Kolik Bebeğimle Çalışma Hayatına Dönmek

psikolojikdanismannisa

Sadece İnsanım
Kayıtlı Üye
31 Aralık 2024
79
18
3
27
Sevgili anneler kendi ofisim var ve doğum sebepli ara vermiştim. Doğumdan sonra hemen dönerim dedim ama depresyon ve kolik bebeğimden mütevellit dönemedim.

Artık dönmek istiyorum ama uyku denen şeye hasret kalıyorum. İşe gitmeden hem de. Anneanneye çocuğu birkaç saatliğine bırakma ihtimalim olacak. Tüm gün değil maalesef. Siz çalışma, uyuma ve bebek dengesini nasıl gözettiniz acaba?

Şimdi annemin evinde kaldığım için annem günde 2 saat falan uyumama müsade ediyor sağolsun. Ama evime geçince bu böyle olmayacak. Anca annem gelse dahi ben işe gidebilirim o 2 saat.

Emzirme durumu da var. İşte çok duramadan dönmem de gerekecek.

Bakıcı tutsanız?

En az asgari ücret istiyorlar. Sigortası vs da var
Gayet normal değil mi istekleri?
Eğer devlet okulunda psikolojik danışmansanız (kullanıcı adınızdan hareketle bu yorumu yapıyorum) hem çalışma süreniz süt izninden dolayı kısa olacak hem de bakıcıya vereceğinizin iki katını kazanacaksınız zaten. Madem sizi bu kadar zorlayacak bir konu uyku bakıya vereceğiniz parayı gözden çıkarmalısınız bence.

Devlette çalışmıyorum maalesef

Kolik se henuz çok kucuktuk.biyidikce geçiyor diye biliyorum.kac aylık.bence baslamyin madem kendi is yeriniz imkanınız var ne güzel bekleyin

Kolik bebek cok zor ya benimki de kolik 4 aylik Allah yardımcınız olsun ben çalışmıyorum ama çalışana daha zor

Genel olarak evde/dışarda çalışan anneler/babalar uykusuz ve yorgun gördüğüm kadarıyla.

Uyku eğitimi diye bir konu var,siz daha iyi bilirsiniz,bebeğiniz biraz büyüdüğü zaman bunu düşünebilirsiniz. Lakin çocuk büyütmedeki uykusuzluk/yorgunluk sadece uykuyla sınırlı değil. Çocuk ana babanın hayattaki en önemli sorumluluğu. Hayat boyu sürüyor bu yorgunluk…

Allahım evladınızı sağlıkla mutlulukla analı babalı büyütmeyi nasip etsin inşallah.

Konu '1 aylık kabız bebeğime nasıl yardımcı olabilirim?'
1 aylık kabız bebeğime nasıl yardımcı olabilirim?

40 gün bile olmamış, keşke gebelikte lohusa gruplarına yönelik gebe gruplara yönelik eğitimler verseydiniz ofiste birlikte atlatırdınız hem de bebek yanınızda olurdu. Siz bunu bir düşünün.
Bence danışana fayda sağlamak için kendinin iyi olması gerek bunun için de zaman lazım

Bir aylık bebekle işe dönmeyi mi planlamıştınız gerçekten doğumdan önce? Ofis kirası beklemiyor demişsiniz bunun için bir planınız yok muydu? Plansız bir gebelik olsa bile gebelik sürecinde bu ayarlamaları yapmalıydınız.

Yani bu kadar sıkıntılı bir süreçte duygusal ve psikolojik ağır bir işi nasıl yapacaksınız ki?
Bilemedim ben olsam bütün maddi şartları zorlayıp şu an işe dönmemeye çalışırdım

En az asgari ücret istiyorlar. Sigortası vs da var
yani?
tam olarak amacınız nedir çözemedim
bebeğe bakıcı bulmadan işe nasıl dönecektiniz ki? bebek kolik olmasaydı da bir bakıcı olmadan nasıl olacaktı? nasıl hem çalışıp hem bebek bakacaktınız aynı anda? bebeğiniz uyumlu, uyuyan bir bebek de olsa başına biri illa gerekecekti. ya babası gündüz çalışmayacka bakacak gece çalışacak, ya siz? (sizinki ofis işi olduğuna göre gece siz çalışamazsınız tabii de)

ya anneniz tüm gün sizinle işyerine gelecek, mesela orada hem emzireceksiniz hem bebek annenizle duracak varsa müsait bir oda
ya da bakıcı tutacaksınız sütü sağıp bırakacaksınız bakıcı evde bakacak veya o da sizinle işyerine gelecek --ama kolik ve 2 aylık bebeği asgari ücret sigorta da yapsanız kimse bakmaz kolay kolay.

cidden anlamadım bebek yapmadan önce ne düşünmüştünüz mesela?

Ben esnek çalışma saatlerine sahibim. İstediğim saatte işe gidebilirim. Bebeği anneme bırakmayı düşündüm bebek olmadan önce. Bebeğimin bu kadar zor bir bebek olacağını da düşünmedim. Birkaç saat az bir süre anneme bırakırım dedim. Ama Sıfır uykuyla (ciddi manada Sıfır) anneme bıraksam bu sefer ben nasıl dinleneceğim diye düşünmeye başladım.

Bebek zor değil anneliğe adaptasyon sürecindesiniz. Bebek de dünyaya adapte olmaya çalışıyor, ışıklar sesler dev gibi bir sürü insan, görme yetisi tam gelişmedi, kulakları sadece anne karnındaki kalp atışına alışkın 9 ay büyüdüğü yere aşina. İçerisi tek sıcaklıktaydı şimdi sıcak soğuk etkenler var. Sen sakin kalamazsan o daha çok endişelenir sen de daha çok sinirlenirsin döngü böyle sürer. Durmaya ve birbirinizi tanımaya ihtiyacınız var. O sana kendisini büyütmeyi öğretecek, sen de ona bakmayı öğreneceksin. Bu uzun bir süreç. Süreç zaman gerektirir.
Uykusuzluk da daha uzun süre hayatında olacak, kabullenirsen daha kolay atlatırsın.

Aceleci davranıyorsunuz 3 aylık kira bedelini ayarlamalıydınız bebek kolay bir bebekte olsa ilk 3 ay hep zordur hangi bebek mışıl mışıl uyuyor ki. Yada bakıcı ücreti kenara atmalıydınız madem hiçbiri olmuyor gece babası bakacak 4 saat nasıl bakıyorsa bakacak nede olsa uyumuyor diyorsunuz siz uyuyacaksınız işteykende anneniz bakacak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…