kocamın doğum günü menüsü

Corolinna34

ASYA 'nın annesi :)
Kayıtlı Üye
3 Kasım 2014
775
842
43
38
merhaba hanımlar
2 gün sonra eşimin dogum gunu kaynana eltı falan bızde olcaklar guzel bı sofra hazırlamak ıstıyorum yardımcı olurmusunuz...onerılerınızı beklıyorum

merhaba hanımlar
2 gün sonra eşimin dogum gunu kaynana eltı falan bızde olcaklar guzel bı sofra hazırlamak ıstıyorum yardımcı olurmusunuz...onerılerınızı beklıyorum
Kaynana Elti olunca daha dikkatli olmak gerek Ben olsam doğum günü menüsüne yaş pasta olacak zaten söylemeye gerek yok Peynirli poğaça yapardım, Patatesli börek yapardım ya çıtır ya su böreği ya da karnıyarık börektenTuzlu ve tatlı kurabiye yapardımMinik muffinler yapabilirdim Yaprak sarması ve mercimek köftesi makarna salatası da olabilir eksik etmezdim bunları daMinik çikolatalı trufflar irmikli toplarda hep kurtarıcıdır masayı kalabalık gösterir

çok teşekkür ederim canımm
bende şöyle düşündüm
pastanın yanında makarna salatası (garnitürlü) incirli kurabiye,poğaça,patates salatası,ve kek nasıl olur?

çok teşekkür ederim canımm
bende şöyle düşündüm
pastanın yanında makarna salatası (garnitürlü) incirli kurabiye,poğaça,patates salatası,ve kek nasıl olur?
Olur çokta güzel olur canım neden olmasın kişi sayısı çok değilse zaten çok detaylı fazla çeşit yapmana gerek yok Patates salatası yerine mercimek köftesi de güzel olur sanki ben sevmediğimden ya daama bence ekstradan yaprak sarma ya da börek bir çeşit yap derim salata tek makarna da olsa olur patatesi çıkartabilirsin

pastanın yanına
3-2-1 pogaçası çok pratik nette tarifi vardır kime yaptırsam herkes çok beğenir
sodalı yufka böreği su böreği gibi olur ve eğer ikramdan hemen önce pişmişse inanılmaz kabarık olur
yoğurtlu havuçlu patates tepside düz olduğu için dilimlenmesi kolaydır
mercimek köftesi
kremşantili kurabiye tarifi sitede var çok kolay ben içine cevizde koyuyorum çok lezzetlidir
keki tercih etmem ben malum yaş pastada kekli olunca

hımm haklısın canım o dediğin tariflere bakıyorum hemen
teşekkürler

ayy mercımek koftesı hiç yapmadım kuzum
becememki kıvamını tutturamam dıye korkarım
zaten 6 kişiyiz bıde çalıştıgım için yarın temızlıkte yapıcam bılmıyorum nasıl yetişicem

ayy mercımek koftesı hiç yapmadım kuzum
becememki kıvamını tutturamam dıye korkarım
zaten 6 kişiyiz bıde çalıştıgım için yarın temızlıkte yapıcam bılmıyorum nasıl yetişicem
Benim bir tarifim var eğer yapmak istersen canım aslında 6 kişisiniz diğer düşündüklerin yeter de artar bile

tamam..sen soyle ben yapayım
  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 2 su bardağı ince köftelik bulgur
  • 1 baş kuru soğan
  • 3-4 dal maydanoz
  • Yarım çay bardağından biraz fazla sıvı yağ
  • 3-4 dal taze soğan
  • 2 yemek kaşığı salça (biber ve domates salçası karışık kullanabilirsiniz)
  • 5 su bardağı su (gerekirse yoğurma aşamasında biraz daha eklenebilir)
  • Yeteri kadar tuz
  • kimyon
  • pul biber
  • karabiber
Mercimekler yıkanır, ayıklanır ve iyice yumuşayıncaya kadar haşlanır. Suyunu çekince bulgur içine atılır ve yarım saat kadar tencerenin kapağı kapalı olarak bekletilir. Soğan ince kıyılarak sıvı yağda kavrulur, içine salça eklenir. Ocaktan alınarak mercimeklere eklenir. İnce kıyılmış maydanoz, ince kıyılmış yeşil soğan ve baharatlar da ilave edilir. Biraz soğuduktan sonra bütün malzemeler el ile yoğrularak yumurta büyüklüğünde parçalar koparılır. Köftelere şekil verilerek marul veya roka yaprakları üzerine dizilir. Bol limon sıkılarak afiyetle yenir

Ben genelde bu tarifi yaparım çok da güzel zevkle yeriz canım

canım tarif süper yarın sabahtan yapıyım bari sonucu senınle paylaşırım ..teşekkürler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…