kocam artik okumami desteklemiyor neyapayim

kartnm

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
20 Eylül 2015
97
44
33
Merhabalar arkadaşlar ben yedi yillik evliyim yıllar önce Esim çok büyük bir yanliş yapti bana bende ozaman yedim ilk tokati hayattan boşanirsam iki çocuk ilk okul mezunu hiç bir iş elinden gelmeyen babasinin bile sahip cikmadiği bir kadindim sifirdan baslamaliydim herşeye cesaret edemedim tabii ozaman yazildim liseye 3yilda bitirdim 4yillik liseyi şimdi açiktan üniversiteye kayit olcam eşim önceden destekliyordu şimdi ne gerek var diyor okuyacağim bölüm sosyoloji lisans korkuyorum okuyup sonra pişman olmaktan aslinda hep sevmişimdir öğrenmeyi ama eşimde dahil neyapicaksin sosyoloji okuyup diyen bir çevrem var aslinda çok isteyerek başladim herşeye ama Hevesimi kurdular sanirim sizce ne yapmaliyim

bi konuda önceside alimi kapatti sosyoloji mezunları iş bulmakta zorlanıyor, siz ayaklarınızın üstünde durmak istiyorsanız iş kapısı açacak şeyler okumanızı tavsiye ediyorum. sosyal hizmetler ve okul öncesi gibi bölümler daha çok işinize yarayabilir.
Sosyal hizme
bi konuda haklılar sosyoloji mezunları iş bulmakta zorlanıyor, siz ayaklarınızın üstünde durmak istiyorsanız iş kapısı açacak şeyler okumanızı tavsiye ediyorum. sosyal hizmetler ve okul öncesi gibi bölümler daha çok işinize yarayabilir.
Sosyal hizmetler ve okul öncesinin puani çoook yüksek okul önceside alimi kapatti

E
Hangi bölümde okuyacağınıza eşiniz veya çevreniz karar veremez. Koşullarınızı bilmediğim için soruyorum. Eşinizin desteğine muhtaç durumda mısınız?
EVet ne yazikki onun desteğine muhtacim harç parasini eşim verecek ve kendisi pintidir biraz

bence esın dahıl herkesın ınadına bolum ne olursa olsun kendın ıcın oku meslek sahıbı olamasanda oku yenı seyler öğrenmek senı hayata daha ıyı hazırlar

shifthizmetler400: 42709439 .!.:
açıktan okuyacağım dediğiniz için söyledim açıköğretimde 140 puanla buralara kayıt yapabiliyorsunuz diye biliyorum ama
Hayir sosyal hizmetler 350 ile alim yapiyor

E

EVet ne yazikki onun desteğine muhtacim harç parasini eşim verecek ve kendisi pintidir biraz

Eğer tek sorun destekse başbakanlığın veya başka kurumların verdiği burslara başvurabilirsiniz. Ama sanırım mesele sadece harç değil. Mesele eşinizin sizin hangi bölümde okuyacağınız üzerinde söz hakkı elde etmeye çalışması.

AyTE="edonisx, post: 42709449, member: 671798"]bence esın dahıl herkesın ınadına bolum ne olursa olsun kendın ıcın oku meslek sahıbı olamasanda oku yenı seyler öğrenmek senı hayata daha ıyı hazırlar[/QUOTE]
Ayni şekilde düşünüyordum ama Hevesimi kirdilar insanlar konuşup duruyorlar bir eğitimci bile dedi napcan okuyup sanki otur yemek pişir diye

bence esın dahıl herkesın ınadına bolum ne olursa olsun kendın ıcın oku meslek sahıbı olamasanda oku yenı seyler öğrenmek senı hayata daha ıyı hazırlar

bana kızmayın ama bu görüşe katılmıyorum, önce altın bileziği olsun ondan sonra hobi olarak yine okusun. meslek sahibi olamayacaksa ve eşi zaten zar zor destekleyip harç parasını yatıracaksa sonucunda meslek sahibi olacağı bir okul bitirmesini tavsiye ederim kendisine. inat uğruna meslek sahibi olmakta zorlanacağı bir bölüm okuyup vakit harcamasına gerek yok, allah göstermesin dünyanın her hali var. kocası her daim yanında olup ona bakamayabilir gün gelip kendi parasını kazanmak istediğinde ee bu diploma bi işe yaramıyo demesini istemem.

benim başıma geldi oradan biliyorum, türkiyenin yarısının bitirdiği gibi işletme bitirdim, diplomam hiç bir işe yaramadı neredeyse. şimdiki aklım olsa iki yıllık bir ara eleman yetiştiren bölüm okur teknik bir mesleğe sahip olur ondan sonra da keyif için 4 yıla tamamlardım.

[QUOTE="busidir har0635, post: 42709421, member: 7001yok iktisat işletme]Bence de yani napcan sosyolojiyi işletme iktisat vs bisürü güzel bölüm var[/QUOTE]
Matematik sifir köy okulunda okudum ben hic alt yapi yok iktisat işletme matematik istiyor

sosyolojı bence çok guzel bi bölüm.. hem illaki çalısacaksın dıye bişi yok kı.. okumak için sonunda işe başlamak gerekmıyor.
bu konuda eşini takma derım :KK66:
bu devırde açık okuyanların meslegını yapması da zordur. o yuzden sırf sevdıgın ve ıstedıgın ıcın oku
en azından uni mezunu olmus olursun :KK66:

sosyoloji çok güzel bir bölüm, baskalarının hevesinizi kırmasına izin vermeyin bence.

İş, meslek sahibi olmak, para kazanmak için okumayı düşünüyorsanız size önce bahsettiğiniz durumlardan, mesela pastacılık kursu gibi hemen paraya dönüştüreceğiniz bir alanda kursa gitmenizi tavsiye ederim.. Eğer sadece iş değil, okumak istiyorum diyorsanız açıköğretimde zaten devam zorunluğulu yok, bir işle uğraşırken de okunabilen bir okul.. Bahsettiklerinizden bana el becerisi gibi kurslara gidip hemen emeğinizi paraya çevirebileceğin bir kursa yazılırsan ki, büyükşehirlerde ücretsiz kurslar var.. Ordan kazandığın parayla da 200 tl dönem paranı kendin de ödersin..

Azminizi tebrik ediyorum ben öncelikle. Ne güzel 3 yılda bitirmişsiniz liseyi. Peşini bırakmayın tamamına erdirin bence.

Sosyolojinin iş imkanları nasıldır hiç bilmiyorum. Ikinci üniversite imkanını bir araştırsanıza belki aöf okuyanlarda kendi programları dışında bir aöf programına kayıt yaptırabiliyorlardır ikinci üniversite sistemi ile, böylelikle sosyolojiye kayıt yaptırıp yanında iş imkanı yüksek bir önlisans programına kayıt yaptırabilirsiniz. Kimse bu devirde eve ekstra maaş girmesine hayır demez.

X