- 6 Temmuz 2019
- 1
- 0
- 1
- 36
- Konu Sahibi Gulsah Sengoz
-
Beyaz gürültü dinletebilirsin. Uygulamalar var o şekilde rahatlamasına yardımcı oluyorKolik bebeğim var ve geceleri kabus olmaya başladı bu durum ne yapmam gerek lütfen yardım ?
Inan ben de damla vs ne varsa kullanıyorum. Yokk care yokk vermiyorum artik damla vs. Kiraz cekirdegi kemeri almıştım biraz aglama krizinde iyi geldi gibi. Bir de bu sevi bebenin kiraz cekirdekli reflü ve gazli bebekler ocin olan yatagi var ondan aldim. Onda sabaha karsi cat cat cikarmaya falan başladı. Ama 4 buçuk aylik olduk ve simdi icine sığmıyor. Ben ogrendim kii hiicc bisey değilmiş care . Tek care annenin sakin ve huzurlu olmasi. Telasi birakamayinca bir sure sonra cocuk kendini yanimizda guvende hissetmiyor ve meme reddi basliyir. Ben 2 buçuk aydır reddetmesine ragmen emzitmeye çalışıyorum. Unutma kolik bebek demek anne karninda cikinca bunalim yasayan bebek demekmis ve tek care anneye yakin olmasi. Bize oyle dedi doktor. Bebeğin kendini guvende ve huzurlu hissetmesi lazımmış
Ben bunu 4 aya girince anladım ve biraz daha sakinledim. Bebeğim eskiye göre gazi var ama kriz gibi gelip surekli ağlamıyor. Genelde kucakta tutuyorum ama artik dediğiniz gibi oyun halisina inmek istiyor. Geriye dogru atıyor kendisini. Neredeyse kafasi popisine degecek:)) o oynadikca arada gaz atıyor. Ne yaplim 6 aya az kaldı insllhAynen öyle.Tek çare zaman, anne sevgisi ve anne sakinliği. Bırakın yapışık kalsın size koala gibi. bir süre sonra isteseniz de durmayacak kucağınızda :)
Merhaba hangi mama acaba lütfen dönüş yaparmısınız baya zor durumdayız 5-6 çeşit mama denedim hala az gaz yapanı bulamadımKolik bir bebek yetiştirmiş bir anne olarak tek tavsiyem sakin olun ve bu günlerin geçeceğini düşünün. Benim tavsiyem hiçbir damla, bitki çayı vs vermeyin bebeğinize. İnanın sadece zamanı geldiğinde geçiyor kolik, başka hiçbir şey fayda etmiyor. Anne sütü alıyorsa kendinizi ve onu sıcak tutun, üşütmeyin. Eğer mama kullanıyorsanız da anti kolik mama tercih edin. Benim kızım anne sütü almadı hiç özel durumlarımızdan dolayı ve mama ile beslendi. Ben anti kolik mamayı keşfettiğimde ise 2,5 aylıktı. Anti kolik mama tık diye kesti herşeyi. Ama tabi bu mamaya başlayn tavsiyesi değil, ASLA. Anne sakinse bebekte sakindir, aklınızdan çıkarmayın. Veee hepsi geçecek
Merhaba hangi mama acaba lütfen dönüş yaparmısınız baya zor durumdayız 5-6 çeşit mama denedim hala az gaz yapanı bulamadım
Bebeğiniz şuan da nasıl benmki 3 aylık oldu gaz hiç azalmadı hatta artarak devam ediyor sürekli gaz çıkarıyor ama rahatlamıyor yine de ve hep ağlıyırBen bunu 4 aya girince anladım ve biraz daha sakinledim. Bebeğim eskiye göre gazi var ama kriz gibi gelip surekli ağlamıyor. Genelde kucakta tutuyorum ama artik dediğiniz gibi oyun halisina inmek istiyor. Geriye dogru atıyor kendisini. Neredeyse kafasi popisine degecek:)) o oynadikca arada gaz atıyor. Ne yaplim 6 aya az kaldı insllh
Bu mamayı verrken emzirmeye devam ettiniz mi benm bebeğim gazdan patlayacka vaziyette ben de acaba böyle bi mama alıp emzirmesem mi diyorum ( bi sürekiğine benm sütğmden kaynaklanıp kaynaklanmadığını anlmak için )canım birkaç markanın anti colic (AC diye geçiyor) mama çeşidi var ama ben Aptamil Conformil kullandım. tık diye kesti inan.. inşallah sizde de işe yarar. Allah yardımcın olsun, çok zor biliyorum
Sizi uzmek istemem ama bebegim 7 bucuk aylik ve hala gaz var. Ama oyle surekli aglama vs kalmadi. Saga sola dönerken falan atıyor. Bence yere bi örtü vs ya da oyun halısı koyun debelendikce atıyor. Hem dönmeyi vs öğreniyor. Ben öyle yaptim. Kolik biraz farkli bir durum. Dr benim stresimin yansıdığını ve bebeğin kendisini kötü hissettiğini söyledi. Rahatla ve tadını çıkar bir bebeğin var dedi. Ve gerçekten ne zaman ki ben rahatladım, iste o zaman bebeğim rahatladi. Hii gaz var ama kramp seklinde olmuyor. 5 ayliktan beri. Ultrason röntgen bakıldı gecen cok fazla dedi. Bu benden de kaynaklı olabilir ama. Çünkü benim miniğim meme sefasi yaparak uyuyor. Ben öyle düşünüyorm. Bir de diş çıkarma safhamiz basladi. Ikisi bir olunca zor oluyor ama bebeğimin bu anlarını kötü düşüncelerle hatirlamak istemiyorum. Bu yüzden bu günlerin tadını çıkarıyorum. Çünkü bebek gelişimin de 1 gün bile çok fark ediyor.Bebeğiniz şuan da nasıl benmki 3 aylık oldu gaz hiç azalmadı hatta artarak devam ediyor sürekli gaz çıkarıyor ama rahatlamıyor yine de ve hep ağlıyır
İnşallah hepimizinki bir an önce sağlıklarına kavuşurlar
Sizi uzmek istemem ama bebegim 7 bucuk aylik ve hala gaz var. Ama oyle surekli aglama vs kalmadi. Saga sola dönerken falan atıyor. Bence yere bi örtü vs ya da oyun halısı koyun debelendikce atıyor. Hem dönmeyi vs öğreniyor. Ben öyle yaptim. Kolik biraz farkli bir durum. Dr benim stresimin yansıdığını ve bebeğin kendisini kötü hissettiğini söyledi. Rahatla ve tadını çıkar bir bebeğin var dedi. Ve gerçekten ne zaman ki ben rahatladım, iste o zaman bebeğim rahatladi. Hii gaz var ama kramp seklinde olmuyor. 5 ayliktan beri. Ultrason röntgen bakıldı gecen cok fazla dedi. Bu benden de kaynaklı olabilir ama. Çünkü benim miniğim meme sefasi yaparak uyuyor. Ben öyle düşünüyorm. Bir de diş çıkarma safhamiz basladi. Ikisi bir olunca zor oluyor ama bebeğimin bu anlarını kötü düşüncelerle hatirlamak istemiyorum. Bu yüzden bu günlerin tadını çıkarıyorum. Çünkü bebek gelişimin de 1 gün bile çok fark ediyor.
Kiraz cekirdekli kemer yatak vs almıştım. Onunla cokk rahat uyuyordu kızım. Egimli olduğu icin gazını geçe uyur-ken çıkarıyordu baya. Sabaha kadar uyuyordu. Simdi icine sığmıyor. Sığsa da cok hareketli olduğu icin kullanamıyorum. 5 aydan beri geceleri arada uyanmaya vs başladı. Öyle iste. Umarim sizin ki kısa sürer. Minige sağlık diliyorum. K.bakma fazla uzattim sanırım.
Hiç azalmadı mı pekiş benmkii şuan aşırı fazla sürekli çok fazla çıkarsada bitmiyor bu şekilde mi devam ediyor :/ ?
Sizi uzmek istemem ama bebegim 7 bucuk aylik ve hala gaz var. Ama oyle surekli aglama vs kalmadi. Saga sola dönerken falan atıyor. Bence yere bi örtü vs ya da oyun halısı koyun debelendikce atıyor. Hem dönmeyi vs öğreniyor. Ben öyle yaptim. Kolik biraz farkli bir durum. Dr benim stresimin yansıdığını ve bebeğin kendisini kötü hissettiğini söyledi. Rahatla ve tadını çıkar bir bebeğin var dedi. Ve gerçekten ne zaman ki ben rahatladım, iste o zaman bebeğim rahatladi. Hii gaz var ama kramp seklinde olmuyor. 5 ayliktan beri. Ultrason röntgen bakıldı gecen cok fazla dedi. Bu benden de kaynaklı olabilir ama. Çünkü benim miniğim meme sefasi yaparak uyuyor. Ben öyle düşünüyorm. Bir de diş çıkarma safhamiz basladi. Ikisi bir olunca zor oluyor ama bebeğimin bu anlarını kötü düşüncelerle hatirlamak istemiyorum. Bu yüzden bu günlerin tadını çıkarıyorum. Çünkü bebek gelişimin de 1 gün bile çok fark ediyor.
Kiraz cekirdekli kemer yatak vs almıştım. Onunla cokk rahat uyuyordu kızım. Egimli olduğu icin gazını geçe uyur-ken çıkarıyordu baya. Sabaha kadar uyuyordu. Simdi icine sığmıyor. Sığsa da cok hareketli olduğu icin kullanamıyorum. 5 aydan beri geceleri arada uyanmaya vs başladı. Öyle iste. Umarim sizin ki kısa sürer. Minige sağlık diliyorum. K.bakma fazla uzattim sanırım.
Aptamil Conformil mama ama tabi ki bebeğinizi sütten kesmeyin. Günde 1 kere mama verecekseniz de şırınga veya kaşıkla verin, biberonla değil. Bebeğinizi memeden uzaklaştırmayınBu mamayı verrken emzirmeye devam ettiniz mi benm bebeğim gazdan patlayacka vaziyette ben de acaba böyle bi mama alıp emzirmesem mi diyorum ( bi sürekiğine benm sütğmden kaynaklanıp kaynaklanmadığını anlmak için )
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?