• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kocamın eski eşine ödemesi gereken parayı benden istemesi

Daha evden ayrılmadan son günlerimizde ona, bu zamana kadar sana bir hayrı olmamış bak bize de hayrı yok bu malın mülkün çünkü o kadının ahı var üzerinde ve böyle çıkıyo demiştim. Ve gerçekten de öyle. Kendince uyanıklık etti de ne oldu sonuç ortada. Allah herşeyin hayırlısını versin.
Bu arsızlıkla iflah olmaz o zaten ama çocuklarının mirası bari geçebilseydi ellerine keşke, yazık. Sanki kadın babasının evinden getirmiş onları. Yarın babası ölünce varsa kardeşleri çatır çatır paylaşır o malı, kendisinin olduğunu da ispatlayamaz mal gibi bakar. İlahi adalet var ben inanıyorum.

Çok dert ettim sormayın. Evlenirken böyle bir dava var ortada sonucu ne olur, tazminat ödemesi gerekirse benden para isteyebilir, insan eşine koşmaz mı… bunları hesaplamanız lazımdı. Yapmayıp sonra da vay benden para istedi boşanayım o zaman demeniz bana ters geldi. Farklı yorumlayıp elime ne geçecek, ben de herkes gibi fikrimi yazdım
Bence inat ettin lafımdan dönmeyeceğim diye. 😂 Yoksa bu kadar insan konuyu anlamışken sen anlamamış olamazsın. 😂

Allah aşkına neden hala o adamın yanındasınız.
kendi malı değerli sizinki değersiz. Birde utanmadan sizin ailenizden eski karısı için para mı istiyor. maşallah ova mübarek

tebrik ederim seni. devam eden hayatında daha güzelleriyle iyileriyle karşılaman dileğiyle.

Merhabalar. 1 yıllık evliyim. Eski eşiyle aralarında mal paylaşım davası sürüyordu ve yeni sonuçlandı 300bin küsur ödemesi gerekiyor. Ve bunun için önce ailemden 200bin civarı borç istedi olumsuz yanıt alınca (sanki mecburlarmış gibi onlara karşı bileniyor şuan) benim ziynetlerimi istedi. Vermek istemediğim için aramız baya kötü. (onları evlenirken emanet takmıştı zor duruma düşmesin diye aileme söylemedim kabul ettim ve bir kere bile başına kakmadım lafını etmedim, 10 ay sonra aldı ona da mecbur kaldı aslında ya)
Satabileceği bir arsası var onu elden çıkarsa hiçbir sorun kalmayacak ama satmaya yanaşmıyor. Ki orayı da önceki evliliği zamanı almış ama tapu babasının üzerine. Boşanma idurumları çıkınca talepte bulunamasın diye hala babasında.
Ailemden para istememesini söylediğim halde babası arayıp konuşuyor. Ve açıkçası benim olanı eski eşine vermek istemesi bile zoruma gidiyo istemiyorum.
Bana hep onun hiçbir hakkı yok ben çalışıp kazandım der ve yanlış düşünüyorsun dediğim için de tartışırdık.
Yani hal böyle iken sizce yanlış mı yapıyorum. Kalbim çok kırık haketmediğim şeyler söylüyor onu sırtından bıçaklamışım vs vs.. Eski eşi ile arasındaki mal paylaşım davası sonucunda o borca ortak olmak zorunda mıyım?
AAA deli mi ne? Ayrıca eski karısına mal mülk vermekten kaçan adamdan ben korkarım cunku aynısını bana da yapar demek ki. Ayrıca herseyi ben yaptım ne demektir ya? o dışarda çalıştıysa o kadın da evde çalışarak onu destekledi. O zaman ev kadını diye bir olay olmasın yani. Ayrıca o olay sizi bağlamaz yani onun halletmesi lazım bu durumu. Sizin ailenizin durumu da varsa oh zengin aileye damat geldim diye de seviniyorken hevesi kursağında kalmıştır beyefendinin. Kuruş koklatmayın, sonuna kadar haklısınız. Benim evlenirken kredim vardı onu bile evlenmeden babam ödedi kocana kalmasın sonra aranızda sogukluk olur dedi. İnsanlardaki yüzsüzlüğe bak, pess!!!

Adam babasının üstüne yapmış bir malıda resmen mal kaçırıyor böyle tiplerle evlenip ne bekliyorsunuz ki?eşi ve çocuklarının hakkını yiyen sizede aynısını yapar sakın vermeyin para falan bulsun ödesin hatta ben olsam eşimden ayrı birikim yaparım çalışıyorsam.kendi çalışmış yapmışta çocuklarıda kendi mi doğurup bakmış?kadında evde iş yapmıştır.daha önce boşanmış adama biraz temkinli yaklaşmak gerek kadınlar kolay kolay yuva yıkmıyor.

Merhabalar. 1 yıllık evliyim. Eski eşiyle aralarında mal paylaşım davası sürüyordu ve yeni sonuçlandı 300bin küsur ödemesi gerekiyor. Ve bunun için önce ailemden 200bin civarı borç istedi olumsuz yanıt alınca (sanki mecburlarmış gibi onlara karşı bileniyor şuan) benim ziynetlerimi istedi. Vermek istemediğim için aramız baya kötü. (onları evlenirken emanet takmıştı zor duruma düşmesin diye aileme söylemedim kabul ettim ve bir kere bile başına kakmadım lafını etmedim, 10 ay sonra aldı ona da mecbur kaldı aslında ya)
Satabileceği bir arsası var onu elden çıkarsa hiçbir sorun kalmayacak ama satmaya yanaşmıyor. Ki orayı da önceki evliliği zamanı almış ama tapu babasının üzerine. Boşanma idurumları çıkınca talepte bulunamasın diye hala babasında.
Ailemden para istememesini söylediğim halde babası arayıp konuşuyor. Ve açıkçası benim olanı eski eşine vermek istemesi bile zoruma gidiyo istemiyorum.
Bana hep onun hiçbir hakkı yok ben çalışıp kazandım der ve yanlış düşünüyorsun dediğim için de tartışırdık.
Yani hal böyle iken sizce yanlış mı yapıyorum. Kalbim çok kırık haketmediğim şeyler söylüyor onu sırtından bıçaklamışım vs vs.. Eski eşi ile arasındaki mal paylaşım davası sonucunda o borca ortak olmak zorunda mıyım?
Müge anlı der ki iyi bir şey olsaydı karısı boşamazdı

Ona göre zor zamanında yanında olmayan biriyim. Artık kendimle çelişiyorum ,yanlışmıyım diye sorguluyorum ama yok neresinden tutsam elimde kalıyo
Kanmayın o laflara. Öyle saçmalık mı olur, vermeyin altınlarınızı onlar sizin güvenceniz. Evde tutmuyorsunuzdur inşallah

Satsin arsasini odesin, terbiyesiz ya.. ola ki bir durumda sendende kacirir bu herif. Ne demek ben calistim benim.. kirli donlarini o karin yikadi yemegini o kadin yapti muhtemelen..nasil hakki yok?

Valla adamın eski esine Okan borcları bittikten sonra evlenseydiniz . İyimiş ya Sizde bosanın bi 300 binde size borclansın 😆 onuda sizden sonraki kadının geliriyle öder kesin🤦🏼‍♀️ hayır bide eski ese borcunun cogunlugunu sizin aileden istemiş cok komik 😆

Konu sahibi boşayıp anası geri postaladı ,iyi yetiştirilmemiş erkek kişiliksiz

Sizden aldığı parayı eski karısına verecek.
Yarın öbür gün sizin de aranız bozulursa kendisinden bir lira çıkmadan olaydan sıyrılmış olacak. Siz mağdur olacaksınız.

1 lira bile vermeyin, sinirlerim bozuldu okurken.

Mal paylasiminda 300 000 tl lik odemesi ciktiysa bu adamin mali var, onu satarak odesin. Bu sizi alakadar etmez. Tum borcu size odetip borc bittikten sonra sizden de bosanmayacagi ne malum? Mal paylasimi bitmeden bu adamla neden evlendiniz ki? Utanmadan ailenizden para isteyip vermeyince de kusuyorsa, bu adamdan adam olmaz. Kredi ceksin, nasil oderse odesin. Bh sizin sorumlulugunuz degil. Bu adamla evli kalnak istediginize emin misiniz?

Konu sahibi olarak son mesajlara cevap olsun diye yazıyorum. Boşandım 17 mayısta 6 ay olacak. Boşanırken de bişey istemedim anlaşmalı bitti. Boşanmak istemedi özürler pişmanlıklar kaba tabirle köpek oldu ama zerre umrumda değildi Tek istediğim bitmesiydi. Eğer anlaşmalı kabul etmezsen bir tazminat nafaka da bana ödersin dedim ve kabul etti bitti. Ama maalesef ki boşanınca bitmiyormuş . Hala barışma kafasında Ağustos tan beri uzaklaştırma kararım var her ay uzatıyorum. Malum kanunlar tehdit hakaret olmadığı için bir yaptırımı yok ama hala takıntılı şekilde umudunun olması rahatsız ediyor. Tek şansım aynı şehirde olmayışımız. Çevresiyle konuştum çok net olduğumu istemediğimi anlatıyorum ama karşı taraf anlamıyor bu daha nasıl ifade edilir bilmiyorum. Karşımda takıntılı dengesiz biri var ve korkmuyor da değilim. Psikoloğa gidiyorum . Şimdi düşününce nasıl onu kabul etmişim evlenmişim anlamıyorum. Tanımadan evleniyoruz tanıyınca boşanıyoruz.

Ay sakın ortak falan olma gitsin arsayi satsın sakınnn ama sakınnn eski eşe olan sorumluluğunu sen yüklenme asla

Konu sahibi olarak son mesajlara cevap olsun diye yazıyorum. Boşandım 17 mayısta 6 ay olacak. Boşanırken de bişey istemedim anlaşmalı bitti. Boşanmak istemedi özürler pişmanlıklar kaba tabirle köpek oldu ama zerre umrumda değildi Tek istediğim bitmesiydi. Eğer anlaşmalı kabul etmezsen bir tazminat nafaka da bana ödersin dedim ve kabul etti bitti. Ama maalesef ki boşanınca bitmiyormuş . Hala barışma kafasında Ağustos tan beri uzaklaştırma kararım var her ay uzatıyorum. Malum kanunlar tehdit hakaret olmadığı için bir yaptırımı yok ama hala takıntılı şekilde umudunun olması rahatsız ediyor. Tek şansım aynı şehirde olmayışımız. Çevresiyle konuştum çok net olduğumu istemediğimi anlatıyorum ama karşı taraf anlamıyor bu daha nasıl ifade edilir bilmiyorum. Karşımda takıntılı dengesiz biri var ve korkmuyor da değilim. Psikoloğa gidiyorum . Şimdi düşününce nasıl onu kabul etmişim evlenmişim anlamıyorum. Tanımadan evleniyoruz tanıyınca boşanıyoruz.
çok geçmiş olsun gerçekten boşasan da kurtulamıyosun. umarım gidip kendi kafasında birine takılır da yakanızdan düşer

Aman boşverin, küçük dünyasında istediği şeye inansın istediği şeye takılsın. Siz hayatınıza bakın.

Back