• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kocam ile aram aciliyor yardim..

Merhabalar. Biz severek evlendim eşimle. 7 aylik evliyim. 2 buçuk aylık hamileyim. Kocamın ailesiyle aynı binada oturuyoruz altlı üstlü ilk zamanlar her şey iyi gidiyordu fakat artık gerçekten bazı durumlar canımı sıkmaya başladı. Kayın pederim eşimin hesabına kitabına karışıyor gelinlere gelince de bizde gelinler ogullarimin erkeklerin hesaplarına karışamaz diyor. Tabii ven asla buna izin vermiyorum susmuyorum kocamın parası bizim paramız deyip lafı çarpıyorum. Kayinpederim sürekli alttan alttan laf sokuyor bana. Kocamın yanında da bana iyi davranıyor. Kocamla en ufak tartismamizda ben tek başıma kalıyorum o beni çok sevdiğini söyleyen arkamda duracağını söyleyen annesi bile eşimden taraf olup gerçekleri saptiriyor. Eşime burdan tasinalim dedim tasinmiyor annesi babası yaşlı diye kalıcı olarak kalmayı düşünüyor fakat ben böyle bir şey olursa bosanacagjmi soyledim. Çünkü ben burda yapamiyorum burda insan ihtiyaçlarını bile karşılaşamıyoruz öyle bir yer. En yakın kuaför bile yarım saat uzaklıkta. Bende çocuklarımı burda büyütmek istemediğimi söylüyorum. Bu yüzden de sürekli eşimle tartışıyoruz. Biz tartışnca kayinpederimin çok hoşuna gidiyor. Onlar olmayınca gerçekten eşimle çok iyiyiz ama maalesef onlar olunca ve biz burda kaldığımız sürece de eşimle gittikçe aram daha çok açılıyor. Ne yapabilirim fikirlerinizi benimle paylasirsaniz çok memnun olurum
Bu evlilik nerden tutsan elinde kalır, neden hemen hamile kaldın ki koştur koştur, orada asla huzurunuz olmaz ya boşan ya evi taşıyın, başka da kurtuluşun yok ...

Bu ailenin iyi niyetli veya art niyetli bir tavrı olabilir lakin eşiniz 18 yaşını geçmiş hür iradesi olan aklı yeten evlilik kararı alabilecek kadar büyümüş, bir işi olan çevresi olan erkek. Karşı taraf çok çok hatalı olabilir yahut siz sevmediğiniz için anlaşamıyor da olabilirsiniz.
Fakat burda esas kişi eşiniz. Siz ailesi ile evli değilsiniz. Evet sülale etkiler de iş çekirdek ailede biter. Eşiniz evden çıkmıyor veya oturuyor ise onun tercihi.
Kayınpeder kiraya verip gelir de elde etmeyi tercih edebilirdi🫠
Ve siz bunu bilerek gelmişsiniz şimdi adamlar art niyetli desek ne değişecek eşiniz de gitmek istemiyorsa 🤔
Eğer bize bu kadr çok karismasalardi ya da hesabımıza kitabimiza karismasalardi gerçekten burda kalmayı bende en azından eşim için kabullenirdim. Onun için bu fedakarlığı yapardım. Benim için evimin huzuru her şeyden daha önemli. Ama bıktım onların bu davranışlarından. Kocam kullanılıyor haberi yok. İki dairenin faturalarındn tutun her şeyine kadr kocam öder. Ha öderiz o sorun degl. Tek istediğim bize karismamalari. Henüz düğünden kalan borçlarımızi bile kapatmadık veortada bir bebek var kendimizi toparlayacagimiza sürekli dibe batiyoruz. Sizce hangi baba oğlunun çok zor durumda olduğunu bildiği halde ondan umre parası alıp da umreye gider. Hangi vicdan bunu kabul eder

Bu evlilik nerden tutsan elinde kalır, neden hemen hamile kaldın ki koştur koştur, orada asla huzurunuz olmaz ya boşan ya evi taşıyın, başka da kurtuluşun yok ...
Tasinalim dediğim Her Allahın günü tartışıyoruz. Bende artık bu konuyu açmaktan yoruldum. Korunmama rağmen hamile kaldım. Çok üzüldüm hamile olduğumu öğrenince ama ondan sonra sana bunu Allah nasip etmiş diye düşündüm. Belki çocuğu olursa evine dahaa duskn olur falan filan. Bilmiyorm belki de kendimi böyle kandirdim

Eğer bize bu kadr çok karismasalardi ya da hesabımıza kitabimiza karismasalardi gerçekten burda kalmayı bende en azından eşim için kabullenirdim. Onun için bu fedakarlığı yapardım. Benim için evimin huzuru her şeyden daha önemli. Ama bıktım onların bu davranışlarından. Kocam kullanılıyor haberi yok. İki dairenin faturalarındn tutun her şeyine kadr kocam öder. Ha öderiz o sorun degl. Tek istediğim bize karismamalari. Henüz düğünden kalan borçlarımızi bile kapatmadık veortada bir bebek var kendimizi toparlayacagimiza sürekli dibe batiyoruz. Sizce hangi baba oğlunun çok zor durumda olduğunu bildiği halde ondan umre parası alıp da umreye gider. Hangi vicdan bunu kabul eder
Ah ah :) işte gel de burda eşi ikna et, sorun burda. Burda eşiniz keseyi ayırt etmesi gerektiğini fark etmesi gerekir. En azından belli bir bütçe birikimini bir tarafa yardım etmek istiyorsa bir tarafa gibi...
(Umre parasına zaten kiralık ev tutardınız😅, ama bazı eşler işte sonradan anlıyor bazı şeyleri)
Sabredin Allah yapılan bir haksızlık varsa eşinizin fark edip görmesini nasip etsin ne diyelim 🤷🏻‍♀️

Ah ah :) işte gel de burda eşi ikna et, sorun burda. Burda eşiniz keseyi ayırt etmesi gerektiğini fark etmesi gerekir. En azından belli bir bütçe birikimini bir tarafa yardım etmek istiyorsa bir tarafa gibi...
(Umre parasına zaten kiralık ev tutardınız😅, ama bazı eşler işte sonradan anlıyor bazı şeyleri)
Sabredin Allah yapılan bir haksızlık varsa eşinizin fark edip görmesini nasip etsin ne diyelim 🤷🏻‍♀️
Ben helal etmiyorum ki sonuçta benim rizam olmadan verildi o para istiyorsa on defa umre yapsın o parayla. İşte sorun bu onlar isteyince anında para bulunuyor ama aylardır kendimi yırtıyorum bana gelince ev yok.

Tasinalim dediğim Her Allahın günü tartışıyoruz. Bende artık bu konuyu açmaktan yoruldum. Korunmama rağmen hamile kaldım. Çok üzüldüm hamile olduğumu öğrenince ama ondan sonra sana bunu Allah nasip etmiş diye düşündüm. Belki çocuğu olursa evine dahaa duskn olur falan filan. Bilmiyorm belki de kendimi böyle kandirdim
Kendini kandırıyorsun çocuk olunca bin beter oluyor burda örnekleri var , yahu ben bile konforu yerinde karışanım edenim yokken bile çocuk olunca feleğim şaştı seni ve eşini hiç düşünemiyorum, bu adam çocuğuna da bağlanmaz, o evden çıkman lazım...

Benim saf kocam yansıtıyor. Anasına babasına çok düşkün. Bunu ona söylediğimde de kesinlikle hayır benim önceliğim sen ve bebeğimsin fakat onlar da yaşlı elim kolum bağlı bir şey diyemiyorum.. Her şeyi yaparlar ondan sonra yaşlılar ve hastalar bahanelerinin arkasına sığınirlar. Onlar yaşlıysa bende hamileyim bende insanım bu kadar strese gelmem bile hata

Kocanız saf filan değil. Bu anlayıştan çıkın öncelikle.

Kendini kandırıyorsun çocuk olunca bin beter oluyor burda örnekleri var , yahu ben bile konforu yerinde karışanım edenim yokken bile çocuk olunca feleğim şaştı seni ve eşini hiç düşünemiyorum, bu adam çocuğuna da bağlanmaz, o evden çıkman lazım...
Tek korkum burda kalırsam çocuğumu da kendilerine baglamalarjndan korkuyorum.

Ben helal etmiyorum ki sonuçta benim rizam olmadan verildi o para istiyorsa on defa umre yapsın o parayla. İşte sorun bu onlar isteyince anında para bulunuyor ama aylardır kendimi yırtıyorum bana gelince ev yok.
Haklı olduğunuz yerler var ama bir bebek var bir de
Biraz sakin kalın, ben bebeğin nasibine inanan biriyim. Allahın izni ile bazı şeyler düzene girer. Kısmeti ile gelir bebiş.
Sinirlenerek evliliğiniz de zedelenir, siz de üzülürsünüz. Bebiş de etkilenir.
Şu an gemileri yakma noktasında değilseniz biraz daha idare etmek gerekiyor. Kimsenin hakkı kimsede kalmıyor ama zaman gerekiyor. Kendinize şu an eziyet etmeyin sizin sağlığınızı geçtim bebek için de riskli sonuçta onun canından da mesulsunuz, nasibi varsa doğacak elbet ama gene de siz kendinizi koruyun🌸

Tek korkum burda kalırsam çocuğumu da kendilerine baglamalarjndan korkuyorum.
Maalesef orda yaşadığın sürece ne çocuk senin ne de kocan , bunu kabullen , çok zor imtihanlar seni bekliyor hele de lohusalik , doğum süreçleri ...

Haklı olduğunuz yerler var ama bir bebek var bir de
Biraz sakin kalın, ben bebeğin nasibine inanan biriyim. Allahın izni ile bazı şeyler düzene girer. Kısmeti ile gelir bebiş.
Sinirlenerek evliliğiniz de zedelenir, siz de üzülürsünüz. Bebiş de etkilenir.
Şu an gemileri yakma noktasında değilseniz biraz daha idare etmek gerekiyor. Kimsenin hakkı kimsede kalmıyor ama zaman gerekiyor. Kendinize şu an eziyet etmeyin sizin sağlığınızı geçtim bebek için de riskli sonuçta onun canından da mesulsunuz, nasibi varsa doğacak elbet ama gene de siz kendinizi koruyun🌸
Çok iyisin 💐 Burdaki aile apartmani konularını okursa anlayacak ne denli bir üçgenin içinde olduğunu...

Bebek evliliği kurtarmaz, ama artık bir canlı var nasip olmuş. Sonrasını düşünmek gerekiyor. Hamilelik sebebi ile daha hassas, sinirli olabilirsin. Duygularını üç noktada yaşıyorsun. Bu Hamilelik sürecinde devam edecek ve en son lohusalık ile zirve yapacak kendini mental olarak bebeğe hazırla. Eşinle biraz daha sakin kalmaya çalış zıtlaşarak çözüme ulaşamazsınız. Evet ev sorunu çözülse güzel olabilirdi ama şu an farklı öncelikler var. Eşinin süreci kendi başına anlaması lazım hem babalık için hem de ev ve maddiyat konularında. Sen kavga ederek ikna edemezsin üzgünüm.

Maalesef orda yaşadığın sürece ne çocuk senin ne de kocan , bunu kabullen , çok zor imtihanlar seni bekliyor hele de lohusalik , doğum süreçleri ...
Çok hassas bir insanım. Yeterince güçlü olduğumu sanmıyorum. Burda kafayı yerim buyuk ihtimal ile

Back