- 26 Ekim 2022
- 419
- 989
- 27
Kredi çekmenin seni beni nasıl oluyor bir evlilikte bunu hiç anlamadım. Biz araba aldık, kredi ve araba benim üzerime. Ben kira ve kendi kredi kartımı ödüyorum, eşim araç kredisini, faturaları, kendi kredi kartını ödüyor. İkimiz de birbirimizin maaşı ne, kredi kartı borcu ne biliyoruz. Sonra kalan parayı ortak kullanıyoruz. Maaşlarınızı ayrı tutmanız bu noktaya gelmenizde rol oynamış olabilir diye düşündüm. Eşiniz neden sizin kredi çekmenizi istesin? Stabil olmayan bir ortamda ev almaya, borç ödemeye cesaret etmemiş olabilir. Hukuken bile kazandığınız para, aldığınız mal ortak iken siz neden sen-ben diye ayırdınız anlamadım. Eşiniz parayı çok harcıyordu da maaşınızı paylaşmaya mı güvenemediniz? Ev hanımı olan teyzem eniştem biraz saf olduğu ve neredeyse dolandırıldığı için birikim hesaplarına kısıtlama koymuştu, teyzemin onayı olmadan para çekilemiyordu. Ama buna ortak karar vermişlerdi yani eniştem hatalarının bilincindeydi ve telafi etmek istiyordu. Siz de böyle bir yol tercih edebilirsiniz.kocam mühendis ben öğretmen çok firsat geçti özellikle son 3 sene çok kolay ev alabilirdik almıyordu büyük ihtimall parasına kıyamıyordu ve uzun süre kredi odemek istemiyordu o giden parada başta eşim ve ailesi ve bir-çok kişi göz koymuştu Allah kimseye nasıp etmedi
Ev bakıp gösterip almamak niye peki benim mi kredi çekmemi istedi acaba.
Evimiz kira ve çıktığımızda çok yüksek olacak bir maaş kadar çok üzgünüm
Yaşadığınız kayıp gerçekten çok üzücü, kaç yıl emek verip kazanılıyor o para. Ama eşiniz kumarda vb. kaybetmediyse ya da çok aptalca bir sitede dolandırılmadıysa borsada kazanç da oluyor kayıp da. Biraz fazla cesur davranmış. Zengin olma hevesi olabilir diye düşündüm, ev almaya çekinmesi de stabil olmayan bir ortamda yıllarca borç ödemeye cesaret edememek olabilir, aslında cesaret edememesi çok insani bir durum ama gerçekçi düşünememiş gibi duruyor.
Bence buradaki asıl sorun kaybettiği parayı borsaya yatırırken size haber vermemesi. Bu cidden incitici bir şey yani böyle büyük bir kararı sizden habersiz almaması gerekirdi. Burada da paraya benim param senin paran olarak bakıyor olmanız rol oynamış olabilir. Sonuçta hayatınız ortak, harcamalarınızı, ekonomik planlarınızı konuşmamak büyük bir iletişim problemi. Paraya senin benim deseniz bile ev alınınca içinde ikiniz yaşıyorsunuz, maaşlar ailenizin hayat kalitesini belirliyor. Bence şu an ev alamamaya değil içinde bulunduğunuz durumu neyin ortaya çıkardığına odaklanmanız lazım. Neden maaşlar ayrı? Neden sizden habersiz büyük meblağlar üzerinde planlar yapılıyor? Bu sorunları çözmek evliliğiniz için de aile ekonominiz için de çok faydalı olacaktır. Yoksa sadece ev alınamıyor, para kaybedildi diye evlilik bitirilmez (bence), sonuçta hayatta kazanç da olur kayıp da ama önemli olan (ve evliliği bitiren) bu kaybın nasıl ortaya çıktığı.
Son düzenleme: