Kocaya saygi nedir?!!

Benm kocam o kadar iş arasında çay istese mutlaka verirdm.. işimi 10 dk sonraya atar ona eşlik ederdim.
Saygıyla ilgisi yok sadece ilgi istemiş en azından “şurası ıslak “ demek yerine oturacağı yeri gösterp “ idare et cnm” diyebilirdin..
en büyük kavganız bu olsn. Normal her evlilikte olan şeyler....

Cay, kahve mevzusunun saygiya kadar buyutulmesi sadece huzursuzluk cikarir.
Ortada buyutulecek birsey yok. Hayatim yorgunum, isim var bugun cayi sen demler misin diyebilirsiniz.

Bu zihniyette biri,

Bu cümleyi nasil kurabiliyor ben de bunu anlamiyorum.

'Kari olmayı becerememek'.
Kırmızı atlıkız sanırım kendimi ifade edemedim
Bu kocaya saygı ünvanını duyunca o saçma psikolojiye girdim bunu anlatmaya çalıştım
Yaptığım kinayeydi; asla kocam erim erkeğim diye gezemem

E
Evet öyle düşündü bana temizliği kadın yaptı bak o da kadın şimdi evine gidip evinde kadınlık yapacak dedi
Ben eşimin dünkü karakter değişimine şok oldum bunu anlatmaya çalışıyorum

Ya koy isiticiya su bi cay poseti sallandir bitti gitti :) aslinda sorun edicek seyler degilde iste..

E

Evet öyle düşündü bana temizliği kadın yaptı bak o da kadın şimdi evine gidip evinde kadınlık yapacak dedi
Icinde bi ayi gizliymis demekki :)

Aynen dediğiniz gibi oldu 1.5 ayda neden ev temizlettim sorusuna cevap yetiştiremedim yaptırdığım temizlik olay oldu:)

Canım isterse tabiki, mecburiyet asla yok , bu bir görev de değil.eşimim isteklerini yapmaya çalışırım, ama eşim de beni hiç kırmaz ağzımdan çıkmadan anlar yapar, yumuşacıktır o. Bende ona layık olmaya çalışıyorum. Kocaya saygı diye birşey duymadım onu duyan eşiniz karısına da saygı duysun madem öyle.mecburmusunuz ona hizmet etmeye. Nasıl alıştırırsanız öyle devam eder yapmayın

Kocaya saygı bir unvan değildir. İnsanın karşısındaki insana olan saygısı vardır ve olmalıdır.

Tartışmanızı çok boş buldum, gereksiz yere can sıkmışsınız.

Ayrıca peygamber efendimiz söylermiş, "Kadın evinde köle değildir. yemek yapmak, hizmet etmek ev temizlemek görevi değildir. Kadın bunu yapmak isterse yapar istemezse kocası dahi yapacaksın diye zorlayamaz"
Kadının evinde yaptıkları kadının ibadetidir, görevi değildir.

Biraz fetva verir gibi oldu farkındayım ama bu böyle.

Eş olduğunuz için birbirinize saygı duymak zorundasınız. Ben senin kocanım bana saygı duy veya ben senin karınım bana saygı duy mantığı yanlış.

E

Niye nerden biliyor belki yapmayacak ?
Belki gidip yatacak kocası çok yardımcı belki de veya kızı var o yardımcı oluyor.
Ayrica o kadar işin arasında gitsin çayını kendisi doldursun hatta bir çay da size getirsin mümkünse.
Fiziksel ve zihinsel bir engeli olmadığı sürece erkekler çaylarını kendileri doldurabilirler.
Ben buradaki kadınları anlamadım eşim benden istese verirdimde vs.neden adam alamıyor mu eli mi sakat?
Valla ben de bi tuhaflık var galiba ben anlamıyorum böyle zihniyetleri.

Benim tanıdığım bir yeni evli çift var, yardımcıları gelmeden evi temizliyorlar, ben anlamadım mantık nedir, aklıma geldi.

Valla ben eşi haklı buldum sanki bu konuda, yani hem yardımcı gelecek eve, hem de eşim normalden çok yorulacak, hem de eve yeni gelmişim beni azarlayacak. Bence hoş değil, 2 aylık evlilikte seslerin yükselmesini de anlayamadım. Evet kocaya saygı duymalı, kadına ve evin varsa büyüklerine, çocuklarına saygı duymalı. Yanlış anlaşılma varsa özür dilenmeli, gönlü yapılmalı karşıdakinin.

Yorumların hepsini okumadım, çalışıyor musunuz bilmem çalışmıyorsanız eve ucretli temizlik yaptirmayin cocuk vs olsa neyse de siz zaten tum gun evdeyken erkeklerin bunu parayla yaptirmaniz zoruna gider. Çalisiyorsaniz da 1bucuk aylık evliyken koltuk nasıl silinir onu da anlamış değilim. Çok açık mi rengi leke mi oldu. Evde biri temizlik yapıyorken siz neden kendinizi yoruyorsunuz ki, yemek yapıp bi çay demleyebilrdiniz o sürede. Adam isteyince bir çay vermek zor olmasa gerek. Ben isteyince de eşim kalkıp getirir böyle şeylerden gocunmayız. Benim de eşim kocaya saygı tamlamasini çok kullanır şaka ile kullandığını düşünüyorum ben de şakayla cevap veriyorum kadına hanım gibi davran ki o da sana saygı duysun diye.
Tavsiyem: Temizlik seviyorsanız yapın ama adamı boğmayın temizlikle. çay içmeyi de bi o doldursun bi siz mis

Ben sabah esime 1 bardak daha çay vermeyi unuttum diye(kahvaltısıyla içti ama sever bir bardak daha dolanırken oyle icmeyi işe gidene kadar) akşama kadar aklımda kaldi.
nolcak ya belki sizin elinizden içmek istedi yenide evliymissiniz ev isi sonrada yapılır cok mu mühim.

Valla öyle durumlarda eşim çay istemez benden. İstersede ne iyi düşündün hadi bir çay yapta içelim derim. Eli biyerine mi kaçmış? Sizin iş yaptığınızı görüp hala çay vs beklemesi bana göre çok saçma. Kocaya saygı benim için işi boş bir kavram. Zaten sevdiğim, saygı duyduğum bir insan olduğu için hayatımı birleştirmişim. Benim sayemde kazandığı sıfattan ötürü fazladan saygı bekleyemez benden.

Azarladığımı nerde okudunuz pardon?
Ben azarladım demedim veremem hayatım dedim zaten ben halıyı sererken gelip çay içicem dedi bende veremem deyip diğer işine döndüm
Peki siz şu görüşe ne diyosunuz sizin tam tersiniz olacak ama Aşkım sen yoruldun ben bi çay alıcam sende işin bitince içersin ne dersiniz
Ayrıca eşim eve saat 3 te geldi akşam için yemek hazırladım yedik o arada bayanın işi bitti ve gitti ben düzenlemeye başlayınca gelip çay istedi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…