- Konu Sahibi DenizYagmurat
-
Selam arkadaşlar aranıza yeni katıldım .. Ben yurtdışında yasıyorum yaklaşık 4 yıllık evligim iki cocuğum var .. Oyle bi derdim var ki artık dayanamıyorum sorun kocamın ailesi ! sizden baska kimseyle paylasamiyorum ne olur bana akıl verinbiraz uzun olacak şimdiden kusuruma bakmayın ..
Arkadaslar esimle birbirimizi cok seviyoruz ama her zaman baskaları yüzünden kavga ediyoruzkaynanam kayinbabam durumları iyi oldugu halde (tarla motor 10 inek ve koyun bi araba ..) bizden surekli para istiyorlar biz ise ay sonunda bi kuruş köşeye atamıyoruz ve borçlarımız var bunu dile getirince Allah büyük deyip konuyu kapatıyorlar ama kendileri her telefonda kendilerini acindiriyorlar ben simdi iki çocuğumla tatile yanlarına gideceğim 6. Ayın sonunda durumumuz olmadıgı icin biletimizi annem aldı ve nasıl ki gitme ısımız kesinleşti kaynım bi anda babasının arabasını yapmaya karar verdi 2000€ yolladı ve bize baskı yaptılar yollamamız icin ben esimle tartıştığım halde esim borç edip yollayacak 2000€ (ağızları Kapansın diye çünku artık oda bıktı) oysa ki oyle baskı yapmasalardi o parayla ben tatil yapacaktım simdi evde kuruş yok birikirse o zamana kadar ancak 1000€ bile tatil harçlığım olmayacak arkadaslar lütfen yardım edin esimi yollamaktan nasıl vazgecirebilirim ?
insanların kafasında eskiden beri bu vardır almanyada ise zengindir gibi eğer yurt dışında yaşıyorsanız onlara paranızın olmadığını anlatmanız çok güç çünki orda para bastığınızı sanıyorlar her aramanızda siz gurbet özlem hasretle telefonu çevirirsiniz onlar borçlarından parasızlıkdan almak isteyipde alamadıkları şeylerde bahsederler ve siz hayal kırılığı ile kapatırsınız eşinize gelince alın karşınıza ciddi olarak gerekirse sert çıkarak konuşun anneniz biletinizi alıyor bunu eşinizde biliyor ama borç edip gönderiyor mantık dışı yanlış benim için kıyamet konusu
Selam arkadaşlar aranıza yeni katıldım .. Ben yurtdışında yasıyorum yaklaşık 4 yıllık evligim iki cocuğum var .. Oyle bi derdim var ki artık dayanamıyorum sorun kocamın ailesi ! sizden baska kimseyle paylasamiyorum ne olur bana akıl verinbiraz uzun olacak şimdiden kusuruma bakmayın ..
Arkadaslar esimle birbirimizi cok seviyoruz ama her zaman baskaları yüzünden kavga ediyoruzkaynanam kayinbabam durumları iyi oldugu halde (tarla motor 10 inek ve koyun bi araba ..) bizden surekli para istiyorlar biz ise ay sonunda bi kuruş köşeye atamıyoruz ve borçlarımız var bunu dile getirince Allah büyük deyip konuyu kapatıyorlar ama kendileri her telefonda kendilerini acindiriyorlar ben simdi iki çocuğumla tatile yanlarına gideceğim 6. Ayın sonunda durumumuz olmadıgı icin biletimizi annem aldı ve nasıl ki gitme ısımız kesinleşti kaynım bi anda babasının arabasını yapmaya karar verdi 2000 yolladı ve bize baskı yaptılar yollamamız icin ben esimle tartıştığım halde esim borç edip yollayacak 2000 (ağızları Kapansın diye çünku artık oda bıktı) oysa ki oyle baskı yapmasalardi o parayla ben tatil yapacaktım simdi evde kuruş yok birikirse o zamana kadar ancak 1000 bile tatil harçlığım olmayacak arkadaslar lütfen yardım edin esimi yollamaktan nasıl vazgecirebilirim ?
Valla cnm o zaman sende yumruğu vuracaksın masaya.. Ya anne babana bakacaksın ya çocuklarınla bana.. Şanslısınki kv kp yanında deiller.. Bem çok geciktim bu dediği mi yapmakta, malum hep kaybetme korkusu oluyor çocuklarına kıyamıyorsun kıcanı seviyor susuyorsun.. Borç gırtlaktayken tmm dedim bitti.. Bu akşam ayrılıoruz allah herkezin yolunu açıl etsin.. Bu son cümlemi söylemeden öncede baştan sona içimde ne varsa söyledim.. İhtiyaç sahibi olmadıklarını bizim bir ayda kazandığımızı onların 10 günde kazandıklarını bizim faturalarımızın daha fazla olduğunu, onlar bizi yolsun diye çocuklarımızın birsürü şeyden mahrum kaldığını çocuklarıma tek başıma baksam daha rahat bakacağımı çünkü sıttımdaki ikitane kamburun eksik olacağını anlattım ve seçimini yap bu akşam ya biz ya onlar maddi konuda dedim.. 1 sene geçti şükür kimseye borcum kalmadı, 4/4 lük tatilimizi yaptık. Evimin şnşaatıda bitmek üzere.. Aklıma geldikçe kafayı yiyorum bunları yapabilecek kapasitedeymişiz ama neymiş o çektiğimiz eziyet..şükür maddi manevi toparlandık ama gel gör eski günler çıkmıor
Zaten sevgiden çekiliyor bunca dert .. Ya dediğini yapacam ya da kv kp'e patlayacam çünkü artık kaldıracak gücüm kalmadı ben kendimden kısıyorum biraz para biriksin kimseye muhtaç olmayalım diye icimde kalıyor bir cok sey ve tam bu ay rahat nefes alacaz diyoruz o ay birseyler çıkarıyorlar adamların icine doğuyor sanki
Arkadaslar esimle birbirimizi cok seviyoruz ama her zaman baskaları yüzünden kavga ediyoruzkaynanam kayinbabam durumları iyi oldugu halde (tarla motor 10 inek ve koyun bi araba ..) bizden surekli para istiyorlar biz ise ay sonunda bi kuruş köşeye atamıyoruz ve borçlarımız var bunu dile getirince Allah büyük deyip konuyu kapatıyorlar ama kendileri her telefonda kendilerini acindiriyorlar ben simdi iki çocuğumla tatile yanlarına gideceğim 6. Ayın sonunda durumumuz olmadıgı icin biletimizi annem aldı ve nasıl ki gitme ısımız kesinleşti kaynım bi anda babasının arabasını yapmaya karar verdi 2000� yolladı ve bize baskı yaptılar yollamamız icin ben esimle tartıştığım halde esim borç edip yollayacak 2000� (ağızları Kapansın diye çünku artık oda bıktı) oysa ki oyle baskı yapmasalardi o parayla ben tatil yapacaktım simdi evde kuruş yok birikirse o zamana kadar ancak 1000� bile tatil harçlığım olmayacak arkadaslar lütfen yardım edin esimi yollamaktan nasıl vazgecirebilirim ?
Bnce bu kadar bağlı bir şey mutlaka gönderir. Hatta ailesinin kardeşlerinin huylarini cikarciliklarini bilsede gönderir. Çünkü o ailesine bağlı biri ve de evlatlık sorumluluğu olarak görüyor. Vicdanı rahatliyor ve ileride onlara konu ne olursa olsun ağızlarina tek bir laf vermek istemiyor. Ama unuttuğu şu ki onun en değerlisi olan kendi ailesini bu uğurda harcıyor. Hem de kiymet bilmeyen insanlar için.
Sadece şunu anlatmaya çalış ona. Evet sen haklısın. Tabiii ki onlara elimizdn geldiğince yardım etmeliyiz. Sonuçta onlar bizim anne babamız. Ama bak bizimde elimizdn gelen bu kadar zengnde değiliz. Ancak bize yetiyor. Ki o paraya bnmde çok ihtiyacm vardı. Çünkü bnde ailemden ülkemden sehrimden uzağım de. Bu şekilde anlat. Ayrıca çocukların geleceği için yatırım yapmaniz gerektiğini. Burada aç kalsaniz kimsenin ruhunun duymayacaginida dile getr.
Aslında kocan çok iyi niyetli de onlar istimar ediyorlar.
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
En basından ta en sonuna kadar haklisin arkadasım .. Aynen Kendisi bunu evlatlik gorevi olarak görüyor keske olsada bende bu hallere girmeden yollasamen kötüsü de (esimin 1 ablası 2 abisi yurtdışında) biz yapsakta bi kıymet görmüyoruz kardeşlerinin durumu bizden iyi ama kv onlara dokunmuyor onların durumu kotu diyor ve bize ancak laf yapıyor .. Basta mesafeyi koymak gerekiyormuş ..
Arkadaslar esimle birbirimizi cok seviyoruz ama her zaman baskaları yüzünden kavga ediyoruzkaynanam kayinbabam durumları iyi oldugu halde (tarla motor 10 inek ve koyun bi araba ..) bizden surekli para istiyorlar biz ise ay sonunda bi kuruş köşeye atamıyoruz ve borçlarımız var bunu dile getirince Allah büyük deyip konuyu kapatıyorlar ama kendileri her telefonda kendilerini acindiriyorlar ben simdi iki çocuğumla tatile yanlarına gideceğim 6. Ayın sonunda durumumuz olmadıgı icin biletimizi annem aldı ve nasıl ki gitme ısımız kesinleşti kaynım bi anda babasının arabasını yapmaya karar verdi 2000 yolladı ve bize baskı yaptılar yollamamız icin ben esimle tartıştığım halde esim borç edip yollayacak 2000 (ağızları Kapansın diye çünku artık oda bıktı) oysa ki oyle baskı yapmasalardi o parayla ben tatil yapacaktım simdi evde kuruş yok birikirse o zamana kadar ancak 1000 bile tatil harçlığım olmayacak arkadaslar lütfen yardım edin esimi yollamaktan nasıl vazgecirebilirim ?
Anneniz size uçak bileti alsın eşiniz gitsin ailesine araba için para göndersin. Olacak iş mi?Bunu oturup konuşmanız lazım. Belki de eşiniz sizin ailenize güveniyor.
Allah yardımcın olsun ya nasıl bir ailedir o öyle valla ben olsam açıp konuşurdum sürekli para istiyosunuz ama burda da durumlar öyle göründüğü gibi değil diye gerçi ben evli değilim belki ondan bu kadar rahat yazıyorum ama çok sinirlendim onlara şuanAllah yar ve yardımcın olsun inşallah tez vakitte
Tatlım genelde aynı şeyi söylemiş herkez ..Yurt dışında olduğnuz için sizde para gani diye düşünüyorlar
her fırsatta aldığnız maaş ve giderlerinizden bahsedin ,yetişmediğinden dem vurup sızlanın...
yurt dışındasınız diye paralı sanıyorlar sizi. ama eşinizde suç. eşiniz böyle yaptıkça onlarda sizde para var sanıp hep bu şekilde muamele yapıcaklar. sorun eşinizde yani. onun hayır demesini yok demesini bilmesi lazım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?