- 1 Haziran 2017
- 8.204
- 11.846
- 248
- Konu Sahibi Bugunneselibirgun
-
- #1.761
Gece geç saate kadar oturuyor musunuz halâ? Yoksa eşin işten gelince hemen eve mi geçiyorsunuz?
Eğer eski düzen devam ediyorsa neden buna razı oldun canım? Bir de eşinle aran eskisine göre nasıl? Daha iyi mi aynı mı?
O şeyleri yapmadığına yemin mi etti.kim yapmış peki onun instagram hesabından bunları.
Valla unutmuyorum canim sürekli konusu açılıyor.Hakkında hayırlısı olsun canım bu defa kendinize zaman ayırın sadece ikiniz olun bir süre. Beraber bir yerlere gidin beraber vakit geçirin. Bir kez daha denemek istemen normal. Sen kendini ezdirecek bir kız değilsin zaten. İnşallah her şey düzelir. Eşin de sözünü tutar. İnstagramla ilgili cevabına pek inanmadım ben sen de inanmamışsın ki şüphe var. Onun dışında da madem geri döndün tartışma açma bir süre ılımlı davran yaşananları geri plana at unutmazsın ama göz ardı et ve yeni başlıyormuş gibi yaklaş eşine. Yoksa zehir olur hayat.
Ben de şu an tam olarak bunları yapıyorum da o yüzden sana söylüyorum. Şimdilik faydası oluyor böyle davranmamın. Aslında tek yapmamız gereken düşünerek hareket etmek. Fevri çıkışlar bize bir şey kazandırmaz.
Peki kaynananlara halâ gidiyor musun? Eşin bu konuda ne diyor?
Unutmazsın zaten ama bir süre aklına getirmeyebilirsin. Ben de eşimle ailesiyle ilgili çok büyük bir sorun yaşadım 2 hafta olacak neredeyse. Tam o zamanlarda bir de bu uygunsuz sitelere girdiğini gördüm beynimden vurulmuşa döndüm. Evden kovdum tüm eşyalarını çıkarıp attım. Gitse gerçekten boşanacaktım ama gitmedi günlerce kavga ettim. Her seferinde git dedim gitmedi. Sonra özürler diledi tekrar deneyelim söz veriyorum yapmayacağım bir daha dedi. Çok seviyorum seni. Aramız bozukken boşluğa düştüm bi halt ettim filan dedi işte. Birbirimize biraz zaman verelim dedi. Ben de tamam dedim. Ama ne ailesinin yaptıklarını unutabiliyorum ne de o internet sitesini. Güvenimi kaybettim. Şu an sözüne güvenip kendime zaman veriyorum ama aynı şeylerle karşılaşmaya hazırlıklıyım ve bir daha olursa o gitmezse de ben gitcem evden kararımı verdim. Ne kadar ciddi olduğumu da gösterdim ona her şeyin farkında. O yüzden şu birkaç gündür eski halimiz gibi davranıyorum ama ne kadar üzüldüğümü söylüyorum bazen. Duygularımı söylüyorum o da kendi duygularını anlatıyor. Eskisine göre daha çok konuşuyoruz ve ben hemen sinirlenirdim şimdi sinirlenmeden konuşabiliyorum. Çünkü ben kızdıkça sinirlendikçe benden gizli bir şeyler yapmaya çalıştığını fark ettim. Kendisi de söyledi zaten bunu sonra. Şimdilik böyle devam ediyoruz bakalım. Sana belki fikir verir diye anlatmak istedim canım.Valla unutmuyorum canim sürekli konusu açılıyor.
Aldatma konusu olunca bile sinir oluyorum.
Ek olarak cinsel gücü artmış. Ve ılımlı davranıyor kavga etsek bile yapacağını yapıp sarılıyor.
Yani bu son söylediğini yapması iyi bir şey aslında demek ki hatasını anlamış. Sana ilgisiz davrandığını fark etmiş. Tabii özlem de var. Sen de ilgili ve sıcak davranmaya çalış aralarda sinirlenmeden çok üzüldüğünü kırıldığını anlat. Sen şunu şunu yaptın diye değil de o olanlarda ben kendimi şöyle hissettim sen bana değer vermiyormuşsun gibi hissettim çok üzüldüm vs. O tabiki suçlu ama onu suçlarsan direkt gardını alır ve dediklerini anlamaz bile. Ama hissettiklerini açıkça anlatırsan seni anlama ihtimali var. Denendi onaylandıValla unutmuyorum canim sürekli konusu açılıyor.
Aldatma konusu olunca bile sinir oluyorum.
Ek olarak cinsel gücü artmış. Ve ılımlı davranıyor kavga etsek bile yapacağını yapıp sarılıyor.
Cesaretine ve zayıflıklarını saklamadan eşine anlatabilmene hayran kaldım.Unutmazsın zaten ama bir süre aklına getirmeyebilirsin. Ben de eşimle ailesiyle ilgili çok büyük bir sorun yaşadım 2 hafta olacak neredeyse. Tam o zamanlarda bir de bu uygunsuz sitelere girdiğini gördüm beynimden vurulmuşa döndüm. Evden kovdum tüm eşyalarını çıkarıp attım. Gitse gerçekten boşanacaktım ama gitmedi günlerce kavga ettim. Her seferinde git dedim gitmedi. Sonra özürler diledi tekrar deneyelim söz veriyorum yapmayacağım bir daha dedi. Çok seviyorum seni. Aramız bozukken boşluğa düştüm bi halt ettim filan dedi işte. Birbirimize biraz zaman verelim dedi. Ben de tamam dedim. Ama ne ailesinin yaptıklarını unutabiliyorum ne de o internet sitesini. Güvenimi kaybettim. Şu an sözüne güvenip kendime zaman veriyorum ama aynı şeylerle karşılaşmaya hazırlıklıyım ve bir daha olursa o gitmezse de ben gitcem evden kararımı verdim. Ne kadar ciddi olduğumu da gösterdim ona her şeyin farkında. O yüzden şu birkaç gündür eski halimiz gibi davranıyorum ama ne kadar üzüldüğümü söylüyorum bazen. Duygularımı söylüyorum o da kendi duygularını anlatıyor. Eskisine göre daha çok konuşuyoruz ve ben hemen sinirlenirdim şimdi sinirlenmeden konuşabiliyorum. Çünkü ben kızdıkça sinirlendikçe benden gizli bir şeyler yapmaya çalıştığını fark ettim. Kendisi de söyledi zaten bunu sonra. Şimdilik böyle devam ediyoruz bakalım. Sana belki fikir verir diye anlatmak istedim canım.
Selam, aynı sıkıntıları ben de ilk senemde yaşadım, çok iyi anlayabiliyorum. Sonra eşimden habersiz bir sürü kitap okudum, Amerikalı yazarlar vs. Sonuçta erkek her yerde erkek ve çözümü hep aynı:) Şu an cok mutlu sevgi dolu bir yuvam var. İlgisizlik kavgalar hepsi Yok oldu.
Erkekteki ilgisizligin bir numaralı sebebi kadından saygı görmemesi. Burda saygı derken ne kastediyorum? Her dediğini yapmayı el pençe durmayı değil elbette. 1- işi ile ilgili akıl veriyor musun? 2- neyi nasıl yapması gerektiğini söylüyor musun? 3-herhangi bir konuda yardımcı olmaya çalışıyor musun? Eğer bunları yapıyorsan eşini kendinden uzaklaştırırsin. Çünkü kadınların yardımını erkekler "eleştiri" olarak algılar. Farkında olmadan ona "sen beceriksizsin" demiş olursun.
Eşine değil kendine odaklan. Ne kadar mutluysan o kadar çekici olursun. Sevdigin şeyleri yap. Hayatı hafife al. Bencillik gibi düşünme. Gülümsemek mutlu olmak en güzel makyajdir. Eğer yüzün asıksa ne kadar bakımlı olsan da çekici görünmezsin.
Ve eşine aslaaaa ve assslaaaa yatak odasında ceza verme! Aranız ne kadar kotu olursa olsun onu asla reddetme! Kendi bacağına sıkmaktan ve durumu kotulestirmekten başka birşey değil emin ol!
İnşallah hayal ettigin mutlu yuvaya sahip olacaksın, eminim bundan.
Eşinizin genel bir mutsuzluğu var sanırım. Siz de bunu çözmek onu mutlu görmek istiyorsunuz, doğru mu anlıyorum?Ben tüm bunları yaptım, yetmedi kat be kat fazlasını yaptım. Bende çok okurum, eşim bu konuda kendisinden üstün olduğumu iyi bilir hatta hoşuna gider. Ama yetmiyor, bu adam için ne kadar okusam az geliyor bildiklerim, çözümleyemiyorum. Kısacası her insan aynı değil ; insanları benzer durumlarda vereceği tepkiler konusunda sınırlamak yanlış. Bu sizin açınızdan bir çözüm olmuş olabilir ama Ahmet Mehmet'in farklı çözümlere ihtiyacı var.. Nasıl olucak bilmiyorum ama söylediğiniz birşey var ki içten katılıyorum ; "Hayatı hafife al.. Bencillik gibi düşün tam olarak da, başkaları için harcadığın emek,çaba ne varsa yarısını kendin için harca en azından boşa gitmemiş olurSen ne kadar mutlu uyanırsan uyan, sevgini belli et, saygını eksik etme her sabah karşında kendi içinde mutsuz, somurtuk bir adam gördükçe seninde hevesin kaçacaktır bir süre sonra. Ama yine de takma, bu hayat da böyle geçip gidecek işte. Yalan Dünya
Çok teşekkür ederim. İnşallahCesaretine ve zayıflıklarını saklamadan eşine anlatabilmene hayran kaldım.
Açıkçası seni bu kadar uzdugunu gördükten sonra bir daha yapacağını zannetmiyorum tatlım. Uzuntunu çok iyi anlıyorum. Biraz zaman herşeye iyi gelir. İnşallah herşey gönlünce olur.
Canım, ben esinin istediği şeyleri yapan, kendini onun hayat tarzına göre şekillendiren kadınların mutlu olabildiğini pek görmedim.Yaşam enerjinize hayran kaldım, haklısınız galiba onu mutlu etmeye çalışmaktansa bir de böyle denemek kulağa daha hoş geliyor şimdilik.. Gerçi evlilik çatısı altında imkanlar sınırlı olsa da :)) Eşim nereye ben oraya, ben nereye o oraya tarzımız var biraz. Bazen sıkıyor mu bu durum, bilmem hiç düşünmedim ama ikimizin de kendi alanı yok. Onun arkadaşları var nadir de olsa benim onlar da kalmadı 3 yıllık sorunlu evliliğim eşim ve sorunlu ailesinden sonra. Bu evlilikten önce bende hayat dolu idim. Şimdi kapandım, yaşıma göre daha ağırım ve çöktüm sanırım.. Henüz bir çocuğum da olmayınca bu adama bazen neden tahammül ediyorum diye kendimi ciddi anlamda sorgulamaya başladım. ? Yok mu sıkıntı çekmeden mutlu olabilen, illa kendimizden verip birşeyler mi yapmamız gerekiyor yada neden bizim düşündüklerimizi karşı taraf bizim için düşünüp yapmıyor ? İlişkide rollerin değişmesi neden ?
Zor insanlarla uğraşmak insanı depresyona iten sebeplerin en başı bence. Sizin bir evladınız var mı? Nasıl başa çıkabiliyorsunuz?
Canım sen eşinin ailenle görüşmek "istemesini" istiyorsun değil mi? Yani bunu ona zorla yaptırmak değil, onun istemesini istiyorsun.Bozulan bişey tekrar eskisi gibi olmuyor yada gerçek arkadaşlıklar değilmiş diyelim. Pek inanmıyorum artık dost kavramına, bununla alakalı çok şey gördüm, yaşadım o konu pek problem değil :) Daha önemlisi birbirinize saygı duymanız olması gereken fakat bana en başından beri eşimin ailesiyle aynı apartmanda onların isteklerine göre dayatılan bir hayat vardı. Ordan zor da olsa koparak kendi düzenimizi kurmak için kaçtık fakat eşim çok duyarsız aileme karşı çok yabani. Böyle davranmasını gerektirecek tek birşey geçmedi ailemle arasında. Onun annesinin bana yaptıklarını düşünürsek, yatıp kalkıp şükretmesi gerekirken benim aileme. Bu durumu konuşuyorum, ya konu değişiyor ya ne alakası var oluyor. Tek bir mantıklı açıklama yok. Annesinin dolduruşuna gelen bir insan. Bilmiyorum, sanırım doğru bir eş seçememişim kendime tek suçlu da benim bu konuda. Bu da benim cezam olmalı diyip gülüp geçiyorum :) Bazen öfkeden raydan çıkarıyor beni yaptıkları... İnanırmısın 3 yıldır bizim ortamımıza 3 kere girmiştir, bu şekilde bu evliliği nasıl sürdüreceğim hiçbir fikrim yok.
İngilizcen var mı? Varsa bir kitap onerecegimDoğru tespit son cümle. Bir de algı o noktada oluyor, takılmıyorum fakat kendisi istesin diye sabırla bekliyorum. Ben sırf onun hatrı için yalnız göndermeyeyim diye onun ailesinin suratını çekiyorum, onun da benim hatrım için birşeylere katlanması gerekmez mi ? Hayır niye evlendik o zaman, kuralları yok mu evliliğin ; birbirimizi olmamız gereken yerlerde temsil etmeyeceksek. Hayatımda bir erkeğe gerek yok ki, kocan nerde sorusuna sürekli maruz kalmak inan hoş olmuyor bir süre sonra. Babam bile soruyorsa bana bu soruyu, ortada bir sorun var demektir. Beni almaya geldiğinde bile ateş almaya gelmiş gibi kalkarız sıkıyosa takma :)) Ben görüşmek zorundamıyım peki bana onca şeyi haksız yere yapan ve bunu eşimin de bilip kabul ettiği, annesi ? Ve ondan korkusuna bana tavır alan başta babası abisi, yengesi ve tüm ailesi ile ? Hayır mecbur muyum, hepimiz gördükçe birbirimizi huzursuz oluyor. Görmemek hepimiz için en hayırlısı diye düşünüyorum ama etrafımdaki insanlar bunu anlamak istemiyor. Ben böyle bir hayatı hakettiğimi düşünmüyorum çünkü hakedecek hiçbişey yapmadım. Kısa vadede bunu sorun etmiyor gibi görünse de eminim ki bi erkek için de acı bir durumdur bizimkisi.
Evet canım doğru söylüyorsun.Malesef kitap okuyabilecek kadar değil. Aslında bence bu hayata yapılabilecek en iyi şey, toplum baskısı olmadan canını istediği gibi davranabilme lüksüBence hepimiz sahibiz. Kimsenin hayatı mutsuz olucak kadar veya başka birisi tarafından sürekli eleştirilip, hakaret edilecek kadar uzun değil.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?