• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Börekler Kol Böreği( peynirli)--Teremyağ Sponsorluğunda

Makyajkolik13

❤❤❤ SÜSLÜ ŞEF ❤❤❤
Kayıtlı Üye
25 Ağustos 2016
4.806
14.267
208
Merhaba hanımlar, özledim buraları kısa bir aradan sonra yine sizlerleyim :halay:

Harika bir tarifle geldim, baklavalık yufkadan yapılabilecek en güzel tarif budur benim kanaatimce, tadı sarıyer böreğini andırıyor :KK45:

Geçelim tarifimize :spor:

Malzemeler

-30 adet baklavalık yufka
- 1 kase lor peyniri
- Birkaç dal maydanoz
- Pulbiber
- Tuz

Sosu için
- Yarım su bardağı sıvıyağ
- 1 kaşık teremyağ
- Yarım su bardağı ılık su
- 1 yumurta akı
- 1 çimdik tuz

Üzeri için
- 1 yumurta sarısı

IMG-20180111-WA0013.jpg

Öncelikle sosumuzu hazırlıyoruz, sos için gereken malzemeleri bir kasede karıştırıyoruz. Teremyağını eritip sosumuza ekliyoruz. Dikkat edin sıcak olmasın yağımız yoksa yumurtayı pişirebilir.
IMG-20180111-WA0007.jpg

Nemli bir bezi tezgaha seriyoruz. Bunu yapmamızın sebebi baklavalık yufka çok kırılgan olduğu için dağılmasını önlemiş oluyoruz mutlaka serelim.
Yufkamızdan 2 tane alıyoruz üstüne 2 kaşık sostan döküp güzelce yayıyoruz.
Sonra üstüne 2 tane daha yufka koyuyoruz toplamda 4 yufka olacak.
IMG-20180111-WA0009.jpg

Sonra peynirli maydanozlu harcımızdan yufkamızın uç kısmına diziyoruz. Yufkamızı yuvarlıyoruz. Yufkamızı yanlamasına doluyoruz tepsimize yerleştiriyoruz.
Bu işlemi bütün yufkalar bitene kadar tekrarlıyoruz.
IMG-20180111-WA0011.jpg

Sonra kalan sosumuzdan hazırladığımız böreklerimizin üstüne sürüyoruz. Yumurta sarısını da en son böreğimizin üstüne sürüyoruz.
Yaklaşık 25 dakika önceden ısıtılmış fırında böreklerimizi pişiriyoruz. :cool:

Afiyet bal şeker olsunnn :kk77::KK200:

___PÜF NOKTALAR___
- Böreği sararken mutlaka altına nemli bez serili olmalı, yufkanın kurumasını engellemek için.
- Erittiğimiz yağı sıcak değilde ılık olarak sosa eklersek yumurta kokusunun önüne geçmiş oluruz.

Sunum gelsinnn :halay:
Bu muhteşem böreği mutlaka denemelisiniz hanımlar şimdiden afiyet olsun :kk77::KK200::KK36:
IMG-20180111-WA0008.jpg

IMG-20180111-WA0010.jpg
IMG-20180111-WA0012.jpg

Son düzenleme:
Merhaba hanımlar, özledim buraları kısa bir aradan sonra yine sizlerleyim :halay:

Harika bir tarifle geldim, baklavalık yufkadan yapılabilecek en güzel tarif budur benim kanaatimce, tadı sarıyer böreğini andırıyor :KK45:

Malzemeler

-20 adet baklavalık yufka
- 1 kase lor peyniri
- Birkaç dal maydanoz
- Pulbiber
- Tuz

Sosu için
- 1 kaşık teremyağ
- 1 yumurta akı
- 1 çimdik tuz

Üzeri için
- 1 yumurta sarısı

Eki Görüntüle 2092445

Öncelikle sosumuzu hazırlıyoruz, sos için gereken malzemeleri bir kasede karıştırıyoruz. Teremyağını eritip sosumuza ekliyoruz. Dikkat edin sıcak olmasın yağımız yoksa yumurtayı pişirebilir.
Eki Görüntüle 2092447

Nemli bir bezi tezgaha seriyoruz. Bunu yapmamızın sebebi baklavalık yufka çok kırılgan olduğu için dağılmasını önlemiş oluyoruz mutlaka serelim.
Eki Görüntüle 2092457
Sonra peynirli maydanozlu harcımızdan yufkamızın uç kısmına diziyoruz. Yufkamızı yuvarlıyoruz. Yufkamızı yanlamasına doluyoruz tepsimize yerleştiriyoruz.
Eki Görüntüle 2092459
Sonra kalan sosumuzdan hazırladığımız böreklerimizin üstüne sürüyoruz. Yumurta sarısını da en son böreğimizin üstüne sürüyoruz.

___PÜF NOKTALAR___
- Böreği sararken mutlaka altına nemli bez serili olmalı, yufkanın kurumasını engellemek için.
- Erittiğimiz yağı sıcak değilde ılık olarak sosa eklersek yumurta kokusunun önüne geçmiş oluruz.

Bu muhteşem böreği mutlaka denemelisiniz hanımlar şimdiden afiyet olsun :kk77::KK200::KK36:
Eki Görüntüle 2092462
Eki Görüntüle 2092463 Eki Görüntüle 2092464
Bitanemm, beni can evimden vurdun simdi:KK45:ellerine saglik bayildimm mukemmel gorunuyor basarilar diliyorum süslü sefim:KK200::KK60:

Malzemeler

-20 adet baklavalık yufka
- 1 kase lor peyniri
- Birkaç dal maydanoz
- Pulbiber
- Tuz

Sosu için
- 1 kaşık teremyağ
- 1 yumurta akı
- 1 çimdik tuz

Üzeri için
- 1 yumurta sarısı

Eki Görüntüle 2092445

Eki Görüntüle 2092447

Eki Görüntüle 2092457
Eki Görüntüle 2092459

___PÜF NOKTALAR___

Eki Görüntüle 2092462
Eki Görüntüle 2092463 Eki Görüntüle 2092464
Ellerine sağlık canım çok güzel olmuş :36:

ellerinize sağlık cok güzel duruyoo:KK200:
bi sorum olcak kare yufka satılıyo mu yoksa siz mi yaptınız :KK53:
Canım baklavalik yufkalar kare seklinde oluyor genelde.bende atladim hemen ama :KK45:baklavalik yufkayla yapilan borek daha bi çıtır çıtır oluyor mutlaka denemelisin cok guzel:KK74:

Ellerinize sağlık muhteşem görünüyor kymalısıda güzel olur mutlaka :)
Başarılar :)

Canım baklavalik yufkalar kare seklinde oluyor genelde.bende atladim hemen ama :KK45:baklavalik yufkayla yapilan borek daha bi çıtır çıtır oluyor mutlaka denemelisin cok guzel:KK74:
aaa ben o ayrıntıyı kacırmısım baklavalık yufka mıymıs :oops:
ilk fırsatta kıymalı bol yaglı bi börek denicem bu yufkalarla:rolleyes:

aaa ben o ayrıntıyı kacırmısım baklavalık yufka mıymıs :oops:
ilk fırsatta kıymalı bol yaglı bi börek denicem bu yufkalarla:rolleyes:
Benimde cok canim cekti ama malum diyetteyim:(aslinda diyet degilde korumadayim. benim icinde bol bol ye emi:D

Back
X