Kocamın bana uzaklığı beni ayrılığa götürecek

Ondan gizli para biriktirdiğin için kizmistir. Daha önce de söylediğim gibi, ondan gizli birşeyler yaptığın için "sana güvenmiyorum" demiş oldun. Ama ona acilman çok iyi oldu. Belki bir özür bekliyor olabilir. Tam konuşmanızın detayını bilmediğim için olaya eşinin gözünden bakamiyorum.
Hiç para harcamazsan işi inada bindirirsen mutsuzlugunun her gün daha da artacagini düşünüyorum. Eşin para konusunda biraz daha rahat davranmani istiyor. Ben de bunu destekliyorum açıkçası. Kendin için en doğrusunu sen bilirsin tabii ki. Ama huzurun ve mutluluğun için paranı rahatça harcayabilmen ve bu para konusunu bu kadar kafana takmaman, korkuyu çöpe atıp güvenmeyi ve inanmayı seçmeni öneriyorum.
Eşine guvenmezsen evliliğin yürümez, yuruse bile eziyete dönüşür.

Param olduğu ( birikbiriken)
Için ondan para istemem yani harçlık vermesini bekledigim ici onu eşek yerine koyduğumu düşünmüş.
Bana niye anlatmadin dedi evlendigimzden beri
Bende sen bana borçlarını onunu bütünü hicbiseyinu anlatmadin dedim.

O da bana niye anlatayım sanane dedi. Bana para muhabbeti yapma dedi.

Harçlık verse zaten harcicam

"Sen de bana anlatmadın" demen yanlış olmuş. Hepimizin düştüğü bir yanlış. Sana "neden anlatmadın" diye sorduğunda, daha kırılgan ve hassas bir cevap vermeliydin. Mesela "saygısızlık olarak algılayıp kizacagindan korkmuştum. Ama içim rahat etmedi, o yüzden anlatıyorum". Sen misilleme yapmışsın "ama sen de anlatmadın ki" diyerek.
Bunları söylüyorum ki ilerde yapma diye

Essek gibi hissetmesi de normal
Empati yapalım. Sen gündüz annesine gidip yardım etmeni istediğinde kendini mutfak işçisi gibi hissediyorsundur mesela. (Bunu sadece düşünmen için söylüyorum, kocanla tartışırken önüne koyma sakın :))
İkiniz de saygıyı hakediyorsunuz. Hem sen hem o.

Ne desem tersine çıkarıyor kitap önerilerini söyler misin

Soyledi
Ne desem tersine çıkarıyor kitap önerilerini söyler misin
Söyledim tatlım az önce. Laura Doyle isimli yazarın kitapları: "first kill all the marriage counselors" ve "the empowered woman". Ama kitapların Türkçesi yok, sadece İngilizce

Bundan böyle nasıl davranayim

Ben bu konuşma geçtikten sonra uyumaya gittik sonra o geldi.
Işte sarılınca rahatsız oluyor diye elini tutup uyudum
Devam ettirmedim sabah konuştuk vs öyle geçirdim onu.

Gelince de iyi davrancafim bir iki ay bu konuyi acmicam

Sırf o para vermiyor diye evin işini ya da onu aksatmaayacagim

Çok güzel yapmışsın tatlim. Canın annesine gitmek istemediginde ve başka birşey yapmak istediğinde, kavga etmeden "yapamam" diyebilmelisin. Paranı da kendi mutluluğun için gerektiğinde harcayabilmelisin. Daha çok gençsin. Biriktiricem diye zehir etme hayatı. Gün gelir şimdi biriktirdiginin hepsini bir ayda kazanır hale gelirsin.

Doğru diyorsun

Eşim mesaj atti ışte ne yapiyosun diye
Paramin ne kadar olduğunu soruyor toplam

Dogru mu söylemeliyim

Ben noldu dedim o da ne kadar var şöyle dedi ben sana söyleyeceğim dedi.

Herneuse ışte
Bende hayatım dedim birbirimize para muhabbeti yapmıyoruz ya dedim.
Bende artık seni dinleyip harcayacsgim dedim

Ayrıca
Dün kimligimi ona vermiştim sigorta baslatsin diye
Gözükür mu kimlikle kontrol etse.
Gözükmez sanırım, hesap senin sonuçta.
Yani ben evlilikte ayrı gayrı gizli hesap tutmaya zaten karşıyım. Ama ona söyleyip söylememe konusunu sen bilirsin tatlım. Eğer borcu varsa ve destek olmak istiyorsan soyle.

Evlenmeden önce vardı hesabım.

Şimdi bende dedim ki cuzdanda gördüğün kadar var
O da ne kadar var şöyle bir hele diyor.

Bence tam olarak saymadı

Bende suan 550 dedim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…