Merhaba
Bu kadar kucuk yaşta bu gruplara nasıl dahil oluyorlar nereden haberdarlar
Bir de polis ve hukuk kanalları nasıl islem yapmıyor? Sizin elinize gecen alenen goruntuler varken ıste kanıt yani
yaptırım nasıl yok
Telegram üzerinden çoğu zaman organize oluyorlar. Telegram Rus menşeli olduğu için ve IP adresi anlık değiştiği için çoğu zaman ve hatta her zaman bulmak imkansız hale geliyor. Whatsapp gibi düşünmeyin. Anonim kimliklerle savaşılıyor. Telefon numarası yok, isim yok, IP adresi yok.
Bizim zamanınızda inci sözlük vardı gruplar onun türemesi ama kıyaslanamayacak kadar radikaller . Trol kültüründen besleniyorlar. Dark mizahmış adlı. Twitch yayıncıları var onları da çok örnek alıyorlar. Twitch ve telegram ve dark mizah grupları bu 3 ü üzerine yoğunlaşabilirsiniz çocuğunuz varsa. Gözünüz üstünde olsun.
Kanıt varsa ceza var diye bir şey yok. Üniversite mezunu olup atanamayınca 6 aylık kurslarla polis olup bugün hırsızlık büro yarın siberde çalışan polislerle zaten işler yürümüyor. Teknik eleman eksikliği var. Onun dışında dediğim gibi tamamen anonim iletişim imkanı sağlayan telegram gibi uygulamaları takip etmek imkansıza yakın. Hatta bizim aramızda espri konusudur birisi telegram indirdi bildirimi gelince torbacı arıyor diyoruz. Çünkü uyuşturucu ticareti de telegram üzerinden dönüyor. Son olarak infaz rejimi ki hakimin çoğu zaman hiçbir suçu yok. Suça sürüklenen çocuk diye bir garabet çıkardılar.
Kanun yapıcılar gündeme hakim olmadığı için dünyayı bizim zamanımızdaki gibi sanıyorlar. Bir çocuk en fazla aç kalır ekmek çalar, dayak yer öfkelenir üvey babasını öldürür, ailesi hırsızlık öğretir cepcilik yapar sanıyorlar.
Hayır bu böyle değil. İnternet ve anonimlik imkanıyla insanın karanlık yönü ortaya çıkmaya başladı. Kaldı ki öyle olsa bile bir çocuk suça sürüklendiyse kanun bunun sadece cezasızlık kısmını düzenlemiş ıslah kısmı yok. Yani bu çocuk suça sürüklenmiş ıslah edelim kurumu çakışmıyor bu çocuk suça sürüklenmiş ceza vermeyelim kısmı çalışıyor. Cezalandırılmamış suç kadar da teşvik edici bir şey yoktur.
Sadece çocuklar için de geçerli değil bu. Çok anlaşılır diye hep bu örneği veriyorum Örneğin benim önüme ölümlü trafik kazası olayı geliyor. Ben üst sınırdan 6 yıl cezayı veriyorum. Elimden gelen bu. Ama infaz rejimi sayesinde bu ceza 1/2 oranında 3 yıl düşürülüyor. Tak 3 yıla düştü. E zaten 3 yıl ve altı hapis cezalarının pratikte Yatarı yok. Hop adam 2-3 ay sonra dışarıda.
Bu çocuklardan yakalananların da dışarıda olması bu sebeple. Ben ceza veriyorum ama meclis infaz rejimi diye bir garabet çıkarmış ?
E devlet zaten ceza vermiyor öbür taraftan milletin ağzında çocuğu nasıl yetiştirirsen öyledir
( türküsü var.
İnternetin sonsuz imkanlarını da saymıyorum bile.
Bir sonraki dönem çok kötü olacak