• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kocamın eski eşine ödemesi gereken parayı benden istemesi

Merhabalar. 1 yıllık evliyim. Eski eşiyle aralarında mal paylaşım davası sürüyordu ve yeni sonuçlandı 300bin küsur ödemesi gerekiyor. Ve bunun için önce ailemden 200bin civarı borç istedi olumsuz yanıt alınca (sanki mecburlarmış gibi onlara karşı bileniyor şuan) benim ziynetlerimi istedi. Vermek istemediğim için aramız baya kötü. (onları evlenirken emanet takmıştı zor duruma düşmesin diye aileme söylemedim kabul ettim ve bir kere bile başına kakmadım lafını etmedim, 10 ay sonra aldı ona da mecbur kaldı aslında ya)
Satabileceği bir arsası var onu elden çıkarsa hiçbir sorun kalmayacak ama satmaya yanaşmıyor. Ki orayı da önceki evliliği zamanı almış ama tapu babasının üzerine. Boşanma idurumları çıkınca talepte bulunamasın diye hala babasında.
Ailemden para istememesini söylediğim halde babası arayıp konuşuyor. Ve açıkçası benim olanı eski eşine vermek istemesi bile zoruma gidiyo istemiyorum.
Bana hep onun hiçbir hakkı yok ben çalışıp kazandım der ve yanlış düşünüyorsun dediğim için de tartışırdık.
Yani hal böyle iken sizce yanlış mı yapıyorum. Kalbim çok kırık haketmediğim şeyler söylüyor onu sırtından bıçaklamışım vs vs.. Eski eşi ile arasındaki mal paylaşım davası sonucunda o borca ortak olmak zorunda mıyım?
Şok bir durum bu parayı sizden nasıl ister ya üstelik ailenizden hadsizlik

Merhabalar. 1 yıllık evliyim. Eski eşiyle aralarında mal paylaşım davası sürüyordu ve yeni sonuçlandı 300bin küsur ödemesi gerekiyor. Ve bunun için önce ailemden 200bin civarı borç istedi olumsuz yanıt alınca (sanki mecburlarmış gibi onlara karşı bileniyor şuan) benim ziynetlerimi istedi. Vermek istemediğim için aramız baya kötü. (onları evlenirken emanet takmıştı zor duruma düşmesin diye aileme söylemedim kabul ettim ve bir kere bile başına kakmadım lafını etmedim, 10 ay sonra aldı ona da mecbur kaldı aslında ya)
Satabileceği bir arsası var onu elden çıkarsa hiçbir sorun kalmayacak ama satmaya yanaşmıyor. Ki orayı da önceki evliliği zamanı almış ama tapu babasının üzerine. Boşanma idurumları çıkınca talepte bulunamasın diye hala babasında.
Ailemden para istememesini söylediğim halde babası arayıp konuşuyor. Ve açıkçası benim olanı eski eşine vermek istemesi bile zoruma gidiyo istemiyorum.
Bana hep onun hiçbir hakkı yok ben çalışıp kazandım der ve yanlış düşünüyorsun dediğim için de tartışırdık.
Yani hal böyle iken sizce yanlış mı yapıyorum. Kalbim çok kırık haketmediğim şeyler söylüyor onu sırtından bıçaklamışım vs vs.. Eski eşi ile arasındaki mal paylaşım davası sonucunda o borca ortak olmak zorunda mıyım?
Tam tersi olsaydı siz isteseydiniz bu parayı verirmiydi,elbette vermezdi.
Eski kocasından banane derdi.
Sakın vermeyin bu parayı..

Zaten en sinirime giden de bu. Özelikle söylediğim halde hatta ailem sen demeden teklif dahi etse bişey almayacaksın dediğim halde istenmesi ve bunu babası aracılığıyla yapması. Ki onlarıda çok severim herzaman arkamda durdular, oğlum ayıptır demek yerine bunu yapmalarını anlayamıyorum.
Hiç kimseyi çözemiyorum artık kime neye güveneceğiz
E kendileri verseymiş o zaman eski eşe tazminatını dünürden istemek yüzsüzlükte Nirvana..

Keske evlenmeden tum bağlarını kestiginden emin olup evlense idiniz . Olmus bir hata . Siz haklısınız asla vermek zorunda değilsiniz. Iyi günde kötü günde bir olmak mantığına asla uymaz ailenizde ona para vermek zorunda değil. Bu gidişle sizde boşanacak gibisiniz. Edepsizlik yaptığı ne ala memleket ondan al ona ver ohh . Durumu ailenize bildirin büyükler daha iyi bilir yol gösterir.

Son düzenleme:
Konu sahibi evlenirken size ne vaadetti ,siz evlendiniz aşık mi oldunuz ..

Konu sahibi evlenirken size ne vaadetti ,siz evlendiniz aşık mi oldunuz ..
Ben sadece sevdim çok sevdim hemde. Bir yol arkadaşı olsun istedim. Ve bir beklentim de olmadı hiç. Para pul önemli değil huzurum olsun istedim. Şuanki hesapla 100bin liralık ziynet var onu da evlenirken değil daha sonra yaptı onun için bile bişey demedim. Ama demek gerekiyormuş ve böyle oldukça daha da taviz bekleniyormuş. Ama biryere kadar kendimi kullandırtmam. İyi niyetimi suistimal edip nankörlük edemez ermemeli. Ve sizin nezdinizde herkese teşekkür ediyorum. İnsan bir an olsun acaba diyor hata mı ediyorum diye düşünüyor. Şimdi daha iyi hissediyorum kendimi. Sağolun

Tanıştığımızda dava süreci 2 yıldır devam ediyor ve kolay kolay da bitmez, senlik bişey de yok demişti. Ve açıkçası okadar üzerinde de durmadım bu yüzden beklemeyi düşünmedim sonuçta muallakta olan birşey ve yaşımız küçük değil. Ama haklısınız dediğiniz gibi eski hesaplar kapanmayınca yeni sorunlar çıkıyormuş. Benimde 2.evliliğim, o eski eşimin adını bile bilmez ama onun eski evliliği hayatımızın ortasında
Senlik bişey yok demiş ama ilk sıkıştıgında sizden ve ailenizden yüzsüzce para koparmaya calısmıs boyle sacmalık olmaz. bence boyle bir durum varken sizin aile huzurunuz da olmaz, siz haklı olarak para vermeyeceksiniz o da geri adım atacak gibi durmuyor. daha fazla saygısızlasmasına izin vermeden ayrılmanızı temenni ediyorum, sizin akıl saglıgınız icin. biz burda okudukca sinirlendik

Aynen haklısınız o tiniyette biri maalesef . Ama benim onun bişeyinde gözüm yok hiçbişey talep etmeden tek celsede ayrılırım. Ona malı mülkü ile koca bir yalnızlık kalacak. Çünkü herkes menfaati için arar yanında desen kimse yok. Cocukları bile
bu adam yalnız kalmayı umursar mı sence? gözünü mal bürümüş

Keşke zamanında eski karısından ve iki çocuğunun annesinden mal kaçıracak zihniyette olan bir adamla evlenmeseydiniz. Adamdaki yüzsüzlükte çok ayrı nokta da. İnsan kayınpederinden kayınvalidesinden eski karısına ödeyeceği tazminatı ister mi? İnsan bu meblağda bir parayı kendisi için bile isteyemez kayınailesinden. Yarın öbür gün çocuklarına ödediği nafakayı da mı isteyecek ( umarım çocuklarına nafaka ödüyordur.) Bu adam iyi bir pabuç değil bence. İşler daha da sarpa sarmadan yolları ayırmak en mantıklısı

Senlik bişey yok demiş ama ilk sıkıştıgında sizden ve ailenizden yüzsüzce para koparmaya calısmıs boyle sacmalık olmaz. bence boyle bir durum varken sizin aile huzurunuz da olmaz, siz haklı olarak para vermeyeceksiniz o da geri adım atacak gibi durmuyor. daha fazla saygısızlasmasına izin vermeden ayrılmanızı temenni ediyorum, sizin akıl saglıgınız icin. biz burda okudukca sinirlendik
Huzur tabiki yok. Ailem şehirdışında yanlarına gitmeyi düşünüyorum.
Keşke zamanında eski karısından ve iki çocuğunun annesinden mal kaçıracak zihniyette olan bir adamla evlenmeseydiniz. Adamdaki yüzsüzlükte çok ayrı nokta da. İnsan kayınpederinden kayınvalidesinden eski karısına ödeyeceği tazminatı ister mi? İnsan bu meblağda bir parayı kendisi için bile isteyemez kayınailesinden. Yarın öbür gün çocuklarına ödediği nafakayı da mı isteyecek ( umarım çocuklarına nafaka ödüyordur.) Bu adam iyi bir pabuç değil bence. İşler daha da sarpa sarmadan yolları ayırmak en mantıklısı
Nafaka vs ödüyor harici bişey olursa da gönderilebilir yor.
Keşke evet.. insanın aklının üstümü örtülüyor bilemiyorum. Çekilecek bir çilem varmış heralde diyorum

Huzur tabiki yok. Ailem şehirdışında yanlarına gitmeyi düşünüyorum.

Nafaka vs ödüyor harici bişey olursa da gönderilebilir yor.
Keşke evet.. insanın aklının üstümü örtülüyor bilemiyorum. Çekilecek bir çilem varmış heralde diyorum

Çekilecek çile var çile var. Ancak sizin anlattığınız , çekilecek çile tanımlarının hiç birine uygun değil. Allah akıl vermiş , lütfen kullanın.

Anlattıklarınıza göre , eşiniz iyi niyetli değil.Arkadaşlar da yazmış , bugün eski eşinden mal kaçıran adam aileniz ve siz kendisine bir para verirseniz sizden aldıklarını ödeyecek mi sizce ?

Bugün ailece istediği parayı verirseniz , eşinizin 1-2 aya sudan bir sebeple sizden boşanmak istemeyeceğini söyleyebilir misiniz ? Eski eşle danışıklı dövüş içinde dahi olabilirler. ( Bunu yapanlar var maalesef) Sizden ayrılıp çocukların hatırına birleşmeye kalksalar şaşırmam. Siz ve aileniz de kendisine verdiğiniz parayı ispatlamakla uğraşır durursunuz.

Ailece havaya savuracak 300 bin tlniz varsa , paranızı kök ailenizle gezerek , yiyerek harcayın daha iyi.

1 yıllık evliymişsiniz.Anlaşmalı boşanma seçeneğini kullanın ve bir gününüzü daha bu tartışmalarla harcamayın.

Çekilecek çile var çile var. Ancak sizin anlattığınız , çekilecek çile tanımlarının hiç birine uygun değil. Allah akıl vermiş , lütfen kullanın.

Anlattıklarınıza göre , eşiniz iyi niyetli değil.Arkadaşlar da yazmış , bugün eski eşinden mal kaçıran adam aileniz ve siz kendisine bir para verirseniz sizden aldıklarını ödeyecek mi sizce ?

Bugün ailece istediği parayı verirseniz , eşinizin 1-2 aya sudan bir sebeple sizden boşanmak istemeyeceğini söyleyebilir misiniz ? Eski eşle danışıklı dövüş içinde dahi olabilirler. ( Bunu yapanlar var maalesef) Sizden ayrılıp çocukların hatırına birleşmeye kalksalar şaşırmam. Siz ve aileniz de kendisine verdiğiniz parayı ispatlamakla uğraşır durursunuz.

Ailece havaya savuracak 300 bin tlniz varsa , paranızı kök ailenizle gezerek , yiyerek harcayın daha iyi.

1 yıllık evliymişsiniz.Anlaşmalı boşanma seçeneğini kullanın ve bir gününüzü daha bu tartışmalarla harcamayın.
Şu durumda ne benden ne de ailemden bişey alamayacağını biliyor iki taraftanda olumsuz cevap aldı zaten o cevap sonrası ona göre kötü gününde yanında değilmişim değilmişiz.
Aynen daha yeni 1 sene olduk hiç bulaşmadan temizce bitirmek

Şu durumda ne benden ne de ailemden bişey alamayacağını biliyor iki taraftanda olumsuz cevap aldı zaten o cevap sonrası ona göre kötü gününde yanında değilmişim değilmişiz.
Aynen daha yeni 1 sene olduk hiç bulaşmadan temizce bitirmek

Hakkınızda hayırlısı olsun.

Acilen şutla bu adamı bu nedir ya... Böyle adam mı olur? Sugar mommy bulmuş sanki kendisine.

1 çeyrek bile vermeyin sakın, daha cok yeni evlisiniz.Adam dürüst değil, güvenilir değil, asla sonra cok pisman olursunuz.Ne demek kötü günde arkamda değilsin falan ,bu kötü gün değil bildiğiniz sizi yemeye çalışıyor. Güvenilmez bir adam yazık

Bunu sizden talep etmesine şok oldum😱Ailenizden istenmesine ise ne diyeceğmi bilemedim.Bu nasıl bir hadsizliktir...Bir de üste cikmaya çalışmış... Böyle bir insanla nasıl bir gelecek kuracaksınız,çok zor😔

Back