Kocam hiç çalışmamış ve iş aramıyor

Şuraya konu açacak kadar kafanızı kurcalıyorsa o zaman ne yapmanız gerektiğini az çok biliyorsunuzdur.

Kimi evliliklerde -henüz az sayıda ama bence gittikçe artacak çünkü erkekler kadınlaşıyor resmen- erkek çalışmasa kadın gibi her ev işini yüklense ve bundan kadın da gocunmasa neden olmasın. Ama dediğim gibi size bu durum uymuyor, o zaman ayrılacaksınız malesef.

Siz eş değil çocuk almışsınız. Bile bile lades olmuş maalesef. Eğer ben çocuk seviyorum diyorsanız devam edin yoksa ne yapmanız gerektiği belli zaten.

Sanırım sizler
Bu durumda olsam yapacağım tek şey hamile kalıp boşanmak olurdu. Siz Yapın diye demiyorum elbet.

Yani kızlar anne baba ayrı büyümediniz sanırım siz? Bence bu tavsiyeyi vermeyin. Benim anne baba ayrıydı, gerçekten zor.

Sanırım sizler

Yani kızlar anne baba ayrı büyümediniz sanırım siz? Bence bu tavsiyeyi vermeyin. Benim anne baba ayrıydı, gerçekten zor.
Bu şekilde tamamen bencil duygularla çocuk dünyaya getirilmiş oluyor. Kadın anne olma iç güdüsünü tatmin edecek ama çocuğun ruh hali ne olacak?

Kendisi 46 yaşında, ve evet hayatının çoğu zamanında hiç para kazanmamış. Bir tek ilk mezun olduğu yıllarda çalışmış
Bu abinin hayatından bende istiyorum . ..

Tekrar doğup o ailenin çocuğu olabiliyor muyuz ?

Doğuştan emekli vol 1..

Sanırım sizler

Muhakkak zordur. Ben tavsiye olarak değil kendi yapacağım şey olarak söyledim.
Yalnız anne babası boşanmamış birçok çocuk , ebeveynleriyle aynı evin içinde bir sürü sıkıntıyla büyüyor. Böyle olmasındansa, ayakları yere basan, kendine güvenen, maddi gücü yerinde olan bir anneyle yalnız büyümesini çok daha sağlıklı buluyorum.
Çocuk yapar yapmaz tabiki kendi bileceği iş.

Arkadaşımın eşi de böyle.
Ailesinin durumu iyi olduğu için onlar yardım ediyor. 2 tane de çocuğu var. K.peder ve K.valide sağolsun krallar gibi yaşatıyor. O adam çalışır mı?

Sizin eşiniz de bu yaştan sonra başkasının yanında zaten çalışamaz. Ancak kendi işini yapması lazım. Şu durumda o da zor görünüyor. İş tamamen sizde bitiyor. Ya bu durumu kabulleneceksiniz ya da yapacağınız şey belli.

Aslında yaşınız da var nasıl böyle bir karar verdiniz anlamadım

Linç yeme pahasına yazıyorum; çocuk sahibi olmak istiyorsanız olun. Burada önemli olan nokta eşiniz iyi bir baba olacak mı? Mesleğiniz varmış zaten. Eşiniz kabul ederse siz çalışın o baksın çocuğa. En azından bir süre. Eğer boşanırsanız sizin için bir kayıp olmaz ama o noktada çocuğun psikolojisini düşünmek lazım. Baba figürü olmadan Türkiye'de çocuk büyütmek kabul edelim ki zor.

Hamile kal boşa. Çocuğun olmuş olur
Ama o çocuk ne olacak? Baba sevgisinden mahrum kalacağını bile bile, sırf kendisi annelik duygusu yaşasın diye çocuk dünyaya getirmek o çocuğa çok büyük haksızlık olur. Kesinlikle boşanma kararı verdiği birisinden çocuk sahibi olunmamalı.

sevgili konu sahibi ; yanlış anlamayın ama siz gerçekçi olmak gerekirse ideal annelik yaşında da değilsiniz.42 den sonra anne olma olasılığı %2.5 bunu bilin beni şimdi buradan afaroz edecekler ama gerçek bu. ne malum bu adamdan tedav i ile çocuk sahibi olacağınız.
hadi oldunuz diyelim bu adamın annesi babası ölünce çocuğu bahane edip size yapışacağı da cabası.
aşka gelince eğer o aşk sizin kaderinizde varsa sizi er ya da geç bulur. aynı şey çocuk içinde geçerlidir.

Orası öyle kesinlikle sizin gibi düşünüyorum bana kalsa koruyucu aile olsun evlatlık alsın mesela. Benim çevremde çok fazla evlatlık büyüten aile var. Ama bizim memlekette herkes kendi çocuğunu yapmak istiyor e yaş da 42 yani...

saygı bittiyse sevgi de biter yakında... keşke evlenmeseydiniz. böyle keyfi evde oturan adamlara da tiltim. elin ayağın tutuyor... ararsın iş illa ki bulunur.. bir ay değil 5 ay uğraşırsın ama girersin bir yere.. çocuk yapmayın yine de naçizane tavsiyem. zaten bir çocuk sahibi olmuşsunuz bakıyorsunuz o da kocanız...

46 yaşında hiç çalışmamış bir mühendis nasıl olur. Ki onun mezun olduğu dönemleri düşünürsek çok daha kolay iş bulabilirdi. Babasına güvenmiş ailesine yapışarak hayatını idame ettirmiş şimdiye kadar, sizce değişir mi?
18 yaşında ki kızım bile, üniversite okurken nasıl çalışabilirim harçlığımı çıkarabilirim diye planlar yapıyor. Öyle bir beklentimiz ve maddi olarak desteğimizi esirgemeyeceğimizi bildiği halde.
Madem evlenmişsiniz, maddi olarak size zarar verecek hiç bir girişimde bulunmayın. Kredi çekmeyin, hazır paranızı eline vermeyin.

Bu adama aşıksınız belli. Boşanacak gibi görmedim sizi madem seviyorsunuz kabullenin böyle. Sizin gelirsiniz, mesleğiniz var anladığım kadarıyla bu adamın çalışmasına zaten ihtiyacınız yok. Çocuğu da yapın derim adam zaten evde bakar sizde KV ya da bakıcıyla uğraşmazsınız.

46 yaşına kadar nasıl çalışmamış aklım almıyor. Sizde bile bile evlenmişsiniz. Nasıl geçiniyorsunuz sadece eve sen mi para getiriyorsun. Pes valla böyle bir adamı hiç mi tanımadın yoksa evleneyim çocuğum olsun deyip gözünü kapatıp mı evlendin

Ben katılıyorum bu yoruma
Benzer yorum yaptım

Mühendis bir adam 46 yaşına kadar hiç çalışmamış
Bu saatten sonra da çalışmazki, bir şekilde yaşıyor demekki, öyle de devam eder.
Siz bile bile evlenmişsiniz, çok değişiklik beklemeyin artık. Bu deveyi gütmek ya da diyarı terk etmekten başka seçenek yok.

Aynı şeyleri düşündüm şuan bence mantıklı kocaya bakacagima çocuğuma bakar adamı boşarım düzelmez ise .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…