"Kocam bir erkekle aldatıyor"

Evet hakkı yok, ama toplumun da gay bireyler üzerinde baskı kurmaya hakkı yok. Kuruyorlar mı bal gibi kuruyorlar. Önce bu konuyu halledelim sonra paravan evlilik yapıp çocuk sahibi olan gayleri döveriz.

Evet hakkı yok, ama toplumun da gay bireyler üzerinde baskı kurmaya hakkı yok. Kuruyorlar mı bal gibi kuruyorlar. Önce bu konuyu halledelim sonra paravan evlilik yapıp çocuk sahibi olan gayleri döveriz.

söz mü?

Haklı demiyorum ben de. Aldatmanın her türlüsü kişilik problemi. Ama bu durumlarda biraz daha ılımlı yaklaşıyorum. Gay bir birey bu ülkede var olmaya çalışarak zaten kişilik problemlerinin dibine vuruyor. Mantıklı davranması çok zor.

Ama tatlım toplumun yanlış muamelesinin sonuçlarını bir kadın üstlenmek zorunda değil. Kadına her zaman olduğu gibi bu durumda da seçme şansı tanınmamış ki. Yine zorla bir şeyler elde edilmiş bakar mısın?

Hatırlar mısın bilmem, bdv de bir konu açılmıştı. Hani zengin bir ailenin oğlu, bizim kıza paravan evlilik teklif etmişti?
Birçoğu hoş bulmamıştı fakat bu bile seçim şansı. Bak o çocuk yine nerede duracağını biliyormuş. Teklif yapmış, reddedilmiş. Valla o zaman ne demiştim hatırlamıyorum ama duruşundan dolayı o çocuğu tebrik ediyorum şimdi.

İşin aslı şu dönemde biraz da hemcinslerime karşı pozitif ayrımcılık oluşmadı değil bende. Çünkü malum 3. sayfa haberleri...
Bu konuda da hemcinsime yapılmış bir haksızlık var, o yüzden gay bireyin sebepleri yerine kadının sonuçları beni daha çok etkiliyor.

Valla söz...
Gaylere evlilik hakkı, evlat edinme hakkı tanınsın, sokakta elele gezen kadın ya da erkek gay çiftleri taşlamayalım. Ondan sonra bu şekilde paravan evlilik yapan olursa ilk ben girişcem.

sephora dediğim gibi ben mesela kişisel olarak hiç bir azınlığa dahil değilim,
beyaz türküm,
esmerim,
toplumda kabul gören bir evliliğim,
sağlık sorunu olmayan bir çocuğum,
orta derecede muhafazakar bir hayatım,
....
var.
daha geçen bir Japon kökenli arkadaşım ülkeyi terk etti, sebebi de çocuk parkında bile kadınların çocuğuna ve kendisine çok dikkatli bakmaları, artık taciz seviyesine gelmiş,
alevi arkadaşlarım var, bir çok sorunlarını dile getirmekten bile vazgeçmişler,
engelli çocuğu olan anneleri görüyorum, Allah onlara sabır versin, hiç kimsede anlayış kalmamış,

yani gaylere gelemiyorum bile.
sen de haklısın, kişi yakınındaki dertlere daha duyarlı.
ama bizde genel olarak bir hoşgörüsüzlük olduğu için belirttiğin istekler çok ütopik maalesef.

hani taşlamamayı başarsak ben başarı sayarım, o kadar diyeyim.

Sadece bu konuda değil bir sürü konuda birilerinin yanlış muamelesinin ya da kararlarının sonuçlarını başka birileri üstleniyor ya da buna maruz kalıyor.

Bu konuda çok örnek verebilirim. Mesela devletin yanlış eğitim politikalarının sonucunu ihl'ye gitmek zorunda kalan öğrenciler çekiyor. Bir babanın yanlış finansal kararlarının sonucunda ailesi çocukları mağdur oluyor, bir kadın zorla evlendirilerek toplum baskısının, aile baskısının dibine vuruyor. Ya da tecavüze uğrayan bir genç kız bunu hak görenler tarafından taciz ediliyor.

Bunların yaptıklarının yanında bu adamın yaptığı devede kulan bence. Ne yapmış, evlenmiş, çocuk yapmış, aldatmış, ayrılmış. Aynı döngüyü izleyen bir sürü heteroseksüel erkek var. Onların neden üzerine bu kadar gidilmiyor?

Ben baba tarafından arap kökenli anne tarafından istanbullu beyaz türküm. Kürt ve alevi bir adamla toplumda kabul görmeyen bir evliliğim var. Engelli bir ablam var. Muhafazakar değilim, topluma göre uç seviyede açık giyinen, kızkıza meyhaneye gidebilen biriyim ve gay arkadaşım var. Yani toplumda dışlanabilecek ne kadar özellik varsa üzerimde barındırıyorum. Belki o yüzden her azınlığın hakkı benim için önemli.

Evet bence de taşlamayacak konuma gelmek bile yeterli. Ama gerekli olan daha fazlası.

Tatlım aslında ben bu olaya, gay erkek, hetero kadın olarak değil de istemediği bir durumda kalan birileri olarak baktım.
Aynısını lezbiyen bir kadın yapsa, yine aynı gözle bakardım.
Ya da başkasından hamile kalıp da üstünü örtmek için başkasıyla evlenen birine de aynı tepkiyi verirdim.

Söylemek istediğim insanların iradelerini çiğneyip tükürmeyelim. Bazı şeylere rızaları olsun, bilerek yaşasınlar. Aksi halde bu zorbalığa, bencilliğe girer. İnsanlara ne vadediyorsak, koşullarımız neyse, neler bekliyorsak söylemeliyiz. Evlilik bu, insanların hayatı değişiyor, sürpriz yumurtalık bir durum değil ki.

Şimdi bu haberdeki kadının beklentisi ortalama bir evlilikti, herkes gibi. Ama bak ne oldu? Adam bazı şeyleri söylemediği için, kadın yanlış bir seçim yaptı, doğal olarak sonuçları da yanlış oldu. Olayın başlangıcı yanlışsa, e sonucu da doğru olmaz elbet. Evet insan ölümü değil, bazı acılara göre de devede kulak olabilir. Ama bize göre böyle olan acı, yaşayana ne ifade ediyor bilemeyiz. Bütün bu varsayımlar da yapılanın haksızlık olduğu gerçeğini değiştirmediği için, ben bunu söyleme gereği duydum. Benim de böyle toplumca sıradışı sayılabilecek koşullarım olsa, evlenirken müstakbelime bunları bildirmem gerekir. Yani dürüstlük ve saygının bazen çok önem taşıdığını belirtmek istedim.

canım benim için de önemli kesinlikle.
bir kere insan olarak ben bu ayrımcılıktan rahatsızlık duyuyorum.
benim gideceğim camiye devlet yatırıp yapıp alevi arkadaşıma seçenek sunmadığında utanıyorum.
benim çocuğum için her mahalleye park yapıp engelli bir çocuk için bir salıncak koyulmadığını gördüğümde hüzünleniyorum.
sözde muhafazakar geçinip 15 yaşındaki ergen kızlar hakkında dedikodu yapan kadınları görünce sinirleniyorum.

her azınlığın hakkına saygı duyuyorum, bir gün ben de olabilirim.

hatta seninle yurtdışı konusunu konuştuk, yurtdışının benim için böyle de bir anlamı var.
ilk defa azınlık olacağım, dinimin/kültürümün çok eleştirildiği bir ülkede yaşayacağım (inş)
o zaman kendim için talep edeceğim şeyleri, bugün kendi toplumumda da sağlamyı elbette görev olarak görüyorum.

sanırım bu olaylar sandığımızdan duyduğumuzdan daha çok

Aldatılmanın en beter hali bu olsa gerek
Hem elinin gay çıkması hemde bir erkekle aldatılmak

Doktrinde benim bildiğim hemcinsle cinsel ilişki aldatma(zina) sayılmıyor. Zina sebebiyle mi açmışlar davayı anlayamadım ?

Doktrinde benim bildiğim hemcinsle cinsel ilişki aldatma(zina) sayılmıyor. Zina sebebiyle mi açmışlar davayı anlayamadım ?
Evet,zina karşı cinsle duygusal ya da fiziksel ilişkiye girmek olarak tanımlandığından eşcinsel ilişkiler zina sayılmıyor..zina sebebiyle açması mantıklı değil. Haysiyetsiz yaşam sürmesi sebebiyle açması gerekiyor bu da tartışmalı şu sıralar. Eşcinsellik haysiyetsiz yaşam sürmek midir, bu durumda ne yapılmalı gibi tartışmalar var. En kötü evlilik birliğinin temelden sarsilmasina dayalı açar. Yargıtay'ın görüşü de bu yönde olmalı.

e ne dıye evlendın de cocuk yaptın ozaman be adam
bununkısı toplum baskısı da degıl gaylıkte degıl
bıldıgın sapıklık

Yok artık

LGBT bireyler konusundaki duruşumu herhalde bilmeyen yoktur artık

Ama bu konu için adama ayıp etmiş diyorum. Hadi diyelim toplum baskısı yüzünden birini kandırdın evlendin (ki bu da yanlış), bir de çocuk yaptın, o zaman boşan, öyle devam et hayatına. Sonuçta evlenip, baba olup boşanmış bir erkeğin üzerindeki baskı kalkar. Ha bu durumda da kadına yazık tabii ama yine de bu durumdan iyidir.

Yani kısacası, olmamış arkadaş bu iş.

Evet,zina karşı cinsle duygusal ya da fiziksel ilişkiye girmek olarak tanımlandığından eşcinsel ilişkiler zina sayılmıyor...
Ahahaha bu çok iyi yaa
Resmen fark etmeden eşcinsel dostu yasa yapmışlar.

Bir de kuzum buradaki zin evlilik birliği içindeyken başkasıyla yapılan değil mi, çünkü bekar bekara zina suç değil artık?

Ahahaha bu çok iyi yaa
Resmen fark etmeden eşcinsel dostu yasa yapmışlar.

Bir de kuzum buradaki zin evlilik birliği içindeyken başkasıyla yapılan değil mi, çünkü bekar bekara zina suç değil artık?
Evet bekar bekara olunca zina olmuyor. Eksik yazmışım. :)

O konuda baya bir tartışma var ya avrupa hukukunda da var aynı durum. Kimi kabul ediyor kimi etmiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…