• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kocamın tarafı

deĞmezmiş

İkinci kez olunca dayanamadım
kaynanam hele bayılıyo evime gelsin kalsın oğluna yalakalık yapsın göz boyuyo evde tek kaldığımız ida ha bire laf sokuyo zaten eltim kaçtı gitti bunlardan bana telefonda herşeyi anlattı sıra beni bunalıp kaçırtmakta galiba

Amaaan bende önemli birşey sandım , öyle şeylere değinmişsiniz ki hayatınızda hiç sorun yaşamamışsınız gibi, inanın şunlar problem değil.

Öncelikle; kendi kendilerine yetebilen evlensin zaten aileler herşeyi yapmak zorunda değil, durumları olur gönüllerinden gelir ve yardımcı olmak isterler amenna ama tutupda dış çekimin parasını bile ben ödedim hiç katkıları olmadı demeniz absürt . Ya sadece kendi üstünüze düşeni yapsaydınız gerisi karşı tarafın sorunu beni bağlamaz deyip bekleseydiniz ya da ödediniz madem o zaman daha niye şikayetleniyorsunuz . En çok ben masraf yaptım diyecekseniz yapmayın zaten eşinizde kendi üstüne düşeni yapmalıydı hepsini siz yapınca karşı taraf umursamayınca insan neden bu kadar evlenmek istiyor bu adamla diye düşünüyor anlatabildim mi ?

görümceniz niye eşinin tabağındakileri sen yemedin demiş ya derdiniz ki doydum çok istiyorsan sen ye ? konu kapandı bitti bakın

ev alırken hangi evi alacağınızı özellikle saklamanızda komik olmuş yok efendim kulp bulurlarmış e bulsunlar? önemli olan sizin beğenmeniz değil mi parayı verecek olanda sizsiniz oturacak olanda , eşiniz çok uymaca akıllı biriyse onu vazgeçirirler diye düşündüyseniz bu eşinizle sizin aranızdaki problem kayınvalide görümce sorunu değil :)

insanlarla iletişim kurmayı becermek lazım ve herseyi kafaya takmamak lazım çok büyütüyorsunuz haberiniz olsun. Azıcık mesafe koyun , resmi olun , umursamayın.

arkadaşlar meraba nerden bailıcağımı bilmiyorum ama çok yoruldum ben 1 buçuk seneye yaklaşık evliyim eşimle evlendik ama ben eşime evlenirken de yardım ettim kısa özetli anlatıyorum çünkü o kadar uzun şeyler oldu ki artık bunaldım eşimin ailesi Bi bilezikleri aldı sadece gelinlikmiş dış çekimiş hepsini eşimle yaptım düşünün gelinğimin dış çekimimim parasını ben verdim zorlanıyo yardım ediyim diye arkadaşlar zor bela evlendik bide pandemi ye denk geldi evlendim misafir olarak görümcemleri çağırdım eşimin anne babası yazın istanbul'da kışın memleketteler neyse evlendim 2 haftası daha bismillah hemen bebek lafını sıkıştırmaya başladılar biz düğün olmadan eşimle beraber ev aldık hemen kiraladığımız evi ev sahibi sattığını söyledi zor bela ev aldık kimseye danışmadık şimdi dicek siniz sizde de var diye ama o evi eşimin ailesine söyleseydi biliyordu. kulp takar vaz geçirtirdi oğullarını neyse evime çağırdım gün arkamdan görümce lerimden 1 tanesi konuştu kendi kulağımla duydum tabakta ki artıkları yani eşimin tabağındaki artığı niye yememişim diye evime ilk defa geldiği halde o çenesini tutamadı söyledi sonra burdan nişanlı olduğum sürede skntı yaşadığım için Bi olaylar başladı ki sormayın kaynanam İstanbula geldiği zaman sürekli yanına istiyo beni hal tavrından anlıyorum çalışan insanım yoruluyorum eski kafalılar ben ayak uyduramıyorum çünkü işine geldikleri gibi davranıyorlar babam öldü annemi sadece telefonla aradılar gitmediler yanına virüs var diye ama kendi tarafından biri vefat etsin hemen memlekete gider virüsü umursamaz kaynanam beni tanıştığımız günden berri aradığın 5 kere geçmemiştir ama kızlarına gelince ararlar 7 kardeşler Bi tane daha eltim var bunlarla irtibatı kesmiş konuşmuyorlar şu an bana yükleniyorlar görümcem 4 tane hiç biriyle konuşmuyorum kavga ettik sürekli kaynanamda onların tarafında anlıyorum belli yani geliniz ya Bi beklenti içerisinde kendilerine gelince herşey bekler ama gelin beklemez dünür olarakta kız alana kadar kız aldıktan sonra işi biter öyle tavırdalar geçen kaynanam bana geldi annen neden gelmiyo dedi bana diyemedim kadının cenazesi oldu gittiniz mi diye sonra olay oluyo hep. aramız sıkıntı Bi görümcem orduda oturuyo sevmediğimi mesafeli olduğumu herşeyiyle belli ediyorum neymiş ben neden kalmaya çağırmamışım diyip ortalığı ayağa kaldırdı kavga etti ben çok bunaldım daha çok var anlatdığım ama inanın ki tek taraflı değil kaynanamın bende 1 çöpü bile yok bu zamana kadar ama sürekli oğlumun evi diyip duruyo eşimde düşkün onlara beni zorlamıyo gidelim edelim ama sürekli onlara gidiyo ben haftada 1 gidiyorum surat asıyolar bana istiyorlar ki hep gideyim kendilerini bana sevdirmediler ki Bi yer vermediler kendileri için ben herşeyi yapıyım ama olmuyo. hepsi Bi laf sokuyo hepsi Bi beklenti içerisinde sanki tek gelin beni. Görümcemler dengesiz dengesiz konuşur konu etmezler benim en küçük bişeyimi örnek veriyorlar çıldırıyorum artık ne yapmam lazım anlamıyorum
Merhaba araya mesafe koyun. Mümkün oldukça fazla görüşmemeye muhatap olmamaya çalışın. Haftada bir bile çok (bana göre)Ben kendi anneme babama bile evliyken haftada bir gitmedim, bu kadarı abartı olmuş bence. Artık evlisiniz yeni bir düzeniniz var eşiniz daha alışamamış bu düzene belli ki. Ona bir şekilde artık evli olduğunuzu, vaktinizi başbaşa geçirmek istediğinizi, ailesine her izin gününüzde gitmek istemediğinizi dinlenmeye ihtiyacınız oldugunu söyleyin

keşke bende öyle olsam mesela arayıp aramamak değil ailemide hiçe saydırıp onları el üstünde tutmam kendileri ne istiyorsa yapmam ama benim asla bişey beklememem
E tutma bacım el üstünde.
Yani merhba merhaba.
Saygı cercevesinde herkes kendi hayatına baksın.Zor bisey değil bu.

Konunuzda o kadar anlatım bozukluğu,yazım yanlışı var ki yazdıklarınızdan hiç bir şey anlamadım.
Karman çorman bir konu.
Gözünüzü seveyim şuraya konu açarken biraz daha okunaklı yazın ya

E tutma bacım el üstünde.
Yani merhba merhaba.
Saygı cercevesinde herkes kendi hayatına baksın.Zor bisey değil bu.
vallahi şu an öyle yapmaya çalışıyorum ama benle hayla ısrarla samimi olmaya çalışıyorlar hadi samimi oldum inanın ki gelinin ya adın gelin sonuçta herşeyi çok bekliyorlar

Merhaba araya mesafe koyun. Mümkün oldukça fazla görüşmemeye muhatap olmamaya çalışın. Haftada bir bile çok (bana göre)Ben kendi anneme babama bile evliyken haftada bir gitmedim, bu kadarı abartı olmuş bence. Artık evlisiniz yeni bir düzeniniz var eşiniz daha alışamamış bu düzene belli ki. Ona bir şekilde artık evli olduğunuzu, vaktinizi başbaşa geçirmek istediğinizi, ailesine her izin gününüzde gitmek istemediğinizi dinlenmeye ihtiyacınız oldugunu söyleyin
zaten artık böyle yapıyorum. ama eşimin üzerinden bana yürümeye çalışıyorlar kaynanam bana diyo biz kavga ederiz ama yine aynı sofraya oturur herşeyi unuturuz diyo ben öyle değilim. mesafeliyim ama ısrarla devam ediyorlar nasıl olucak böyle bilmiyorum eşim desen put gibi ağzını açmıyo

Yaptım çünkü bilezikleri alıp kenara çekildiler yardım etmek zorunda kaldım eşime, kendi ailemin haberi bile yok daha bunlardan yoksa eşim tek başına eşyaları evi kısaca hiç bişey yapamazdı ama deymezmiş o kadar pişmanım ki şu an ailesiyle iyi değilim mesafe koymak istiyorum ama eşimin ailesi ısrarla benimle samimi olup herşeyi yapmak istiyorlar, ben istemiyorum onlara karşı çok doluyum düşünün babam öldü de anamın yanına gidip başın sağ olsun bile demediler telefonla dediler bunlarıda görünce iyice nefret etmeye başladım
Aileden rahatsız olmanız başka birşey, evlilik sürecinde eşinizle beraber harcama yapmanız başka.
Ev sizin, eşya sizin, düğün gelinlik sizin. Bunların aileyle ne ilgisi var?
Eşiniz sizi zorlamıyormus, görümcelerle görüşmüyormuşsunuz, daha ne istiyorsunuz şu aşamada, anlamadım.

vallahi şu an öyle yapmaya çalışıyorum ama benle hayla ısrarla samimi olmaya çalışıyorlar hadi samimi oldum inanın ki gelinin ya adın gelin sonuçta herşeyi çok bekliyorlar
Bilemiyorm ben gelin olarak görmüyorm kendimi:)
Ben evliyim.
Evli oldugum icinde esimin ailesiyle akrabayım:)
Akrabalarından bekliyorlarsa hersey:)Benden de beklesinler.
Yoksa üzgünüm.

zaten artık böyle yapıyorum. ama eşimin üzerinden bana yürümeye çalışıyorlar kaynanam bana diyo biz kavga ederiz ama yine aynı sofraya oturur herşeyi unuturuz diyo ben öyle değilim. mesafeliyim ama ısrarla devam ediyorlar nasıl olucak böyle bilmiyorum eşim desen put gibi ağzını açmıyo
Mesela bayrama kadar gitme bakalım;bunu dene.

Amaaan bende önemli birşey sandım , öyle şeylere değinmişsiniz ki hayatınızda hiç sorun yaşamamışsınız gibi, inanın şunlar problem değil.

Öncelikle; kendi kendilerine yetebilen evlensin zaten aileler herşeyi yapmak zorunda değil, durumları olur gönüllerinden gelir ve yardımcı olmak isterler amenna ama tutupda dış çekimin parasını bile ben ödedim hiç katkıları olmadı demeniz absürt . Ya sadece kendi üstünüze düşeni yapsaydınız gerisi karşı tarafın sorunu beni bağlamaz deyip bekleseydiniz ya da ödediniz madem o zaman daha niye şikayetleniyorsunuz . En çok ben masraf yaptım diyecekseniz yapmayın zaten eşinizde kendi üstüne düşeni yapmalıydı hepsini siz yapınca karşı taraf umursamayınca insan neden bu kadar evlenmek istiyor bu adamla diye düşünüyor anlatabildim mi ?

görümceniz niye eşinin tabağındakileri sen yemedin demiş ya derdiniz ki doydum çok istiyorsan sen ye ? konu kapandı bitti bakın

ev alırken hangi evi alacağınızı özellikle saklamanızda komik olmuş yok efendim kulp bulurlarmış e bulsunlar? önemli olan sizin beğenmeniz değil mi parayı verecek olanda sizsiniz oturacak olanda , eşiniz çok uymaca akıllı biriyse onu vazgeçirirler diye düşündüyseniz bu eşinizle sizin aranızdaki problem kayınvalide görümce sorunu değil :)

insanlarla iletişim kurmayı becermek lazım ve herseyi kafaya takmamak lazım çok büyütüyorsunuz haberiniz olsun. Azıcık mesafe koyun , resmi olun , umursamayın.
herkes haklı sanırım
Aileden rahatsız olmanız başka birşey, evlilik sürecinde eşinizle beraber harcama yapmanız başka.
Eşiniz sizi zorlamıyormus, görümcelerle görüşmüyormuşsunuz, daha ne istiyorsunuz şu aşamada, anlamadım.
mesele şu görüşmek istemediğim halde benle hayla ısrarla görüşmeleri ve görüştükleri zamanda saçma sapan konuşup bana laf sokmaları

Yok illa gelini altına bogsun aile ama bisey istemesinler istiyorlar.
Herseyi yapsınlar maddi olarak karısmasınlar.
Öyle zümrüdü anka kusu bulursan bizede yolla bacım:D

Ben şahsen ikili polemiklere girmemekten yanayım, bir sorun varsa eşime söylerim o halleder. Kendim yüz göz olmam yani. Sizde deneyebilirsiniz

Yok illa gelini altına bogsun aile ama bisey istemesinler istiyorlar.
Herseyi yapsınlar maddi olarak karısmasınlar.
Öyle zümrüdü anka kusu bulursan bizede yolla bacım:KK70:

Esin ne diyor zorlami gideceksin diyor
eşim çok karışmıyo git diye zorlamıyo ama gitmesem eşime söylüyo kaynanam 1 kere oldu eşim ikide bir annemlere gidicen mi diyip duruyo yok dediğim zamanda surat asıyo hemen 1 kere oldu bu

herkes haklı sanırım

mesele şu görüşmek istemediğim halde benle hayla ısrarla görüşmeleri ve görüştükleri zamanda saçma sapan konuşup bana laf sokmaları
hayla değil hala
deymezmiş değil değmezmiş :)
çok takıldım elimde değil
iletişim zayıflığınız var bence burdaki yorumlarınızdan da belli

eşiniz ne derse desin siz istediğiniz kadar görüşün bu kadar
laf mı sokuyor sizde gerekeni söyleyin
surat mı asıyor sallayın

Ben şahsen ikili polemiklere girmemekten yanayım, bir sorun varsa eşime söylerim o halleder. Kendim yüz göz olmam yani. Sizde deneyebilirsiniz
her türlü şeyi deniyorum şu an bu dediğinizde oldu eşime söylediğimde hallettim diyo ama Bi kaç gün sonra yine aynı oluyo ben anlamadım bunları

herkes haklı sanırım

Bunların düğün için ev için yaptığınız harcamalarla bir ilgisi yok işte. Biye onları da dahil ediyorsunuz? Sanki alıp etseler hayatınıza müdahale etmelerine razı olacaktıniz.

Bu kadar rahatsız oluyorsunuz, az görüşün, yapılacak başka birşey yok. Bu da eşinizin tavrına bağlı.

Derdiniz ne tam olarak anlayamadım? Yardım ettim ben ödedim dediğiniz nikahlı eşiniz değil mi? Ne fark ediyor ha siz ha o? Ev almış olmanız neden problem? Görümce ne demiş ki kaynana ne yapmış hiçbir şey anlamadım. 🤦🏻‍♀️

Back