- 24 Eylül 2016
- 247
- 254
- 103
- Konu Sahibi Bugunneselibirgun
-
- #1.321
Ben senin yerinde olsam kaynanam oyle deyince istemiyorum derim valla.biz evlendigimizden beri buraya geliyoruz daha birbirimize alisamadik taniyamadik birbirimizi derim.ki oyle de zaten hiç birlikte vakit geciremiyorsunuz.koca na da ayrı uyuz oluyorum evlenmeseydi kardeşim o zaman bu ne ya kendine karımı aldı annesine gundelikci mi belli değil yani.yanlis anlama sana öyle gundelikci demiyorum sen anladin n demek istedigimi.kaynanalar boyle yapar sonra is bosanmaya varinca ayy nacim biz evlerini dayadik dosedik hickarismadik ama bizim gelinbi kocasını idare edip anlaşamadı derler.uyuz olmaya başladım iyice bunlara.visnelicheesekek bende ona söyledim yani zaten bütün günümüzü onlarla geçirdik.
Üstüne üstlük yorgunum.
Ama ışte kocam sussa kaynana başlıyor.
Birde o burnunu kaldirmissin niye gelmedin diye laf ederken laf arasında yine bizi istemiyorsan evini yolunu ayrı dedi.
Ben yine bişey demedim
O da istemiyor ama niye böyle üstüne düşünüyor.
Ben senin yerinde olsam kaynanam oyle deyince istemiyorum derim valla.biz evlendigimizden beri buraya geliyoruz daha birbirimize alisamadik taniyamadik birbirimizi derim.ki oyle de zaten hiç birlikte vakit geciremiyorsunuz.koca na da ayrı uyuz oluyorum evlenmeseydi kardeşim o zaman bu ne ya kendine karımı aldı annesine gundelikci mi belli değil yani.yanlis anlama sana öyle gundelikci demiyorum sen anladin n demek istedigimi.kaynanalar boyle yapar sonra is bosanmaya varinca ayy nacim biz evlerini dayadik dosedik hickarismadik ama bizim gelinbi kocasını idare edip anlaşamadı derler.uyuz olmaya başladım iyice bunlara.bana adresini ver
Evet doğru söylüyorsun başa çıkılacak gibi değiller. Önden gitsen çekil önümden, arkadan gelsen neden geride kaldın, yanından gitsen ne işin var yanımda. Bence bunlar problemli baksana biri herkesi delirtmiş bence baba istemiyor diye gelin görümce evde kalacak bu ne ya o kısma bile acayip sinir oldum. B Bugunneselibirgun gerçekten çok zor sabredecek gibime geliyor.
Bu insanların gelenekleri böyle ise, misafir varken gitmemek ayıp olur gibi geldi.Gorumcem aradı nerdesin sen diye .
Yoldayım dedim.
Yok gelme bu saatten sonra misafirler 3vde aç susuz bekliyormuş bizde gelinmiz var diye övünüyoruz dedi.
Bende bişey demedim.
Abisini aradım söyledim.
Sen git yine de dedi.
Nasıl davranayim
Bu insanların gelenekleri böyle ise, misafir varken gitmemek ayıp olur gibi geldi.
Buraya kadar güzel bence okudukça yorum yapacağım ama buraya kadar beğendim.Gorumcem aradı nerdesin sen diye .
Yoldayım dedim.
Yok gelme bu saatten sonra misafirler 3vde aç susuz bekliyormuş bizde gelinmiz var diye övünüyoruz dedi.
Bende bişey demedim.
Abisini aradım söyledim.
Sen git yine de dedi.
Nasıl davranayim
Yokmuş gibi davran ona yenilme o cahil sen akıllısın. Cahil insan karşısındakini boş lafla yıkmaya çalışır.Canim zaten yoldaydim
Ama öyle demesi hoşuma gitmiyor
Aç susuz niye bekliyorlar ya evde hiç mi kimse yok.bu ne abartı.gelin değil sanki eve hizmetçi bekliyorlar gelip misafirlere yemek yapsın diye.onlar ne yapıyormuş.Gorumcem aradı nerdesin sen diye .
Yoldayım dedim.
Bende bişey demedim.
Abisini aradım söyledim.
Sen git yine de dedi.
Nasıl davranayim
Aç susuz niye bekliyorlar ya evde hiç mi kimse yok.bu ne abartı.gelin değil sanki eve hizmetçi bekliyorlar gelip misafirlere yemek yapsın diye.onlar ne yapıyormuş.
Sanırım senin arasira arayıp sormani bekliyorlar.Bilmem hastaneye gitmişler. Bana kimse demedi.
Deselerdi giderdim.
Ben nerden bileyim 10 kişi hastaneye gidceklerini
Sanırım senin arasira arayıp sormani bekliyorlar.
Senin için iyi geçinmek huzurlu olmak ve evliliğini sürdürmek, gururundan ve kendi hayat tarzından daha önemli ise, biraz sularına gidebilirsin. Mesela her sabah telefon açıp "annecim bugün şu saatte geleceğim, uygun mu senin için" diye sorabilirsin.
Bu kadarı bile dunyanizi bayağı değiştirir.
Kölelik değil aslında, geç gideceğin zaman haber verirsin, sana acil ihtiyaçları olsa bile önceden tamam dedikleri için birşey söyleyecek pozisyonda olamazlar.Iyice köle gibi yaşamak istemiyorum...
Kölelik değil aslında, geç gideceğin zaman haber verirsin, sana acil ihtiyaçları olsa bile önceden tamam dedikleri için birşey söyleyecek pozisyonda olamazlar.
Yani en azından "sizi düşünüyorum" mesajı vermiş oluyorsun.E benden iş isterse yapamam gelemem dersem kizaabilir..
Doğru diyorsun
Elime yapsmaz haber vermez
Yani en azından "sizi düşünüyorum" mesajı vermiş oluyorsun.
Sen evlendiğinde, onların geleneklerinin böyle olduğunu biliyor muydun hayatım?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?