• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kolay Hamilelik-Clearblue Clearplan Hamilelik Monitörü

kızlarrrr bir sorum var? lütfen sabaha kadar gören olursa cevaplayabilir mi?

ben bugün sabah saat 10 gibi regli oldum:(( şimdi monitörü yarın sabah 8 gibi açmayı planlıyorum.yarın sabah açtığımda m1 mi yapmalıyım yoksa m2 mi?

m1 yapmak gerekiyor - kullanma kitapciginda öyle yaziyor. m2 yaptiysan da sonuclari etkilemez endiselenme.

haklısınız kızlar hergün takip etmek lazım, zamanında yardıma koşamadığım için hepinizden özür dilerim.

ben bu hafta başında spora başladım çok yorgun geliyorum eve duş alıp yatıyorum iş de çok yoğun orada girme fırsatım olmuyor foruma

ben 15. ve 16. günler yani dün ve bir önceki gün 3 seviyedeydim. çalışma yaptık tabiki

benim şöyle bir sorunum var, ilişki sonrası sistit oluyorum yine öyle oldu çünkü ilişkiden sonra sabaha kadar idrara çıkmıyorum geri gelen olmasın diye böyle yapıncada zaten bünyem hassas hemen sistit oluyorum
okadar çok sancım ve yanma olduki hastaneye gitmek zorunda kaldm doktor hemen ağrı kesici ve serum verdi

kanda ve idrarda yüksek oranda enfeksiyon var dedi antibiyotikde verdi ama ben almadım

yarın idrar kültürü sonuçlarım çıkacak sonra bakacağız çıkan sonuca göre dedi

kızlar be bu sorunu evlendiğimden beri yaşıyorum genelde her ilişkiden sonra ilişkiden olmasa ayda bir kez mutlaka yaşıyorum tüm hijyen kurallarına uyuyorum sırf bu yüzden dışarıda asla tuvalete girmem ama yinede kurtulamıyorum dünyanın antibiotiğini kullandım fayda etmedi çok dirençli bir şey var bende

en çok da tam yumurtlama günümde olduğu ve ilaç almak zorunda kaldığım için üzülüyorum umarım yumurta ve spermler zarar görmemiştir

gerçi doktor vücudunda bu enfeksiyon varken gebe kalsanda düşük olabilir dedi

aranızda böyle bir sorunu varmı? serum ve ağrı kesici zarar verirmi ne dersinizzzzzzzzzzzzzzz?

haklısınız kızlar hergün takip etmek lazım, zamanında yardıma koşamadığım için hepinizden özür dilerim.

ben bu hafta başında spora başladım çok yorgun geliyorum eve duş alıp yatıyorum iş de çok yoğun orada girme fırsatım olmuyor foruma

ben 15. ve 16. günler yani dün ve bir önceki gün 3 seviyedeydim. çalışma yaptık tabiki

benim şöyle bir sorunum var, ilişki sonrası sistit oluyorum yine öyle oldu çünkü ilişkiden sonra sabaha kadar idrara çıkmıyorum geri gelen olmasın diye böyle yapıncada zaten bünyem hassas hemen sistit oluyorum
okadar çok sancım ve yanma olduki hastaneye gitmek zorunda kaldm doktor hemen ağrı kesici ve serum verdi

kanda ve idrarda yüksek oranda enfeksiyon var dedi antibiyotikde verdi ama ben almadım

kızlar be bu sorunu evlendiğimden beri yaşıyorum genelde her ilişkiden sonra ilişkiden olmasa ayda bir kez mutlaka yaşıyorum tüm hijyen kurallarına uyuyorum sırf bu yüzden dışarıda asla tuvalete girmem ama yinede kurtulamıyorum dünyanın antibiotiğini kullandım fayda etmedi çok dirençli bir şey var bende

en çok da tam yumurtlama günümde olduğu ve ilaç almak zorunda kaldığım için üzülüyorum umarım yumurta ve spermler zarar görmemiştir

aranızda böyle bir sorunu varmı? serum ve ağrı kesici zarar verirmi ne dersinizzzzzzzzzzzzzzz?

hmm gecmis olsun. sistiti engellemek icin hemen idrara cikmak gerekiyor ama tutuyorum demissin. 20 - 30 dk yatani duydum da... sabaha kadar idrar tutmak sistit disinda baska seyler icin de iyi degil. bol su ve sik idrarla vucudundan atarsin umarim cabucak.

serum ya da agri kesicinin yumurtana ya da spermlere zarar verebilme ihtimali de cok düsük olmali. serumun hele en ufak bir zarari olamaz sivi ve mineral takviyesi sonucta.

SİSTİTTEN KORUNMAK İÇİN,
Tuvaletten sonra önden arkaya dogru silinin Böylece vajinal ve rektal bölgenizdeki bakterilerin idrar yollarina girmesini engellemis olursunuz
Idrarinizi tutmayin. Mümkün olabildigi kadar sik idrarinizi yapin. Böylece mesanedeki bakterileri disari atarsiniz.
Cinsel iliskiden sonraki on dakika içerisinde idrarinizi yapmaya çalisin
Cinsel iliski esnasinda yeterli kayganligin saglanmasi uretranin zedelenmesini azaltacaktir
Gün boyunca bol su içilmesi (mümkünse günde 8 bardak) idrar çikisini ve dolayisiyla da bakterilerin atilimini arttiracaktir.
Kahve, çay, alkol gibi içecekleri mümkün oldugu kadar az tüketin. Mesane üzeride irrite edici etkileri olabilir.
Genital bölgenizin uzun süre nemli kalmasina izin vermeyin.Naylonlu, siki iç çamasirlari giymeyin. Nem bakterilerin üremesini kolaylastirici bir ortam yaratir.
Hergün mutlaka iç çamasirinizi degistirin ve pamuklu iç çamasirlari yegleyin

patiscim senin için internetten araştırırken bunları buldum.eminimki biliyosundur ama yinede paylaşayım dedim.bence serum ve ağrı kesici bişey yapmaz ama antibiyotik biraz sıkıntı olabilir.danışmak lazım doktora.aklıma şöyle bişey geldi çalışma yapacağın gece olabildiğince az su içsen işe yarar mı?ozaman ihtiyacın azalabilir.tam olarak hastalığıda bilmediğim için böyle bir fikir geldi aklıma.birde şunu unutmamak lazım istersen yat isterken kalk zıpla Allah vermedikçe olmuyor.bence ilişkiden sonra yarım saat yat yeterli.kendini kasma,sonra kullanacağın ilaçlar bebeğine daha fazla zarar verebilir.

bende spor salonuna başladım canım bu hafta,biraz kilo vermem gerekli:(peki spor yaparken hamile kalsak bi sakıncası olur mu sizce?ne bilim aletli de çalışıyoruz sonuçta ağırlık kaldırıyoruz falan bişey olur mu acaba?ben daha hamile kalmadan hamileymişim gibi kısıtlıyorum kendimi ya:( belkide bu ayı pas geçicem sırf biraz daha kilo vereyim diye:( bilemiyorum kararsızım.yarın m9 ilk testi mi yaparım heralde.

SİSTİTTEN KORUNMAK İÇİN,
Tuvaletten sonra önden arkaya dogru silinin Böylece vajinal ve rektal bölgenizdeki bakterilerin idrar yollarina girmesini engellemis olursunuz
Idrarinizi tutmayin. Mümkün olabildigi kadar sik idrarinizi yapin. Böylece mesanedeki bakterileri disari atarsiniz.
Cinsel iliski esnasinda yeterli kayganligin saglanmasi uretranin zedelenmesini azaltacaktir
Gün boyunca bol su içilmesi (mümkünse günde 8 bardak) idrar çikisini ve dolayisiyla da bakterilerin atilimini arttiracaktir.
Kahve, çay, alkol gibi içecekleri mümkün oldugu kadar az tüketin. Mesane üzeride irrite edici etkileri olabilir.
Genital bölgenizin uzun süre nemli kalmasina izin vermeyin.Naylonlu, siki iç çamasirlari giymeyin. Nem bakterilerin üremesini kolaylastirici bir ortam yaratir.

patiscim senin için internetten araştırırken bunları buldum.eminimki biliyosundur ama yinede paylaşayım dedim.bence serum ve ağrı kesici bişey yapmaz ama antibiyotik biraz sıkıntı olabilir.danışmak lazım doktora.aklıma şöyle bişey geldi çalışma yapacağın gece olabildiğince az su içsen işe yarar mı?ozaman ihtiyacın azalabilir.tam olarak hastalığı da bilmediğim için böyle bir fikir geldi aklıma.birde şunu unutmamak lazım istersen yat isterken kalk zıpla Allah vermedikçe olmuyor.bence ilişkiden sonra yarım saat yat yeterli.kendini kasma,sonra kullanacağın ilaçlar bebeğine daha fazla zarar verebilir.

bende spor salonuna başladım canım bu hafta,biraz kilo vermem gerekli:(peki spor yaparken hamile kalsak bi sakıncası olur mu sizce?ne bilim aletli de çalışıyoruz sonuçta ağırlık kaldırıyoruz falan bişey olur mu acaba?ben daha hamile kalmadan hamileymişim gibi kısıtlıyorum kendimi ya:( belkide bu ayı pas geçicem sırf biraz daha kilo vereyim diye:( bilemiyorum kararsızım.yarın m9 ilk testi mi yaparım heralde.

mnsroz selam,
Doktor bana bu tür hareket kısıtlamalarının anlamsız olduğunu, eğer sağlıklı bir hamileliğin gerçekleşeceği varsa her koşulda o bebeğin tutunacağını söylemişti. Hatta hareketle bebek düşürmek mümkün olsaydı kürtaj diye bir şey olmazdı demişti. O nedenle bence spor konusunda kendini kısıtlama (yani tüm gün ağır spor yapmadığını varsayıyorum tabii ki:)) Ben de aynısını yaptım çünkü, ya tutmazsa diyip hareketi iyice sıfırlamıştım valla. Yeni yeni başladım yeniden.

Geçmiş olsun çok. İlişkiden sonra 10-15 dakika yatmanın yeterli olduğu söyleniyor. Spermlerin hedeflerine ulaşma yolculuğu ortalama 5 dakika sürüyormuş. O nedenle bence de sabaha kadar tutma, uyumadan mutlaka tuvalete git. Serum ve ilaç konusunda da, ben de çok zararı olacağını sanmıyorum.

He he, ben buna m2 demiştim değil mi? Napalım, çalışmadığım yerden gelmiş soru :) Ben o aşamaya geçemediğim için kitapçığı iyi incelememişim.

:)))))) olsun canım ne olcak,nede olsa m2 de yapsam farketmezmiş.sonucu etkilemezmiş.bu arada bendeki kitapcık ingilizce , türkçesi yok.onun içinde takıldığım yerler oluyor yani:((sende ki türkçe mi?ben de istiyorum ama nasıl yapsak acaba??

evet kızlarrrr !!şuan itibariyle forumu baştan sona okuyup bitirmiş bulunmaktayım:)tam 494 sayfa,çatladım:))

hiçbirini tanımasamda onların yazdıklarıyla sevindim,hayal kırıklığına uğradım,üzüldüm, umutlandım...
eminimki bizi okuyan hatta monitörü kullanan ama burda paylaşımda bulunmayan bir çok arkadaşımız var.hepsini buraya aramıza davet ediyorum.gelin gelin uzakta kalmayın:)))

öpüyorum hepinizi...

hadi yaaa...bende adet gördükten sonraki gün m2 yaptım.clearbluenin sitesine sordum m2 yap dediler.valla ben anlamadım bu işi.mantığını da anlamadım...

yani cok önemli degil aslinda, 5. güne kadar aleti baslatabiliyorsun. m1 ve m2 arasindaki fark belki 1 cubuk kar ettirir ama alet baslarda tanimaya calisiyor ya onunla ilgili olsa gerek.

Geçmiş olsun çok. İlişkiden sonra 10-15 dakika yatmanın yeterli olduğu söyleniyor. Spermlerin hedeflerine ulaşma yolculuğu ortalama 5 dakika sürüyormuş. O nedenle bence de sabaha kadar tutma, uyumadan mutlaka tuvalete git. Serum ve ilaç konusunda da, ben de çok zararı olacağını sanmıyorum.

hmm gecmis olsun. sistiti engellemek icin hemen idrara cikmak gerekiyor ama tutuyorum demissin. 20 - 30 dk yatani duydum da... sabaha kadar idrar tutmak sistit disinda baska seyler icin de iyi degil. bol su ve sik idrarla vucudundan atarsin umarim cabucak.

serum ya da agri kesicinin yumurtana ya da spermlere zarar verebilme ihtimali de cok düsük olmali. serumun hele en ufak bir zarari olamaz sivi ve mineral takviyesi sonucta.

teşekkür ederim. Geçti çok şükür ne idüğü belirsiz bir enfeksiyon var doktor da net bir şey söylemedi. Eğer bu ay hamile kalmazsam daha iyi bir doktora gidip çözmek istiyorum bu sorunu çünkü bıktım artık.

Serum konusunda endişem yok ama ağrı kesici konusunda hala endişeliyim açıkçası.
idrar tutma konusunda haklısın bencede 10-15 dk yeterli ama eşim çok pipirikli ve bana kızıyor erken kalkınca bende beklerken uyuya kalıyorum o yüzden sabaha kadar bekliyor mecburen. Ben geceleri tuvalete kalkan biri değilim çatlasamda uyanmam sabah kalkarım çünkü. Günde en az 3 litre su içiyorum çünkü vücudum susuz kalıncada oluyor sistit bu nedenle suya özellikle dikkat ediyorum ama bazen işe yaramıyor.

SİSTİTTEN KORUNMAK İÇİN,

patiscim senin için internetten araştırırken bunları buldum.eminimki biliyosundur ama yinede paylaşayım dedim.bence serum ve ağrı kesici bişey yapmaz ama antibiyotik biraz sıkıntı olabilir.danışmak lazım doktora.aklıma şöyle bişey geldi çalışma yapacağın gece olabildiğince az su içsen işe yarar mı?ozaman ihtiyacın azalabilir.tam olarak hastalığıda bilmediğim için böyle bir fikir geldi aklıma.birde şunu unutmamak lazım istersen yat isterken kalk zıpla Allah vermedikçe olmuyor.bence ilişkiden sonra yarım saat yat yeterli.kendini kasma,sonra kullanacağın ilaçlar bebeğine daha fazla zarar verebilir.

çok teşekkürler bilgiler için ama gerçekten tüm bunlara çok dikkat ediyorum. Beni olayım evlendikten sonra başladı zaten öncesinde böyle bir sorunum yoktu. Her defasında da sabaha kadar beklemiyorum aslında, yarım saat en fazla, ozamanlarda da oluyor. Fikrin mantıklı ama az su içmek daha kötü oluyor. Ayrıca ilişki sırasında mesaneye baskı olduğu için ister istemez idrara çıkma ihtiyacı oluyor, Güzel Rabbim böyle yaratmış eski zamanlarda gebelikten korunmak için hemen tuvate gidildiğini de duymuştum. Dediğin gibi Allah yazmadıysa ne yapsak nafile...

Aslında spora başladım ama sadece 3 gün gidebildim. çünkü hem hastalandım hemde eşim bir süre gitmesen daha iyi olur dedi. Tutunma zamanı çok önemli diye. bende gitmiyorum şimdi. Sonra eşimin dırdırını çekmektense onun dediklerini yapıyorum bazen çünkü sonra aksi bir şey olursa kötü oluyor. ayrıca bebeğimin sağlıklı oluşumunda daha kıymetli değil hiçbirşey benim için. Bu kadar çok isteyip bekleyince gerçekten kastırıyor insan kendini her şey için. Rahatsız olsamda durumumu öğreninceye kadar antibiotik bile kullanmam.

Ben bugün itibariyle 21. gündeyim 19.dan beri test istemiyor. kısmet bakalım ne olacak 10 gün sonra ak kara çıkar ortaya... daha çok erken ama bazı belirtiler var geçen seferkine benzeyen, acaba kanda ilk nezaman belli olur?
Allah hepimize hayırlı haberler almayı nasip eder İnşallah.

bu arada kilo ile çok ilgili değil aslında; kilo eşliğinde başka bir rahatsızlık yoksa gebe kalınıyor.
İşyerinde bir arkadaşım var şuan 15 haftalık 90 kilo hamile kaldı, 5 ay önce de bir dış gebelik geçirmişti.
Çokda uğraşmadı gebe kalmak için.
Kilosu var ama şekeri yok, PCOS yok.

tabiki kilo vermek önce kendi sağlığımız sonra hamilelik sürecini iyi geçirmek için lazım

bu arada kilo ile çok ilgili değil aslında; kilo eşliğinde başka bir rahatsızlık yoksa gebe kalınıyor.
İşyerinde bir arkadaşım var şuan 15 haftalık 90 kilo hamile kaldı, 5 ay önce de bir dış gebelik geçirmişti.
Çokda uğraşmadı gebe kalmak için.
Kilosu var ama şekeri yok, PCOS yok.

tabiki kilo vermek önce kendi sağlığımız sonra hamilelik sürecini iyi geçirmek için lazım

canım bugün dinledim senin sistite kızılcık suyu çok iyi geliyormuş.tanıyor musun bilmem ama doktor gürkan kubilay var o söyledi br programda.

canım bende devam ediyorum spora ama birazda boğazımı tutabilsem:))ben deneme yaparsam eğer bu ay ;spora gidince sadece yürüyüş ve bisiklet yaparım heralde.onlarda bişey yapar mı ki???

inşallah bu ay olur seninde,belirtiler derken neler oluyor patis?

canım bugün dinledim senin sistite kızılcık suyu çok iyi geliyormuş.tanıyor musun bilmem ama doktor gürkan kubilay var o söyledi br programda.

canım bende devam ediyorum spora ama birazda boğazımı tutabilsem:))ben deneme yaparsam eğer bu ay ;spora gidince sadece yürüyüş ve bisiklet yaparım heralde.onlarda bişey yapar mı ki???

inşallah bu ay olur seninde,belirtiler derken neler oluyor patis?

canım sağol kızılcık şerbetini duymuştum ama hiç denemedim sorarım aktara..
spor kesin bir şey yapar demiyorum ama ben korkuyorum ve bu riski göze almıyorum sadece... yürüyüşün ve bisikletin zarar vereceğini düşünmüyorum tabiki ama benim asıl hedefim kardio yapmaktan ziyade şekillenmek ve sarkan yerlerimi toplamak bunun içinde ağırlıkla çalışmam mekik falan yapmam lazım bunlarda zorladığı için tercih etmiyorum.

belirtilerime gelince;
akıntım var sürekli bir ıslaklık oluyor, kasıklarımda böyle üzerinde bir ağırlık taşıyormuşum gibi ağrı var ve gazım var.
normalde çok su içtiğim ve dikkatli beslendiğim için gaz sorunum olmuyor.
gerçi bilmiyorum bu kadar eken belirti olurmu ama içimden öyle düşünmek geliyor.

ilişkiden kaç gün sonra kanda gebelik çıkar acaba biliyormusunuz?

canım sağol kızılcık şerbetini duymuştum ama hiç denemedim sorarım aktara..
spor kesin bir şey yapar demiyorum ama ben korkuyorum ve bu riski göze almıyorum sadece... yürüyüşün ve bisikletin zarar vereceğini düşünmüyorum tabiki ama benim asıl hedefim kardio yapmaktan ziyade şekillenmek ve sarkan yerlerimi toplamak bunun içinde ağırlıkla çalışmam mekik falan yapmam lazım bunlarda zorladığı için tercih etmiyorum.

belirtilerime gelince;
akıntım var sürekli bir ıslaklık oluyor, kasıklarımda böyle üzerinde bir ağırlık taşıyormuşum gibi ağrı var ve gazım var.
normalde çok su içtiğim ve dikkatli beslendiğim için gaz sorunum olmuyor.
gerçi bilmiyorum bu kadar eken belirti olurmu ama içimden öyle düşünmek geliyor.

ilişkiden kaç gün sonra kanda gebelik çıkar acaba biliyormusunuz?

canım sanırım 10-12 gün sonra belli olur.beklenmeyen günün ne zaman?bende çok heyecanlandım şimdi:))iyi düşün iyi olsun canım.

canım kızılcık şurubu ve suyu aynı şey mi bilmiyorum ama geçen pazarda gördüm tazesini alıp evdede kendin kompostosunu yapabilirsin.

peki canım ilişkini hangi zaman aralıklarında yaptın,3. seviyede hergün mü?

canım sanırım 10-12 gün sonra belli olur.beklenmeyen günün ne zaman?bende çok heyecanlandım şimdi:))iyi düşün iyi olsun canım.

canım kızılcık şurubu ve suyu aynı şey mi bilmiyorum ama geçen pazarda gördüm tazesini alıp evdede kendin kompostosunu yapabilirsin.

peki canım ilişkini hangi zaman aralıklarında yaptın,3. seviyede hergün mü?

beklenmeyen günüm18 Eylül yani tam 28. gün ozaman ama 1-2 günde gecikebiliyor bazen böylece 20 Eylül dersek daha iyi olur, hep iyi düşünüyorum canım çokda havaya girmemek lazım sonra hayalkırıklığı büyük oluyor:18:

ben bu ay 2. seviyeyi hiç görmedim direkt 15. günde 3. seviyeye geçti. 3. seviyeye geçmeden 2 gün önce ilişki olmuştu 3. seviyedeki iki günde de ilişki oldu okadar.

kızılcık aldım bu arada manavdan çiğ olarak çok kötü bir tadı var çok mahoş ekşi bişey böyle yiyemem kompostoya da şeker koymak lazım ama şeker tüketemiyorum... bir deneyeceğim eğer tatlandırıcı ile olabilirse deneyeceğim

Back