kocasindan habersiz izinsiz herşeyi kafasina göre yaşayan Kadınlar!!!

Bende kıyamıyorum. Babası kızıyor ama ben çaktırmadan arada veriyorum. -- babaya söylemek yok diye tembihliyorum.
5 dk sonra babasına gidip --- babaaa halam bana kola vermedi diyor:KK70:
Ahahhaa ayy yerim yaa bizimkide öyle diyo bazende ispikliyo beni sipa :-)
Off ya böyle konuşunca canım çekti haa şimdi olsalardı :KK73:

merhabalar:)
bu bir dert degildir merak ettiğim için açtim konuyu..:)
konum şu.:)
kadinlar vardi.. kimisi kocasindan izinsiz habersiz yapamayan... herşeyi kocasina söleyen her dakika ne yapacagi ne edecegini izin isteyen kadinlar..
kimisi de kocam nede olsa izin verir diyerekten yola çikip kafasina göre yaşayan kadinlar...
hangisi sorunlu olabiliyor?
sanane diyeceksin biliyorum ama iki farkli hikayesini yazicam...
bi kadin var. kocasina herşeyi sölermi bilmem..
hamile. adamin arabasina biner.. ve adamlarla mecbur muhabbet eder sonuçta işyerinde kocasi yok.. nede olsa kocam görmüyor der . iç vicdani yok.. iyi mi böle sizce?
ikincisi. kocasindan habersiz izinsiz bişeyde yapamaz
hamile bide kimsenin arabasina binemez saol ben yürürüm der geçer.. adamlarla muhabbet etmekten utanir kaçar ortamdan. kocam hisseder felan diye düşünür.. buda iç vicdani var iyi mi??
evlilklerin sorunlari neyi yaşadığı orayı siz düşünün...
kocasi içindede ayni şekilde geçerlii
kadinin tersi olarak düşüneyim.
karım görmüyor nede olsa kadinlarla konuşurum iç vicdanlari yok.
öteki ise karım görmüyor ama hisseder utanir ama konuşamaz buda iç vicdanlari var
sizde hangisi doğru...
böle bi durumu yaşayan varmi aramizda?
ben ikinci plandayim...
kafama göre yaşarsa evlilikte sorun yaşayacagi düşünürüm.. hep iyi yönden gitmeyi çalışırım birinin arabasina binmem.. otobüslerde dolmuşlarda adamin yanina oturamam.. utanirim bu durumdan.
sizden yorumlariniz alabilirmiyim??
Konuştuğum insanları cinsiyetlerine göre belirlemediğim için bu bana göre vicdani hareket ya da vicdansızlık değil.
Ne de olsa kocam görmüyor, dediğim için değil insan ilişkilerimi nasıl kuracağıma kocam olmadan da karar verdiğim için izin(!) istemem, izinsiz yaparım sizin tabirinizle.
Eşim de bir şey yapacakken benden izin almak zorunda değil.
Kazık kadar adam kiminle nasıl nerede konuşacağını biliyor yahu, anası mıyım ben onun, çocuğum mu izin vereyim :)

Arkadaşın konusunu dağıttık baya. Birazdan uyarı gelir:KK11:

Valla bu dediginiz cok degisken bir durum. Konusmak var konusmak var. Adam var adam var. Herkesin flort etmek amacli konustugunu farz edemeyiz. Calistigim yerde 15 kisiyiz yillardir tanisiriz. Yolda arabamla ise giderken is yerinden birini gorursem erkek kadin farketmez durur alirim. Almazsam cok ayip olur yani.Ayni sekilde is arkadaslarimin arabasina da gonul rahatligi ile binerim. Esim beni birakmalarindan da arabalarina binmemden de hic rahatsiz olmaz hatta kendi rica etmisligi var.

Konuyu okuyunca bi tuhaf oldum ..
Ben is yerindeki erkeklerle konuşurum yeri geldiğinde. . Beni de alırlar bazen arabayla yanımdan geçerken. . Evliyim de.. hiç bi kötülük geçmedi ki aklımdan. . Ha kız is arkadaşım ha onlar .. benim için bi fark yok arada.. Kaldı ki onlarin da çoğu evli barkli insablar..
Acaba çevremde sizin gibi çarpık zihniyetli insanlar da mı böyle düşünüyor rahat filan diye benim ixin.. tedirgin oldum şimdi. .

Valla bu dediginiz cok degisken bir durum. Konusmak var konusmak var. Adam var adam var. Herkesin flort etmek amacli konustugunu farz edemeyiz. Calistigim yerde 15 kisiyiz yillardir tanisiriz. Yolda arabamla ise giderken is yerinden birini gorursem erkek kadin farketmez durur alirim. Almazsam cok ayip olur yani.Ayni sekilde is arkadaslarimin arabasina da gonul rahatligi ile binerim. Esim beni birakmalarindan da arabalarina binmemden de hic rahatsiz olmaz hatta kendi rica etmisligi var.
Aynen benimde çok arabama almisligim vardır. . Yani nasıl görmezden gelir geçerim yanından ne kadar ayıp bişe yüz yüze bakıyoruz sonuçta is yerinde..

Kocam gormez nasil olsa'cilik degil bu.
Ama bir tanidigim arabasi ile yanimdan geciyorsa ve ayni yone gidiyorsak binerim. Esime de binebilir miyim diye sormam. Hatta esim otobuse minibuse binecegime tanidigimiz biri ile gitmemi tercih eder. O da atiyorum ayse ile karsilastim, gecerken biraktim dese altinda bir sey aramam. Utanmam ya da utanmaz bu durumdan.

Bir yer giderken izin almam ya da izin almasini beklemem. Haber veririz yeterli olur. O da Allah korusun bir sey olursa nerede arayacagimizi bilmek icin.

Aynen katiliyorum. Ozgur olun biraz.
Vicdan mekanizmaniz da esiniz icin degil kendi karakteriniz icin calissin.

Esim okula giderken uc bayan ogretmeni de goturecek bu yil. Simdi o kadinlar kotu bisey mi yapacaklar bizim arabaya binerek.

Bizim okula otobusle gideriz. Ola ki o gun ogretmen arkadas araba ile gitmeye karar verirse arar beni gotureyim der. Sevinerek binerim o arabaya. Arkadasim bana kiymet veriyor eziyet cekmemi istemiyordiye. Esime de tlf etmem. Falanca beni okula birakabilir mi diye. Seviyeyi koruduktan sonra erkek bayan arkadas olabilir. Bu kadar buyutmeyin.

merhabalar:)
bu bir dert degildir merak ettiğim için açtim konuyu..:)
konum şu.:)
kadinlar vardi.. kimisi kocasindan izinsiz habersiz yapamayan... herşeyi kocasina söleyen her dakika ne yapacagi ne edecegini izin isteyen kadinlar..
kimisi de kocam nede olsa izin verir diyerekten yola çikip kafasina göre yaşayan kadinlar...
hangisi sorunlu olabiliyor?
sanane diyeceksin biliyorum ama iki farkli hikayesini yazicam...
bi kadin var. kocasina herşeyi sölermi bilmem..
hamile. adamin arabasina biner.. ve adamlarla mecbur muhabbet eder sonuçta işyerinde kocasi yok.. nede olsa kocam görmüyor der . iç vicdani yok.. iyi mi böle sizce?
ikincisi. kocasindan habersiz izinsiz bişeyde yapamaz
hamile bide kimsenin arabasina binemez saol ben yürürüm der geçer.. adamlarla muhabbet etmekten utanir kaçar ortamdan. kocam hisseder felan diye düşünür.. buda iç vicdani var iyi mi??
evlilklerin sorunlari neyi yaşadığı orayı siz düşünün...
kocasi içindede ayni şekilde geçerlii
kadinin tersi olarak düşüneyim.
karım görmüyor nede olsa kadinlarla konuşurum iç vicdanlari yok.
öteki ise karım görmüyor ama hisseder utanir ama konuşamaz buda iç vicdanlari var
sizde hangisi doğru...
böle bi durumu yaşayan varmi aramizda?
ben ikinci plandayim...
kafama göre yaşarsa evlilikte sorun yaşayacagi düşünürüm.. hep iyi yönden gitmeyi çalışırım birinin arabasina binmem.. otobüslerde dolmuşlarda adamin yanina oturamam.. utanirim bu durumdan.
sizden yorumlariniz alabilirmiyim??

Kadınları etiketlemekten vazgeçsen esas o zaman iç vicdanına kavuşacaksın. Sende vicdan yok. Sen kadınını ne yaparken gördün de kocasından habersiz erkeklerle konuşuyor arabalarına biniyor diye damgalıyorsun. Yazıklar olsun aklına getirdiğin pislikler için. Ne biliyorsun akşam yemek yerken kadının kocasına "hayatım bugün de sağolsun x bey bıraktı beni işten eve gelirken. Yoksa gebelikten ayaklarım şişti zor yürüyorum biliyorsun" demediğini. Kocasının da senin kadar kötü niyetli olmadığından "allah x beyden razı olsun" demediğini. Ya da varsayalım kimse kimseye bir şey demiyor. Yine de sanane. Bence bu evlilik her türlü senin yapacağın evlilikten daha huzurludur daha mutludur. Niyetleri bilmeden kafanı kaldırıp onun bunun dedikodusunu yapma emi?

Kocam eğer iş yerinde çalışan bir hanımı yolunun üstündeki yere bırakmak için benden izin almaya kalkarsa sadece vay hayvan derim.

Vicdanlar ikiye ayrılır; iç vicdanlar ve dış vicdanlar:))
Bence iki durumda uç nokta. Yani bir hayatı başına buyruk yaşayacaksan evlenmenin anlamı yok. Ama her şeyini eşine sorarak yaşarsanda olmaz. Meselae bir erkekle muhabbet etmek ve arabasına binmek meseleside değil. İş yerindeki erkeklerle yeri geldiğinde belirli sınırlar çerçevesinde sohbet edersin tabiki bunun anlattığınız durumla alakası yok. Yada bir iş arkadaşınız bir gün sizi eve bıraksa ne olacak. Ama erkeklere asılarak muhabebt etmek yada asılan birinin arabasına binmek ancak kişinin vicdanına kalmış şeyler. Eşim bana gelip bugün ben şu şu ve şu kadınla konuştum diye hesap mı verecek:) yada bir iş arkadaşını durağa bıraksa bıraktım haberin olsun mu diyecek çok saçma.

Biz soğuk veya yağışlı havalarda yolda yürüyen kadın ya da erkek gördüğümüzde falanca yere gidiyoruz sizin gideceğiniz yere yakınsa bizimle gelebilirsiniz deriz, arabamıza binip, inerken teşekkür eden çok insan olmuştur. Bunlar ne çirkin düşünceler. Her şeyin altında bir art niyet aramak insanları yaftalamak falan. Başkaları hakkında ne düşünüyorsanız Allah size iki katını versin ne diyeyim.

20 sayfa yazdık arkadaşlar da konu sahibinin çokta umrunda değil,
zihniyetin değişeceğini de hiç sanmıyorum.

Kocamın istemeyeceği şeyleri bilirim yapmam onun karışmadığı bana bıraktığı şeyler bellidir onlar için sorup izin almam.
Erkeklerle konuşmaya gelince iş için seviyeli konuşmak gerekirse tabi ki de konuşurum arkadaş olarak ama iş arkadaşıyla cinsellik muhabbeti yapacak değiliz herhalde. Sırnaşıklığı sevmem zaten erkeklerle konuşurken normalde de biraz soğuk dururum.
Yağmurlu havada iş arkadaşım eve bıraktı diye zaten kocam kızmaz.

X