• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kocam ile aram aciliyor yardim..

Eğer bize bu kadr çok karismasalardi ya da hesabımıza kitabimiza karismasalardi gerçekten burda kalmayı bende en azından eşim için kabullenirdim. Onun için bu fedakarlığı yapardım. Benim için evimin huzuru her şeyden daha önemli. Ama bıktım onların bu davranışlarından. Kocam kullanılıyor haberi yok. İki dairenin faturalarındn tutun her şeyine kadr kocam öder. Ha öderiz o sorun degl. Tek istediğim bize karismamalari. Henüz düğünden kalan borçlarımızi bile kapatmadık veortada bir bebek var kendimizi toparlayacagimiza sürekli dibe batiyoruz. Sizce hangi baba oğlunun çok zor durumda olduğunu bildiği halde ondan umre parası alıp da umreye gider. Hangi vicdan bunu kabul eder

2 dairenin faturaları, 1 daire için ödemeniz gereken kira bedelinin yanında çok küçük bir rakam olsa gerek; öyle değil mi ?

Sizin durumunuz daha ziyade "hele bir kendime yer edeyim, sonra gör bak neler ederim vb" gibi duruyor.

Evlenene kadar müstakil evin alt katında oturmakta sorun yok, evlenir evlenmez biraz birikim veya borçları ödemek için el ele verip çalışmak yerine hemen bebek müjdesi.

Çok hassas bir insanım. Yeterince güçlü olduğumu sanmıyorum. Burda kafayı yerim buyuk ihtimal ile
Bak yerinde olsam kavga dövüş çıkarım bir şekilde o evden , eşin mecbur kalsın o evi taşımaya, boşanacağını belirt ve bu konuda sakın blöf yapma kararlı dur , eninde sonunda mecbur kalacak, evi ayırdıktan sonra da es ailesine mesafe koy kafan rahat etsin , valla yapan yapıyor bir şekilde biraz dişli olman lazım, hemen hamile kalmasaydın eşin daha çok korkardı evliliği biteceği için, bu yüzden diyoruz hemen çocuk yapmayın diye , adam suanda seni mecbur görüyor biraz güçlü olsan eşşek gibi peşinden gelecekti...

2 dairenin faturaları, 1 daire için ödemeniz gereken kira bedelinin yanında çok küçük bir rakam olsa gerek; öyle değil mi ?

Sizin durumunuz daha ziyade "hele bir kendime yer edeyim, sonra gör bak neler ederim vb" gibi duruyor.

Evlenene kadar müstakil evin alt katında oturmakta sorun yok, evlenir evlenmez biraz birikim veya borçları ödemek için el ele verip çalışmak yerine hemen bebek müjdesi.
İki dairenin faturaları buna telefon faturaları bile dahil
İki dairenin sebzesinden tutun meyvesine kadr erzagi
Ve kocamın her gün işe gitmek için harcadığı mazot parası. İş yeri buraya 30 km uzaklıkta

Bak yerinde olsam kavga dövüş çıkarım bir şekilde o evden , eşin mecbur kalsın o evi taşımaya, boşanacağını belirt ve bu konuda sakın blöf yapma kararlı dur , eninde sonunda mecbur kalacak, evi ayırdıktan sonra da es ailesine mesafe koy kafan rahat etsin , valla yapan yapıyor bir şekilde biraz dişli olman lazım, hemen hamile kalmasaydın eşin daha çok korkardı evliliği biteceği için, bu yüzden diyoruz hemen çocuk yapmayın diye , adam suanda seni mecbur görüyor biraz güçlü olsan eşşek gibi peşinden gelecekti...
Mecbur olmadığımı ona söyledim. Çocuğu doğurur sana bırakır çekip giderim dedim. Sende napiyorsan yap dedim

7 şubat 2024 mesajınız
Eğer hastalığınız ile ilgili şuan bi sikayetiniz yoksa eğer benim tavsiyem ilaç kullanmayın çünkü bazen içtiğimiz ilaçlar bile hamile kalmamizi engelliyor. Mesela ben geçen aylarda sürekli idrar yolu enfeksiyonu geciriyordum inanılmaz derecede kötüydum kac tane doktor değiştirdim denemediğim ilaç kalmadı en son gittiğim doktorun ilaçları etkisini gösterdi o beni biraz rahatlattı. Ama ara ara yine tam belirtisi baslayacakken ilaçtan Bi tane içerdim bu da bende adet gecikmesi yasatirdi. Ama son 1 buçuk ay oldu hiç içmedim belirtisi olduğu zaman bol bol su içtim ve sonuç çift çizgiyi görebildim. Siz olmadi bir doktora gidin emin olmak istiyorsanız eğer. Ya da testi yine tekrarlayın. Çünkü ben 3 tane idrar testi yaptım biri negatif biri silik biri de tam cikti benim. Siz isterseniz yarın yine deneyin

Tasinalim dediğim Her Allahın günü tartışıyoruz. Bende artık bu konuyu açmaktan yoruldum. Korunmama rağmen hamile kaldım. Çok üzüldüm hamile olduğumu öğrenince ama ondan sonra sana bunu Allah nasip etmiş diye düşündüm. Belki çocuğu olursa evine dahaa duskn olur falan filan. Bilmiyorm belki de kendimi böyle kandirdim

7 şubat mesajınıza göre pek korunuyor gibi görünmüyorsunuz yalnız. 🙄

ya güzel ablacım
eşin asker- herhalde uzman çavuş

uzman çavuş aileler %90 oranda bellidir, Allah aşkına sen bu ülkeye marstan mı geldin? hiç mi bi etrafında kimse yoktu evlenmeden önce hiç mi aileleri görmedin, yaşam tarzlarını harcama alışkanlıklarını az çok bi tartmadın?
hangi baba yaparmış hangi babanın vicdanıymış

hangi baba dediğin adamı dünya görüşü/yaşam tarzı/düşünce biçimi olarak sana %99 oranda profillerim burada çünkü benzerler hep birbirlerine..bunu da aşağı yukarı herkes biliyor zaten
benzer ailelerden benzer profillerde insanlar bu meslekleri seçiyor -istisnası vardır elbette ama azdır.

sana uymuyorsa şart koşacaktın ben aileyle yaşamam, bütçeyi yönetirim karıştırmam, şu bu diye...
ha öyle uzman çavuş varsa ve seviyorsan evlen ne diyim de koşa koşa bu adamlarla + aileleleriyle evleniyorsunuz, evlenir evlenmez hamile kalıyorsunuz, sonra aram açılıyor....
evlenene kadar aslandı kaplandı, dimi. geçmiş olsun.
Kesinlikle haklısın, uzman çavuş ve aile yapıları nedense hiç şaşmaz, ailenin kendini feda etmiş çocuğudur o , bana da kız kardeşime de defalarca uzman çavuş ile evlenmem için birilerini önerirlerdi asla kabul etmedim kız kardeşime de mani oldum , uzman çavuşla evlenilmez, aile profilleri vasat gerçekten...

İki dairenin faturaları buna telefon faturaları bile dahil
İki dairenin sebzesinden tutun meyvesine kadr erzagi
Ve kocamın her gün işe gitmek için harcadığı mazot parası. İş yeri buraya 30 km uzaklıkta
Zaten Senin kocan sülalesine bakabilmek için uzman ç. oldu , ah ah bu kızlarımız çok saf , eşin ailesine bağımlı onları gecindirmek onun hobisi, nisanliyken nasıl anlamadın hayret doğrusu

7 şubat 2024 mesajınız

Ne yapabilirdim. Hamile kalmıştım o saatten sonra dikkat etmekten başka çarem kalmadı. Ondan sonra bin defa düşündüm acaba aldirsam mi aldırmasam mi diye . Ama kıyamadım bir yanım istiyordu bir yanım hiç istemiyordu. Ama eşim çok istiyordu. Çocuk olursa evine bağlı olur sorumluluğunu hisseder diye düşündüm. Hep kendimi kandirdim

Valla adamın kumaşı bu, hala 15 yaşında babasından harçlık alan biri gibi davranmayı ailenin akıllı küçük oğlu olmayı istiyor.
2 seçeneğin var ya boşanacaksın ya bu şekilde devam edeceksin.
Yani hem deprem bölgesindesin hem 1 sene dolmamış hemen ne çocuğu ya neden diye sormak istiyorum. Kocanı çok seviyorsun da hiç mi azıcık çocuksuz vakit geçirelim demiyorsunuz

Zaten Senin kocan sülalesine bakabilmek için uzman ç. oldu , ah ah bu kızlarımız çok saf , eşin ailesine bağımlı onları gecindirmek onun hobisi, nisanliyken nasıl anlamadın hayret doğrusu
Uzaktim diye anlayamadım

7 şubat 2024 mesajınız

Ben asla korunurken hamile kaldım yalanına inanmıyorum, kocasını eve baglayayım derken hepten kendini bağlamış o eve , hala öğrenemediler çocuk evliliği kurtarmaz , iyi evliliğe daha fazla iyilik ve neşe katarken , kötü sorunlu evliliği daha da çıkmaza sokar..

Merhabalar. Biz severek evlendim eşimle. 7 aylik evliyim. 2 buçuk aylık hamileyim. Kocamın ailesiyle aynı binada oturuyoruz altlı üstlü ilk zamanlar her şey iyi gidiyordu fakat artık gerçekten bazı durumlar canımı sıkmaya başladı. Kayın pederim eşimin hesabına kitabına karışıyor gelinlere gelince de bizde gelinler ogullarimin erkeklerin hesaplarına karışamaz diyor. Tabii ven asla buna izin vermiyorum susmuyorum kocamın parası bizim paramız deyip lafı çarpıyorum. Kayinpederim sürekli alttan alttan laf sokuyor bana. Kocamın yanında da bana iyi davranıyor. Kocamla en ufak tartismamizda ben tek başıma kalıyorum o beni çok sevdiğini söyleyen arkamda duracağını söyleyen annesi bile eşimden taraf olup gerçekleri saptiriyor. Eşime burdan tasinalim dedim tasinmiyor annesi babası yaşlı diye kalıcı olarak kalmayı düşünüyor fakat ben böyle bir şey olursa bosanacagjmi soyledim. Çünkü ben burda yapamiyorum burda insan ihtiyaçlarını bile karşılaşamıyoruz öyle bir yer. En yakın kuaför bile yarım saat uzaklıkta. Bende çocuklarımı burda büyütmek istemediğimi söylüyorum. Bu yüzden de sürekli eşimle tartışıyoruz. Biz tartışnca kayinpederimin çok hoşuna gidiyor. Onlar olmayınca gerçekten eşimle çok iyiyiz ama maalesef onlar olunca ve biz burda kaldığımız sürece de eşimle gittikçe aram daha çok açılıyor. Ne yapabilirim fikirlerinizi benimle paylasirsaniz çok memnun olurum
Bu hayatta 30 yaştan sonra ana baba ile aynı evde aynı binada oturmak sadece huzursuzluk getirir..

Mecbur olmadığımı ona söyledim. Çocuğu doğurur sana bırakır çekip giderim dedim. Sende napiyorsan yap dedim
Kendiniz inandınız mı bu söylediğinize? Kavga ede ede, söylene söylene oturacaksınız o evde çünkü başka olasılık yok. Bana göre var da size göre yok. Korunurken değil bile isteye hamile kalmışsınız. Siz, kocamın parası bizim paramız diye atar gider yapın yine ama asıl eşinizin ne dediği ne düşündüğü önemli. Sebzelerine meyvelerine kadar alıp telefon faturalarını bile ödüyormuş eşiniz. Ev vermişler karşılığında da masrafları karşılanıyor. Evi başkasına kiraya verseler kirasıyla geçinirlerdi değil mi? Siz de evlendik sanıyorsunuz. Ev konusunda diretseydiniz, ya ev tutarız ya da evlenmeyiz deseydiniz bunlar başınıza gelmezdi.

Back