- 18 Şubat 2023
- 2.655
- 2.554
- 34
-
- Konu Sahibi strongwoman0687
Çok zor durum, inşallah bı daha böyle kötü durumlar olmaz, oğlunuz 8, 9 yaşlarında babasina karşı nasıldı sever, sayarmiydi?İnanın o kadar zor ki kurtulmak daha da zor, benimle baş edemedi, baktı artık boyun eğmiyorum, manipüle etmesine izin vermiyorum şimdi oğluma sardı
Evet gayet iyiydi aralarıÇok zor durum, inşallah bı daha böyle kötü durumlar olmaz, oğlunuz 8, 9 yaşlarında babasina karşı nasıldı sever, sayarmiydi?
Ya oturduğunuz yerden bilip bilmeden yargılamak ne kolay kocişimmiş ben ondan boşanmak için kaç yol denedim kaç kere mahkemeye gittim haberiniz var mı yok tabiki kocişimmiş saçmalamayın Allah aşkına ya ben sizden beni yargılayın demedim destek bekledim
Bana çocuğa ilk saldıran da baba gibi geliyor. Çocuk kendisini dövmesine izin vermediği için saygısız evlat oldu.16 yaşında, kız olsun erkek olsun, henüz muhakemesi yeterince olgunlaşmamış ve aslında ne kadar sertleşirse sertleşsin, anne-baba ilgisine, şefkatine ve otoritesine halâ muhtaç kişiye, tabiiki sahip çıkacaksınız.
Ne yapacağımı bilmiyorum ne demek... Kocanız için; öfke sorunu var, öfkeliyken gözü görmüyor yazıyorsunuz...
Bu öfkeyi kontrol edemeyen yetişkin değil de öfkeye tepkisini kontrol edemeyen ergen mi okka altına gidecek şimdi ???
Bir yandan çocuğum sakin bir çocuktur deyip, diğer yandan bir ergenin reaksiyonunu, bir yetişkinin kontrol etme çabasına zerre girmediği saldırgan öfkesiyle bir tutmak da, adamın bu öfke probleminin sizin için bile nasıl normalleştiğinin bir göstergesi.
Açıkça çocuğunuza sahip çıkacaksınız; babası 16 yaşında bir ergenle ilişkiyi ne doğru düzgün kurabildiği ne de kriz anında yönetebildiği için. Eve gelmesin ne demek! Arzu ediyorsa kocanız buyursun gitsin komşuda sakinleşsin; 16 yaşındaki çocuk evinde kalmalı tabii, bir çocuğun yanlışının bedeli evinden edilmek olabilir mi, ne demek eve gelmesin, Allah aşkınıza aklınızı başınıza toplayın.
Zaten şiddet uygulamıyor ilk kez oldu ve şaşkınım diye anlattımEşiniz oğlunuzdan daha çok suçlu niye birden bu kadar yükselip çocuğun üzerine gittiki? Eşinizin öfke problemi varsa bir uzmana gidip tedavi olacak. Ergen çocuk haliyle duygularını yoğun yaşıyor üzerine bu derece gidilmemeli resmen baba aşağılamış. Tabi bu el kaldırmasını hafifletmez ikiside terapi almalı.
Düzeltme: Adam çocuğa zaten şiddet uyguluyormuş. Çocuk kendini korumuş umarım güzel yerlere gelirve kendini kurtarır sizden.
aşağılamak, sinirlendiğinde söylenen laflar/küfürler çocuğun yüreğini dağlıyorsa bu da bir şiddettir.Zaten şiddet uygulamıyor ilk kez oldu ve şaşkınım diye anlattım
Oğlunuz vurmak istediği için haksız değil kusura bakmayın. Adam zaten duygularının kontrolünde olan ergen çocuğu tahrik etmiş etmiş çocuğun gözü dönünce vay efendim niye yapmış , çocuğunuz vurmak istemesinde haklı sadece vurma girişiminde haksız. Çocuğunuza öfkesinin değil öfkesini ifade ediş biçiminin hatalı olduğunu öfkesinde hallı olduğunu söylemezseniz çocuğu sizde kaybedersiniz.Terapistim ile görüştüm, babaya vurmasının kesinlikle yanlış olduğunu eğer onu savunursam ileri bi narsist yetiştirebileceğimi ikisinin de haksız olduğunu eşit mesafede durarak anlatmam gerektiğini söyledi. Sizin sandığınız gibi eşimi asla savunmadım savunmam da o bana diş geçirip gücünü yetiremediği için oğluma sardı
İkisini de kolundan tutup psikoloğa götürmelisiniz.Merhaba arkadaşlar,
Kendimi o kadar çaresiz ve şaşkın hissediyorum ki mümkün olduğunca kısa özetleyeceğim, fikirleriniz benim için önemli
Oğlum 16 yaşında ergen, kocam öfke problemi olan sabırsız bir insan bugün oğlumun futbol kursundan sonra eşim neden bağırıyorsun orada haksızsın vs eleştirilerde bulunmaya başladı biraz tartışırlarken seni boşuna gönderiyoruz onca para veriyoruz dedi oğlum gönderme o zaman dedi pc de yasak artık sana değince oğlum sesini yükseltti üzerine yürüdü ben ne olduğunu anlamadan birbirlerine girdiler bildiğiniz iki yabancı kavga ediyor gibi işin kötüsü oğlum da babasına el kaldırdı o kadar korktum ki ayırmaya çalıştım yok hala baya devam ediyorlar polisi aramayı düşündüm oğlumu karakola götürürler diye korktum en son ayıramayınca imdat diye bağırdım komşular geldi oğlumu aldılar şimdi arkadaşında kocam ise beni suçluyor tabiki oğlun bana el kaldırdı sen bana bağırdın vs diye ilk kez böyle bi durum yaşıyorum çok şaşkınım.
Ne yapmalıyım, ikisine de nasıl davranacağımı bilemiyorum lütfen bana yardımcı olur fikir verir misiniz
tam da dediğiniz gib yapacağımİkisini de kolundan tutup psikoloğa götürmelisiniz.