Ben veremiyorum ya kilodan dolayı.
İnternette yeni doğan bir bebeğe kan lazımdı dryurusu yapılmıştı, kanım uyuyordu. İstanbulun bir ucundan kalkıp bursaya gitmiştim. Kilo sebebiyle almamışlardın, nasıl ağlamıştım. Sonra da vefat etti zaten minik. Hala aklıma geldiğinde üzülürüm.
Gerekli kiloya ulaşınca kan, ilik hepsini bağışlayacağım. Organ nakli formu da doldurdum. Bir faydamız dokunsun insanlığa.
Sağlık sorunlarından dolayı kök hücre bagiscisi olarak kabul edilmedim maalesef.
Insanlarin ailesinden birinin başına gelmeyince harekete geçmiyor maalesef.
Duyarlı insanlar elbette var. Herkese saygılarımı sunuyorum.
Kök hücre bulundu" mujdesini bekleyenlere umut olmak çok özel bir duygu.
böyle düşününce aslında biraz üzüldüm yapmadığımız için
kök hücre uyumlu olunca napıyoruz peki?
Kan alır gibi alıyorlar. Resimdeki giibi. İlik alınmadan önce bir hafta aşı vuruyorlar sonrasımda işlem gerçekleşiyor.İlik tuttuğunda hangi işlem yapılıyor biliyor musunuz? Yani nasıl alıyorlar? Kan alır gibi mi yoksa omurilikten bir işlem ile mi?
Daha önce de kök hücre bağışı ile ilgili konu acmışdım. Bizlere örnek olsun farkındalık yaratsın die konumu buraya acdım taşımazsanız sevirim.
Paylaştığım resim benim akrabam ablam.3 yaşındaki bir bebeğin hayatını kurtardı. Verdği ilikle minicik bedenine can oldu tekrar bebeğin. Lütfen ilik bağışlamak şu resimde görüldüğü kadar kolay bir işlemle gerçekleşiyor. Ameliyat yok. Kan vermek kadar kolay.
Yapmanız gereken en yakın kuzılay merkezine gitmek ve kök hücre bağışcısı olmak. 3 tüp kan verip sizi listeye ekliyorlar. İliğiniz tutuğu zaman aranıyorsunuz. Daha sonrasında işlemi kızılay aracılığı ile gerçekleştiriyorlar. İnşallah farkındalığımız artar.
Organ bagisini bende yapmistim 2 3 sene once. Kok hucre icin de hamilelik emzirme falan derken cok erteledim. Cok kiziyorum bu yuzden kendime. Kilo siniri kac acaba? Ben de biraz kiloluyum da umarim verebiliyorumdur.Ben veremiyorum ya kilodan dolayı.
İnternette yeni doğan bir bebeğe kan lazımdı dryurusu yapılmıştı, kanım uyuyordu. İstanbulun bir ucundan kalkıp bursaya gitmiştim. Kilo sebebiyle almamışlardın, nasıl ağlamıştım. Sonra da vefat etti zaten minik. Hala aklıma geldiğinde üzülürüm.
Gerekli kiloya ulaşınca kan, ilik hepsini bağışlayacağım. Organ nakli formu da doldurdum. Bir faydamız dokunsun insanlığa.
Kuzum 50 üstü verebiliyor diye biliyorum.Organ bagisini bende yapmistim 2 3 sene once. Kok hucre icin de hamilelik emzirme falan derken cok erteledim. Cok kiziyorum bu yuzden kendime. Kilo siniri kac acaba? Ben de biraz kiloluyum da umarim verebiliyorumdur.
Tuttuktan sonra otel ve yol parasi hic umrumda olmaz ki canim. Yeter ki can olalim birilerine.Kuzum 50 üstü verebiliyor diye biliyorum.
Ben biraz çırpı değnek olduğum için veremedim, senin kanın ancak kendine yeter senden kan alırsak baygınlık geçirirsin dediler, olsun dedim yine de almadılar.
50 üstü herkes verebiliyor, istersen Kızılaya gidip verebilirsin, hem kan bağışlamış olursun hemde kök hücreye baktırmış olursun.
Yukarıda arkadaşlar anlatmış, önce bir tüp kan alınıyormuş daha sonra eşleşen hasta bulunduğunda Kızılay sizi arayıp bilgilendiriyormuş, sizde gidip kök hücre izi bağışlıyormuşsunuz. Otel ve yol masrafları da Kızılaya ait diye biliyorum.
Aynen öyle.Tuttuktan sonra otel ve yol parasi hic umrumda olmaz ki canim. Yeter ki can olalim birilerine.
Emzirirken oluyor mu bilmiyorum hic. En kisa zamanda kizilay merkezine soracagim. Hayat ertelemeye gelmiyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?