Köfteler Köfteli İslim Kebabı-Torku sıvı yağ sponsorluğuyla

H E

Nirvana
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
19 Haziran 2013
24.858
62.723
30
MALZEMELER
  • 3 adet patlıcan
  • 250 gram kıyma
  • 1 soğan
  • 3-4 dilim bayat ekmek içi
  • 1 yumurta
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Nane
  • Kekik
SOSU İÇİN
  • 1-2 yemek kaşığı domates salçası
  • Su
  • Tuz
ÜZERİNİ SÜSLEMEK İÇİN
  • Domates
  • Biber
  • Kürdan
HAZIRLANIŞI
Patlıcanları alacalı soyup uzun şerit halinde kesiyoruz. Acı suyu çıkana kadar (yarım saat kadar) tuzlu suda bekletiyoruz. Diğer yandan köfte için soğanı rendeliyoruz kıymayı, yumurtayı, ekmek içlerini, baharatlarını ekleyip köfte hamurunu hazırlıyoruz.

Kıymayı cevizden biraz büyük şekilde yuvarlıyoruz.

Suda bekleyen patlıcanları süzüyoruz ve kağıt havluyla kurutuyoruz.
Kızgın yağda patlıcanları kızartıyoruz. Patlıcanlar bittikten sonra köfteleri de kızartıyoruz .
İster çift patlıcan ister tek patlıcanla köfteleri sarıyoruz.(Çift sarılacaksa patlıcanlar çarpı şeklinde (X) yapıp ortasına köfteyi koyup sarıyoruz ) Ben tek patlıcan sardım.
Domates ve biberleri kürdanla batırıyoruz. Üzerine salçalı sosumuzu hazırlıyoruz. ve 200 derece fırında domates ve biber eriyene kadar pişiriyoruz .

Afiyet olsun..

TORKU; lezzette yeni bir başlangıç, yeni bir eşik

Torku markası, bir üretici kooperatifi olan Konya Şeker’in vizyoner bakış açısının sonucu olarak 2007 yılında ortaya çıktı. Arkasında 900 bin çiftçinin yer aldığı Konya Şeker’in şekerle başlayan çikolata çeşitlerine, bisküviye, lokuma, sert şekerlemeye, helvaya, et ve süt ürünlerine hatta dondurulmuş gıdaya kadar uzanan geniş bir ürün yelpazesini Torku markası altında üretmeye başlamasının temel iki amacı vardı. Konya Şeker, Torku markasıyla hem üretici ortaklarının refahını artırmayı hem de tüketicilere tohumundan ambalajına her adımını kontrolü altında tuttuğu yüzde 100 doğal, güvenli, kaliteli ürünler sunmayı hedefledi. Konya Şeker’de, 1999 yılında Recep Konuk’un başkanlığa seçilmesiyle tarım ve sanayi entegrasyonunda sağlam adımlar atılmaya ve bu hedefe yönelik yatırımlar tek tek hayata geçmeye başladı.

İlk adım 1950’li yılların en zorlu şartlarında kurulup ülke ekonomisine yıllarca büyük bir özveriyle hizmet etmiş Konya Şeker Fabrikası’nda atıldı. Fabrika, 50 milyon dolarlık yatırımla rehabilite edildi ve üretimin verimliliği artırıldı. 2003 yılında dünyanın en modern şeker fabrikalarından biri olan Çumra Şeker Fabrikası ile birlikte toplam 11 tesisten oluşan Çumra Şeker Entegre Tesisleri’nin temeli atıldı ve bu dev yatırım 2004 yılında faaliyete girdi. Bu adımlarla Konya Şeker, iki fabrikasında Türkiye’deki toplam şeker üretiminin yüzde 25’ini gerçekleştirmeye başladı. Bu üretim gücü, yönetimin vizyoner bakışıyla birleşerek katma değerli son tüketiciye yönelik yeni ürünlerin çoğalmasını ve hepsinin tek bir çatı marka altında toplanmasını sağladı.

Son düzenleme:
Çok güzel bir yemektir.Seninki de çok güzel görünüyor.Ellerine sağlık.Başarılar dilerim canım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…