• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kocam tuvalete benimle girmek istiyor kızlar acil!!!

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ahahah bundan daha ilginc konu duyamazdim herhalde wcye gidiyorum deme tuvaletin varsa habe vermeden gir kitle kapiyi isin bitince cik birak küserse küssün öyle zamanla alisir

Arkadaşlar nadiren de olsa bu tip durumlardan cinsel haz ve heyecan duyan insanlar var.
Anormal Psikoloji dersinde, ilişkiye girmek için, partnerinin büyük abdestinin gelmesini bekleyen ve ilişkinin sonunda partnerinden yüzüne dışkılamasını isteyen bir vak'a örneği işlemiştik.
M muge cakir , eşiniz muhtemelen ısınma turları atıp sizi mevzuya alıştırıyor.
Ya durumu kabul edeceksiniz ya eşiniz tedavi olacak.
Bu tip durumların tedavisi uzun ve zordur, bilginize...

Bir şeyi merak ediyorum: bir durumun tedavi gerektirip gerektirmediğine nasıl karar veriliyor?

Başıma bu veya buna benzer bir şey gelmedi ama ben her şeye "iki insan başkalarına zarar vermiyorsa ne halt ederlerse etsinler" gözüyle bakmaya çalışıyorum.
Sonra böyle konular okuyunca kendi içimde çelişkiye düşüyorum, "normal"in sınırı nedir diye sorguluyorum.
İnsanı hayrete düşüren çok garip fetişler var, bunlar neden var, psikoloji bilimi bunu açıklayabiliyor mu?

Bir şeyi merak ediyorum: bir durumun tedavi gerektirip gerektirmediğine nasıl karar veriliyor?

Başıma bu veya buna benzer bir şey gelmedi ama ben her şeye "iki insan başkalarına zarar vermiyorsa ne halt ederlerse etsinler" gözüyle bakmaya çalışıyorum.
Sonra böyle konular okuyunca kendi içimde çelişkiye düşüyorum, "normal"in sınırı nedir diye sorguluyorum.
İnsanı hayrete düşüren çok garip fetişler var, bunlar neden var, psikoloji bilimi bunu açıklayabiliyor mu?
Psikoloji alanında,DSM diye bir kriter var ve sürekli güncelleniyor.
Yanlış hatırlamıyorsam, şu anda DSM 5''e göre karar veriliyor.
DSM 5'in patolojik durumlar listesinde yer alan örüntü ve davranışlar 'anormal' kabul ediliyor.
Mesela eskiden eşcinsellik anormal kabul edilen durumlar listesindeydi,artık değil.
Cinsel ilişki esnasında sadizm, mazoşistlik, röntgencilik,fetişizm,bahsettiğim dışkılamadan haz ve heyecan duyma gibi davranışlar normal kabul edilmiyor.
Meraklısı için Anormal Psikoloji adlı kitabı tavsiye ederim,kalınca,kapsamlı bir kitap.
Ders kitabı olarak kullanılsa da okuması,
anlaması zor bir kitap değil.

DSM 5'in patolojik durumlar listesinde yer alan örüntü ve davranışlar 'anormal' kabul ediliyor.
Mesela eskiden eşcinsellik anormal kabul edilen durumlar listesindeydi,artık değil.
Cinsel ilişki esnasında sadizm, mazoşistlik, röntgencilik,fetişizm,bahsettiğim dışkılamadan haz ve heyecan duyma gibi davranışlar normal kabul edilmiyor.
Meraklısı için Anormal Psikoloji adlı kitabı tavsiye ederim,kalınca,kapsamlı bir kitap.

Cevabınız için teşekkür ederim :KK16:
Bahsettiğiniz kitaba da bakmaya çalışacağım.

Bazı kriminal dizilerde de bu tarz konulara denk geliyorum. Böyle şeylerin zihinde cinsel hazla ilişkilenmesi, birden fazla insanda benzer durumlar olması çok ilginç gerçekten.

Bu konu sahte ama şunu söyleyim bizim kedi tuvaletini yapmaya gidince ona bakarsan yapmaz sen kedi kadar değilsin
Eşinle sapık tedavi görmesi lazım

Cevabınız için teşekkür ederim :KK16:
Bahsettiğiniz kitaba da bakmaya çalışacağım.

Bazı kriminal dizilerde de bu tarz konulara denk geliyorum. Böyle şeylerin zihinde cinsel hazla ilişkilenmesi, birden fazla insanda benzer durumlar olması çok ilginç gerçekten.

Rica ederim.
İnsan ve davranışları ilginç ve incelenmeye değer olduğu için psikoloji diye bir bilim var.
Ben de sizin gibi kriminal dizi ve filmlere meraklıyım.

Katılmakla beraber derli toplu bir şekilde bir de ben açıklamaya çalışayım. :) Söylenenlerin hepsi doğru bu arada üsttekilerin.

Hepimizin belli düzeyde bozulmuş davranışları vardır, buna İngilizce'de "dysfunction (işlevsizlik)" denir. Ancak tanı alması için bu disfonksiyonun "zararlı" olması gerekir (harmful dysfunction). Hayatınız yolundaysa bunu patolojik olarak adlandırmazsınız. Peki neye göre zararlı diyoruz? Aslında ilki toplumda az görülüyor olması ama bir davranışın toplumda az görülüyor olması o davranışın anormal olduğunu göstermez. Dolayısıyla iki kriteri var. Birincisi içsel mekanizmanın işlevsiz olması. Yani kişi doğal olarak yapması gereken şeyleri yaparken stres yaşıyor mu, yaparken zorlanıyor mu? İkincisi ise bu davranışların sosyal ve mesleksel olarak zararlı olması. Yukarıda derin sularda hanım da örnek vermiş, eşcinsellik mesela ya da çoğunluğun Müslüman olduğu bir ülkede Hristiyan birisi anormal davranışlar gösteriyor sayılmaz çünkü bu kültürle alakalıdır. Ama şizofrenide bir tanı kriteri olarak koyduğumuz dezorganize (dağınık) konuşma hem işlevsizdir hem de kişiye sosyal/mesleksel açıdan zarar verir. Bu yüzden davranışları kültürden ayırabilmek için evrensel bir tanı sistemimiz var buna da DSM-5 deniyor. Mental sağlık teorik bir alan değildir çünkü uygulamalı bir alandır.

Derli toplu açıklayayım derken uzattım iyi mi, ehehe.

:olamaz: konu 2016 nınmış hortlamış ama kızmayın bana ama öyle güldüm ki hemde sesli yani bu nedir yaa, benim 2 yaşındaki oğlum ağlıyor arkamdan tuvalete gidince, eşinizin derdi neymiş ben anlamadım ki hayatımda duyduğum en tuhaf isteklerden biri bu, ben başkasının yanında şahsen eşimde olsa yapamam tuvalet falan çok ama çok saçma

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back