• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kocaya saygi nedir?!!

Aman ben temizliğe çağırdığım bayana kiyamiyorum :)
Kimse kendini yipratmasın valla
Temızlige gelen abla ya aman abla kış geldi camların dışını silme diyorum
Diyor ki yerleri bari elimle silerim herkes öyle istiyor diye
Bende yok abla bende vileda ile sil canına mi yazık değil diyorum :)
Kayınvalidem temiz bir bayan ama nasıl beceriyor bilmiyorum ama temizlik yaptıktan sonra ev darma duman oluyor :)
Karma karışık oluyor hersey nedeni ni halen çözemedim ama :)
bende temizlik yaparken öyle yapardım annemdeyken:olamaz:
dagınıklıgı toplar toplar en son banyo önünde biriktirirdim. aynı yaprakları süpürür gibi:KK53::KK53:

Ya halı kirleniyor ben kendimden biliyorum. Temmuzda evlendim evimin tüm halıları beyaz . Yaşadığımız şehir güneydoğu da ve inanılmaz böyle turuncu bir toz var burada . Yerleri hergün siliyordum ve kömür karası . Halıları 15 günde bir siliyorum ve suyun rengi değişiyor gerçekten abartmıyorum İnan’ın . Belki onunki de öyle isli tozlu bir yerdir
Kömür kaloriferi yakıyorsunuzdur ondan oluyordur. Annem bize yılda 2 defa duvar sildirirdi :)
Ama halılarda 15 günde bir silinmez, frenlemelisin kendini hastalık olmasın.

Ya halı kirleniyor ben kendimden biliyorum. Temmuzda evlendim evimin tüm halıları beyaz . Yaşadığımız şehir güneydoğu da ve inanılmaz böyle turuncu bir toz var burada . Yerleri hergün siliyordum ve kömür karası . Halıları 15 günde bir siliyorum ve suyun rengi değişiyor gerçekten abartmıyorum İnan’ın . Belki onunki de öyle isli tozlu bir yerdir

Evet benimkilerde beyaz

2.5 aylık evliyim daha 1 kapıyı silmemişimdir kendimi cok pis hissettim :110: anca spürge vileda toz bezı kullanıyorum:110::110:

Ay ben onu 4 yıllık evliliğimde yapmadım, o zaman ben ohoooo :KK53::KK53:

Kusura bakma konu sahibi de sen de biraz fazla saflık yapmışsın yahu, temizlikçiden sonra etraf toplayanı da ilk defa duyuyorum. Ya eli çok yavaş ya da siz fazla şey istediniz.

Ayrıca saygı kocaya olmaz, önce kendine olur sonra karşıdakine olur. Kendine saygı duyan zaten karşıdakine saygısızlık yapmayı kendine yakıştıramaz.

Ohooo hakikatten 1 buçuk aylık evlilikte koltuk silmek? Kadın gelmiş temizlemiş sen nasıl yoruldun? Temizlendikten sonra daha neyi topluyırsun? :)))
Sanki biraz işi abarttık adamı da sinir ettim gibi. Ama kocaya saygı diye birşey yok insana saygı vardır,herşey de karşılıklıdır.

Merhaba
1.5 aylik evliyim ama ben bu kurumun altindan bu zihniyetle kalkabilirmiyim bilmiyorum
Dun evde ucretli genel temizligim vardi esimde ogleden sonra eve geldi bilen bilir ucretli olsada o temizligi sizde yapmis kadar olursunuz,rutin disi yorulursunuz temizlik bitincede duzenlemesi size kalir
bu arada esimin yemeginide hazirladim gorev olsun diye degil sevdigimden..yardimci bayan gidince duzenlemeye basladim ama bunalmisim yorulmustum artik..
cay istedi:) veremem dedim odalari toplaya toplaya geziyorum hatta esimden bi iki bisey yapmasini rica ettim yapmadi elektrik isi icin seslendim askim gelirmisin diye icerden bagiriyo noolduuu bende yukseldim artik tamam gelme diye bunlarda sorun yok olur boyle seyler..
amaa bi hisimla yanima geldi dedigi su;oraya oturma (koltuklar silindi islakti oturmada demedim islak dedim)onu yeme bunu icme ben senin kocanim kocaya biraz saygi duy!!
Ben kocaya saygi diye bi kavram duymadim ese yada insana saygi olur koca olmak ust bi unvanmidir?dun aksamdan beri tartisiyoruz kendimi kari olmayi becerememis gb hissediyorum yada ilk aylar bunaliminami girdik bilmiyorum:KK43:
sizler boyle bi duygu sorumlulugu tasiyomusunuz kocaya saygi diye..bendemi eksik kalmis?

Ev işi yapıp kocanın etrafında da fır döndün mü iyi bir eş oluyorsun... Kural ya bu hani... Zihniyetlerine tüküreyim bunların.. Mutfaktan bir bardak su almaya üşenirler... Eşim temizlik yapmış ortalığı topluyo ben de bi çay koyiim de kalk yap yani :kızgın:

Benzer sebepten ben de koca müsvettesine sinirliyim de :kızgın:

eve yardımcı gelmiş,
onunla evi toplamanız gerekmiş.
ev işi yapmak şimdiden sizi germeye başlamış.
evlilik bu olmamalı diye düşünüyorsunuz herhalde.
"ben temizlik yapacağım, o çayı ayağına isteyecek, oh ne ala memleket" mi diyorsunuz?

evlilikte bazı yükler paylaşılır.
ev işi yemek bunlara makul çözümler getirilir.
hayatı zindan etmeye değmez.

toplum olarak erkek çocukları "paşa" olarak sevmeye devam ettiğimiz sürece, bu düzen sürer.
bu zihniyeti ben de reddettim ama bunlarla yoğrulmuşuz işte..
ilkesel olarak erkeğin ikna edilecek yontulacak bir varlık olması çok saçma ama
bazı roller de annemizde gördüğümüz için yabancı gelmiyor, kabulleniveriyoruz işte.

ben iletişim dilinizin yumuşak olmasını tavsiye ederim.
genel olarak.
mesela çay istediğinde " canım ben de seninle çay içmek istiyorum ama şuraları bir toparlıyım, sen alıver istersen ben geliyorum" gibi bir cümle olumlu bir başlangıç olurdu mesela.

"bunları yapmak neden benim görevim, niye canımlı cicimli konuşmam gerekiyor" diyorsanız.. bilemem..
sevdiğiniz adamla yaşıyorsunuz nihayetinde.
rakibiniz değil. onunla güzel bir iletişim kurmanız önce sizi mutlu kılar.
kaldı ki bu tüm sosyal ilişkilerimiz için geçerli.

Ay ben onu 4 yıllık evliliğimde yapmadım, o zaman ben ohoooo :KK53::KK53:

Kusura bakma konu sahibi de sen de biraz fazla saflık yapmışsın yahu, temizlikçiden sonra etraf toplayanı da ilk defa duyuyorum. Ya eli çok yavaş ya da siz fazla şey istediniz.

Ayrıca saygı kocaya olmaz, önce kendine olur sonra karşıdakine olur. Kendine saygı duyan zaten karşıdakine saygısızlık yapmayı kendine yakıştıramaz.
eşim yardım ederse mutfakla dha cok ilgilenebiliyorm. ki genelde bırak hadi cıkalm diyo hep ondan ötürü:KK53:

bencede önce herkes kendine saygı duysun
duymak istemediklerini söylemesin görmek istemedigi hareketleri yapmasın gerisi gelir zaten
eş e saygı tm ok ama kocaya sevgi ı ıhhh..

Çay vermek odaları toplamaktan daha zor birşey olmasa gerek .Koca kelimesine takılmayın “veremem”bana itici geldi.

Millet 1.5 ayda ev kirlenmez niye temizlik yaptınız demiş :)
Evliligimin ilk 1 ayında ağırladığım misafiri birdaha hiç agirlayamadim günde 3 Ogün ayrı misafir aldığımı bilirim.

Ki üstelik yeni eşyanın tozu daha çok çıkar yeni halıdan dolayı hergun supursen yinede toz çıkar ona mı takiliyorsunuz :) birde bizim burda toprak çok olur ev çok tozlanır mesela

Ben yardımcı hanım çağırdım mi daha çok yoruluyorum valla

Merhaba
1.5 aylik evliyim ama ben bu kurumun altindan bu zihniyetle kalkabilirmiyim bilmiyorum
Dun evde ucretli genel temizligim vardi esimde ogleden sonra eve geldi bilen bilir ucretli olsada o temizligi sizde yapmis kadar olursunuz,rutin disi yorulursunuz temizlik bitincede duzenlemesi size kalir
bu arada esimin yemeginide hazirladim gorev olsun diye degil sevdigimden..yardimci bayan gidince duzenlemeye basladim ama bunalmisim yorulmustum artik..
cay istedi:) veremem dedim odalari toplaya toplaya geziyorum hatta esimden bi iki bisey yapmasini rica ettim yapmadi elektrik isi icin seslendim askim gelirmisin diye icerden bagiriyo noolduuu bende yukseldim artik tamam gelme diye bunlarda sorun yok olur boyle seyler..
amaa bi hisimla yanima geldi dedigi su;oraya oturma (koltuklar silindi islakti oturmada demedim islak dedim)onu yeme bunu icme ben senin kocanim kocaya biraz saygi duy!!
Ben kocaya saygi diye bi kavram duymadim ese yada insana saygi olur koca olmak ust bi unvanmidir?dun aksamdan beri tartisiyoruz kendimi kari olmayi becerememis gb hissediyorum yada ilk aylar bunaliminami girdik bilmiyorum:KK43:
sizler boyle bi duygu sorumlulugu tasiyomusunuz kocaya saygi diye..bendemi eksik kalmis?
1.5 aylık evlılıkte ne bu ücretlı kadın tutup koltuk sılecek kadar temızlık anlamadım
Yenı esya degılmı
Yenı düzen kurulmadımı yerlesme esnasında

Saygı isteyen saygısız koca.Çay istemesi filan normal,lafı kötü.Ağzından çıkanı kulağı duymuyor.

Yardımcı kadın kısmına ben de takıldım bu arada.Ben sürekli değiştiririm aldığım ablaları.Hiç arkasından ev topladığım biri olmadı ki,evin altını üstüne getirirler temizlerken.Halı koltuk cam kapı ne varsa yaparlar hiç dağınık bırakmadılar sağolsunlar.Sizin toplamanız ondan şey oldu bana yanlış anlamayın:)

eve yardımcı gelip gitmiş
siz neden yoruldunuz
ben hem çalışıyorum , hem eve yardımcı bayan alamıyorum

eşim benden çay istese veririm
eşim de istemez zaten kendi işini görür

bir bardak çay verebilirdiniz ama siz eşinizden destek istediğinde de o gelebilirdi yardım için
kocaya da saygı olmalı, karısına da.

bende sizin gibi kendim yaparım ama bazen iki dk oturtmaz meyve getir der bende kalk kendin al derim uyuz olur bi daha bişe istemeycem senden der ertesi gün getirmezsin diye demiyorum der kıyamam getiririm.:KK45::KK45:

Burda siz genel olarak haklı gözüksenizde evin içinde geçen karşılıklı atışmayı, sarfedilen sözleri biz bilmiyoruz.
Eşiniz ‘Ben bütün gün çalıştım, eşim evdeydi. Temizlikçi geldi, temizliği de temizlikçi yaptı’ diye düşünüp sizden çay istemiş olabilir. Siz ters cevap vermişsiniz. Ben de alınırdım. Yukarda arkadaşların dediği gibi vermek zorunda değilsin ama yumuşak bir üslupla söyleyebilirsin.
O, siz ona sert çıkış yaptınız diye aynı karşılığı verip sizin isteğinizi yerine getirmemiş.
Tabi ki koca olmak üst bir unvan değil. Sakinleştiğiniz zaman olayın kritiğini yaparsanız ona söyleyin erkek olmanın, koca olmanın bir ayrıcalık olmadığını.

Yok hayır duzenli gelmiyor halı koltuk ne varsa sildiği için yetiştiremedi bende kıyamadım halıları yerleştır koltukları düzenle deterjanları kaldır perdeleri astım derken rutin dışı yoruldum malesef
Perde asmak :KK57: 1.5 aylık evlisiniz perde mi yıkadınız??

Back