Kolay doğum için neler yapılmalı? Bilgilerimizi birleştirelim mi?

NSLIHAN

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Şubat 2011
47
0
86
Ankara
Bizde bu hafta 31+4 üz. Şimdi yavaş yavaş nasıl doğum olacak endişesi başladı. Hadi birbirimize destek olalım fikir verelim...:emir_bebek:

normal doğum yaptım bol bol hareket diyolar yürüyüşü ihmal etmeyin ben çok hareketliydim ve çok kolay oldu doğumum sancı başlar başlamaz gitmeyin sıklaşana ve şiddetlenene kadar bekleyin evde beklemek hastanede beklemekten daha kolay ve eşinizin mutlaka sakin ve destekçi olması gerekiyo umarım kolaylıkla bir avazda doğum yaparsınız çok şehir efsanesi var korkmayın öncelikle doktorunuza ve ebenize inanın güvenin ollar ne derse onu yapın

Bizde bu hafta 31+4 üz. Şimdi yavaş yavaş nasıl doğum olacak endişesi başladı. Hadi birbirimize destek olalım fikir verelim...:emir_bebek:

ben tam 40. hafta bitti doğum yaptım.ben yürümeyi sevmem ama annem sabahtan akşama kadar yürüttü.bide egzersiz yaptım ben.onun çok faydası oldu.hemen şıp diye doğurdum.istersen o egzersizleri söyleyebilirim sana:))

arkadaslar yuruyus cok onemlıymıs mutlka yuruyelım ..
bunların yanında tabı bılmıyorum ama ınan arkadaslarıma kolay dogum ıcın super bı recetem var :D bunu cok kışıden duydum..
doguma manevı yondende hazırlanmak gerek bence bunun ıcın bazı dualar ayetler yanı sıra..
aktar dan yazı yazmak ıcın bı mıktar safran alın ve porselen bı tabaga safranla once 21 besmele ı serıf ardından inşirah suresını yazıp bu yazıyı suyla bozup bı sıseye doldurun bunu hemen hastane cantanıza atın :D dogum basladıgı esnada güzlece hemen için. kolay dogum ıcın cok ıse yarıyo.
bıde ashabı kef bılenler bılır yazılı olan kagıdı doguma gıderken sol bacagımızın ıc kızmına yapıstılam
bıde son olarak 7 pırınc tanesıne ayrı ayrı daha surenı okuyalım yanı 7 pırınc tanesıne 7 taha suresı oluyo bunuda cantaya atalım doguma gıderken tek tek beslemeyle yutalım..
ınanın bunlar da cok ıse yarıyo tabı ınanc meselesı ınanan arkadaslarım ıcın yazıım dedım :D
rabbım hepımıze kolay saglıklı bı nefeste dogurmayı nasıp etsın bize yardım etsın..ayh corkuyo ben:(

arkadaslar yuruyus cok onemlıymıs mutlka yuruyelım ..
bunların yanında tabı bılmıyorum ama ınan arkadaslarıma kolay dogum ıcın super bı recetem var :D bunu cok kışıden duydum..
doguma manevı yondende hazırlanmak gerek bence bunun ıcın bazı dualar ayetler yanı sıra..
aktar dan yazı yazmak ıcın bı mıktar safran alın ve porselen bı tabaga safranla once 21 besmele ı serıf ardından inşirah suresını yazıp bu yazıyı suyla bozup bı sıseye doldurun bunu hemen hastane cantanıza atın :D dogum basladıgı esnada güzlece hemen için. kolay dogum ıcın cok ıse yarıyo.
bıde ashabı kef bılenler bılır yazılı olan kagıdı doguma gıderken sol bacagımızın ıc kızmına yapıstılam
bıde son olarak 7 pırınc tanesıne ayrı ayrı daha surenı okuyalım yanı 7 pırınc tanesıne 7 taha suresı oluyo bunuda cantaya atalım doguma gıderken tek tek beslemeyle yutalım..
ınanın bunlar da cok ıse yarıyo tabı ınanc meselesı ınanan arkadaslarım ıcın yazıım dedım :D
rabbım hepımıze kolay saglıklı bı nefeste dogurmayı nasıp etsın bize yardım etsın..ayh corkuyo ben:(

tatlım bencede manevi hazırlık çok önemli bende 7 yasin şerif okuyup pirince yutmuştum.ashabı keyf isimlerinide ezberlemiş ve doğum esnasında yanımdaydı ve zemzem içmiştem doğumdan biraz önce ve hurma yemiştim bol bol dualarla ve inançla girdim çok şükür hemencecik normal ve çok rahat bi şekilde doğurdum inandım ve Rabbim yardım etti çok şükür.Hamilleliğim boyuncada çok dua ettim.

tabikide şunu da ekleyeyim bol bol hareket yürüyüş ve tehlikeli olmadığı sürece son anıma kadar evimde işlerimi yaptım .

Son düzenleme:
tatlım bencede manevi hazırlık çok önemli bende 7 yasin şerif okuyup pirince yutmuştum.ashabı keyf isimlerinide ezberlemiş ve doğum esnasında yanımdaydı ve zemzem içmiştem doğumdan biraz önce ve hurma yemiştim bol bol dualarla ve inançla girdim çok şükür hemencecik normal ve çok rahat bi şekilde doğurdum inandım ve Rabbim yardım etti çok şükür.Hamilleliğim boyuncada çok dua ettim.

tabikide şunu da ekleyeyim bol bol hareket yürüyüş ve tehlikeli olmadığı sürece son anıma kadar evimde işlerimi yaptım .

hmm bak ben zemzemı bılmıyodun ıyıkı soyledın canım cook saol hemen bıyerden bulup hastane cantamda hazır edım:D
ınsallah bizlerde senın gıbı kolay bı sekılde dogum yaparız ..bizede dua et kardesım..

hmm bak ben zemzemı bılmıyodun ıyıkı soyledın canım cook saol hemen bıyerden bulup hastane cantamda hazır edım:D
ınsallah bizlerde senın gıbı kolay bı sekılde dogum yaparız ..bizede dua et kardesım..

Rabbim bu güzel günlerin hürmetine yardım eder inş. sağlıklı sıhhatli bi şekilde meleğini kucağına almayı nasip etsin tatlım.
bende 2 sene önce ramazanın 2, günü doğum yapmıştım.

Birde bir ayet var doğumun kolay olması için onu da oku bol bol.

Son düzenleme:
Sancı başlarsa

Her sancıda burnunuzdan derin nefes alın ve ağzınızdan bırakın. Hızını sancı süresine göre ayarlayın . Oksijen dengesi sağlamak için aldığınız kadar hava çıkarın.

Ağrı sıklaşınca

Ağrı sıklaşınca burundan derin derin soluk alın ve ağızdan verin. ,
En şiddetli olduğu dönemde ağızdan solunuma başlayın. Dil üstünü üst dişlerinize yaslayarak H harfi söyleyerek çok hızlı olmamak üzere nefese başlayın.
Huh- huh tarzında ağızdan solunum yapın. Ağrı azaldığında tekrar tekrar burundan derin soluk alıp ağızdan verin.

Çıkış dönemi

Önce burundan derin nefes alın, ağızdan verin. Sonra 4 kez burundan derin olmayan nefes alın ve havayı üfleyerek çıkarın.(Çorba üfler gibi) . Sancı süresince bu ritimle devam edin.

İtilme dönemi

Sancı başladığında derin bir soluk alın ve göğsünüzü şişirin ve soluğunuzu tutarak karın kaslarını kasın. Ve ıkınarak bebeğinizi aşağı itin. İki ağrı arasında rahat nefes alın ve dinlenin.

Dogum Sancisini Tarihe Gömen Jel Ürettiler

İsviçre'de geliştirilen bir jel, kadınların korkulu rüyası olan doğum sancısını tarihe gömdü. Dianatal adlı mucize jelin mucidi Happy Child Birth Holding'in sahibi Prof. Dr. Andreas Schaub, Türkiye'de bu yöntemle dünyaya gelen ilk bebeği evinde ziyaret etti.
Türkiye'de Dianatal Jel'i kullanarak doğum yapan ilk kadın olma özelliğini taşıyan nnne Tülay Aslan, sonuçtan son derece memnun. İsviçre'deki Happy Child Birth Holding'in sahibi Prof. Dr. Andreas Schaub ile Türkiye Distribütörü Taymed Pharmexx şirketinin yöneticileri dün akşam, bir hafta önce doğum yapan Melih Cevdet-Tülay Aslan çiftinin evine giderek sürpriz bir ziyaret gerçekleştirdi.

İstinye Koru Mahallesi Bostan Koru Sokak No: 62'de oturan aile, beklemedikleri bu ziyaret karşısında şaşkına döndü. Doğum öncesi bu jeli tercih eden ilk Türk ailesi olması nedeniyle ziyarete geldiklerini ifade eden Schaub ve Türk şirketi yöneticileri, bir haftalık Arda Emin Aslan bebeğe İsviçre altını takarak tebrik ettiler.

Uluslar arası ünlü Kadın Doğum Uzmanı ve aynı zamanda Happy Child Birth Holding'in sahibi olan Prof. Dr. Andreas Schaub, "Bu ürünle Avrupa'da 20 bin tane doğum gerçekleşti. Bu jel, normal doğumu kolaylaştırmak için geliştirildi. Bebek ile anne yani doğum kanalı arasındaki sürtünmeleri azaltıyor. Bu teknik zamanında Soros Of Ephesus tarafından Anadolu'da ve Ege'de yıllar önce bulunmuş. Ve bu tekniğin İsviçre teknolojisi ile bu topraklara gelmesinden son derece mutluyum. Bugün de bu teknikle dünyaya gelen Türkiye'deki bebeği ziyarete geldik" dedi.

Kolay bir doğum olduğunu ifade eden anne Tülay Aslan, "Gerçekten doğum çok kolay gerçekleşti. Bir önceki doğumda zorlanmıştım ama bu doğum jel sayesinde çok kolay gerçekleşti. Herkese tavsiye ederim" diye konuştu.

Baba Melih Cevdet Aslan ise, "Aslında bir tesadüf eseri oldu. Biz başka bir hastaneye gittik. Doktorumuz bu jeli tavsiye etti ve çok kolay bir doğum gerçekleşti" şeklinde konuştu.

Firmanın Türkiye Distribütörü Taymed Pharmexx firmasının ürün yöneticisi Murat İşel ise, "Bu teknikle dünyaya gelen her bininci çocuğa bir çeyrek altın, 5 bininci doğuma yarım, 10 bininci doğuma tam altın, 1 milyoncu doğuma da Rolex saat vereceğiz. Normal doğumu tercih eden annelerdeki yırtık oranını azaltan bir jel. Anne ile bebek arasındaki sürtünmeleri azalttığı için normal doğumu hem daha çok hızlandırıyor, hem de daha çok kolaylaştırıyor. Türkiye'de her noktaya ulaştırmak istiyoruz ama satışı genelde eczanelerde olacak" ifadelerini kullandı.

Ziyaretten oldukça memnun olan aile bireyleri tüm anne adaylarına bu jeli tavsiye ettiklerini belirttikten sonra konuklarını uğurladı.

arkadaslar ben bunu ısvıcredekı arkadasıma danıstım gercekten ordakı do.kullanıyomus ama turkıyede malesef pek bılınmıyo:(
ben doktoruma sordum temın edebılırsınız ıstersenız dedı ..
fıyatı 180 lıraymıs ama bı pakette 3 tane varmıs ..dıger 2 sını ne yapıcamkı kararsız kalıdm
bıde tabı gercektende ıse yararmı bılemıyorum ne derısınız..
arkadasımın dedıgıne gore keısnlıkle yırtıksız dıkıssız dogum yapılabılıyomus bu jel sayesınde
eger 2 arkadas daha bulabılrsem bı paket almayı dusunuyorum tanesı 60 lıraya gelıyo o zaman bılgınıze..

Dogum Sancisini Tarihe Gömen Jel Ürettiler

İsviçre'de geliştirilen bir jel, kadınların korkulu rüyası olan doğum sancısını tarihe gömdü. Dianatal adlı mucize jelin mucidi Happy Child Birth Holding'in sahibi Prof. Dr. Andreas Schaub, Türkiye'de bu yöntemle dünyaya gelen ilk bebeği evinde ziyaret etti.
Türkiye'de Dianatal Jel'i kullanarak doğum yapan ilk kadın olma özelliğini taşıyan nnne Tülay Aslan, sonuçtan son derece memnun. İsviçre'deki Happy Child Birth Holding'in sahibi Prof. Dr. Andreas Schaub ile Türkiye Distribütörü Taymed Pharmexx şirketinin yöneticileri dün akşam, bir hafta önce doğum yapan Melih Cevdet-Tülay Aslan çiftinin evine giderek sürpriz bir ziyaret gerçekleştirdi.

İstinye Koru Mahallesi Bostan Koru Sokak No: 62'de oturan aile, beklemedikleri bu ziyaret karşısında şaşkına döndü. Doğum öncesi bu jeli tercih eden ilk Türk ailesi olması nedeniyle ziyarete geldiklerini ifade eden Schaub ve Türk şirketi yöneticileri, bir haftalık Arda Emin Aslan bebeğe İsviçre altını takarak tebrik ettiler.

Uluslar arası ünlü Kadın Doğum Uzmanı ve aynı zamanda Happy Child Birth Holding'in sahibi olan Prof. Dr. Andreas Schaub, "Bu ürünle Avrupa'da 20 bin tane doğum gerçekleşti. Bu jel, normal doğumu kolaylaştırmak için geliştirildi. Bebek ile anne yani doğum kanalı arasındaki sürtünmeleri azaltıyor. Bu teknik zamanında Soros Of Ephesus tarafından Anadolu'da ve Ege'de yıllar önce bulunmuş. Ve bu tekniğin İsviçre teknolojisi ile bu topraklara gelmesinden son derece mutluyum. Bugün de bu teknikle dünyaya gelen Türkiye'deki bebeği ziyarete geldik" dedi.

Kolay bir doğum olduğunu ifade eden anne Tülay Aslan, "Gerçekten doğum çok kolay gerçekleşti. Bir önceki doğumda zorlanmıştım ama bu doğum jel sayesinde çok kolay gerçekleşti. Herkese tavsiye ederim" diye konuştu.

Baba Melih Cevdet Aslan ise, "Aslında bir tesadüf eseri oldu. Biz başka bir hastaneye gittik. Doktorumuz bu jeli tavsiye etti ve çok kolay bir doğum gerçekleşti" şeklinde konuştu.

Firmanın Türkiye Distribütörü Taymed Pharmexx firmasının ürün yöneticisi Murat İşel ise, "Bu teknikle dünyaya gelen her bininci çocuğa bir çeyrek altın, 5 bininci doğuma yarım, 10 bininci doğuma tam altın, 1 milyoncu doğuma da Rolex saat vereceğiz. Normal doğumu tercih eden annelerdeki yırtık oranını azaltan bir jel. Anne ile bebek arasındaki sürtünmeleri azalttığı için normal doğumu hem daha çok hızlandırıyor, hem de daha çok kolaylaştırıyor. Türkiye'de her noktaya ulaştırmak istiyoruz ama satışı genelde eczanelerde olacak" ifadelerini kullandı.

Ziyaretten oldukça memnun olan aile bireyleri tüm anne adaylarına bu jeli tavsiye ettiklerini belirttikten sonra konuklarını uğurladı.

arkadaslar ben bunu ısvıcredekı arkadasıma danıstım gercekten ordakı do.kullanıyomus ama turkıyede malesef pek bılınmıyo:KK43:
ben doktoruma sordum temın edebılırsınız ıstersenız dedı ..
fıyatı 180 lıraymıs ama bı pakette 3 tane varmıs ..dıger 2 sını ne yapıcamkı kararsız kalıdm
bıde tabı gercektende ıse yararmı bılemıyorum ne derısınız..
arkadasımın dedıgıne gore keısnlıkle yırtıksız dıkıssız dogum yapılabılıyomus bu jel sayesınde
eger 2 arkadas daha bulabılrsem bı paket almayı dusunuyorum tanesı 60 lıraya gelıyo o zaman bılgınıze..
Nasıl kullanılyor acaba yani doğum sırasında vajinaya mı sürülecek

Öncelikle birkaç bilgi vereyim doğumla ilgili. Rahim kasları direk çene,boyun ve omuz kaslarıyla bağlantılıdır. Omuzları,çeneyi ve boynu rahat bırakırsanız rahminiz işlevini daha rahat yerine getirir ve doğumda acı hissini azaltabilirsiniz. Bilinenin aksine doğum acı vermez.Vücut doğumda kasıldığı ve acıya karşı çıktığı için ağrı hissedilir.

Doğum Aşamaları :
1)Yavaş Faz : 1-4 cm açıklık (10 dakikada bir dalga=kasılma , 30 saniye sürer) - (10-16 saat kadar bu faz)
2) Aktif Faz : 4-10 cm açıklık (5 dakikada bir dalga , 1 yada 1,5 dakika arası sürer) - (2-5 saat kadar)
3)Geçiş Fazı : Tam açıklık , Ikınma, Doğum - 30 dakika ile 1 saat arası
4)Plasentanın Doğumu : 30 dakika

Dalgalar esnasında asla nefes tutmayın. Yavaşça normal nefesler alın. Dalga geldiğinde derin nefes al, dalga sırasında gevşe ve odaklan ve nefes almaya devam et, dalga hafiflerken yine derin nefes al.

Doğumdaki Hormonlar :
-Oksitosin : Dalgaları yaratan hormondur. İletişim,cinsellik,sosyallik ve süt fırlatma hormonudur. Doğum ortamı aynen cinsellik ortamında olduğu gibi mahrem olmalıdır. Oksitosin çok utangaç bir hormondur. Kalabalık doğumlarda gebenin odaklanması,kendini bırakması pek mümkün olmamaktadır. Bu yüzden doğum destekçinizi iyi belirleyin. Sizi gerecek,telaşlandıracak kişilerden uzak durun. Oksitosin için doğumda kokulardan ve seslerden faydalanabilirsiniz.
-Endorfin : Rahatlatır,gevşetir,kafa yapar :KK70: Dalga aralarında salgılanır ve gebeyi rahatlatır. Endorfin hormonu da loş ışık,müzik, hafif dokunuş ve güzel kokular ister. Doğumda endorfin ve oksitosin için en uygun kokular yasemin,lavanta ve gül kokularıdır.
-Adrenalin : Dövüş yada kaç hormonu. Bebek fırlatma hormonudur. Bebek başı çıkacağı zaman bir anda gelen güç hissini bu hormon sağlar.

Sezeryan Sebepleri :
-Kanama
-Plasenta Previa
-Plasenta Ayrılması
-Annenin çeşitli hastalıkları

Sezeryan Sebebi Olmayan Durumlar :
-Şeker Hastalığı (Şeker 300-500 değilse :) )
-İri bebek (burada bahsedilen baş-pelvis uyumsuzluğu değildir.)
-Tüp Bebek
-Kordon Dolanması
-İkiz Gebelik
-Makat Geliş
-Mekonyum

Anne-Bebek Dostu Sezeryan Nasıl Olmalıdır?
-Planlı olmamalı. (Bebeğin doğuma hazır olması ve doğmaya karar vermesi beklenmelidir. Doğuma anne ve doktor değil bebek karar verecek ki gerekli hormonlar düzgün salgılanabilsin).
-Baba ameliyatta bulunmalı ve en kısa sürede ten tene temas (ttt) yapmalıdır.
-Işıklar loş olmalıdır.Bebek parlak ışıklar yüzünden acı çekmektedir.
-Sesler kısık ve telaşsız olmalıdır.
-Anne hafifi ıkındırılabilir.
-Anne ile kesintisiz TTT mutlaka yapılmalıdır.

Doğumdaki Müdahaleler :
-Sezeryan
-Lavman
-Vakum-forseps
-Aç Kalma
-İndüksiyon(Suni sancı)
-Epizyotomi
-Sürekli nst

Kolay Doğum için 36. haftadan sonra yapılabilecek şeyler :

1) Kegel Egzersizleri :
Bunu 36dan sonra değil de herzaman yapabilirsiniz.Hatta mutlaka yapmalısınız hamile olmasanız bile. Pelvik taban kaslarını anlamak için tuvalette idrarınızı yaparken idrarınızı tutun, tutarken kastığınız kaslar pelvik taban kaslarıdır. Hangi kaslar olduğunu anladıktan sonra idrarla denemeyin. İdrar yolu enfeksiyonuna davetiye çıkarmayın. Bu kasları 10 saniye boyunca tutun ve 10 saniye bekleyin. Sonra hareketi tekrarlayın. Günde 5 kere 5 set yapılacak. Yani günde 25 defa. Bu sayıyı giderek arttırabilirsiniz.

2)Perine Masajı : 36. haftadan sonra 2-3 günde bir toplam 2 dakika boyunca yapılmalıdır. Baş parmağı anüse doğru bastırıp sağa sola durmadan masaj yapılır. Masaj için kullanılabilecek yağlar badem yada buğday yağıdır. Bu yağların saf olmasına dikkat edin. Zeytinyağını da kaynatıp soğuduktan sonra kullanabilirsiniz.

3) Kır Çiçekleri Banyosu : Haftada 1 kere , 1 avuç kadar kırçiçeğini(altonotu olarak geçer aktarlarda) kaynatıp buharını perine bölgesine tutun. Buhar bitene kadar bekleyin. Yalnız yanmamaya dikkat edin.

4) Ahududu Yaprağı Çayı : Aktardan temin edebilirsiniz. Günde 2-3 kupa içebilirsiniz. 1 kupaya 1 tatlı kaşığı olacak şekilde demleyin. Tansiyon probleminiz varsa doktora danışın.

5) Hurma : Özellikle keraat vaktinde 3-5 gibi tek sayılar olacak şekilde hurma yiyin. Kilo ve şeker probleminiz varsa minimum tüketin.

6) Cinsellik : Kesin kanıtı olmamakla birlikte son haftalarda yaşanan cinsellik doğumu başlatabilir. Spermlerin doğumu başlatma üzerinde etkisi olduğu söyleniyor.

7) Acı yemek : Yine kesin kanıtı yok ancak acı yemekte doğumu tetikleyebilirmiş.

Gebeliğiniz boyunca yürüyebildiğiniz kadar yürüyün. Haftada 1-2 kere yoga yada pilates yapmaya çalışın. Hiçbirşey yapamıyorsanız çömelip kalkma hareketi yapın. Asla belden eğilmeyin,dizlerinizi kırıp eğilin yani çömelin :)
Doğumda kuyruk sokumu geriye doğru açılır,pelvik kemiklerde yanlara doğru açılır. Bu yüzden dalgalarınızı yatarak geçirmeyin. Ayakta olmak daha iyi gelecektir.
Mutlaka bir pilates topu edinin ve artık 30. haftadan itibaren üzerinde oturmaya başlayın. Bu toplar dik durmanızı sağlar. Kuyruk sokumuna baskı da azalır. Aynı şekilde doğumda da sizi rahatlatır. Üzerinde zıplayarak bebeğin inişini kolaylaştırabilirsiniz.
Eğer son haftalarda kasılmalarınız olursa duş alın. Gerçek kasılmalarsa artacak, yalancı kasılmalarsa geçecektir. Yada kasılma hissettiğinizde ne yapıyorsanız tersini yapın. Oturuyorsanız kalkın,ayaktaysanız uzanın. Eğer kasılmalar hafiflemiyor yada geçmiyorsa doğum kasılmalarıdır.
Mümkünse doğumunuzda çok az kişi olsun. Bu kişiler de moral bozacak değil moral olacak ve konstantrenizi bozmayacak kişiler olsun. Hastaneye mutlaka hurma götürün. Kasılmalara yardımcı olur.
Doğumhaneyi önceden gidip görün. Ebelerle görüşün. Doktorunuza doğum tercihlerinizden bahsedin,gerekirse yazılı olarak hastaneye bildirin. Doğum tercihleriyle ilgili araştırma yapın. Birçok şey sizin elinizde. Örneğin rutin epizyotomiyi kabul etmeme hakkınız var.

Unutmayın doktor sizi uyarmakla yükümlüdür. Uyarıları kabul edip etmemek sizin elinizde. İçgüdülerinize güvenin.

Sanırım bütün yazacaklarım bu kadar. Unuttuğum şeyler olursa ekleme yaparım. Herkese hayırlı,huzurlu doğumlar diliyorum. Hepimiz bebeğimizi sağ salim kucağımıza alalım inşallah. Doğum şeklimiz ne olursa olsun keşke demeyelim.İçimize sinen doğumlar olsun inşallah.

Son düzenleme:
DivaSatanica DivaSatanica canım çok sağol çok bilgilendirici güzel bir mesaj olmuş.çömelmr hareketi dediğimiz squat tarzı mı oluyor acaba?

Back
X