• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kolik mi atak mı

crn_21

Aslan anası
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
1 Aralık 2011
3.603
5.552
358
36
Kızlar merhaba. Bebeğim 5 haftalık oldu. Dün ve bugün akşam saatlerinde çok ağlıyor ve bu ağlama memede de devam ediyor. 2 dakika falan emiyor sonra meme agzindayken bir anda yüzünü eksitip ağlamaya başlıyor. Ne yaptıysak susmuyor. Hoplatirsak falan biraz susar gibi oluyor ama sonra yine devam. 2-3 saat bu şekilde oluyor sonra bi şekilde uyuyor. Kolik mi yoksa 5.hafta atağı mı anlamadım. Yoksa başka bi sıkıntısı mı var diye düşünmeden edemiyorum. Gazı çıkıyor bu arada onda sorun yok ama çıksa da bi süre sonra yine ağlıyor.

Umarım öyledir de geçer. Kolikse daha büyük sıkıntı 😞 ağlama nöbetinin süresini göz önünde bulundurunca kolige benzemiyor gibi ama hayırlısı
Kolik hakkında bir fikrim yok ama zamanlama açısından atak gibi görünüyor. Rahat olun geçecek ❤️

Kolikte en az ... gün sıkıntı yaşanmalıdır vb. Gibi kriterler var istersen bir kontrol et canım ama bence atak. Mızırdanmalar var gibi gibi 🐣

Karın ağrısı olabilir.sadece gazdan değil üşütmüş olabilir yada siz bel ve ayaklarınızı üşütmüş olabilirsiniz. Ben nezaman azcık üşüsem akşam fena ağlıyor. Anca gaz damlası ve çarşafla sallayarak susturuyorduk. Dişten olduğunu da saçma zamanlarda terlemesinden anlıyordum.

Karın ağrısı olabilir.sadece gazdan değil üşütmüş olabilir yada siz bel ve ayaklarınızı üşütmüş olabilirsiniz. Ben nezaman azcık üşüsem akşam fena ağlıyor. Anca gaz damlası ve çarşafla sallayarak susturuyorduk. Dişten olduğunu da saçma zamanlarda terlemesinden anlıyordum.
Üşütme sanmıyorum evi ve kendimi hep sıcak tutuyorum. Zaten üşütme olsa bi tek akşam olur mu bu krizler bilemedim. Terleme bizimkinde de var ama ağlamaktan bence. 5.haftada diş çıkarıyor olamaz sanırım yani inşallah 🤣🤣

Bebeğiniz kolik mi atak mı cıktı? Birebir aynı durumu yaşıyoruz çünkü

Kızlar merhaba. Bebeğim 5 haftalık oldu. Dün ve bugün akşam saatlerinde çok ağlıyor ve bu ağlama memede de devam ediyor. 2 dakika falan emiyor sonra meme agzindayken bir anda yüzünü eksitip ağlamaya başlıyor. Ne yaptıysak susmuyor. Hoplatirsak falan biraz susar gibi oluyor ama sonra yine devam. 2-3 saat bu şekilde oluyor sonra bi şekilde uyuyor. Kolik mi yoksa 5.hafta atağı mı anlamadım. Yoksa başka bi sıkıntısı mı var diye düşünmeden edemiyorum. Gazı çıkıyor bu arada onda sorun yok ama çıksa da bi süre sonra yine ağlıyor.
Gaz sancisi olabilir gibi geldi bana. Sabahtan aksama kadar besleyip gazini duzgun cikaramadiysa aksam ustleri aglamalari normal. Bende ikiz var o donemlerde tam gaz sancilari baslamisti. Ben besledikten yarim saat sonra gaz masaji yapardim. Bir de havluyu utuleyip karin ve popo cevresine koyardim. Bir diger konu da sancilari basladiginda karinlari tok olsa bile emmek istiyorlar. Bunu yaptiginiz an isler daha da kotu oluyor, cunku gazin ustune gaz ekliyorsunuz. Ben tam bu donemde emzik kullanmaya da baslamistim. Cunku gaz girdigi gibi cikmasi lazim. Bir de yere koyarsaniz ayaklari ile cirpinarak kendi kendine cikarmayi ogreniyorlar. O da cok yardimci oluyor.
Bir de biz o donemde pilates topu ile uyutuyorduk. Cok isimize yaramisti. Sizin hoplatarak uyutmaniza benzer bir method diye dusunebilirsiniz

Back