kolejde çalışmak gözümü korkutuyor, iş anksiyetesi

Çok teşekkür ederim herkese, umarım dediğiniz gibi olur üzerine gittikçe alışırım. Biraz da mobbing vs. gibi şeyleri umursamamak gerekiyor sanırım. Hassas olanlar daha da yıpranıyor özel sektörde.

Evimin yakınında kendi branşımda açık olan yerler gördüm o yüzden düşündüm başvurmayı. Özel ders de düşünmüştüm ama sitelerde o kadar fazla ilan var ki sanırım çevre olmadan bulunmuyor öğrenci. Mesela arkadaşlarım tanıdıklardan falan başladı, ben de öyle tek tek kişi aramak yerine kolejde çalışmanın daha fazla getirisi olur diye düşünmüştüm.

Evet ama kimse gelip beni seçmiyor ki orda. Zaten oraya layık görülmüşüm ki elimden gelenin fazlasını yapan bir yapım olduğunu da bildiğim için sorgudaymışım gibi hissetmem. Ama özelde seni işe alan biziz gibi bir tavır görmek beni asıl uzaklaştıran şey, sonuçta onlar ödeyecek maaşımı bu hakkı kendilerinde buluyor da olabilirler.

Mesleğinizi hakkıyla yapmak istiyorsanız destek alın. Kamu ya da özel fark etmez. Bu şekilde çok zorlanırsınız.

Iyi de özel sektörde insanlar tamda seni işe alan/alacak olan biziz tarzı görüşmeler yapıyorlar. Bir kaç aday arasından seçiliyorlar falan yani bu işlerin dogasi bu. Devlete atandiginizda sizinle ugraşmayacaklarinin,sizi ezmeye çalışmayacaklarının garantisi mi var. Gül gibi geçinip gideceğinizi mi sanıyorsunuz? Insanin oldugu her ortamda var bu riskler. Devlete kapagi atayım ne de olsa mecburlar her halime katlanacaklar ,idare edecekler demeyin ,çaba sarfedin,düzeltin.
Bu kafa yapinizı bence degistirin.

Devlette okul idaresi maaşını veriyormuş gibi patronluk taslayabiliyor. Yani karaktersiz insan her yerde.

Kolejde çalışma , onun yerine devlette ücretli çalış , kolej ortamını biliyorum canını cıkarırlar

Özel okulda başlayın yada geçici olarak ücretli yapın öğretmenim alininizdan bu başarıyi yakalmissaniz zaten yaparsınız bir aya alisirsiniz. Ayrıca çevreden de biraz tanininca özel ders de çok gelir. Bir yılda kaç tane özel ders isteği geliyor oda size çok destek verir

Bence bu sorunu çözün. İnşallah atanirsiniz ki atanirsaniz yeni nesil gençler aşırı bilmiş sizi uzebilir bu durum.

Hangi şehirde yaşıyorsunuz ?
Şehrinizde bulunan imkanlarla alakalı biraz bu durum aslında .

Atandığında kolay mı olacağını sanıyorsun? Her kulvarın kurumun kendince zorluğu var. Git dene kendini kovsalar ne olacak başka yere işe gidersin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…