- 20 Mart 2008
- 5.871
- 8.375
- 723
- Konu Sahibi muge cakir
ve keşke izlenmeseydim diyenlerBunu yapmadan edemedim
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
ve keşke izlenmeseydim diyenlerBunu yapmadan edemedim
gerçektenmı boşuna yazdık3 senelik konuyu kim hortlattı?
Psikoloji alanında,DSM diye bir kriter var ve sürekli güncelleniyor.
Yanlış hatırlamıyorsam, şu anda DSM 5''e göre karar veriliyor.
DSM 5'in patolojik durumlar listesinde yer alan örüntü ve davranışlar 'anormal' kabul ediliyor.
Mesela eskiden eşcinsellik anormal kabul edilen durumlar listesindeydi,artık değil.
Cinsel ilişki esnasında sadizm, mazoşistlik, röntgencilik,fetişizm,bahsettiğim dışkılamadan haz ve heyecan duyma gibi davranışlar normal kabul edilmiyor.
Meraklısı için Anormal Psikoloji adlı kitabı tavsiye ederim,kalınca,kapsamlı bir kitap.
Ders kitabı olarak kullanılsa da okuması,
anlaması zor bir kitap değil.
Arkadaşlar nadiren de olsa bu tip durumlardan cinsel haz ve heyecan duyan insanlar var.
Anormal Psikoloji dersinde, ilişkiye girmek için, partnerinin büyük abdestinin gelmesini bekleyen ve ilişkinin sonunda partnerinden yüzüne dışkılamasını isteyen bir vak'a örneği işlemiştik.
M muge cakir , eşiniz muhtemelen ısınma turları atıp sizi mevzuya alıştırıyor.
Ya durumu kabul edeceksiniz ya eşiniz tedavi olacak.
Bu tip durumların tedavisi uzun ve zordur, bilginize...
Bir yaşıma daha girdim tek özel alan bence, çocuklar bile girse kızarım, kocanda kapıda beklesin tövbe yarabbimne zaman hayır desem gelme diye ima etsem beni sevmiyo musun diyor çok seviyormuş orada durmayı ki yani kocam da pırlanta gibi adamdır herşeyiyle gerçekten romantikse romantik evden işe işten eve ama yani bu huy nasıl bir huysa yok olmuyor ne desem ne ima etsem kar etmiyor zevk alıyormuş anlam da veremiyorum buna kimsenin başından böyle bir şey geçmedimi çok çaresiz hissediyorum kimseylede paylaşamıyorum
DSM 5, DSM 4'ün revize edilmiş hali olduğundan bilim dünyasında kabul görmeme diye bir durum sözkonusu değil.Kitabı edineceğim, merak uyandırdı. Ders kitabıysa kütüphanelerde bulunma olasılığı yüksektir değil mi?
Bu arada DSM5 bilim dünyasında kabul görmemiş, eksiklikleri varmış hala DSM4 kullanılıyormuş diye okumuştum bir yerlerde ama nerde olduğunu hatırlamıyorum. Ne kadar doğru onu da bilmiyorum.
Bir de bu tip durumlarda diğer arkadaşın da dediği gibi karşılıklı haz alma durumu varsa, yani bilime göre ikisinde de anomali varsa ve kendilerinden başka kimse zarar görmüyorsa bu durumdan yine de tedavi edilmeli mi? Yani kendilerine zarar veriyor olmaları tedavi edilmelerini mi gerektirir?
Afiyet bal :)3 senelik konu hortlamis.
Konu sahibi de banli
Sorardik yoksa ne oldu diye?
Gerci ben konuya inanmadim.ama konu sahibi de erkek gibi geldi bana
Neyse
Kahve iceyim bari
Kaç sene önceki konuSadecebirisiyim daha neler göriciiiiiz amannn Yarebbiiiim