Kocamın bana uzaklığı beni ayrılığa götürecek

Anlaşmalı boşanma olursa siz ne kaybedeceksiniz? Merak ettim.
ben manevi olarak çok yıprandım ve esim bana hakkım olan mehir hakkımı vermek istemiyor o yüzden manevi tazminat almak istiyorum ayrıca doğu görevim bitmemişti ve eş özründen il değiştirmiş tim. Şimdi ayrılırsam hangi doğu yerine gideceğim belli olmaz tercih hakkımız haziran ayında var sadece. İnş rabbim en hayırlısını nasip eder. Ben yaşayarak öğreneceğim bazı şeyleri artık.
Sizin adınıza çok sevindim. Mutluluğunuz her yıl katlanarak artsın. Eşinizle birbirinizi daha çok sevin inş.

Hayırlısı diyelim canim valla...

Inşallah düzelir ya

Kızlar evde canim çok sıkılıyor.
Sıkıldığı için odaklanmam gereken şeylere mesela derse odaklanamiyorum
Odaklanamadigim içinde suçluluk duyup hoşlanacağm şeylerle meşgul olamıyorum
Baskı altında hissediyorum kendimi.
Evimi dersimi oz bakimimi giyim tarximi her şeyi bosvermis durumdayımm.

Ne temizlik yapıyorum ne adam akıllı güzel bir şey.
Tüm günüm kayinvlaidemlerde geçiyor.
Kendime uygun plan yapamıyorm
Temizlik bahanesiyle evde kaldigimda
Temizlik yapamıyorum
Bosbos oturmak istiyorum

Nasıl geçer bu boşvermişlik hali

Çok iyi anlıyorum. İşler üstüme yigildiginda bana da oluyordu.
Ne yapmak lazım biliyor musun?
Kendini dinlemek! İsteklerini ve ihtiyaçlarını onurlandırmak.

Üşenmedim 91 sayfayı tek tek okudum aslında biraz da meraktan
Zeynep hanımın dedikleri ders alınması gereken şeyler. Kişisel gelişim insanlarla iletişim kitaplarına herkesin ihtiyacı var şimdiye kadar yapılan yanlışlar hep bundan.. Bende bundan sonra kendimi geliştirmekle ilgileneceğim. ^^

Pembegomlek yazımından mı kaynaklanıyor yoksa iletişimiz burada yazdığın gibi mi tam olarak? Birbirnize karşı knuşma tarzlarınız eğer direk burada yazdığın gibiyse olumsuzluklarınız biraz bundan da kaynaklanıyor olabilir.
Çok fazla ilişkilerle ilgili birşey söyleyemiyorum onu yap bunu yap diye yazdığımda haddim değildir belki de ama okuduğum kadarıyla sadece eşin değil sen de tutarlı biri değilsin. Eşinle kavga edip annesigile gitmeyeceğini söylüyorsun ama gidiyorsun. Eğer zaten gideceksen bunun lafını edip kavga etmeye değmez diye düşünüyorum.
Baştan aşağı yorumlayamam ama aklımda kalan bir kaç şey hakkında yazacağım. Tatile onlar gidiyor biz kalacağız hep biz mi geri planda olacağız demişsin ya bırak gitsinler işte sen de eşinle baş başa kalırsın evinizde yemeye başlarsınız ve belki bu eşinin daha çok yoşuna gider ki bu arada Zeynep hanımın taktiklerini de uygularsın. Siz şimdiye kadar yalnız kalamadığınkz için birbirinize alışıp uyum sağlayamamışsınız gibi geliyo gerçek aile olabilmek için biraz diğer insanlardan kopmak gerekiyor benim ailemde öyle sürekli üçüncü şahıslar tarafında etki altındalar.
Bir de şu para mevzusuna takıldım ben.. Kızların da dediği gibi çok fazla maddi konular geçiyor aranızda. Eşin parayı öğrendi git ondan harca dediğinde bence bi 200 lirasıyla kendine ferace alabilirdin onun üstüne çok gidip ona ihtiyacın olduğunu düşündürtme bence. Para yoktu o yüzden bunu alamadım bunu yapamadım dediğinde erkekler kendini yetersiz hissediyor ve iyice soğuyor. Son yazdıklarında da eşin alalım dediğinde sen tamam diyip teşekkür etseydin üstüne ayakkabı da lazım çantada lazım diyip üst üste sıralamasan daha iyiydi gibi.. Ki onlara bile tamam demiş eşin. Bu güzel birşey :)
Bz biliyoruz eşek gibi de almak zorundalar ama erkekler öyle görmüyor işte :)

Bence sen kayınvalidengili urfaya yollada arkandan kocanla aranı düzelt :)

Çok iyi anlıyorum. İşler üstüme yigildiginda bana da oluyordu.
Ne yapmak lazım biliyor musun?
Kendini dinlemek! İsteklerini ve ihtiyaçlarını onurlandırmak.

Canım evet ama ısteklerimi onurlandiracak özgürlüğü kendimde bulamıyorum
Kayinvalidem ile ilgili yine bir sorun ortaya çıktı.
Gorumcemde karıştı
O yüzden en kısa sürede bu sorunu toparlayip yaxacyazacağım

Bugün saat 13.42 de kayinvalideme geldim. Geldiğimde kapıyı Görümcem açtı. Telefonla konuşuyordu.ne sarıldı ne hoşgeldin dedi. Balkona geçti. Bende posetlerimi bıraktıktan sonra balkona gidip annem nerde diye sordum. Gorumcemde bana çöp atmaya gitti dedi. Ben ders çalıştım çocuk odasında. Bir ara Görümcem salona geçti kapıyı kapadı. Bende kendime yeşilçay yapaym dedim Görümcem çoktan çay içmiş. Bana sormamasi beni kırdı açıkçası. Herneuse üç saat sonra annem geldi. Bir komsukomşuya uğramış. Ne yapiyosun dedi bende ders çalışıyorum dedim. Içeri gidip gorumcemle sohbet ettiler. Sonra benim olduğum odaya geldi pardesusunu almak için o sırada bende kardeşimle konuşuyordum. Birşey demedi gitti. Geldiğinde gorumcemle mutfağa geçtiler bende eşyalarımı toplayıp mutfağa geçtim. Makarna yapıyorlardı. Akşama mi yapacaklarını sorduğumda gorumcem " ben yapcam " dedi. Bende " zaten sen yapmıyorsun demedim akşama mi dedim" neyse ışte sonra biraz durdum mutfakta sonra içeri gittim. Hasta gibbiydim. Baş ağrım ve mide bulan tim vardı. Kayinvalidem hayırdır neyin var yine burnun kalkmis dedi. Bende başım ağrıyor anne bugün hiç keyfim yok dedim. Akşam nereye gittiniz dedi. Bende bir yere gitmedik dedim. Niye yalan atıyorsun gördüm canlı yayindaymissiniz cay içtik şuraya gittik desen ne olur dedi. Bende bişey demedim çünkü olay karışık. Denize gittiğimiz arkadaşlar valizini orda unutmuş. Esimde kayinvalidemlere babasına söylemediği için b3nde orda bişey diyemedim. Kalk bulaşigi topla dedi. Bende kalkmadim sonra tekrar geldi. Niye bir odadan diğerine kaciyorsun. Annenle konuşunca hep moralin moralin bozuluyor dedi. Annemle konusmadigimi kardeşimle konuştuğumu bilmeden böyle şeyler söyleme lütfen anne dedim. Mutfaga gectik. Gorumceninde başı ağrıyor ama o yapıyor. Bizi istemiyorsan söyle. Herşeyi benden sakliyosun soylemiyorsun. Dün çay içmeye gitmissiniz soylemedin. Denize gittin soylemedin evde yemek yicez dedin diyor. Bende haberim yoktu dedim birden çıktık dedim. Olsun dedi. Yolda arayiarayip danisabilirdin dönünce anlatabilirdin ben buyugunuzum . Sizi yoldan mi cevircem. Sizi mi kiskanicam dedi. O kadar yere gidiyosunuz arayıp gorumceni niye goturmuyonuz dedi. Bayramda sırf siz didime gittiniz diye ben gitmedim peşimee düştü dmeyin diye dedi. Milletin gelini yolda gördüğü kişiyi bile anlatıyor kayinvalidesine geçen hafta iyidin bu hafta yine böyle. Gecen hafta iyiyiz diye herkesin huzuru vardi diyor. Bende anne tek taraflı değil. Sende konusuyordun guluyordun gorumcemde dedim. O ds yok ben ayniym dedi. Bende anne hastayım Uzerine alınma dedim. O da alinirim dedi. Bize sürat yapma kalk ise girisgiriş nişanlılık döneminde yapiyordun ama değiştn ramazanda hep 7 de geldin. Kızkardeşim bile lafini yaptı. Çöp atmaya giderken komşu gelinin nerde o da bir ucundan tutsaydi dediğinde ben seni kotulemedim ne oğluma ne de başkasına dedi. Bugün öğlene kadar yoktun seni aradım ulasilamadi oğlumu aradım o da seni aramış. Çamaşıryikayip gelecekmissin dedi. Bende bana arama gelmedi dedim. Gorumcemde bize mesaj geldi dedi. Bende telefonum sabah aramaya kapalıydı eşimle konuştum açtırdı o dedim. Neyse ışte bende anne geldim Görümcem ne sarıldı ne hoşgeldin dedi surati asikti dedim. Kayinvalidem de niye yapsin onun yapısı oule dedi. Görümcem geldi hemen başladı " ben açık açık söyledim benden birşey beklemeyin dedi. Birşey brklemiyorum ama sonuçta aileyiz burada beraber yaşıyoruz dedim. O da ben bu ailenin tek kizyim . Iki gelini/kizi daha kabullrnemem. Babam sana kızım dediğinde birşey demedim ama sen kızı değilsin. Brnim sadece bir arkadasim var. Ben bu evin kiziyim ama sana iki tane pardesü çifter çifter aliniyo4 dedi. o evlilik asamasindayken oldu dedim.
O da simdi de aynı dedi. Yok değil dedim.
Baksınlar sana üçer dörder mi alsınlar dedi. Yok dedim.
Nişanlılık döneminde beni abine şikayet etmişsin herkes iyi bir Görümcem biraz soğuk diye dedi. Abim geldi senin yüzünden kızdikızdı. Diğer abimede söyledim karın olacak kişi benden bişey beklemesin ben üç ay gelir giderim dedi. Bana istediğin gibi davran ama aileme değil dedi.

Kayinvalidem sen çok değiştn Baban nde ayağa bile kalkmadin bana laf etti. Bizde nasıl görürse öyle yapar alışır dedi. Görümcem urfadayken ona da gelin çok değişti demis. Bende bir defa kalkmadim diye mi dedim
Evet ondan. Bizi istemiyorsan yemegini ayrılırız evinde hicbiseyinu eksik değil dedi. Oğlumada söyledim ama o yemekler bir dedi. Ayrilsanizda bana haber verceniz Orda yalnız kalacaksın aile aricaksin. Oğlum seni tek dışarı bırakmaz dedi.
Bende Koca m ne diyorsa oyle yapıyorum dedim..

Görümcem içeri gidince ona aldırma kıskanıyor o hep baş tacı oldu. Sen geldiğinden beri oyle. Annemle Babn bir olsaydı sende baş tacı olurdun onun gibi kıskanç olurdun. O abilerine kimseyi yakistiramaz dedi. Olabilir ama hani seviyordu dedim. Öyle der ama crkemez. Daha diğer gelin kim bile ab isine dedi.
Gorumcen geldiğinden beri bir defa kahvaltıya cagirmadin gelmedin . Teyzeni cagirmadin dedi.
Bende ev temiz değildi. Teyzeyi cagircagimiz zamanda hastaneye yattırdilar kocasini. Evimi benimseyemedim ne evimi temizleyebiliyorum ne misafir cagirabiliyorum dediğimde bir teyzeni çağir dedi. Bende olsun o da misafir ikrami temizliği için evde durmam gerekiyor illa dedim.
O da öğlene kadar evdesin. Senin evinin ne işi var. Yap temizle dedi. Sabah ezaninda kalkar evimi temizler babanla çıkar kaynima giderdm dedi.
Anne insanın evi daha rahat sen bile bize geldiğinde iki saat oturamiyosun dedim.
Ne olursa olsun sürat asma. Hastaysan şöyle doktora götürelim . Ben kendi üstümüstüme almıyorum dedi.
Sorun olunca hep kendi ailemle konusmama bağlıyor ama kendine bakmıyor.
Bende o evde kalsaymisim kardeşim gibi hasta olurmusum onlari dusunmeyecekmisim.

Gecen hafta kizdin Bana öyle sabahtan beri aç kaldım deyince kötü bişey yapmışım ki gelin boyle diyor dedi. Benim sarteller atti dedi. Para saklasam cüzdanı vermem dedi.ama evdeki bir odanin anahtarını bile saklıyor. Neyse bende dedim benim oyle huyum yok oyle görmedim ben dedim o da benden gör dedi.
Içeri gidince Görümcem sofrayı koymuştu. Gorumceme kendini bu kadar insanlara kapatma bence dedim konuşabiliriz gulebiliriz dedim.
Abime şikayet etmeseydin olurdu dedi.
Ben durduk yere niye oyle diyim oyle olmasan dedim. Hem oyle bişey dediğimi de hatırlamıyorum dedim. Kayinvalidemde zaten ad vermedi dedi. E o zaman nerden biliyosun ki benim söylediğimi. Keşke sorsaydin dedim. Niye peşine duseyim dedi.
Bende en azından içinde birikmezdi kin olmazdi dedim. Kayinvalidem de o lafı açıldı diye söyledi dedi.
Sofrayı topladım bulasiga o girişti.bende yardım için yanastim gerek yok dedi.
Popomla iktrdim bana gıcıksın ama olsun dedim yikadim.
Kahve yaptım hepimize içmed Görümcem .

Sizce bu olayları eşime anlatmali miyim.

Özetle sorunlar.
Kayinvalideme erken gitmemem

Suratimin asilmasi
gorumgorumcemin tavırları kiskancliklari

Kocamla gitsem bile gittiğim yerleri kaynanama danismak

Kayinvalideme hiç danismamam.
Bayram temizliği yaparken bile neyi nasıl silcegimi sormamisim. Haber vermemisim onlar yapmış.
Yardım etmemisim oysaki bende evde ..

Ne etsem sizce.
Z Zeynep B

Başım döndü ya :) hepsini okuyamadım..

Vay anam vay neler olmuş :)
Tatlım, eşine asla anlatma.
Tekrar ediyorum: eşine asla anlatma.
Yine tekrar ediyorum: eşine asla anlatma.

Haa bir de, esine sakin anlatma :))

Gorumcenin sana iyi davranmasını istiyorsun değil mi?
O zaman kv'lerle ilgili bir yazi cevirmistim hatırladın mı? Onu tekrar oku, bu sefer gorumcen için..
Bir de eğer o sana yüz asiyorsa, bir ara ondan özür dile, eşine onun lafını ettiğin icin. Özür diledikten sonra sessiz kalmayı basarabilirsen, yani kendini açıklamaya çalışmazsan, ama sen de şöyle şoyle yapıyorsun demezsen, aranız düzelecektir diye düşünüyorum.

Vay anam vay neler olmuş :)
Tatlım, eşine asla anlatma.
Tekrar ediyorum: eşine asla anlatma.
Yine tekrar ediyorum: eşine asla anlatma.

Haa bir de, esine sakin anlatma :))

Canim bugüne ait bu olanları bir kağıda yazdım

Gorumcemin dediklerini unuttum
Zaten
Eşime de anlatmayayanlatmayayim doğru diyorsun ama benim anlatmaadigim kaynanamin anlattığı çok şey var..

Iyi davranmasada olur. Sadece eşimle aram iyi olsun

Bir de birşey soracağım. Kayinvalidenin attığı yemleri yutmamaya calissan? Yani sana tepenin attıracak birşeyler söylediğinde, örneğin "şuraya giderken niye sormuyosunuz " dediğinde, sessiz kalmayı denesen? Ağzında koli bandı varmış gibi düşün.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…