Kocasının Ailesi Yüzünden Cicim Ayı Çile Ayı Olanlar Buraya

nil_999

hadi gidelim buralardan
Kayıtlı Üye
27 Ekim 2011
903
1
size sorulmaksızın bu gün buradayız bu gün suradayızz, hafta sonları ve hafta içleri dededen baslamak üzere kayınbaba kaynana ve blader biten haftasonları kocasının susmayan telefonuyla gecesi gündüzüne girenler varsa yazın paylasalım !

pfff kmse yokmu ya o kadar görüntülüyonuz yazan yok en azından fikir alışverişi daha iyi olurdu : birde başa cıkanlar takdiklerini paylasabilir mi ::44:

cıcım ayı ne balayı bıle zehır etmeye calıtılar.ama kayınvalıdem değil yenge.. kontrol etmek için elınden gelenı yaptı başıma bela oldu. ama verdım ağzının payını ıkı yılımı alsada

ya arkadaslar benim konu iyice zıvanadan cıkmaya basladı dün bosanalım bile denildi henüz 7 aylık evliyim ben düşünün. ben eşimin ailesi bana gelmesin gitmesin demiyorum k ama illaaa bir sistem oturtmuslar hep onların dediği olcak her persembe babanneye gidilcek cumadan itibaren kayınvalidegilnereye biz oraya birde askerden kardeşi geldi he gün bize takılmaya yatmaya kalkmaya calışıyor onca ev dam varken ... ben cok sıkıldım kocamda bu böyle ya bu deveyi güdecen ya bu diyardan gidecen diyor bana 3 gündür hiçbirsey yemedim 7 aydır bu böyle ve daha fazlasını bekliyorlar daha basımda 4 tane kaynana dedikoducu ordu gibi bi sülale ne dir bu ya biz kocalarııza emanet geldik hastalanmak yataga düşme için değil ben artık bebek bile düşünemiyorum babam olacak kişi ise bana sahip cıkmıyor bir annem var yanımda oda sinir hastası zaten cok ceresizim nasıl normale bindirebilirim görüşmeleri yeni demediler daha toy demedile hadi oraya hadi buraya sabah aksam cok sıkıldım severek evlenmiştim cok pişmanım. kocam defterden silmeye hazır beni. madem bu kadar oğullarını seviyolardı her dakka onla olmak gbi bi niyetleri vardı kazık kadar adamlar niye evlendirdinz turşusunu kuraydınız .pisikolojim bozulmaya basladı lütfen yardım

seninki yengeymiş asıl bu koca tarafının babası ve anası diğer büyüklerinde beyin çalışmıosa o zaman ugrasmak cok güç oluyor bu yapıskan ınsanlara nasıl verdiniz dersini ?

şu an yeni olduğunuz için eş tarafı biraz baskı yapıyor.
bunun sebebi sizin onlarla kaynaşmanız yabancılık çekmemeniz olabilir.
bence biraz huylarına gidip eşinizin gözünde- benim eşim de bize ayak uyduruyor- görünün.
sonra ise kendi bildiğiniz kuralları koyun.

Bu mevzularda olay eşinde biter,ondan dolayıda hiç kayınvalidenleri ya da diğer akrabaları suçlama.
Eşin ailesine gelip gitme konusunda herhangi bi sınır koymuyo ki kendiside bu durumdan gayet memnun görünüyo anlattığınıza göre, hatta bundan hiçbi rahatsızlık duymuyo olmalıki sizden vazgeçmeyi kabul ediyo ama onlarla olan görüşme işlerine bi sınır koymayı da sizin bu konudaki duygularınızı önemsemeyi düşünmüyo bile.
Ondan dolayıda hiç kimseyi suçlamayın eşiniz dışında.

artık bişeyi takmıyorum eşiiM cok doldurdulaR zamanında aynen dedikleriniz cok doğru kızlar iki yorumda aynen katılıyorum . bence hepsinin temelinde elin kızı aldı gitti sendromu yatıyo kısknılıyorsunuz halbuki ne alaka sanki bizde annelerimiz ellere veriyor bi onlarınki kıymetlii bir onlarınki evden uctu gittiii hayırda evlilik paylasım olması

gereken bir müessese aynı zamanda benimde özel hayatım var bunada herkes saygılı olmak zorunda zamanla oturcak oturmalı belkim meyvelerini alıyorumdur artık benimde
evlendimi cocuklarınında artık farklı bir hayatı oldunu anlıycaklar mecburlar

Merhabalar;

konuyu yeni gördüm, durumunuz nasıl oldu acaba merak ettim. İnşallah eşinizde düzelmeler olmuştur. Bizde de size benzer bir durum var. Eşimin ailesi bir türlü onunda artık farklı bir evi olduğunu kabullenemiyorlar. Bende başta onları suçluyordum rahat vermedikleri için ama sonradan anladımki herşey eşimde bitiyor. Dengeyi sağlaması gerekiyor ama birtürlü dengeyi sağlayamıyor. Ayrılma noktasında değiliz şükürki, ilk başlarda herhafta sonu kayınvalidemlere gidiyorduk, şimdi o sıklık azaldı ama yinede ben karışmalarını her gittiğimizde gelecek haftanın planını yapmalarını yediremiyorum. Ama artık sesimi çıkarmamaya başladım, çünkü ben inat ettikçe eşimde tersini yapıyordu, şimdiyse gidince kendisi sıkılmaya başladı.

Şunuda farkettim kültür farkı, yaşadığı yer, insanların tavrı çok önemli. Yaşlısından gencine kimse siz daha yeni evlisiniz gezin tozun keyfini çıkarın diyemiyor. Onlara göre oğlum evlendi değilde biz gelin aldık. Hani kötü niyetli değiller, beni eski zamanlardaki gelinler gibi görmüyorlar ama öyle bir aile yapıları varki sürekli birbirlerine soruyorlar. Birbirlerinin herşeyine karışınca iyilik ettik sanıyorlar.

Evlendiğimizden beri her gittiğimizde konuyu dönüp dolaştırıp bebek istediklerine getiriyorlar. Hadi annesi babası bir yere anlıyorumda, onlardan önce görümcem yeğen istiyorum demiyormu, bi kaşık suda boğasım geliyor. Evleri büyük olduğunda orda ayrı bir odamız bile var. Hatta odamızda bebek yatağı bile mevcut.

Geçen ay hamile kaldım, 2 hafta önce kalbi durduğu için alındı, çok üzüldüm onlarda üzüldü biliyorum ama kayınvalidemin yanıma geldiğinde birsüre sonra beklemeniz gerekiyormu, ne kadar beklemeniz lazım diye sorduunda çok sinirlendim.

Bazen senin ailen böyle benim ailem şöylelerden sebep ne büyük kavgalar ediyoruz. En çokda kırılan ben oluyorum. Bazen kapıyı vurup çıkasım geliyor. Ben herşeyin önüne onu koymuşken onun beni ailesinden sonraya atması çok canımı acıtıyor.

Yanlış anlamayın ailesini bi kenara atsın, görüşmeyelim falan demiyorum, sadece artık bir evinin olduğunu, her haftasonunu onlara ayıramayacağını anlatmasını istiyorum. onun ailesine 1 saat uzaklıkta, benim ailemede 2 saat uzaklıkta oturuyoruz. ama ona göre veya onlara göre kızın tarafına bukadar sık gitse içgüveysi oluyor. İşte nekadar okulda okusa, nekadar farklı şehirde görse, ailesinin bakış açısı neyse onu yaşıyoruz. Bazen böyle olduklarını bilsem evlenmezdim heralde diyorum, ama bırakıp gitmekte çözüm olmuyor işte.

haahhhhhh işte bir tane dahaaaaa aynen aynen demekki hala eski kafalar cokca mevcut ben saldım gitti cicim ayımın içine ettiler simdi 9 aylık evliyim ama hala 1 senem dolmadı ama cicim ayıda kalmadı ben az uzda olsa mesafe koymaya gelmeleri gitmeleri normal kendimizede vakit ayıracak biçimde ayarlama taraftarıydım aynı sizin dediiniz gbi oyle görüsmeyeli etmeyelim diyen yokkiii özel hayata saygı kendi hayatımı yasama hakkııı istiyorum resmen bunlar tecavüze ugrıyor ama sonuda gelmiyor maalesefff . esim evlenmeden önce bu halleri dikkatim çekmşti ve ben ona bu böylemi olcak dediğimde haftada aksimum 2 olur geri kalan günler bizim demişti yalancı işte ne hafta kaldı ne gün dedesinin kendine özel günü var her hafta babası geliyor onlar biz burdayız hadi gelin iz surdayız hadi gelin eeee bide sizde yemek yiyelim derken bi bakıyordum hafta bitmiş bileee zar zor pazar kahvaltılarnı iyice tavrımı koyarak kazandım fakat ellerinden gelseler onuda dedeyle babayla edecez laaa havleee koca kocva yaslı adamların yanında genç evliler ne kaar rahat olabilir ki her hafta görüsülüyor en assa 2 gün neyinize yetmiyor bide onca torun onca evladı varken cevresinde anlamadım gtiiii bir biz varız sankiii....eee haliyle benim surat mahkeme duvarı gbi asıldı eeee buda dikkatleri cekti özel hayatıma saygı kalmayına ne kadar iyi niyetlide olsam vahşileşmeye basladım ben 1 derken 2 derken 3 sabeder pis patlarım tabi büyüker olunca saygısızlık etmedim ama acıkca ima etmeye basladım elime değil suratım burusuyorduuu ve bunların dikkatini çekmiş konusmuslar aralarında ve suclu kimmiii gene bennnnnnnnnnnnnnnnnnnn birde eşimde tam bir bunların nasıl desem agına düşmüş ne derse yapar kumandalı robotlar varya aynı oyle resmen hipnotize olmus zombi gbi bende iyi oluyo gbi görünüorum yanlarında sonrada azda olsa endi hayatıma yasamaya calışyorum kendi kanunlarımla düpedüz perdeyi çeksem tiyatro kapancak cünkü ama Allaha cok havale ettim benim ilk aylarımı rezil ettikeri bide yetmez gbi beni suclu buldukları için... daha herkesin sesi yetmezmiş gbi yaslı dede bile anneme gidip geemelerme karısacak nerdeyse ama ben ses etmyom gene istedim bi oynuyom oyunumu ses etsem benim basım agrır .. ben uydurmaya calışcam ama benden fazlasını beklemeyin dedim eşimede söyledim bunu kendimi biliyom asırı yükleme yapınca sigortalarım parcalanıyor resmen valla su hayatta 3 seyi öğrendim en cok

1. A kıl yaşla asla olculmuormus akıl bastaymıs koca koca adamları kadınları bir bende değil etrafımda duyduklarımla beraber öğrenince bu işin yasla basla istersen 80 yasında olsun huy kötüyse akıl arama bittiii....

2. kimseye güvenme aslaaa kendin baska kendini kaldırcak topluycak yardımcı olcak kimse yok hepimiz tekiz

3. ALLAH her seyi görüyor dualarınıda

eeeeeeeee bu arada benim kocamda üni mezunu ama hala o eski kafalılarla bir işte napacaksın eniyisi uzak yerlerde oturmak ben bunu bilir bunu sölerim herkes tatlı gitcek tatlı gelcek ki,msenin agız tadı bozulmucak 2 gelinde dısrda ohhhhh onlara senede 1 kez gezemeye gelyorlar resmen yurt dıslarında gemeler vsss bunlar eşimin yengeleri byük yengeler biz kayınbaamız( büük babası ) bile değil biz cekiyoz burda hem o hem eşimin babası bööööööööööööö hop geldik hadi gelin hoooppp bittik hadi gelin inan sevmek istesende kusasın geliyor

ayy cok guzel konu olmus benımde cok kotu gecti ilk aylarımm

ya benım epeydır var bukonuda pek gorunmedı herhalde .. demek oyle benım hala berbat biçözm bulabıldınızmı bir yıl oldu benım evleneli hıc değilse fıkır alışverındınde bulunmak istıyorum ...

ben uzaktayım ve rahatım epeydır gelmiyolarr sorun nedirr

sıkıntım yukarda soyledım gbı eşimin asırı derecede ana baba ve dıger hısım akraba kuzusu olması ve ailesini ihmal etmesı . neyaptıysam olmadı anlayısgostere gostere gururda kalmadı . su an hastane kontrolu dıye gıttıgı babasıyla antalyada ve ben telefon actımda gecenın bır vaktı babamla geszıyorum yarın konusuruz dıyo yaaa babası oldumu adam telefonla bıle konusamıyo boısey dıyemıyo ha dıyelım konustu oda sert ve kaba . bır ınsan eşını yuvasını rahatını onemsemezde sureklı kurallar koyan bır hayatı yersız yurtsuz olmayı nasıl bu kadar sever . yada her aksam kım nereye cagırırsa evlendım balayından dondumden beri boyleee oraya buraya gıder evınde bır otrmaz. otursada laptop televızyon yada cep telefonuyla ugrasır . bunlar evlenıncemı boyle oluyo zamanlamı oturuyo ama ben inanmıyorum. ya bunun gercekten aile olacagına yazık ki beni kandırdı .............

bu arada bız aynı ilçedeyiz burda dedesi dıgerakrabalrı hepsi mevcut babasıdacok yakın bır ılde ve her hafta bıozı taciz eder

bu konuya yazılanlar hiç yabancı gelmedi..
üç bucuk yıllık evliyim ve bu süre zarfında anladıgım en önemli şey
taviz kapısını aralarsan ardına kadar açılır
yeni evleneceklere tavsiyem;
asla taviz vermeyin
kişiliğinizden karakterinizden ödün vermeyin
ve evlenmeden önce eşiniz kadar ailesinide mutlaka tanıyın
bir söz vardı evlenmeden önce evleneceiniz kişinin aile albümüne bakın diye
hakikaten öyle ...

bu zmanla duzelmez bence hep boyleymıs demekkı sen gorememısın alısırsın zmanla ne dıeyeyımkı

ozlem cnm valla okadar haklısınkı evlenmeden önce goremıyosun kımsenın yuzunu işin içine girdığın zman herkes deısmıs

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…