kocam artik okumami desteklemiyor neyapayim

Kindine güven yap. Yarın eşine bisey olsa.. napcaksın kim iş verecek... sen oku çalıs neden olmasın atanırsın...

Bende evliligim yüzünden eğitime ara verdim verdirildim. Şimdi sekiz yıllık evliyim geçte olsa hayaline kaldığım yerden devam ediyorum. Sosyoloji okuyorum. Sakin vazgeçme. Hayat bu. Oku köy diblomani oraya dursun. Ayrıca burası Türkiye yarın kime hangi bölüme güneş doğar belli mi olur.

Merhabalar arkadaşlar ben yedi yillik evliyim yıllar önce Esim çok büyük bir yanliş yapti bana bende ozaman yedim ilk tokati hayattan boşanirsam iki çocuk ilk okul mezunu hiç bir iş elinden gelmeyen babasinin bile sahip cikmadiği bir kadindim sifirdan baslamaliydim herşeye cesaret edemedim tabii ozaman yazildim liseye 3yilda bitirdim 4yillik liseyi şimdi açiktan üniversiteye kayit olcam eşim önceden destekliyordu şimdi ne gerek var diyor okuyacağim bölüm sosyoloji lisans korkuyorum okuyup sonra pişman olmaktan aslinda hep sevmişimdir öğrenmeyi ama eşimde dahil neyapicaksin sosyoloji okuyup diyen bir çevrem var aslinda çok isteyerek başladim herşeye ama Hevesimi kurdular sanirim sizce ne yapmaliyim
Saglik sosyal hizmetler falan oku ya da att falan. Sosyoloji bosa zaman kaybi bence. Örgün öğretim okuyup acikta kalan cok insan var.

Merhabalar arkadaşlar ben yedi yillik evliyim yıllar önce Esim çok büyük bir yanliş yapti bana bende ozaman yedim ilk tokati hayattan boşanirsam iki çocuk ilk okul mezunu hiç bir iş elinden gelmeyen babasinin bile sahip cikmadiği bir kadindim sifirdan baslamaliydim herşeye cesaret edemedim tabii ozaman yazildim liseye 3yilda bitirdim 4yillik liseyi şimdi açiktan üniversiteye kayit olcam eşim önceden destekliyordu şimdi ne gerek var diyor okuyacağim bölüm sosyoloji lisans korkuyorum okuyup sonra pişman olmaktan aslinda hep sevmişimdir öğrenmeyi ama eşimde dahil neyapicaksin sosyoloji okuyup diyen bir çevrem var aslinda çok isteyerek başladim herşeye ama Hevesimi kurdular sanirim sizce ne yapmaliyim
üniversite yıllarımda sosyoloji okuyan eski bir arkadaşıma rastlamış ve senin etrafındakiler gibi düşünmüştüm ne yazık kı şimdi o avrupa da bense devlet memuru olmak için 2 yıl çabaladım ortalama 2500 lira maaşla çalışıyorum.... hayata bakışın sana ait. duyma ve görme kimseyi.... içinden geleni yap. :KK66:

Canım meslek sahibi olmak istiyorsan sosyoloji okuma. Çok net. Mesleki açık liseye yazıl. Açık öğretim lisesinde aldigin tüm dersleri sayıyorlar, üstüne de seçtiğin bölümün derslerini aliyorsun. Zaten 1 yıl erken bitirmişsin. Mesleki açık öğretimi de bitirirsen sınavsız geçişle güzel bir 2 yıllık okuyabilirsin. Mesela hasta ve yasli bakimi var mesleki açık lisede. Onu bitirip bir sağlık bölümüne geçiş yapabilirsin sınavsız. Bilişim var, moda tasarım var, okul öncesi var, var da var yani.
Kısacası sosyolojiye 4 yıl ayiracagin yerde mesleki açık liseye 2, uniye 2 yıl ayır, elinde mesleğin olsun. Kocan halt etmiş ayrıca.

Canim sen tika kulaklarıni oku okulunu. Is imkanı yok ,ne olacaksin dedikleri arkadaslarim neler neler oldu anlatamam sana. 40 yas civari bir ablamiz (boşanmış 3 çocuklu ) bilinen bir kolejin bir şubesine mudur oldu.
Rabbim yolunu açık etsin. Utandirmasin inşallah

Harika bir eşede sahip olsanız şunu asla unutmayın , KOCADAN ADAMA SİGORTA OLMAZ. OKULUNUZU BİR ŞEKİLDE BİTİRİN !

Eger okursaniz esiniz yine bir yanlis yaptiginda sizi tokatla sindiremez. Ondan sikinti cikariyor. Ben olsam bilezigim falan varsa satip koluma gercek altin bilezik takardim.

bi konuda haklılar sosyoloji mezunları iş bulmakta zorlanıyor, siz ayaklarınızın üstünde durmak istiyorsanız iş kapısı açacak şeyler okumanızı tavsiye ediyorum. sosyal hizmetler ve okul öncesi gibi bölümler daha çok işinize yarayabilir.
Arkadaşa katılıyorum sosyal hizmetler okumanızı tavsiye ederim açıkçası. İş olanağı daha çok sosyal hizmetler bölümünde.

Sosyolojiyi hobi olarak oku ama kendine daha iyi bir meslek sec.iş yok arastır lütfen başını yakma

bu bölüm biraz sıkıntılı bence daha iyi araştır sonuçta uğraşıcaksın okumak için harcadığın zaman vereceğin emeğe değsin bari..

esiniz sosyoloji okumaniza mi karsi yoksa komple okumaya mi karsi? onu tam anlayamadim
sosyoloji okumaniza karsi ise ve siz gercekten bu bolumu istiyorsaniz okuyun derim vazgecmeyin
okumaniza karsiysa guzell bi dille anlatin ve ikna edin.
bende bu yil edebiyata yazildim ne yapacaksin edebiyati diyenlere inat, napiyim seviyorum istiyorum ve en onemlisi bu benim hayatim

Canım başka seçeneğin yoksa sosyoloji okuyup illa ona göre iş yapacaksın diye de birşey yok. Zaten öğretmenlik, doktorluk, avukatlık vs gibi bölümlerin haricindeki çoğu insan mesleğini yapmıyor bile. ama bir işe gireceğinde lise değil üniversite mezunuyum diyeceksin. bu yönden bile sana faydası olur. Bir de memurluk falan düşünürsen mesela ösymden memurları yerleştirdikleri klavuzlar var. Hangi bölüm için ne mezunu olman gerekiyor. Oraya da bakabilirsin. İnsana iyi fikir veriyor.
eşine takılma. sen okuduktan sonra destek vermeli tabi. sonuçta onun yüzünden bu karara varmışsın. Yarın ne olacağımız belli değil. Hastalık, kaza, ölüm, ayrılık hepsi insanlar için. Bu kadar başarılı bir insansan elinde bir altın bilezik olsun zararlı çıkmazsın.

İşletme
Uluslararası ilişkiler
Hatta kamu yönetimi- adalet gibi getirüsi yüksek iş imkanı bol bir bölüm tercih edeme misin ?

is imkanı için kesinlikle sosyal hizmetler
sosyoloji de benim ilgimi çekiyor ama bence dizin pnceliginiz is imkanı olmalı gibime geliyor

Bir hocaya git hatta tanidigim var yardimci olur.

Bence kesinlikle universite egitiminize devam edin ama sosyolojinin is imkanlari kisitli olabilir.
Imkaniniz varsa baska bir bolum secin, tebrikler ve basarilar.

Merhabalar arkadaşlar ben yedi yillik evliyim yıllar önce Esim çok büyük bir yanliş yapti bana bende ozaman yedim ilk tokati hayattan boşanirsam iki çocuk ilk okul mezunu hiç bir iş elinden gelmeyen babasinin bile sahip cikmadiği bir kadindim sifirdan baslamaliydim herşeye cesaret edemedim tabii ozaman yazildim liseye 3yilda bitirdim 4yillik liseyi şimdi açiktan üniversiteye kayit olcam eşim önceden destekliyordu şimdi ne gerek var diyor okuyacağim bölüm sosyol
oji lisans korkuyorum okuyup sonra pişman olmaktan aslinda hep sevmişimdir öğrenmeyi ama eşimde dahil neyapicaksin sosyoloji
okuyup diyen bir çevrem var aslinda çok
isteyerek başladim herşeye ama Hevesimi kurdular sanirim sizce ne yapmaliyim
Amacınız okuyup bir işe gırmekse avantajlı bölümleri araştırıp onları seçmelisiniz. Yoksa boşu boşuna okumuş olursunuz. Bu bölümü bitirdikten sonra lisans kpss den yerleşecek bir puan alabılecekmısınız bunlarıda düşünün. Ön lisans bölümleri memuriyete girme açısından daha avantajlı. Bilgisayar prog., muhasebe, sağlık kur. Yön. Vs. Bunları araştırın ve öyle okuyun.

X