Kocam bana vurdu

Mesela ufak bir örnek,ilk aylarda yorgun olduğu ve öyle alıştığı için 9da uyurdu önce güzellikle uyardım devam etti.sonra bundan dolayı duyduğum öfke başka ufak bir tartışmayı alevlendirince o sözleri sarfettim :KK43:

işte mesela ben bunu anlayamıyorum.. bir insan evinde rahat edemeyecekse nerede edecek ki? ben 9 da uyusam (ki uyuduğumda çoktur yorgunsam) ve eşim gelip uyumamam konusunda beni "güzelce" uyarsa ciddi olay çıkartırım..
ha siz bir film koyarsınız, eşinize de "hadi kolaları al gel" dersiniz tamam, yine bir derece.. ama uymamasını dikte etmek çok gaddarca geliyor bana..

işte mesela ben bunu anlayamıyorum.. bir insan evinde rahat edemeyecekse nerede edecek ki? ben 9 da uyusam (ki uyuduğumda çoktur yorgunsam) ve eşim gelip uyumamam konusunda beni "güzelce" uyarsa ciddi olay çıkartırım..
ha siz bir film koyarsınız, eşinize de "hadi kolaları al gel" dersiniz tamam, yine bir derece.. ama uymamasını dikte etmek çok gaddarca geliyor bana..
Evet film vs koyardım izlerken hep uyurdu ama 1-2 gün değil uyarmak dediğim de ''kendimi yanlız hissediyorum bu kadar erken uyumasan beraber vakit geçirsek'' şeklinde cümleler

size bişey sölemek istiyorum.. eskiden bi dövünce hemen gitmezdi anaevinde şimdiyse hemen kalkıp gidiyor. bu iş bitti boşaniyoruz demişsin yani ' boşaniyoruz' kelimesinde Allah katında yarı boşanmiş oluyor. bunu dememeliydin boşanmak şeytanin en sevdiği işidir boşanmayı başarmak şeytanin en büyük başarı. öle çok sever ki eşleri ayırmak için herşeyi yapıyor düşün. bence hiç şeytana uymayin... bence yeniden imam nikahi kıyın. eşinde sende hatalisiniz iki hata çözümü birlikte çözülür hemen pas etmişsin. bence yanlış yapıyorsunuz 9 aylık evlisin. bence sen evliliğe alışamamişsin onu anladim. banada abartılı geldi konu okuduğumda. kocanla ne için evlendin sen boşanmak için mi?? herkes boşanmak için mi evleniyor?? valla şunu sölüycem bekar kızlara. evlenmeden iyice eşini taniyin derim kötüyse hemen birak derim.. sonrada hiç pişmanlık duyma.

Evet film vs koyardım izlerken hep uyurdu ama 1-2 gün değil uyarmak dediğim de ''kendimi yanlız hissediyorum bu kadar erken uyumasan beraber vakit geçirsek'' şeklinde cümleler

o zaman iş yerinde çok yoruluyor olabilir. keşke bir vitamin alsa muhtemelen iyi gelir.. doktorunuza sorarsanız muhtemelen bir vitamin verir eşinize bu sorundan kurtulursunuz :)

sizin şahsınızda söylemiyorum fakat, şuradan geriye dönsem en az 10 tane "kışkırtmışsın" yazılı mesaj bulabilirim, hem de çok rahat.
bu adamı haklı bulmaktır.
gurursuzsun demek bir psikolojik şiddet değildir, bir hakarettir.

"Kişinin bedeninden çok ruh sağlığını hedef alan şiddet türü psikolojik şiddettir. Genellikle bir defaya mahsus eylemlerden çok sürekliliği olan eylemler psikolojik şiddet olarak tanımlanır. Sürekli olarak bağırmak, korkutmak, küfür veya hakaret etmek, aileyle, arkadaşlarla, komşularla görüştürmemek, giyim tarzıyla ilgili baskı yapmak, eve hapsetmek, çocuklardan uzaklaştırmak, kıskançlık bahanesiyle sürekli kontrol altında tutmak, başkalarıyla kıyaslamak, sevdiği eşya ve hayvanlara zarar vermek, tehdit etmek, şantaj yapmak, aynı şekilde düşünmeye zorlamak gibi eylemlerle karşı karşıyaysanız psikolojik şiddet görüyorsunuz demektir.

Psikolojik şiddetin etkileri çoğunlukla gözle görülür olmadığı için hafife alınır, ama bu tür şiddet kişide ağır yaralar açabilir. Psikolojik şiddet görenlerde sürekli korku içinde yaşamak, kendini değersiz hissetmek, depresyon, intihar eğilimi, bağımlılık, utanç ve suçluluk duygusu, uyku ve beslenme bozuklukları, sosyal ilişkilerin bozulması gibi duygusal/psikolojik rahatsızlıklar görülebilir."
kaynak: http://www.kadinininsanhaklari.org/...abilir/kadina-karsi-siddet-ve-siddet-turleri/

birine salak demek psikolojik şiddet değildir, hakarettir. bir insana düzenli olarak "sen salaksın, beceremezsin, işe yaramazsın" demek psikolojik şiddettir.
şiddet sadece kadına gösterilmez, şiddet aynı zamanda kadının da erkeğe yöneltebileceği bir güçtür, kabul ediyorum.
konu sahibinin kocasını ittirmesi, bir şiddettir ve doğru değildir, bu zaten çelişkiye düştüğümüz bir nokta değil.
ama evlilikte yatak da ayırılabilir, kadın ya da erkek o an o kişiyle birlikte yatmak, uyumak istemiyorsa bunu yapabilir, bence bir sorun yok. sonuçta evlilik sicilya mafyası değil içine girdiniz mi çıkış olmasın, ya da evlilik akdini kanla imzalamıyorsunuz.
hatta eli yükseltiyorum: o gece adam sürekli gelip gitmek yerine kadını tek başına bıraksaydı böyle bir şey olmayacaktı, hakaret işitmeyecekti!
oldu mu?
olmadı.
nasıl ki adam onu rahat bırakmadığı için konu sahibinin hakaret etmesi haklı değilse, konu sahibi hakaret etti diye dayak yemesi de haklı değil.
bunlar iki ayrı kişilik problemi ve ikisinin de aklı başında değil, belli ki.

evin işleri eşin üzerindeymiş bir süredir, dikkat çekmişsiniz. doğru bu bir ortak paylaşım değil. ne demeliyim? bütün işi erkeğe yıkmış, aferin kızım mı? ben ikisinin de ortak bir paylaşım yapmasını savunuyorum, birinin diğerini köle niyetine kullanmasını değil.

elbette değil, ama vurmak da çözüm olmadığına ve fiziksel şiddet, bir hakaretten çok daha ağır olduğuna göre, yanlış nokta etrafında dönüyoruz.

siz ve çocuklarınız kısmına daha fazla girmeyeceğim, yeterince şahsileşti konu bana kalırsa.
Konu Sahibi incitici sözleri daha önce de söylediğini belirtmiş bu durumda psikolojik şiddet tartışmasının bittiğini düşünüyorum.
Bütün yorumları tek tek okudum yazan herkes eşin hatalı yapmamaliydi sende kiskirtmissin şeklinde yaklaşmış yani adamın hatalı olduğu herkes tarafından kabul görüyor.
Tekrar ve son kez söylüyorum 2 tarafta hatalı haklı kimse yok ikisi de haksız

Mesajlarınızı dikkatle okudum
Hepsinde teorik olarak haklısınız
Olaya erkeğin kadına uyguladığı şiddet değilde, insanın insana uyguladığı şiddet olarak bakıyorum
Ve şu bir gerçek ki tahrik çok önemli bir unsur bunu kabul etmelisiniz
Herkesin bu konuda ki eşiği farklı, birine onlarca söz söylersin tık etmez, birine tek kelime edersin kafanı gözünü kırar. Bu doğru bir hareket değildir, kimsenin kimseye şiddet uygulama hakkı asla olamaz ancak bunlar yaşanıyor, tüm duygular gibi öfke ve şiddette insanın yaratılışında mevcut. Teoriler bu durumu çözmüyor. Şiddet konusu evlilik içinde geçiyorsa (alışkanlık halinde karısına şiddet uygulayan adamlardan bahsetmiyorum asla) Her iki eş de karşısındakinin sınırlarını bilmeli. Kediyi düz duvardan yukarı dikersen döner yüzünü tırmamalar diye bir tabir vardır. Üstüne basa basa söylüyorum şiddet mazur görülmez ancak burada insanların anlatmak istediği bu tahrik eşiğidir, yoksa kimsenin şiddeti mazur gördüğü yok. Az önceki mesajlarımdan birinde yazdım, ben bunu kardeşimle yaşadım, kendi öz kardeşimi hastanelik olana kadar dövdüm, bir koca sülale alamadı elimden, doğru bir şey mi değil ancak bu uzaydan gelme bir durumda değil. O kadar üzüldüm ki yaptığıma doktora gittim bu olaydan sonra; öfke kontrol sorunum var sandım ama doktor bana öyle bir sorunum olmadığını söyledi iki terapiden sonra. Yaşadığım olayı ona anlattım, bana çileden çıkmışsın o kadar büyütülecek bir şey değil ama böyle hissettiğinde ne yapacağını bilmediğin için şiddete dökmüşsün dedi (yani her şiddet uygulayan hasta ya da sorunlu kişilik değil) ve yapmam gerekenleri anlattı. Velhasıl demek istediğim, dayak doğru bir şey değil asla asla ama ona zemin hazırlamak da doğru değil. Sakin sakin özür dileyen bir adamı gözü dönecek kadar öfkelendirmenin bir anlamı yok bunu anlatmaya çalıştık hepsi bu.
ATTRAENTE mesajlarını takip ederim ve yorumlarını severim. aklı başında, sakin, çok mantıklı yorumlar yaparsın.
şiddet her yerde dediğin gibi. sadece yeşil ışıkta geçmekte biraz geç kaldığın için bile dayak yiyebilirsin bu ülkede.
bunda hemfikiriz.
sinirli bir insanı sinirlendirip, dayağı yiyip, bağırmanın da anlamı yok. deliden uzak duracaksın, bu net. bunda da bir sorun yok.
şunda da hemfikiriz ki haksız tahrik diye bir şey var, hukuk dahi tanıyor bunu. öldüren adama tahrik indirimi uyguluyor, değil dövmek.
örneğin küçük bir çocuğa sarkıntılık eden adamı dövebilirim sanırım, bu benim için ahlaki bir sıkıntı mı? şiddete karşı ve sorunların hukuk eliyle çözülmesine gereken bir insan olarak evet, ama gözüm bunu görmeyecek kadar döner mi? ona da evet.
kaldı ki ben zaten şiddet uygulamış bir insanım.
insanın gözü nasıl döner, aklı nasıl tutulur, en sevdiğine nasıl el kaldırır bunu da biliyorum.
eski sözlüm sürüp giden bir tartışma anında bana hakaret etti "dişi köpek kuyruğunu sallamazsa erkek olan peşinden gitmez" gibi aslında kendisinin bile ağzından nasıl çıktığına şaştığı bir söz. ki bunu söyleyecek niyette bir adam asla değildir ama öfke garip bir şey, ona böyle saçma ve sakin anında aslında asla ağzına almayacağı bir şey söyletti bana da ona tokat attırdı.
ben 1.63'üm o 1.89, ben o zaman 55 kiloydum, o 91. yani karşılık verse rahatlıkla yeri öperdim.
vermedi.
ikimizin de öfke kontrol sorunu yok. ben yaptığımdan sonra çok pişman oldum, nasıl özür dileyeceğimi bilemedim, o da pişman oldu.
ve ben bir daha asla kimseye elimi kaldırmadım. kendimce bir ders çıkardım.
yani evet, şiddet çeşitli durumlarda başvurduğumuz bir şey.
öyle "ay nasıl yapıyorlar" diyeceğimiz bir şey değil.
kocası ille de öfke kontrol sorunuyla boğuşuyor olmayabilir. yaptığından pişman da belli. umarım bir daha aklına bile getirmez.
zaten konu sahibi de çok hatalı.
sorunları konuşmak yerine, tartışmaya dökmekle, uzatmakla, adama sürekli dırdır yapmakla, çocuk gibi kapris yapmakla, adama hakaret etmekle, itmekle vs. vs.
bunlar zaten bir evlilik içinde başlı başına sorunlu şeyler. adam ona vurmasa da.
sadece itirazım yorumların bir yerden sonra " e sen de hak etmişsin" amaya çıkması. bu ucu çok tehlikeli yerlere varabilecek bir düşünce bence.

sen adamla birlikte olmazken o seni nasıl uyardı mesela
Bunun yeni evli bir çift için normal olmadığını sebebini bilip bilmediğimi kendisiyle ilgili rahatsız olduğum bişe olup olmadığını falan sordu birkaç kere.baştan bilmiyordum sebebini.bilmiyorum derdim.''bilmiyorum diyip çekilmekle olmaz sebebini bulmaya çalışman lazım.hep bahaneler buluyosun hadi kışın soğuktu saçın kurumuyodu şimdi ne var'' derdi bahardan sonra.sonraları ''düzeltmek için hiçbir adım atmıyorsun'' gibi şeyler dedi.evet bu konuda da haksızım sanırım :KK43:

size bişey sölemek istiyorum.. eskiden bi dövünce hemen gitmezdi anaevinde şimdiyse hemen kalkıp gidiyor. bu iş bitti boşaniyoruz demişsin yani ' boşaniyoruz' kelimesinde Allah katında yarı boşanmiş oluyor. bunu dememeliydin bence yeniden imam nikahi kıyın. eşinde sende hatalisiniz iki hata çzümü birlikte çzülür hemen pas etmişsin. bence yanlış yapıyoruz 9 aylık evlisin. bence sen evliliğe alışamamişsin onu anladim.
imam nikahlı olduğunu nerden bildiniz ki???
şu konuda bile dine mi geldi konuiherşey bitti o mu kaldı?
eskiden dövülse gidilmez sineye mi çekilirdi?bu iyi birşey olduğu anlamına ı geliyor?adamlar dövmesin yerine kadın hemen evi terk etmesin nasıl bir mantığa sığıyor? bir kadının ağzından nasıl çıkıyor bu cümleler aklım almıyor...

Bunun yeni evli bir çift için normal olmadığını sebebini bilip bilmediğimi kendisiyle ilgili rahatsız olduğum bişe olup olmadığını falan sordu birkaç kere.baştan bilmiyordum sebebini.bilmiyorum derdim.''bilmiyorum diyip çekilmekle olmaz sebebini bulmaya çalışman lazım.hep bahaneler buluyosun hadi kışın soğuktu saçın kurumuyodu şimdi ne var'' derdi bahardan sonra.sonraları ''düzeltmek için hiçbir adım atmıyorsun'' gibi şeyler dedi.evet bu konuda da haksızım sanırım :KK43:
sanırım değil kesin haksızsın..adam elinden geleni yapmış cinsellik konusunda,çok da ılımlı yaklaşmış..
peki asıl sorun nedir? tamam doğum kontrol hapları olabilir.bırakıp başka yöntem deneseydiniz..bence sizin ilişkinizde farklı bir sorun..seni kocana karşı bu kadar saldırgan yapan cinsellik istememene sebep birşeyler..

Son düzenleme:
Bu bölümü yıllardır takip ediyorum.sıra bana bugün gelecekmiş demek ki..
O kadar kötüyüm ki nasıl anlatacam bilmiyorum.
Eşimle 9 aydır evliyiz.evliliğin ilk zamanlarda uyum süreci ile ilgili şiddetli tartışmalarımız olsa da hiç bu boyuta gelmemişti.birbirimize kötü sözler kullandığımız oldu benim de hatalarım vardı.alttan almayı susulması gereken yerde susmayı bilemedim hiç.tartışsak da kavga da etsek eşim hep gelip özür diler gölümü alır hiçbir zaman tartışmaları ertesi güne taşımaz.birkaç aydır düzene girmiştik,uyum sağlamıştık birbirimize.nişanlılık dönemi dahil toplam 3 yıldır tanıyorum onu.fevri yanları olsa da merhametli bir insandı hep.ev işlerine yardım eder hatta neredeyse herşeyde yarı yarıyadır sorumluluklar.
Dün gece süregelen bir problemle ilgili tartışmaya başladık.konu benim kadınlık yapmamla ilgili eksikliklere geldi.geçen hafta da evde yeterince yemek yapmıyorum temizlik yapmıyorum diye tartışmıştık.(eşimin iş yeri şu aralar çok rahat ben de akşam 6 gibi geldiğim için ben gelene kadar yemek ve temizliği yapmış olurdu son 3-4 aydır).dün akşam da onunla sık beraberlik yaşamamamla ilgili tartışmamız başladı.(çalışıyorum oruç nedeniyle çok yorgundum ve sanırım doğum kontrol hapları nedeniyle isteksizim).hiçbir zaman benim kendisine yanaşmadığımdan hep bahane bulduğumdan hiç benim başlatmamamdan şikayet etti durdu.benim de teller koptu bir anda.hep benden şikayetçi olması kanıma dokundu.öfkeyle içeri gittim yatmaya.özür dilemeye geldi.dedim ki bu akşam gelme git salonda yat.benden sürekli şikayet etmenden bıktım.gelme dedim.biraz gönlümü almaya çalıştı ben oralı olmayınca ''ben de sana meraklı değilim'' dedi gitti.o kadar kırıldım ki.öfkeyle yanına gidip ''bi daha bana cinsellikle ilgili hiçbişe deme istemiyorum artık hiçbişe sen ne yaparsan yap istediğin şekilde kendini tatmin edebilirsin'' dedim.hatalıyım biliyorum.sonra yatmaya gittim.2-3 saat sonra yanıma geldi.öptü özür diledi uzatmayalım dedi.ben de haftalardır dolu olduğundan ''sana gelme demiştim gurursuz musun niye geldin'' diye üstelemeye başladım.sarılmaya çalıştı itekledim.arkasını döndü cevap vermeden.''git yanımdan senle uyumak istemiyorum'' diye üstelemeye başladım.''sus yoksa kötü olacak''dedi.ben üstelemeye devam ettim.sonra kalktı bir anda boğazımı sıktı ve tokat attı :KK43: yataktan yere attı.başımı 1-2 kez yere vurdu :KK43: o kadar kötü oldum ki.gitmeye çalıştım bitti bu iş boşanıyoruz dedim bırakmadı.defol git dedim gitmedi.ağladı özür diledi kendimi kaybettim dedi.2. bir şans istedi.yalnız kalmak istiyorum dedim.sahurdan sonra giderim dedi.kendimi odaya kapattım ilk kez ayrı uyumuştuk.sabah uyandığımda gitmemişti.akşama gelme dedim.sen geleceksen ben gelmeyeceğim çünkü.yapma etme dedi.çıktım evden..
O gelecekse eve ben gitmek istemiyorum.annem babam burada onlara mı gitsem diye düşünüyorum ama babam birkaç ay önce kalp krizi geçirdi.birşey olur diye korkuyorum.
Şuan iş yerindeyim.onun yüzünde tırnak izlerim var benim ise heryerim ağrıyor.vücudumda bir morluk olmadı ama kalbim paramparça..böyle bir olay ilk kez oldu ve ben şuanda ne yapacağımı bilmiyorum.eve mi gitsem ? anneme mi gitsem ? boşanma davası mı açsam ? ne yapacağım ben ?
dayak olmamış ama sen resmen gel beni döv demişsinn.. kıyısından köşesinden haketmişsinn..

Konu Sahibi incitici sözleri daha önce de söylediğini belirtmiş bu durumda psikolojik şiddet tartışmasının bittiğini düşünüyorum.
Bütün yorumları tek tek okudum yazan herkes eşin hatalı yapmamaliydi sende kiskirtmissin şeklinde yaklaşmış yani adamın hatalı olduğu herkes tarafından kabul görüyor.
Tekrar ve son kez söylüyorum 2 tarafta hatalı haklı kimse yok ikisi de haksız
bence de bu tartışma bitsin, çünkü ikimiz asla aynı noktada buluşamayacağız. çünkü incitici söz söylemek ve psikolojik şiddet çok farklıdır.
bence de ikisi de haksız ama biri daha haksız ve o kişi bir dişi değil.
iyi günler, iyi yorumlar dilerim.

evet, haksızsın.
29-30 yaşında bir kadınsın ve cinsellik olması gereken bir şey. eğer eşine karşı cinsel bir arzu hissetmiyorsan, 9 ay içinde bunun için bir adım atmalıydın.
şiddet göstermesinin bir sebebi değil elbette ama eşin bu açıdan da fazla gergin olabilir, bu konu kafasını fazla meşgul ediyor olabilir, kendisini değersiz ve istenmeyen biri gibi hissediyor olabilir.
ve sen söylenmekten ve adama hakaret etmekten başka bu evliliğe hiçbir katkı sunmamış gibi duruyorsun burada anlattığın kadarıyla.
eşinin ve senin iyi bir aile terapisine ihtiyacınız var.
ikinizin konuşması ve anlatması gereken çok şey var, ya bir uzmanla birlikte ya da yalnız başınıza.
ama evliliğiniz şu haliyle sallantıda, haberin olsun.

eşinizde uyku apnesi var mı? (bazı şeyleri buna bağlar oldum) uyurken nefesi kesiliyor mu? horluyor mu?

eşimde erkenden uyur, uyumasa bile uyuklardı... sinirli olduğu günler eskiye oranla çok artmıştı. bunların çoğunun uyku apnesi nedeniyle yaşadığını anladık. şimdi cihazla uyuyor. ve şükür ki daha iyi. sinirleri de düzedi. iyi geldi ona. şimdi benimle birlikte oturup rahatlıkla film seyredebiliyor...

bu gibi şeyleri araştırın ama ne olur bi doktorada (aile danışmanı yada psikolog) danışın. gerekiyorsa terapi yada ilaç kullanın.

evet, haksızsın.
29-30 yaşında bir kadınsın ve cinsellik olması gereken bir şey. eğer eşine karşı cinsel bir arzu hissetmiyorsan, 9 ay içinde bunun için bir adım atmalıydın.
şiddet göstermesinin bir sebebi değil elbette ama eşin bu açıdan da fazla gergin olabilir, bu konu kafasını fazla meşgul ediyor olabilir, kendisini değersiz ve istenmeyen biri gibi hissediyor olabilir.
ve sen söylenmekten ve adama hakaret etmekten başka bu evliliğe hiçbir katkı sunmamış gibi duruyorsun burada anlattığın kadarıyla.
eşinin ve senin iyi bir aile terapisine ihtiyacınız var.
ikinizin konuşması ve anlatması gereken çok şey var, ya bir uzmanla birlikte ya da yalnız başınıza.
ama evliliğiniz şu haliyle sallantıda, haberin olsun.

bunları yazmışsınızda baştan beri bizde aynı şeyleri yazmıştık ama bize etmediğiniz kalmamıştı bir önceki yorumunuzdada burada biri suçlu ise bu dişi değil demiştiniz alıntı yaptığım yoruma bakınız "ve sen söylenmekten ve adama hakaret etmekten başka bu evliliğe hiçbir katkı sunmamış gibi duruyorsun" bu sizin yorumunuzda geçen ifade lütfen yaptığınız yorumları iyi okuyun kendinizle çelişiyorsunuz

X