bu iyi geldi teşekkürler :)sosyoloji çok güzel bir bölüm, baskalarının hevesinizi kırmasına izin vermeyin bence.
Burasi cok küçük bir şehir ne kurs var düzgün nede yapsam alacak insan varİş, meslek sahibi olmak, para kazanmak için okumayı düşünüyorsanız size önce bahsettiğiniz durumlardan, mesela pastacılık kursu gibi hemen paraya dönüştüreceğiniz bir alanda kursa gitmenizi tavsiye ederim.. Eğer sadece iş değil, okumak istiyorum diyorsanız açıköğretimde zaten devam zorunluğulu yok, bir işle uğraşırken de okunabilen bir okul.. Bahsettiklerinizden bana el becerisi gibi kurslara gidip hemen emeğinizi paraya çevirebileceğin bir kursa yazılırsan ki, büyükşehirlerde ücretsiz kurslar var.. Ordan kazandığın parayla da 200 tl dönem paranı kendin de ödersin..
bu iyi geldi teşekkürler :)
Burasi cok küçük bir şehir ne kurs var düzgün nede yapsam alacak insan var
Sosyoloji bitince sosyolog oluyoruz ama işsiz kaliyoruz onun dişinda meslek edindiren s9zel bir bölüm yok bana göremalesef bu zamanda okumak çare olmaktan çıktı... Benim sana tavsiyem meslek edinebilceğin bölümlere yönelmen..
Hayır yaptirilmiyor. Sınava girecek belirli puanı çekip tercih verecek eğer yerleşir ise kayıt hakkı kazanır. Yerlesmeme durumuda var.açıktan okuyacağım dediğiniz için söyledim açıköğretimde 140 puanla buralara kayıt yapabiliyorsunuz diye biliyorum ama
Siz bir sınava girin hayırlısı ile sonra hersey olur ama şimdiden ders çalışın ygs sonuçta aöf te olsa taban puani var ve kontenjanli oldu. Sınav mart ayında.Merhabalar arkadaşlar ben yedi yillik evliyim yıllar önce Esim çok büyük bir yanliş yapti bana bende ozaman yedim ilk tokati hayattan boşanirsam iki çocuk ilk okul mezunu hiç bir iş elinden gelmeyen babasinin bile sahip cikmadiği bir kadindim sifirdan baslamaliydim herşeye cesaret edemedim tabii ozaman yazildim liseye 3yilda bitirdim 4yillik liseyi şimdi açiktan üniversiteye kayit olcam eşim önceden destekliyordu şimdi ne gerek var diyor okuyacağim bölüm sosyoloji lisans korkuyorum okuyup sonra pişman olmaktan aslinda hep sevmişimdir öğrenmeyi ama eşimde dahil neyapicaksin sosyoloji okuyup diyen bir çevrem var aslinda çok isteyerek başladim herşeye ama Hevesimi kurdular sanirim sizce ne yapmaliyim
Bende isterdim kurs olsa bile iş cikmaz burasi tambi emekli şehriNeresi ki orası.. Bak ben Ünv. mezunuyum, bir sene vaktim olsa takı tasarım kursuna devam etmeyi düşünüyorum.
Cok teşekkürler ikinci üni kapsamında ayni üniden bölüm secemiyorsunuz araştirdim[/QUOTE]Çok teOTE="AngelicaPickles, post: 42709641, member: 360537"]Azminizi tebrik ediyorum ben öncelikle. Ne güzel 3 yılda bitirmişsiniz liseyi. Peşini bırakmayın tamamına erdirin bence.
Sosyolojinin iş imkanları nasıldır hiç bilmiyorum. Ikinci üniversite imkanını bir araştırsanıza belki aöf okuyanlarda kendi programları dışında bir aöf programına kayıt yaptırabiliyorlardır ikinci üniversite sistemi ile, böylelikle sosyolojiye kayıt yaptırıp yanında iş imkanı yüksek bir önlisans programına kayıt yaptırabilirsiniz. Kimse bu devirde eve ekstra maaş girmesine hayır demez.
İnanmazsiniz esim oparayi bana toplasan senede bir kere parca parca olsa da vermiyordur dedim çok cimriAnladigim kadariyla aof den bolum sececeksiniz bu durumda bildigim kadariyla kyk kredisinden den yararlanamiyorsunuz. Ben ikinci uni kapsamında bi bolum okuyordum harc ucreti 205 tl donem basi. Kendiniz biriktiremez misiniz?
Ne olursa olsun 4 yıllık fakülte mezunu olacaksınız ihtiyaç durumunda lise mezunu olarak hiçbir iş yapamazken lisans mezunu olarak iyi ya da kötü, zor ya da kolay çalışabilirsiniz eşinizi güzellikle ikna etmenin bi yolunu bulun ve bu azminiz boşa gitmesin başarılar şimdiden
vay be, onlar da çakmış köfteyi demek ki. mezunları çat çat iş buluyordu belediyelerde falan. teşekkürler bilgilendirme için ben en son 2005 te bıraktım üniversite mevzusunu ama iş bulmanın ne kadar zor olduğunu kendimden biliyorum :)Hayır yaptirilmiyor. Sınava girecek belirli puanı çekip tercih verecek eğer yerleşir ise kayıt hakkı kazanır. Yerlesmeme durumuda var.
Bütün bolumler kontenjanli oldu ve taban puanlı.
4 yıllık sosyal hizmetler taban puani 353 anadolu universitesi.
2 yillik da düşük değil.
Kaç puanla yerleştinizBen sosyal hizmetler okuyorum is imkanı oldukça fazla tavsiye ederm
Sosyal Hizmetlere il bazinda vali kaymakam kiyagi ile sosyoloji felsefe sosyal bilgiler öğretmenliği mezunlari da aliniyorbi konuda haklılar sosyoloji mezunları iş bulmakta zorlanıyor, siz ayaklarınızın üstünde durmak istiyorsanız iş kapısı açacak şeyler okumanızı tavsiye ediyorum. sosyal hizmetler ve okul öncesi gibi bölümler daha çok işinize yarayabilir.