Kocamın Benden Habersiz Yaptığı Borçlar

fatma1808

Guru
Kayıtlı Üye
6 Eylül 2012
212
22
318
İstanbul
Arkadaşlar merhaba,

Konuyu 3 hafta önce öğrendim, aksiyon aldık ama dertleşmek, fikrinizi almak istedim.

14 yıllık evliyim ve 12 yaşında bir oğlumuz var. Eşim bankacı, ben de özel sektörde planlama uzmanıyım. Aylık ortalama 100 bin gelirimiz var. Konut kredisi, araç kredisi, ihtiyaç kredisi vs. borçlarımız vardı ve hepsi bu yaz bitti. Tam rahat bir nefes alırız, bundan sonra gönlümüzce gezer, yer içeriz diye düşünüyordum ki eşim yılbaşı haftası bitcoin ve borsada yatırım yapmak için birkaç defa kredi çektiğini, ikisinde de zarar edince kredileri ödemek için sürekli esnek hesap ve kredi kartlarına yüklendiğini, bir sürü bankadan ihtiyaç kredisi çektiğini ve artık sürdüremediğini söyledi, daha doğrusu itiraf etti. Önce 150 bin dedi, sonra 450 bine çıktı, en son findeks raporunu ve tüm hesap hareketlerini sitedim. Maalesef 1 milyon civarına ulaşmış borçlar. Görünce çok kötü oldum ve çok kızdım. Son ay sadece 80 bin liralık idda kuponu yapıp oynamış belki kazanırım da kurtarırım diye ama iyice batmış.

Bu arada evlendikten 4 yıl sonra benim ailemin desteği ile bir daire aldık ve 8 yıl konut kredisi, 3-4 yıl sonra araç aldık ve 4 yıl araç kredisi, yatırım araçlı ufak bir arazi aldık 2 yıl ihtiyaç kredisi vs. bunların çoğunu ben ödedim, çocuğun masrafları için ondan aylık bir miktar para alıyordum. Servisi, kursu vs. için. Ailesi ile altlı üstlü oturuyoruz müstakil bir binada yaşıyoruz, kiramız yok yani. Eşim sadece faturaları öder. Yıllardır paranın üstü ile ne yaptığını sorarım ve bes birikimi yaptığını, yok kendince yatırımları olduğunu vs. söyler, hatta sana mı hesap verceğim ben babama hesap vermemişim diye kızardı, tartışırdık. Yıllarca nereye ne harcama yaptığını görmedim yani.

Sonra geldi ben artık bu borçları ödeyemiyorum, işin içinden çıkamıyorum dedi. Yemek kartı annesindeydi mutfak alışverişi için kullanıyor, yemekleri beraber yiyoruz, annesi çalışmadığı için o hazırlıyor. Bu kartı dışarıda kullanmış ve annesi ile tartışmışlar 300-400 lira için düşünün. Tabi sebebini sonradan anladık ki sıfırı tüketmiş. Çocuk devlet okulunda okuyor, servis harici bir masrafı yok. Tenis kursuna gönderiyorum aylık 8 bin veriyorum ve eşim bana çok söylenmişti, yok çok pahalıymış yok bilmem ne.

Kendimiz halledelim kimseye söyleme dedi ama hem maddi hem de psikolojik olarak altından tek başıma kalkamam dedim, eltimle yakınız onunla paylaştım, kızdı köpürdü ama umrumda değil. Sonra bir hesap yaptık işin içinden çıkamıyoru kendisi annesini çağırdı ve durumu anlattı. Benim ailemin durumu müsait ama onlara söylemedim, çok utandım. Eşimin sebep olduğu bir sıkıntı için benim ailemin üzülmesini istemedim.

Ben aldığım ufak araziyi satmıştım, bankada 200 bin param vardı. Annesinin de çay kesimlerinden aldığı, birkaç yıldır biriktirdiği 200 bin lirası vardı onu bize verdi, tek emekli maaşı ve ufak bir dükkan kirası ile geçinmeye çalışıyorlar zaten. 250 bin lira da kredi çektim ve ödemelere başladık. 6 ay biraz zorlanacağız ama sonrasında toparlanacak inşallah.

Hem eşime hem de kayınvalideme bundan sonra maaşın bende toplanacağını ve masraflar çıktan sonra kalan para ile ne yapacağımza beraber karar vereceğimizi söyledim. Ona nasıl güvenebilirim bilmiyorum, sürekli sorgulayarak yaşamakta çok yorucu. Bana olan sadakatinden eminim ama gözümü kapatıp arkamı yaslayamayacağım maalesef. Allah'tan daire ve arabayı kendim üstüme almıştım.

Çocuğumuzun aile ortamında analı babalı büyümesini istiyorum. Umarım Rabbim bunu unutturacak başka dertler vermez ve eşim akıllanmıştır. 2 hafta konuşmadım, ilk hafta kendime gelemedim çok üzüldüm ama şimdi psikolojik olarak daha iyiyim.

Çok pişmanım, aylardır uyuyamıyorum, dünyam başıma yıkıldı, çok zordu bu süreç benim için dedi. Bende keşke daha önce gelseydin de hesap bu kadar kabarmasaydı dedim.

Son düzenleme:
Bundan sonrası için bence evin tüm ihtiyaçlarını eşiniz karşılasın. Siz birikim yapın.

Konuyu çözmüşsünüz zaten. 1 yaşında çocuğunuz tenis kursuna mı gidiyor ?

Evin tüm masrafları 14 yıl boyunca sizde imiş. Adam sadece faturaları ödemiş. Üstelik tüm yatırımların parasını da siz ödemişsiniz. Çocuğunuzun masrafı da sizde. Adam bitcoin uğruna borç uğruna borç yapmış. Tam 1 milyon... Yani bu adamın size kösteklikten başka hiçbir katkısı olmamış.Siz erkek o kadın olmuş. 14 yıl boyunca bu evliliği sürdürme amacınız neydi? 14 yıl dile kolay...
Kadınlarımızın yuvam da yuvam deyip küheylan gibi olmalarını anlamıyorum.

Geçmiş olsun

İnşallah akıllanır diyelim.

Borsa hisseleri ve bitcoin duruyor mu bari.

Yani uğruna batırılan paraların karşılığı

Allah yardımcın olsun adamın umrunda değil ne de olsa para geliyor ilgilenen biri var. Eşinizin hesabını nasıl bilemezsiniz hayret doğrusu adam aldatsa başkasına harcasa gene bilmezsin.
Haklısınız ama ara ara telefonunu karıştırır kontrol ederdim. Yani başka birinin olmadığına emindim, idda oynadığını falan da görürdüm ama ses çıkarmazdım, işim zaten çok stresli bir de evde bunalmak istemiyordum.

Bankacı olduğu için evden uzaktan çalışıyor, sürekli evde kapalı kalmaktan sıkılıyor diye anlayışlı olmaya çalışıyordum ama tamamen kendi nefsine yenilmiş. Bir çeşit kumar bağımlılığına kapılmış ve çırpındıkça batmış maalesef...

80 bin liralık iddia kuponu normal ama çocuğun 8 bin liralık tenis kursu mu fazla imiş. Yazıklar olsun böyle eşe kocaya. Benim içim almaz soğumazdı, Allah kolaylık versin ne diyim

Yilbasi haftasi bitcoin oynamis diyorsunuz, sonra aylardir uyuyamiyorum diyorsunuz.

Konuyu düzenleseniz mi acaba?
Konuyu bana yılbaşı haftası açtı, bitcon ve borsaya 1 yıl öncesinde girmiş ve bu süre zarfında bir sürü ihtiyaç kredisi, esnek hesap, nakit avans vs bir sürü bankadan alıp kullanmış.

80 bin liralık iddia kuponu normal ama çocuğun 8 bin liralık tenis kursu mu fazla imiş. Yazıklar olsun böyle eşe kocaya. Benim içim almaz soğumazdı, Allah kolaylık versin ne diyim
Benim de içim hala soğumadı, hatta ödemesi için yardımcı da olmasam mı diye düşündüm ama anne-babasının ödeyebilmesi mümkün değil, tek emekli maaşları var. Onların hatırına yardım ediyorum desem yeridir. Oğlumu okuldan alıp ilgileniyorlar, yemeğimizi yapıyor, iyi geçiniyoruz ve empati kurduğumda annesine kıyamadım. Annesi bunları çok şımartmış maalesef farkında ama olan olmuş deyip önümüze bakmaya çalışıyoruz.

Borclari kapadigina emin misiniz?
Şu anda yavaş yavaş ödemeye başladık, hesap kesim tarihlerini bekliyoruz, büyük kısmı bu ay ödenmiş olacak. Her ay başında findeks raporu isteyeceğim zaten. Bir daha benzer birşey olursa ya da benden habersiz harcama yaparsan seni boşarım dedim. İşine gelirse dedim. Yemin etti bir daha olmayacak diye, çektiğim stresi bir ben bilirim bir Allah dedi. İnşallah olmaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…