Ben esnek çalışma saatlerine sahibim. İstediğim saatte işe gidebilirim. Bebeği anneme bırakmayı düşündüm bebek olmadan önce. Bebeğimin bu kadar zor bir bebek olacağını da düşünmedim. Birkaç saat az bir süre anneme bırakırım dedim. Ama Sıfır uykuyla (ciddi manada Sıfır) anneme bıraksam bu sefer ben nasıl dinleneceğim diye düşünmeye başladım.
bebekten önce olaya aşırı toz pembe bakmışsınız gibi görünüyor
bebek ekstradan zor bir bebek de olmuş olabilir ama öyle olmasaydı da bu dediğiniz şey olmazdı zaten...
evden çalışıyorum, bebeğim yok, olsa eve tam zamanlı birini almam gerekir. ki çalışabileyim ya da sabah emzirdikten sonra uyuyum biraz o dursun bebeğin başında. sadece eve gelen kargoyu suyu almak için kapıyı açsa ben 1 saat uzansam o bile birşeydir derim vallahi.
ilk 2-3 ay hele. sürekli emzirirken. zaten memeler fora. emzir pıt pıt gazını çıkar. giyin, saçını başını topla bir yere git, en fazla 1.5 saat vaktin olur zira geri geleceksin 2 saat sonra yine emecek bu bebek..nasıl olacak? dışarıdan gelir gelmez hemen emzirmek bile sıkıntı bilmem farkında mısınız bebeğe gaz yapar.
annem anca 1-2 ay bizimle durur sonra onun da evi var düzeni var, bebeğe tam zamanlı bakım veremez. etrafımda bebeğe tam zamanlı bakım verebilecek anne/babaanne de pek yok yani.
tam zamanlı derken gece alamadığınız uykunuzu almanız, ev işini yapmanız, aynı zamanda işyerindeki işinizi götürmeniz bunları sağlayacak kadar bakım veremez kimse. mümkün değil bu.2 aylık bebek için. imkansız. belki 6 aydan sonra o da ek gıdaya sorunsuz geçerse gündüz uykusu iyi olursa.
kısacası çok pembe bir hayal kurmuşsunuz.
olmaz o dediğiniz.
siz şimdi bu duruma uygun gerçekçi bir plan yapmalısınız.