• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kocamın bitmeyen borçları 😒 sizce ben yapmalıyım??

Ahsen2019

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
20 Mayıs 2019
9
4
1
32
merhaba arkadaşlar daha yeni üye oldum umarım herşey güzel olur 🤞
Öncelikle konu biraz uzun şimdiden kusura bakmayın ne olur okuyunca Emin’im hak vereceksiniz

öncelikle ben yurtdışında yaşıyorum ve burada eşim ve 5 aylık kuzumdan başka kimsem yok
28 yaşındayım ve şu an içim ev hanımıyım
Gelelim konumuza , eşimin bitmek bilmeyen borçları var ve her ay borcu borçla kapatıyor oradan alıp oraya veriyor derlen bizim borcumuz hiç bitmiyor
Ben eşimin 2. Eşiyim ayrıca çocuklarına da nafaka ödemesi var her ay ( bunu söylememin bir nedeni var anlayacaksınız) eşimin maaşı buranın standartlarına göre gayet iyi borcunuz olmasa refah bir şekilde yaşamaya yeter derecede iyi aslında
Sorunumuz şu ki eşim son derece düşüncesiz harcamalar yapıyor mesela montu varken sırf indirime girdi diye mont alır, ya da Türkiye de evi var tadilat ettirmek için gider faizli kredi çeker sonra evi yapan ustalar eşimi dolandırır kaçar gider bir de eşim üstüne mahkemeye verir ekstra avukat parası vs derken benim artık dayanacak sabrım kalmadı Kaç kere söyledim evi sat borçları öde rahata er diye yok diyor evi yaptırıp daha pahalı satıcam diyor ki kaldı ki şu an piyasaların durumu ortada .... bu arada evi yaptırırken bileziklerimi aldı adamlar parayı aldı gitti neyse... şimdi gelelim asıl meseleye kızım Ocak ayında dünyaya geldi b bu ülkede 3 ayda bir çocuk parası annenin hesabına yatar ve buranın asgari ücretinin çeyreği kadar birşeydir
Neyse ilk defa Nisan ayında yattı para ama maalesef onu bile istedi ve aldı benden bu durum canımı çok sıktı çünkü kendi çocuklarına her ay tıkır tıkır nafakası ödenirken ki tabi ki ödeyecek buna bir lafım yok ama ben de kızım için birikim yapmak istiyorum o parayı bile alıyor ben birikim yapmak istiyordum dedim şimdi sırası değil sonra şu an sıkışığız diyip kestirip atıyor
KIzıma acaba en ucuz bezi nerden alırız hesabı yapıyor yavrumun başka masrafı dahi yok sadece emziriyorum mama derdi de yok ama gel gör ki kuzumun parası da arada harcandı gitti
Sizce ben ne yapmalıyım? Çok canım sıkıldı yazmak paylaşmak istedim
Şimdiden teşekkür ederim 🙏🏼

Vermeyin madem sizde parayı yada oturup konuşun senin yüzünden sıkışığız azıcık hesabını bil diyebilirsiniz :kahve:
Vermemeyi denedim aynı şey bilezik konusunda da yaşandı vermek istemiyorum dedim annemin yadigarı dedim bu kadar zor durumda nasıl resmî Abay takacaksın diyip surat yaptı verdim 😒 bir de ikide bir tek ben çalışıyorum tek çalışınca zor oluyor diyip hemen bir bahane buluyor

Montu varken indirime girdi diye mont mu alıyor 🙄 Biz kadınlara özgü sanıyordum bu durumu. Nasıl zaptedeceksiniz bilmiyorum ama kızınız için yatan paradan uzak tutun eşinizi. Mantıklı düşünemeyecek kadar savurgan belliki. Yalandan haz etmem ama üzerine kayıtlı evin varmış, ödeme kesildi diyebilirsiniz.

Her çocuk için ayrı ayrı ödüyor ve bakım masrafları için yeterli zaten ona göre artış yapılıyor her yıl

bakım masrafından ne anladığınıza bağlı.
şimdi çocuğunuz küçük,
büyüdükçe anlayacaksınız.
çocuklu olduğunuzda yaptığınız yemekten tutun, yaşadığınız eve kadar değişiyor. ihtiyaçlarınız çocuklara göre şekilleniyor.
okul, servis, sosyal yaşam, giyim, oyuncak, kitap, sağlık, tatil gibi ihtiyaçlarının ne kadarını eşiniz karşılıyor, bunu daha sağlıklı ölçüp tartın derim.
burada en son dert edeceğiniz o çocuklara verilen nafaka. çocukların giderlerinin tamamını bile karşılıyorsa ki hiç sanmıyorum, karşılamak zorunda.onlar onun evladı.

size gelince, vermeyin. elinizden zorla alıyorsa, borçlardan daha önemli bir probleminiz vardır demek.
ortak çoçuğunuzun bir ihtiyacını karşılamıyor veya görmezden geliyorsa, oturun konuşun.
anlamıyorsa boşanın.
o zaman görmüş olursunuz aldığınız nafakanın nelere yettiğini.

lüzumsuz harcamalara odaklanın.
gerekirse paranın bir kısmını siz yönetin.
borç yapılandırın kapatın vs...

şimdi çocuğunuz küçük,
çocuklu olduğunuzda yaptığınız yemekten tutun, yaşadığınız eve kadar değişiyor. ihtiyaçlarınız çocuklara göre şekilleniyor.
okul, servis, sosyal yaşam, giyim, oyuncak, kitap, sağlık, tatil gibi ihtiyaçlarının ne kadarını eşiniz karşılıyor, bunu daha sağlıklı ölçüp tartın derim.
burada en son dert edeceğiniz o çocuklara verilen nafaka. çocukların giderlerinin tamamını bile karşılıyorsa ki hiç sanmıyorum, karşılamak zorunda.onlar onun evladı.

size gelince, vermeyin. elinizden zorla alıyorsa, borçlardan daha önemli bir probleminiz vardır demek.
ortak çoçuğunuzun bir ihtiyacını karşılamıyor veya görmezden geliyorsa, oturun konuşun.
anlamıyorsa boşanın.

yani ben de bebeğim için verilen parayı kocam alsa, ben de kıyaslama yaparım tabi ki. Benim çocuğumun parası alınıyor karşı tarafa ödeme yapılıyor diye. Hiçbirimiz melek değiliz ve insanın aklına gelmeyecek şey değil. Ben konu sahibine bu konuda hak vermesem de biraz empati diyorum, herkes öyle düşünür.

yani ben de bebeğim için verilen parayı kocam alsa, ben de kıyaslama yaparım tabi ki. Benim çocuğumun parası alınıyor karşı tarafa ödeme yapılıyor diye. Hiçbirimiz melek değiliz ve insanın aklına gelmeyecek şey değil. Ben konu sahibine bu konuda hak vermesem de biraz empati diyorum, herkes öyle düşünür.

çocuklara ödenen nafakaya gelene kadar konu sahibinin daha ciddi problemleri var.
elinden altınlarını da almış adam psikolojik baskı ile.
surat yapıyor, düşman gibi davranıyor diyor.
sizce sorun ödenen nafaka mı?
bunun söylenmesi bile bana ayıp geliyor kusura bakmayın.

melek olup olmamakla alakası yok. o çocuklar bu adamın, elbet bakacak.
ve nafaka dediğiniz şey çoğu zaman o çocukların masraflarının yarısı ancak oluyor.
o da yurtdışında diye söylüyorum.
türkiye de 4 te biri bile degil.
bir de sorumlulukları var tabi.

adamın savurganlığını, saygısızlığını, eşinden baskı yoluyla para/altın almasını eleştirebiliriz.

ama nafakanın konu ile alakası yok.
dillendirmeye de gerek yok.

Bayanın nafakadan bahsetme sebebi hesabına yatırılan devletin parayı eşinin alması ve çocuklarına giden para kadar evde kıymetinin olmadığını düşünüyor ondan çünkü bayanın eline hiç para kalmıyor ki haklı mı haklı her yere para buluyor da eşinin parasına niye göz dikiyor

asıl önemli ve vurucu olan mont olayı.
Yani sanırım aslında borçlarından o kadar da muzdarip değil, lafa gelince öyle diyor.
Bazen böyle dertli bir insanı da doldurmak istemiyorum aslında ama çocuk yapmadan önce böyle miydi? Size değer veriyor muydu? Diğer çocuklarına ilgili mi? Yani diğer çocuklarına para gönderip arıyor sormuyorsa bu size de yapılmayacak demek değil biliyorsunuz değil mi?

Ağzının payını vereceksiniz başka ne yapacaksınız? Madem parayi idare edemiyor para işleri sizin elinize versin. Yok onu yapmam derse aylık kendinize ve cocugunuza bir miktar para isteyin gerisine karışmayın. Böyle beceriksizler de hep en büyük konuşur "söyle iş yaparım, söyle planım var" diye. Olan kadına ve cocuga olur. O asılan suratını karıştırmak lazım. Cocuk parayı vermeyin. Kafasını kullanmaya öğrensin sinir şey

Surat yapıyorsa yapsın trip atıyorsa atsın asıl sizin yapmanız gereken tavırı eşiniz yapıyor
Madem müsrifliğe harcıyor madem kücücük bebegin hakkını yiyor güclü durup para yedirmeyeceksiniz olay sizde bitiyor bence

şimdi çocuğunuz küçük,

anlamıyorsa boşanın.

Cevabınız için çok teşekkür ederim
Ben sadece örnek vermek için nafakayı söyledim yoksa gram gözüm yok hatta o ödemek istemese ben ödesin diye zorlarım onu o konuda hakkı gözetecek biriyim
Yani şunu demek istiyorum mevzu devlet olunca mecbur ödüyor sesi bile çıkmıyor ama mevzu benim kızımın parası olunca aynı hasssiyeti gözetmiyor
Buna kızıyorum illaki araya devlet tarzı bir uygulama mı girmesi lazım

Cevabınız için çok teşekkür ederim
Ben sadece örnek vermek için nafakayı söyledim yoksa gram gözüm yok hatta o ödemek istemese ben ödesin diye zorlarım onu o konuda hakkı gözetecek biriyim
Yani şunu demek istiyorum mevzu devlet olunca mecbur ödüyor sesi bile çıkmıyor ama mevzu benim kızımın parası olunca aynı hasssiyeti gözetmiyor
Buna kızıyorum illaki araya devlet tarzı bir uygulama mı girmesi lazım

eşiniz size saygı duymuyor ve maddi konularda baskı yapıyor.
siz buna maruz kalmanızın sebebini parayı yönetemiyor olmasına bağlıyorsunuz.
ama bu tek maaş imasından ben farklı şeyler anlıyorum 🤷🏻‍♀️
bence kendinizi net ifade etmeye çalışın. aranuza maddi muhabbetler bir kere girdi mi sonra çok zorlanırsınız

Borcunuz varken refah yaşamak yerine biraz kemer sıkmayı deneyin. Biliyorum bunu yapmayan eşiniz ama siz söyleye söyleye yaptırmaya çalışın bunu. Borçla nereye kadar?

çocuklara ödenen nafakaya gelene kadar konu sahibinin daha ciddi problemleri var.
elinden altınlarını da almış adam psikolojik baskı ile.
surat yapıyor, düşman gibi davranıyor diyor.
sizce sorun ödenen nafaka mı?
bunun söylenmesi bile bana ayıp geliyor kusura bakmayın.

melek olup olmamakla alakası yok. o çocuklar bu adamın, elbet bakacak.
ve nafaka dediğiniz şey çoğu zaman o çocukların masraflarının yarısı ancak oluyor.
o da yurtdışında diye söylüyorum.
türkiye de 4 te biri bile degil.
bir de sorumlulukları var tabi.

adamın savurganlığını, saygısızlığını, eşinden baskı yoluyla para/altın almasını eleştirebiliriz.

ama nafakanın konu ile alakası yok.
dillendirmeye de gerek yok.

Bazi söylediklerinizde haklisiniz ama yurtdışında genelde masrafların yarisi oluyor- e yarisida makul bence.

Back