Kocam ve annem anlaşamıyor ?

Zaten bana kalırsa haklı olan kocam bende herşeyin farkındayım ama o da benim annem ne kadar suçlu olursa olsun kocama da onu ezdiremem
Eviliğine yazık edersin böyle,eşinin haklı olduğunu bile bile neden kavga eder ki insan?
Bir aylık evlilikte yatılı gitmek de nedir ayrıca.

Merhaba arkadaşlar evleneli henüz 1 ay oldu. Eşimle yaklaşık 6 senedir sevgiliydik. Eşimle aile yapılarımız çok farklı.Eşimin ailesi geleneksel bir Anadolu ailesi. Bizimkiler ise tam tersi. Bu yüzden ailelerimizi mümkün olduğunca çok işin içine katmamaya çalışıyoruz. Sevgiliyken de bunun farkındaydık ve ona göre mesafeli tuttuk ama evlenince onun ailesinin oturduğu siteye yerleştik durum böyle olunca onun ailesine yakın olmak zorunda kaldım. Çok kalabalık bir sülaler ben hayatım boyunca bunu ilk defa gördüm. Annem kocamla bir sorunumun olmamasına rağmen hamile kalmadan boşanmamı istiyor. Eşim ise aşırı efendi yaklaştı ilk zamanlar anneme ve anneanneme ama onlar çok ön yargılıydı hep üstten baktılar. Anneannem de zamanında aynısını babama yapmış babamla annem boşanalı 10 sene oldu. Şimdi de annem aynısını benim kocama yapıyor. Herşeyin farkındayım ama o benim annem sonuçta onu silemem ki. Dün kocama annemlere kalmaya gidelim mi dedim. O da şirkette işlerim yoğun bu aralar diye geçiştirdi. Bende ona eğer sizinkilere gidelim deseydim koşa koşa giderdik ama dedim. Sinirlenmeye başladı annenin ve Anneannenin laf sokmalarından bıktım. Baban çok iyi yapmış onu boşamakla dedi. Tartışma yaşadık. Evet ben farkındayım annem ve anneannem sorunlu insanlar laf sokma huyları var kolay kolay kimseyi beğenmezler ama ben onları hayatımdan çıkaramam o kadın beni doğurdu,büyüttü okuttu. Kocam ise ben çıkışmaya başlayınca gitgide annene benzemeye başladın umarım bizim de sonumuz annenle baban gibi olmaz dedi. Ne yapacağım?
Aile sitesine taşınmanız hata olmuş. Anne izle anneanneniz haksız..eşiniznhitmek istememekte haklı. Siz saćma konuşmuşsunuz. Senin ailennolsa koşa koşa gidersin demişsiniz..iyide onun ailesi sizi begenmeyip boşan dememişlerki. Siz anne izle görüşün ama eşinizi zorlamayın gitmemekte haklı. Zorlarsanız da evet sonunuz anne babanız gibi olur boşanırsınız. Bir anne nasıl bir aylık evli kızına boşan der. Garip

Zaten bana kalırsa haklı olan kocam bende herşeyin farkındayım ama o da benim annem ne kadar suçlu olursa olsun kocama da onu ezdiremem
Kocaniza kışkırtıcı konuşan sizsiniz. Kv aynı şeyi eşinize dese, huzurunuzu bozmaya çalışsa siz orada kalmak ister misniz? İnsan rahat etmediği yere neden gitsin. Rahat olmasin diye adama laf sokuyorlarmis empati yapın sadece yazik değil mi eşinize , ilişkinize

Aile sitesine taşınmanız hata olmuş. Anne izle anneanneniz haksız..eşiniznhitmek istememekte haklı. Siz saćma konuşmuşsunuz. Senin ailennolsa koşa koşa gidersin demişsiniz..iyide onun ailesi sizi begenmeyip boşan dememişlerki. Siz anne izle görüşün ama eşinizi zorlamayın gitmemekte haklı. Zorlarsanız da evet sonunuz anne babanız gibi olur boşanırsınız. Bir anne nasıl bir aylık evli kızına boşan der. Garip
Evlenmemi istemedi ki zaten. Düğüne de kot pantolon ile geldi. O kadar özensizdi ki. Hep surat yaptılar

Eşimin ailem hakkında nabzını ölçmek için kalmayı teklif ettim. Artık o da benim ailemden nefret ediyor karşılıklı olmuş bu durum
Nabız ölçmeyin, eşinizin de annenizin de hisleri karşılıklı, yapmanız gereken hem kendi ailenizle hem eşinizin ailesiyle sınırları çizmek, ne eş ailesiyle aynı sitede oturuyorsunuz diye her dakika görüşün ne de eşinizi annenizle bir araya getirmek ilişkilerini düzeltmek için uğraşın, hak ettiklerinde eşinize ve annenize resti çekin, ikisinin de size eş, aile üzerinden baskı yapmasına izin vermeyin, annenizle de görüşecekseniz siz görüşün.

Herkes nasıl kocaya hak veriyor ya aynı konuyu mu okumadık, ezildiği doğru ama anne haklı.

Çiçek gibi bakıp büyüttüğünüz kızınızı geleneksel kafada bir aile çaktırmadan içine alacak ve boşan demeyecek. Der, en olmadı boşanırsan arkandayım demektir bu. Bide boşanmış kendi ayaklarının üstünde duran kadın bu koca ağzına bakan ezik biri değil belli ki.

Bence eş daha haksız. Hem çoluk çombalak ailesinin olduğu yere kurmuş evini , belli ki manipüle etmiş ama konu sahibi farkında değil. Hem ailenin boşanma konusunu dile sakız etmiş, hem aba altından sopa gösteriyor sonumuz benzemesin diye.

Boşanmış aile çocuğuyum. Bunu diline sakız edip beni tehdit edecek adam daha anasının karnından çıkmadı.

İlla kocam da kocam diyorsan da inat edip ailenin burnunun dibine sokma adamı. Sen arada tampon ol ama iki tarafı da ezdirme.

Yatiya gitmek istememesi annenizi ezmekse siz niye annenizin istemedigi biriyle evlenerek annenizi ezdiniz gectiniz? Evlenince adam üzerinden mi kendinizi tatmin edesiniz geldi annenize karsi. Saka gibi konu bence nabiz ölçmelik😄😄😄

Yatiya gitmek istememesi annenizi ezmekse siz niye annenizin istemedigi biriyle evlenerek annenizi ezdiniz gectiniz? Evlenince adam üzerinden mi kendinizi tatmin edesiniz geldi annenize karsi. Saka gibi konu bence nabiz ölçmelik😄😄😄
6 senedir hayatımda bu adam. Kendimi ondan başka biriyle hayap edemiyorum.

Merhaba arkadaşlar evleneli henüz 1 ay oldu. Eşimle yaklaşık 6 senedir sevgiliydik. Eşimle aile yapılarımız çok farklı.Eşimin ailesi geleneksel bir Anadolu ailesi. Bizimkiler ise tam tersi. Bu yüzden ailelerimizi mümkün olduğunca çok işin içine katmamaya çalışıyoruz. Sevgiliyken de bunun farkındaydık ve ona göre mesafeli tuttuk ama evlenince onun ailesinin oturduğu siteye yerleştik durum böyle olunca onun ailesine yakın olmak zorunda kaldım. Çok kalabalık bir sülaler ben hayatım boyunca bunu ilk defa gördüm. Annem kocamla bir sorunumun olmamasına rağmen hamile kalmadan boşanmamı istiyor. Eşim ise aşırı efendi yaklaştı ilk zamanlar anneme ve anneanneme ama onlar çok ön yargılıydı hep üstten baktılar. Anneannem de zamanında aynısını babama yapmış babamla annem boşanalı 10 sene oldu. Şimdi de annem aynısını benim kocama yapıyor. Herşeyin farkındayım ama o benim annem sonuçta onu silemem ki. Dün kocama annemlere kalmaya gidelim mi dedim. O da şirkette işlerim yoğun bu aralar diye geçiştirdi. Bende ona eğer sizinkilere gidelim deseydim koşa koşa giderdik ama dedim. Sinirlenmeye başladı annenin ve Anneannenin laf sokmalarından bıktım. Baban çok iyi yapmış onu boşamakla dedi. Tartışma yaşadık. Evet ben farkındayım annem ve anneannem sorunlu insanlar laf sokma huyları var kolay kolay kimseyi beğenmezler ama ben onları hayatımdan çıkaramam o kadın beni doğurdu,büyüttü okuttu. Kocam ise ben çıkışmaya başlayınca gitgide annene benzemeye başladın umarım bizim de sonumuz annenle baban gibi olmaz dedi. Ne yapacağım?
Kocan haklı sana zaten kimse anneni babanı sil demiyor ama zorla bir arya getirme şu lafları kaynan dese el birliğiyle sana burda boşan derdik

Yani 6 yıl sevgiliyken adam İzmir Karşıyakalıyım dedi de sonradan mı Konyalı çıktı?

Annem modern batılı biriyle olmamı istiyor. Eşim anadolu kökenli biri diye çok ön yargılı yaklaşıyor.

Modern ve batıda yaşıyorum (Hollanda)
O modernlik sizin annenizin yaptığı gibi olmuyor.
Gerçekten modern ve aydın insanlar hiç kimsenin hayat tarzına karışmaz ve hor görmez.
Hele kendi kızına damadına laf sokmaz, asil bi şekilde muhatap olmamaya özen gösterir veya yapıcı olur.
Sizinki sözde modernlik altında milleti ezikleyip hor görmek.
O yüzden anneniz önce gerçekten modern nasıl olunuyo bi araştırsın öğrensin bence.

Eşimin ailem hakkında nabzını ölçmek için kalmayı teklif ettim. Artık o da benim ailemden nefret ediyor karşılıklı olmuş bu durum
Araya senin ailen benim ailem girdiyse zaten bu evlilikte hep sıkıntı olur sonuda belli olur

Oysa 6 yıl nasıl anlaştıysanız öyle devamda edebilirsiniz herkes kendi ailesiyle muhattap olarak

Ve ayrica nabzını niye ölçüyorsun kendin diyorsun annem sürekli eşine laf sokuyor boşanmamızı istiyor diye eşinde salak değil ki bunu anlıyor

Yanı durum annenin dediği olucak belli ...ne yazık ki kendi aklınızla değil anne aklıyla devam ettiğiniz sürece

Annem modern batılı biriyle olmamı istiyor. Eşim anadolu kökenli biri diye çok ön yargılı yaklaşıyor.
Modern olunca ne oluyor mesela

Anadolu olunca ne oluyor...sırf bu yüzden yuva yıkan bir anne

6 yıldır peki dizin aklınız nerdeydi de şimdi anne lafina bakar oldunuz

Daha evleneli 1 ay olmuş zaten sizde annenizin anneannenizin sorunlu olduğunun farkındasınız. Neden gidelim kalalım diyorsunuz? Daha balayı evresindesiniz zaten şimdiden evliliği bu sorunlarla boğmayın

eşin en tiksindigim insan ozelligine sahip.
sen bunca yillik sevgililikte muhtemelen kendi travmalarini paylasmak icin babani, ananenin ona kucumseyici olmasini vs paylastin, icini döktün. dinkerken senin sirtini sivazladi, evliligin daha ilk ayinda senin onunla paylastigin acini geldi böyle yüzüne vurdu.
malesef kocan böyle bir insan. oysa sen "anlasamamislar ayrilmislar" deseydin, bazi goruslerini ve hislerini gizleseydin bugun h cumleyi kurmayacakti.

Her ne olursa olsun eşinizin annenize laf etme hakkı yok. Hep topu 1 aydır evlisiniz üstelik, kim oluyor da annenize laf edecek cesareti buluyor?

X