YİNEDE OLMASINkorkma dermansız dert yok varsay ki kanser artık grip gibi karbonatlı su ve Gümüşsuyu olayını araştırmanızı tavsiye ederim sonuç sıkıntılı çıkarsa korkma Allah var
gaz hissi sağ tarafda yanma agrı dayanamıcak kadar değil ama ishal durumu yok normaldahiliye uzmanına değil,gastro uzmanına gitmelisiniz...her hastanede olmuyor ne yazık ki özel bir uzmanlık alanı..ancak en doğru teşhis ve tedaviyi onlar verirler..mide barsak uzmanlık alanları da...
belirtisi nedir arkadaşınızın?geçmeyen ishal mi?
kanama,geçmeyen ishal gibi durumlar yoksa,şimdilik çok endişe etmeyin bence..ama mutlaka kpntrolleri yaptırın tabii ki..gaz hissi sağ tarafda yanma agrı dayanamıcak kadar değil ama ishal durumu yok normal
işte tomografi istenmiş ilaçlı oda p.tesi ye beklemek sıkıcıkanama,geçmeyen ishal gibi durumlar yoksa,şimdilik çok endişe etmeyin bence..ama mutlaka kpntrolleri yaptırın tabii ki..