Kolestazi olup 2. Gebelik düşünen var mı

mlkormn

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
28 Şubat 2024
8
1
1
21
Ben ilk gebeliğimde yaşadım zor bir süreçti 2. Gebelike sonuç nasıl oluyor ya da bebek düşünmeden önce ne yapılması gerekir bir daha yaşamamak için

Ben ilk gebeliğimde yaşadım zor bir süreçti 2. Gebelike sonuç nasıl oluyor ya da bebek düşünmeden önce ne yapılması gerekir bir daha yaşamamak için
Maalesef bünye yapıyor. Yüzde 80 ikinci gebeliktede olucak. Kolestaz yüzünden 36+3 te erken dogum oldu benim . Cok zordu. İkinci cocuk korkudan düşünemiycem hiç sanırım

Benim de ilk gebeligimde koleztaz cikti heryerim kasinirdi 36 haftalikta zamaninda geldiniz dedi doktor iki hafta yatis yapti tedavi ve yakindan takip, ikinci gebeligimde sadece avuc ici ellerim kasindi sonuc cok yuksek cikti 36 haftada 37 de suni sanci ile dogum gerceklesti, her hamilelikte oluyor hamilelik hormonlar yapiyor sadece son haftalar takip et illa heryer kasinmiyor benim avuc ici kasindi hemen hastaneye gittim hemen yatis verildi deger cok yuksek dedi

Maalesef bünye yapıyor. Yüzde 80 ikinci gebeliktede olucak. Kolestaz yüzünden 36+3 te erken dogum oldu benim . Cok zordu. İkinci cocuk korkudan düşünemiycem hiç sanırım
Keşke 36 da doğursaydım 30. Haftamda başlqdı 33 de doğurdum 1 haftanın bile önemi var 36ları görsem keşke 😕bende düşünmüyorum 2. Gerçekten koktum ama korunma yöntemi olarak doğum kontrol hapı önermiyorlar karaciğeri yorcağı için

Benim de ilk gebeligimde koleztaz cikti heryerim kasinirdi 36 haftalikta zamaninda geldiniz dedi doktor iki hafta yatis yapti tedavi ve yakindan takip, ikinci gebeligimde sadece avuc ici ellerim kasindi sonuc cok yuksek cikti 36 haftada 37 de suni sanci ile dogum gerceklesti, her hamilelikte oluyor hamilelik hormonlar yapiyor sadece son haftalar takip et illa heryer kasinmiyor benim avuc ici kasindi hemen hastaneye gittim hemen yatis verildi deger cok yuksek dedi
Kaşınma bir şekilde atlatılır ama bebeğin sağlığı beni endişelendiriyor çünkü 33. Hafta kadar zor bekledik 2. De 20. Haftalar olursa o zaman zorlanırım hamilelik öncesi bir tedavisi yok sanırım

Benim bildigim hamileligin son zamanlar da basliyor, yok tedavisi, tedavi sadece rahat sekilde uyumak geceleri oluyor cnku kasinti bide surekli monitoring bebegi yakindan takip etmek anne karninda, riski var cnku allah korusun

Merhaba arkadaşlar sizlere bir şey sormak istiyorum.
İki yıldır evliyim ilk hamileliğim baya sıkıntılı geçti kum dökmesi böbrek büyümesi düşük tehlikesi ve en son olarak gebelik koleztazı olduğumu öğrendim kaşıntılar karın bölgemde yaralar ve bebeğim acil sezeryan ile dünyaya geldi. Şuan bebeğim 7 aylık ve ben bebeğime alışma süreci ve hamilelikte yorgun düşen vucut yapım dolayısı ile kendimi eve kapamıştım ama kendi ihmal karlığım yüzünden tekrar hamile kaldım ve doktorum bu bebeğin risk getireceğini söylüyor eşimde sana zarar gelmesinden korkuyorum diyerek bebeği almamız gerektiğini söylüyor ama ben bunun vicdanını atamıyorum üzerinden nasıl yapacağımı bilmiyorum bana akıl verin lütfen.

benim ilk hamileliğimzde çok kaşinti yaşamiştim doktoruma söyledigimde olur oyle çok uzerinde durmadi 40+5 doğum yaptim doğuma bile kaşinarak girdim şimdi ikinciye hamileyim acaba yinemi ayni olur :( bu kaşintinin çocuk için riskli olacagini bilmiyordum

Arkadaşlar bu başlığı ben açtım sanki içime doğmuş gibi ve hamile kaldım Allaha bin şükür 27. Haftaya geldim doktorum kan sulandırıcı iğne önerdi umarım bir sıkıntı olmaz şimdilik iyiyim kimsenin kararını etkilemek istemem ama içinizi ferah tutun 🙏🏻🙏🏻

benim ilk hamileliğimzde çok kaşinti yaşamiştim doktoruma söyledigimde olur oyle çok uzerinde durmadi 40+5 doğum yaptim doğuma bile kaşinarak girdim şimdi ikinciye hamileyim acaba yinemi ayni olur :KK43: bu kaşintinin çocuk için riskli olacagini bilmiyordum
Yani normal bir kaşıntı olmuyor fark ederdiniz diye düşünüyorum yada olduysa bile sizin sona doğru olmuş olabilir

Back