- 25 Ağustos 2016
- 4.806
- 14.267
- 208
- Konu Sahibi Makyajkolik13
Merhaba hanımlar, özledim buraları kısa bir aradan sonra yine sizlerleyim
Harika bir tarifle geldim, baklavalık yufkadan yapılabilecek en güzel tarif budur benim kanaatimce, tadı sarıyer böreğini andırıyor
Geçelim tarifimize
Malzemeler
-30 adet baklavalık yufka
- 1 kase lor peyniri
- Birkaç dal maydanoz
- Pulbiber
- Tuz
Sosu için
- Yarım su bardağı sıvıyağ
- 1 kaşık teremyağ
- Yarım su bardağı ılık su
- 1 yumurta akı
- 1 çimdik tuz
Üzeri için
- 1 yumurta sarısı
Öncelikle sosumuzu hazırlıyoruz, sos için gereken malzemeleri bir kasede karıştırıyoruz. Teremyağını eritip sosumuza ekliyoruz. Dikkat edin sıcak olmasın yağımız yoksa yumurtayı pişirebilir.
Nemli bir bezi tezgaha seriyoruz. Bunu yapmamızın sebebi baklavalık yufka çok kırılgan olduğu için dağılmasını önlemiş oluyoruz mutlaka serelim.
Yufkamızdan 2 tane alıyoruz üstüne 2 kaşık sostan döküp güzelce yayıyoruz.
Sonra üstüne 2 tane daha yufka koyuyoruz toplamda 4 yufka olacak.
Sonra peynirli maydanozlu harcımızdan yufkamızın uç kısmına diziyoruz. Yufkamızı yuvarlıyoruz. Yufkamızı yanlamasına doluyoruz tepsimize yerleştiriyoruz.
Bu işlemi bütün yufkalar bitene kadar tekrarlıyoruz.
Sonra kalan sosumuzdan hazırladığımız böreklerimizin üstüne sürüyoruz. Yumurta sarısını da en son böreğimizin üstüne sürüyoruz.
Yaklaşık 25 dakika önceden ısıtılmış fırında böreklerimizi pişiriyoruz.
Afiyet bal şeker olsunnn
___PÜF NOKTALAR___
- Böreği sararken mutlaka altına nemli bez serili olmalı, yufkanın kurumasını engellemek için.
- Erittiğimiz yağı sıcak değilde ılık olarak sosa eklersek yumurta kokusunun önüne geçmiş oluruz.
Sunum gelsinnn
Bu muhteşem böreği mutlaka denemelisiniz hanımlar şimdiden afiyet olsun
Harika bir tarifle geldim, baklavalık yufkadan yapılabilecek en güzel tarif budur benim kanaatimce, tadı sarıyer böreğini andırıyor
Geçelim tarifimize
Malzemeler
-30 adet baklavalık yufka
- 1 kase lor peyniri
- Birkaç dal maydanoz
- Pulbiber
- Tuz
Sosu için
- Yarım su bardağı sıvıyağ
- 1 kaşık teremyağ
- Yarım su bardağı ılık su
- 1 yumurta akı
- 1 çimdik tuz
Üzeri için
- 1 yumurta sarısı
Öncelikle sosumuzu hazırlıyoruz, sos için gereken malzemeleri bir kasede karıştırıyoruz. Teremyağını eritip sosumuza ekliyoruz. Dikkat edin sıcak olmasın yağımız yoksa yumurtayı pişirebilir.
Nemli bir bezi tezgaha seriyoruz. Bunu yapmamızın sebebi baklavalık yufka çok kırılgan olduğu için dağılmasını önlemiş oluyoruz mutlaka serelim.
Yufkamızdan 2 tane alıyoruz üstüne 2 kaşık sostan döküp güzelce yayıyoruz.
Sonra üstüne 2 tane daha yufka koyuyoruz toplamda 4 yufka olacak.
Sonra peynirli maydanozlu harcımızdan yufkamızın uç kısmına diziyoruz. Yufkamızı yuvarlıyoruz. Yufkamızı yanlamasına doluyoruz tepsimize yerleştiriyoruz.
Bu işlemi bütün yufkalar bitene kadar tekrarlıyoruz.
Sonra kalan sosumuzdan hazırladığımız böreklerimizin üstüne sürüyoruz. Yumurta sarısını da en son böreğimizin üstüne sürüyoruz.
Yaklaşık 25 dakika önceden ısıtılmış fırında böreklerimizi pişiriyoruz.
Afiyet bal şeker olsunnn
___PÜF NOKTALAR___
- Böreği sararken mutlaka altına nemli bez serili olmalı, yufkanın kurumasını engellemek için.
- Erittiğimiz yağı sıcak değilde ılık olarak sosa eklersek yumurta kokusunun önüne geçmiş oluruz.
Sunum gelsinnn
Bu muhteşem böreği mutlaka denemelisiniz hanımlar şimdiden afiyet olsun
Son düzenleme: