Çocuk Hastalıkları Kolik bebek anneleri çözüm onerileri istiyorum

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

Lepistesb

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Mayıs 2019
3.012
6.406
88
Merhabalar kolik bebegi olan Anneler öncelikle Allah yardımcimiz olsun tez zamanda düzelmeleri dileğimle..
Kolik konusunda bir çözümünüz var mi bana önerebileceğiniz ilac olur masaj olur cay olur araç gereç olur bulduğunuz mucize care istiyorum.
Ne zaman ve nasil gecti yada hafifledi fikirlerinizi istiyorum

allah yardimciniz olsun bizim 15 aya kadar surdu ama ara ara vuruyordu 5 aydan sonra azaldi 6. ayda ek gida le tekrar basladi rezalet bir donemdi. hicbirsey gecirmiyor ne yazikki oyle buyuk umutlar beslemeyin, ancak piyasadaki tum ilaclari denemis biri olarak en cok faydayi kimyondan ve gaz masajinsan gordum. bir de sabaha kadar kucagimda kanguru ile gezdiriyordum ben, gozlerim kapali isiklar kapali... ve hic uyumadan sabah ise gidiyordum alarm sesiyle cocugu birakip ama gecti:) hepsi gecti cok sukur:) suan 32 aylik ve 8-9 saat araliksiz uyuyor geceleri, aglama krizlerimiz bitti... zor buyuyorlar ama cabuk buyuyorlar... bolca sabir diliyorum size

Canım kolik bebegim yok ama yegenim kolikti sana dogal ve eskilerin kullandığı Bi yöntem önerebilirim faydasını yegenim de bizzat gördügüm için nasıl bir mucize olduğunu biliyorum bahsettigim şeye bizim orada höllük derler temiz toprak oluyor canım bu gübre falan karışmamış olmalı bu topragı taştan vs ayrılsın diye eleyip kullanıyorsun bebegini bezi olmadan bu topraga yatıracaksın gögsünün altına kadar gelecek toprak ama bu topragın birazını ısıtıyorsun biraz da soguk olana karıştırıp ılık Bi karışım oluşuyor buna bebegini dedigim gibi göm ama yapacağın zaman bebeginin uyku zamanı olsun ki o sıcak topragın içinde bebek rahatlayıp saatlerce uyuyor biz bütün yegenlerime yaparız bunu ve hiç gaz sancısı olmaz ama bir yegenim uzakta dogdu yapamadık ve o kolikti aşırı gaz problemi yaşıyorduk sonradan ona da köye gelince yaptık ve düzeldi bende bebegim Dogunca yapacağım köyden getirip. Bebeginin beşigine toprak dökülmrmesi için bi kundak hazırlamanda fayda var

Merhabalar benimde oğlum kolik bir bebekti biz karnına bebe yağı ile masaj yapardık sıcak bez sarardık karnını sıcak tutsun diye bide doktorumuz ılık suda oturtmamızı söylemişti çok ağladığı zamanlarda işe yaramıştı bizde, 4.ayına girdiği zaman ayakları çok hareketlenince geçmişti bizde gaz sancıları yorucu zamanlar ama geçiyor sağlıkla büyütün bebeğinizi

Ahh başlığı okuyunca o günlerim geldi aklıma.
Rabbim yardımcınız olsun. Koliği çeken bilir. Biz tavsiye edilen hiçbir damladan fayda görmemiştik. Tek çaresi zaman. En azından bizim için öyleydi.

Ah ne zor zamanlar gecirmissiniz hemde cok uzun ben hevesle 3.ayin gecmesini bekliyorum insallah öyle olur
Kimyonu bebege de veriyor muydunuz siz kimyonu ne kadar siklikla tükettiniz cay olarak mi
Bizde carsafta salliyoruz aglamasin yeter ki diyorum artik razıyım sallamaya

Bundan hemen anneme bahsedecegim mutlaka onlar o toprağı bilirler cok teskkur ediyorum bilgi icin yaparsak jnsallah bizede mucize gibi gelir

Cok agladigi zamanlar hicbirsey fayda etmiyor kriz gibi cok zor .. ya zorla uyutuyorum ya agliyor . Gunluk rutin bu ikisi arasinda . Şöyle biraz dursa masaj yapacam ama yok. 2 aylik olduk 3 de gecerse umudumuz 4 de bitmesinden yana hadi insallah

Ahh başlığı okuyunca o günlerim geldi aklıma.
Rabbim yardımcınız olsun. Koliği çeken bilir. Biz tavsiye edilen hiçbir damladan fayda görmemiştik. Tek çaresi zaman. En azından bizim için öyleydi.
Aynen öyle her gecen gun bir gün daha gecti bir gun daha büyüdü diye düşünüyorum . Gün gecirme odali yasıyorum buyumesini bekliyorum biraz daha

Bundan hemen anneme bahsedecegim mutlaka onlar o toprağı bilirler cok teskkur ediyorum bilgi icin yaparsak jnsallah bizede mucize gibi gelir
Valla canım ben o mucizeye bizzat tanık oldum bütün gün aglayan geceleri uyku nedir bilmeyen uyusa bile yarım saat sürmeyen yegenim bu höllüke yatınca rahat 2 3 saat uyuyordu hatta çogu zaman yengem emzirmek için kendi uyandırmak zorunda kalırdı hem gayet dogal zararsız Bi yöntem bebegin uyanınca toprak temizlensin diye poposunu bide ılık su ile yıkayıp üzerini geri giydiriyorsun ama geceleri yaparsan bunu 2 saatte bir degiştirmeni tavsiye ederim çünkü bebek bu topraga işedigi zaman Bi zaman sonra toprak soguyup bebegini üşütebilir. Ayrıca topragı fazla ısıtmamam lazım bebeginin cildini yakmayacak ılık olacak onu da elinle ayarlamaya dikkat et şifa bulur inşallah bebegin

Bilirim o ağlama krizlerini bir anne ve babanın çaresiz olduğu zamanlar ama geçiyor bu günlerinizi gülerek hatırlayacaksınız sadece biraz sabır

Bir de anne sütümü mama ile mi besliyprsunuz eğer mama ise kullandığınız marka da bebeğe gaz yapabilir

Canım ben bebeğime rezene veryodum günde 3 kere 1 çay kaşığı .. kendim de içiyorum Birde nette masaj gördüm onu yapıyorum işe yarıyor..

kimyonu cocuga da veriyordum kendimde iciyordum:) zararli olabilir fikrim yok, ama inanin artik doktora "morfin filan bile verebilirsiniz yeter ki bitsin" dedigim noktalardaydim. cocuga verirken bir cay kasigi silme kimyonu bir bardak sicak suyun icine atip uzerini kapatip 5 dakika demliyordum sonra 2-3 cc halinde emzirme oncesi veriyordum.cocugu icmeyenler icerisine seker de katiyormus ama ben seker eklemedim ve cocugum itiraz etmiyordu:) ben kendim zaten kimyon yemekten icmekten sucuk gibi kokmustum

cocuklara verilen her turlu ilac ve bitkisele karsiyim
aslinda. ihlamur dahi kontrollu veririm su yasina geldi.ama o kolik donemi oyle yipratici ki.... anliyorum sizi. cozum olacak her ihtimali degerlendirmek istiyorsunuz. deneyin mantiginiza yatan herseyi. bir anne cocugu icin en iyi neyse onu bilir zaten

burdaki amac cocugun karin ve kasik bolgesini sicak tutmak olsa gerek. kirz cekirdegi yastiklar var nisbeten ayni isi goruyor hem bu kadar zahmetli degil:) bu yastiklardan da kullandik biz kendimiz dikmistik yazdan kiraz cekirdeklerini biriktirip nisbeten rahatlatiyor evet

Canım daha zahmetsiz diyorsun haklısın ama topragın insan vücuduna pozitip enerji verdigini de unutma biz yegenime sıcak havlular falan denedik karnını falan elimizden geldigi kadar rahatlatmaya çalıştık ama hiç biri böyle etkili olmadı

Ben bunu bir defaya mahsus gibi anladim ama bezinin içine mi koyuluyor bu toprak

Canım benim önce çoook sabır ve acil şifa diliyorum sana ve evladına. Ben bunu o kadar zor yaşadım ki anlatamam.Rabbim beterinden korusun tabi. Denemediğim yöntem yapmadığım şey kalmadı ama bunların hepsi sadece anlık çözüm olurken 2 tanesi beni çok rahatlattı. 1. Si yüzüstü yatırırdım ama sadece gündüz ve gözümün önündeyken. Ayrıca başını da o pozisyonda sağa sola çevirebiliyordu. Gazını rahat çıkarıyordu ve sancısı azalıyordu.2. Si kundak ve beyaz gürültü. Gece uyuyacağı zaman ağlarken önce kundak yapardım sonra kucağıma alıp hafifçe sırtına pıspışlarkrn şşşş derdim ve sakinleşince de kucağımda salınarak beyaz gürültü (fön makinesi sesi ) ile uyuturdum. Bu sesi tesadüfen ayaklarını ısıtıp gaz çıkarmasına yardımı olması açısından fön makinesi kullanırken keşfettim. 3. Aydan sonra 5 saatten 3 saate düştü akşamları ve gündüz de sadece kaka öncesi çok ağlardı.Altını açmak da işe yarıyor. Ama en etkilisi bacaklarını karnına nazikce bastırıp ayaklarını burnuna değdirmek. Ben her akşam bunları muhakkak yaptım. 4. Ayında artık tamamen geçmişti. İnşallah senin de biran evvel geçer.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…