Kocaları Avutmak Kolay Olacak mı?

ema1

Hayat, sen plan yaparken başına gelenlerdlr
Pro Üye
10 Ağustos 2009
26.093
18.278
www.cocukaile.net/kocalari-avutmak-kolay-olacak-mi/

Kocaları Avutmak Kolay Olacak
mı?
01 Mart 2012Sema Maraşlı168
Yorum »
“Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı”
tarafından TBMM’ye sunulan
“Kadınları şiddetten koruyacak yeni
yasa tasarısı” onaylanmayı bekliyor.
Bu yasa tasarısı onaylanırsa aile
kurumu çok büyük yaralar alacak.
Fakat nedense basında sağ ve sol
cenahın yazarlarından kuvvetli bir
itiraz sesi çıkmadı henüz. Tabii
kanunun adı milletin elini bağlıyor.
Kanuna itiraz edince sanki “kadına
şiddete evet” demiş olacaklar. Sanki
yazarların basiretleri bağlanmış.
“Kadına şiddet” deyince hepimizin
gözünün önüne “kafası yarılmış,
gözü morarmış kadınlar” geliyor. Eh
bunu yapan alçak da cezasını
çeksin” diyoruz tabii ki savaşta bile
düşman safında ki kadına ve
çocuğa dokunmayan bir dinin
mensubu olarak.
Fakat kanun öyle ağır şiddete değil,
hafifin en hafifine bile hapis cezası
getiriyor.
Kanunda şiddet” Bireyin, fiziksel,
cinsel, ekonomik veya psikolojik
açıdan zarar görmesi veya acı
çekmesiyle sonuçlanan veya
sonuçlanması muhtemel
hareketleri, buna yönelik tehdit ve
baskıyı ya da özgürlüğün keyfî
engellenmesini de içeren,
toplumsal, kamusal veya özel
alanda meydana gelen fiziksel,
cinsel, psikolojik, sözlü veya
ekonomik her türlü tutum ve
davranışı” olarak geçiyor. Birey
kelimesi sizi yanıltmasın bireyden
kasıt kadın oluyor. Çünkü kanunun
adı “Kadına şiddeti önleme”
Yani yukarıdaki maddeye göre
“koca karısının özgürlüğüne, gittiği
geldiği yerlere karışamaz, karısının
paşa gönlü olmadan onunla
yatamaz, vurmayı geçtik elini bile
kaldıramaz, bağıramaz, parasını az
veremez…” Bunlardan birini
yaptığında erkek evine mahallesine
ve çocuğunun okuluna
yaklaşamayacak. Yani evden ve
yaşadığı semtten atılacak, “ne
oluyor?” diye hesap soramayacak,
sormak için karısana telefon ya da
mesaj atamayacak, bunlarda var
kanunda. Hepsi suç sayılacak ve
erkek karısı ile iletişime geçmeye
çalıştığında bile erkek on beş
günden altı aya kadar hapis cezası
alacak. Ayrıca adam bu arada
kadına nafaka da vermek zorunda
olacak, memursa maaşından
kesilecek yoksa da ödemediğinde
hapis yatacak.
Ve erkeğin bunlardan birini
gerçekten yapmış olması da çok
önemli değil. Yeni kanun taslağına
göre delil ve şahit aranmayacak.
“Gecikmesinde sakınca bulunan
hallerde mülki amirlerce ve kolluk
tarafından tedbir kararları
verilirken de delil ve belge
aranmaz.” diyor kanun. Yani
erkekler her türlü iftiraya açık
olacaklar. Mesela kadın kendi
isteğiyle kocasıyla yattı sonra bir
şeye canı sıkıldı gitti polise “kocam
bana tecavüz etti” dedi. Adamın işi
bitti. Ya da adam kadına istediği
kadar para vermedi. Kadın “Kocam
ekonomik olarak bana şiddet
uyguluyor, istediğim şartları
sağlamıyor.” dediğinde de gelsin
cezalar.
Ayrıca bu kanunlar sadece karı-
kocayı değil sevgili, dini nikahlı,
nişanlı herkesi kapsıyor. Ayrıca
insani bütün ilişkileri kapsıyor.
Mesela kız öğrenci öğretmenin
verdiği notu beğenmedi, “beni taciz
etti” diye şikayet etti, öğretmen
ceza alacak, tacizden hapis yatacak,
siciline geçecek. Erkek ya
“potansiyel sapık, kesin yapmıştır,
melek kızcağızlar hiç iftira atarlar
mı?” diye bakılacak.
Kısacası kadın kendi ne yaparsa
yapsın her halükarda devlet
korumasına giriyor. Mesela; erkek
eve geç geldi kadın “Nerde kaldın
Allah’ın belası” diye bağırabilecek,
bu suç sayılmayacak; fakat adam
karısı gece yarısı gezmeye gitse
“Nereye gidiyorsun” diye
soramayacak. Sesini mi asla
yükseltemeyecek. Çünkü kadın
şikayet etmese komşu şikayet etse
adam yine ceza alacak.
Sevgili bakanımıza göre şiddet bu
şekilde sıfırlanacakmış. Bu şekilde
şiddet sıfırlanmazda erkekliğin
sıfırlanacağı kesin. Erkeklerin kadın
karşısında elleri kolları bağlanacak.
Niye bu kanunu çıkarıyoruz. Çünkü
AB istiyor.
Avrupa da bu kanunlar varmış. Bu
kanunlar Avrupa’da aileyi bitirdi.
Bizim sadece ailemizi değil ırkımızı
da bitirir, neslimizi de. Avrupalıların
dini de mezhebi de geniş, bizim
öyle mi? Evlilikler azaldı, nesil
bitmesin diye adamlar sperm
bankaları kurdu, erkekleri damızlık
olarak kullanıyorlar. Çocuk yapmak
isteyen kadınlar bankadan sperm
alıp çocuğu doğruyor, biz ne
yapacağız? Çocuk konusunu onlar
bu şekilde çözülmüş.
Cinsi ihtiyaçları da gecelik ilişkilerle
ya da kendi cinsi ile gideriyorlar, biz
de mi böyle yapacağız? Ayrıca
Avrupalı erkekler aldıkları cezaları
gurur meselesi yapmıyorlar, bizim
erkeklerimiz oturduğu semte
yaklaşamazsa, kapısında polis
beklerse insan içine çıkmaya utanır.
Suçsuz yere tacizden ya da karısa
tecavüzden hapis yatarsa hayatı
biter adamın.
Bu durumda erkekler en iyi çözümü
kadınlardan uzak durmada
bulacakl

Onca zaman yazdıklarımın özetini geçmiş, gayet de güzel yazmış.

Ülkemin kanunlarına da bulaşmaya başlamış feministlerin akla ziyan, saçma sapan ideolojileri. Offf o kadar aptalca şeyler ki, yaza yaza bıktım ne kadar saçma bir şey oldugunu ama medya propagandasına karşı durmak imkansız.

Abartının ötesi hayal gücünün zorlaması bir yazı olmuş.
ben gidiyorum bana soru soramazsın tarzı bir yaklaşımı olan kadından bahsedilmiyor yasalarda pazara bile gidemeyen, evin ihtiyaçlarını orada burada yiyen ve kadını mağdur eden erkekler için yasa.
Tırnak içinde belirtiyorum iyiki feministler var, kadının da bir hakkı hukuku olduğunu bilen kadınlar var.
Her şeyin aşırısı fazladır kabul ediyorum ama nasıl bir zihniyettirki bu cümleyi kurabilmiş bunu yazan.
İnsanlar hakkında bu kadar terbiye sınırını aşan bir cümle nasıl kurulabilir.

Avrupalıların
dini de mezhebi de geniş, bizim
öyle mi?

Koruyun erkekleri koruyun.Gelinliğinle gidersin kefenle dönersin diye bir sözün olduğu ülkede bu yasa erkeklere ve maalesef erkek ne isterse o olsun isteyen kadınlara vız gelir.

Abartının ötesi hayal gücünün zorlaması bir yazı olmuş.
ben gidiyorum bana soru soramazsın tarzı bir yaklaşımı olan kadından bahsedilmiyor yasalarda pazara bile gidemeyen, evin ihtiyaçlarını orada burada yiyen ve kadını mağdur eden erkekler için yasa.
Tırnak içinde belirtiyorum iyiki feministler var, kadının da bir hakkı hukuku olduğunu bilen kadınlar var.
Her şeyin aşırısı fazladır kabul ediyorum ama nasıl bir zihniyettirki bu cümleyi kurabilmiş bunu yazan.
İnsanlar hakkında bu kadar terbiye sınırını aşan bir cümle nasıl kurulabilir.

Koruyun erkekleri koruyun.Gelinliğinle gidersin kefenle dönersin diye bir sözün olduğu ülkede bu yasa erkeklere ve maalesef erkek ne isterse o olsun isteyen kadınlara vız gelir.

Aynen öyle... bu kadar kadın kocasının siddetine maruz kalirken hatta kocasi tarafından oldurulurken bu yasa tasarisina diyecek bir şey yok. Ayrıca kitonun dediği gibi bu yazida fazlaca abartilmis.

Hiçbir kadın kocasina sinir olunca gidip şikayet etmez bu nasıl bir mantık.

Ben ayrıca kadinin kazandığı parayi istegi dışında eşinin alamayacak olmasini da cok doğru buluyorum. Cevremde o kadar çok örnek var ki karisini dovup kadinin kazandığı parayi kurusuna kadar alan...

Kısaca bu yasa tasarisini sonuna kadar destekliyorum.

hahahahha cok güldüm ya,
Mesela; erkek
eve geç geldi kadın “Nerde kaldın
Allah’ın belası” diye bağırabilecek
siz ilk önce kadinlarimizi öldürmeyin,tecavüz etmeyin, dövmeyinde baska birsey istemiyoruz.
Çünkü
AB istiyor.
Avrupa birligi, daha cok önemli seylerde istiyor, ilk önce onlari yerine getirin be güzelim memleketim, mesela iscilerin haklari ve is kazalarinin azalmasi. Trafikdeki arabalarin senelik veya iki senede bir yapilan arac kontrolü "TÜVTÜRK " diye adlandirilmis veya daha önemli seyler varken gide gide bunumu buldunuz konu yapacak.
Herseyi cözmüsüzde ülkemizde, bu kanunu yürürlüge sokacagiz öylemi ??? Gülmeyeyim bari, yahu kadinlari öldürmeyin, tecavüz etmeyin dövmeyin...ilk önce bunu halledin ya...ayrani yok icmeye, taht-i revanla gider s* maya... aklim ona bizi aptal yerine koyacaklar...

Ben bu yazarın yazdıklarını onaylamıyorum ama böyle yetiştirilmiş ve böyle düşünen çok

Hayatimda okuduğum en sacma yazilardan biri. Sanki Türkiye'de butun kocalar melek karilarini el ustinde tutuyor da tutmus bir de su yaziyi yazmis. Hic utanmamis mi bunu yazarken acaba?

Kadinlar bu ulkede erkek terorune maruz kalıyor. Gozunun ustunde kasi var diye olduruluyor bu zat kalkmis neyden bahsediyor. Beyin şart

Bu yazıyı bir erkek yazmış tamamda bunu onaylayan kadınların olması bence en acısı.
Erkeği dünyanın merkezine koyan bir zihniyet.

Bu yazar gibi erkek çocuklarını nasıl yetiştirdiklerini artık siz düşünün

Yazinin basinda Sema Marasli yaziyor. Ben kadi yazdi diye düşündüm. Erkek mi yazmis?

Ben yanlış okumuşum evet maalesef bir KADIN yazmış.
konunun birde devamı var.

Bu durumda erkekler en iyi çözümü kadınlardan uzak durmada bulacaklar. O zaman ne olacak? Gay ve lezbiyen ilişkiler artacak. Zaten toplumda gay ilişkiler medya desteği ile son yıllarda çok arttı. Yumuşak kadın bulamayan erkekler yumuşak adamlara gitmeye başladı. E bu “kadına yaklaşma yanarsın” kanunu ile mecburen gidecekler. Bu kanun çıkacaksa bazı Avrupa ülkelerinde olduğu gibi gay ve lezbiyen evlilikleri de yasallaştırsınlar da bir daha iş çıkmasın bari.

Bu kanun erkekliği bitirecek belli de kadınların işini yarayacak mı? Kaç kadın pısırık, korkak adamdan hoşlanır. Kadın erkekte gücü sever. Kadınlarda yaratılıştan gelen onu koruyup kollayacak bir erkeğe bağlanma güdüsü var. O nasıl giderilecek?

Erkeğin güçlü kolları ve şefkatli elleridir kadına cazip gelen. Kanunlarla suçlu ilan edilmiş eli kolu bağlanmış bir adamdan şefkatte göremeyecek kadın.

Erkek kadından korktukça kadınlaşmaya da başlayacak. Daha hissi, daha kırılgan olacaklar. Erkekler devletin gücünü arkasına almış kadınlara sığınacaklar artık. Çokça ağlayacaklar, çokça yalvaracaklar çokça üzülecekler. Of anam of. Çocukları büyüttük bu saatten sonra koca mı avutacağız ya? Ne biçim bir şey bu? Her şey yaratılışın tersine mi dönecek?

Bu kanun ne kadınların ne erkeklerin işine yarayacak. AB nin pkk ya bir kıyağı olacak. Kanun pkk nın işine yarayacak sadece. Dağda bitiremediği Mehmetçiği şehirde bitirecek. Meclis Avrupa birliğine girelim diye tasarıya “evet” diyecek gibi duruyor. Fakat biz engel olabiliriz. Hadi hep birlikte geç olmadan bu kanuna “HAYIR” diyelim.

Başbakanlığa şikayet için mail adresi: bimer@basbakanlik.gov.tr

Aile Bakın Fatma Şahin’ in mail adresi: fsahintbmm@gmail.com

Bakanın Facebook adresi: http://www.facebook.com/FatmaSahinPage

Konu ile ilgili diğer yazılar:

http://www.cocukaile.net/bu-kanuna-hep-birlikte-hayir-diyelim/

http://www.haber7.com/haber/20120119/Erkeklik-adim-adim-bitiriliyor-mu.php

Yazıyı yazanın adı Sema. Takma isim degilse (ki hiç benzemiyor) yazar bir kadın. Niye şaşırıyorsunuz ki? Yazdıklarının birkaç noktası hariç ben de katılıyorum.

Aynı şeyler ABD'de de Avrupa'da da oldu... Orada olmuş olanların burada da olacagını anlatıyor çünkü aynı ideoloji.

Yazıyı yazanın adı Sema. Takma isim degilse (ki hiç benzemiyor) yazar bir kadın. Niye şaşırıyorsunuz ki? Yazdıklarının birkaç noktası hariç ben de katılıyorum.

Aynı şeyler ABD'de de Avrupa'da da oldu... Orada olmuş olanların burada da olacagını anlatıyor çünkü aynı ideoloji.
Yapma merve yaa, bilimsellikten tamamen uzak yobazca bir yazı. Şu kısma koptum:

Bu durumda erkekler en iyi çözümü kadınlardan uzak durmada bulacaklar. O zaman ne olacak? Gay ve lezbiyen ilişkiler artacak. Zaten toplumda gay ilişkiler medya desteği ile son yıllarda çok arttı. Yumuşak kadın bulamayan erkekler yumuşak adamlara gitmeye başladı. E bu “kadına yaklaşma yanarsın” kanunu ile mecburen gidecekler. Bu kanun çıkacaksa bazı Avrupa ülkelerinde olduğu gibi gay ve lezbiyen evlilikleri de yasallaştırsınlar da bir daha iş çıkmasın bari.
:KK70::KK70::KK70:
''...Yumuşak kadın bulamayan erkekler yumuşak erkeklere gitmeye başladılar...'' :-)

bunu yazan ya fantezi dünyasında yaşıyor yada hiç halkın arasına karışmamış.

Erkeğin güçlü kolları ve şefkatli elleridir kadına cazip gelen. Kanunlarla suçlu ilan edilmiş eli kolu bağlanmış bir adamdan şefkatte göremeyecek kadın.

Yapma merve yaa, bilimsellikten tamamen uzak yobazca bir yazı. Şu kısma koptum:

:KK70::KK70::KK70:
''...Yumuşak kadın bulamayan erkekler yumuşak erkeklere gitmeye başladılar...'' :-)

Bir kaç nokta hariç demiştim...

Gay ve lezbiyen ilişkilerin artacagı falan da o kesimin palavrası. Ama onun haricinde bazı bazı abartılar da olsa kadının yazdıklarına katılıyorum. Yani bikaç abartı da olur artık... ''bilet basın'' diyen şoföre ''kadına şiddet uyguladın'' diyebilen feministlerin binde biri kadar bile abartıya başvurmamış hiç olmazsa :-)

Ama yine de söylemezsem çatlarım... gay ve lezbiyenlik artmasa da çok daha rahat yaşanabilecek duruma gele de bilir, bu hoş bir şey mi nahoş mu orasını bilemem. Ya da ille de cinsellik manasında olmasa bile mesela antik Yunan'a dönüş yaşanabilir (ya da Osmanlı'ya, ya da digerlerine...)... Yani iki erkegin birbirine aşırı karışması durumu... Hatta bununla ilgili bi film izlemiştim, en underrated filmlerden biri, halbuki izledigim en iyi filmlerden biridir. Orada güzel işlenmişti... Bi daha mı izlesem ne..

bunu yazan ya fantezi dünyasında yaşıyor yada hiç halkın arasına karışmamış.

Basit mantıksal bir zorunluluktan bahsetmiş. Sen erkegin elini baglarsan, seni korumaz, kollamaz ve günün birinde gerçekten de seni kendisiyle eşit görür. İşte o zaman hiç iyi şeyler olmaz. Veya daha da öteye gider kadın üstünlügü saglanmış olur, eh bu durumda da roller tamamen degişmiş olacak, nasıl bi dünya olacagını var sen düşün.

Basit mantıksal bir zorunluluktan bahsetmiş. Sen erkegin elini baglarsan, seni korumaz, kollamaz ve günün birinde gerçekten de seni kendisiyle eşit görür. İşte o zaman hiç iyi şeyler olmaz. Veya daha da öteye gider kadın üstünlügü saglanmış olur, eh bu durumda da roller tamamen degişmiş olacak, nasıl bi dünya olacagını var sen düşün.

düşündüm ve çok güzel olduğuna karar verdim.Kadının elinin değdiği her şey çok güzel olur.
Bu yazıda bahsedilen bir fantezi dünyası.Dünyanın her yerinde erkekler kadına şiddet uyguluyor.Bizim gibi ekeği en üst seviyede gören ülkelrede kadına ekstra şiddet uygulanıyor.Erkek beni neyden koruyup kollayacak ? kendi cinsinden kollayacak sonuçta ormanda değiliz vahşi hayvandan koruyamaz.
Adam olsunlar bizde korunmaya ihtiyaç duymayalım.Sevgi olsun yeter ama biz toplum olarak sevgiyede sevgiliye de karşıyız.Kadının dediğini bak gay,lezbiyen olurmuş muş.Sen erkekle kadın el ele yürüse tühh tühh yaparsın sonrada bu şekilde yazarsın.Ve günün birinde daha da öteye giderek kabul edecekler ki "kadın ve erkek " eşit.

düşündüm ve çok güzel olduğuna karar verdim.Kadının elinin değdiği her şey çok güzel olur.
Bu yazıda bahsedilen bir fantezi dünyası.Dünyanın her yerinde erkekler kadına şiddet uyguluyor.Bizim gibi ekeği en üst seviyede gören ülkelrede kadına ekstra şiddet uygulanıyor.Erkek beni neyden koruyup kollayacak ? kendi cinsinden kollayacak sonuçta ormanda değiliz vahşi hayvandan koruyamaz.
Adam olsunlar bizde korunmaya ihtiyaç duymayalım.Sevgi olsun yeter ama biz toplum olarak sevgiyede sevgiliye de karşıyız.Kadının dediğini bak gay,lezbiyen olurmuş muş.Sen erkekle kadın el ele yürüse tühh tühh yaparsın sonrada bu şekilde yazarsın.Ve günün birinde daha da öteye giderek kabul edecekler ki "kadın ve erkek " eşit.

:-):-):-) Ayyy senle en baştan başlamam gerekiyor ama üşeniyorum. Kısa yazacagım.

Hadi diyelim erkeklerden koruduk tüm masum(!) insanlıgı... Peki sonrasında insanlıgı kadınlardan kim koruyacak? Çocuklarımızı kadınlardan kim koruyacak?

Dünyanın her yerinde erkek kadına şiddet uyguluyormuş... Erkek degil, erk uygular şiddeti, yani otorite. ''önce çocuklar ve kadınlar kurtarılsın'' dedigin gün verdin sen otoriteyi erkege, ''erkek korusun'' dedigin gün verdin otoriteyi.

Bugünkü duruma bir anda gelmedik üstelik. Ormanda degiliz ama yakın geçmişe kadar ormandaydık. Şimdi arabayla rahatça gidebildigin yerlere eskiden aylarca yürümek zorundaydın. Yakın geçmişe kadar senin yerine işleri halledecek makineler yoktu, erkek gücüne özellikle ihtiyaç duyulan çok iş vardı. Erkege erk ta o zamandan verildi ve hala da böyledir. Bugün bile zor bi durum olsa erki (otoriteyi) erkege vereceksin, çünkü buna mecbursun.

Ve bütün bunlardan sonra ''ühühühü ataerkil zihniyet'' diye aglayan ilginç insanlar var. Bu düşünceler içinde olanların aslında ne erkek cinsine ne de kadın cinsine saygısı yoktur, çocukları da pek düşünmezler. Ama halbuki Ataerkillik senin DNA larında var, biyolojinde var, hayatın gerçegi bu.

Bir kaç nokta hariç demiştim...

Gay ve lezbiyen ilişkilerin artacagı falan da o kesimin palavrası. Ama onun haricinde bazı bazı abartılar da olsa kadının yazdıklarına katılıyorum. Yani bikaç abartı da olur artık... ''bilet basın'' diyen şoföre ''kadına şiddet uyguladın'' diyebilen feministlerin binde biri kadar bile abartıya başvurmamış hiç olmazsa :-)

Ama yine de söylemezsem çatlarım... gay ve lezbiyenlik artmasa da çok daha rahat yaşanabilecek duruma gele de bilir, bu hoş bir şey mi nahoş mu orasını bilemem. Ya da ille de cinsellik manasında olmasa bile mesela antik Yunan'a dönüş yaşanabilir (ya da Osmanlı'ya, ya da digerlerine...)... Yani iki erkegin birbirine aşırı karışması durumu... Hatta bununla ilgili bi film izlemiştim, en underrated filmlerden biri, halbuki izledigim en iyi filmlerden biridir. Orada güzel işlenmişti... Bi daha mı izlesem ne..

Amaaan Türkiyede de gaylik çok var. Ama çoğu paravan evlilik yapıp karılarının hayatını karartıyorlar. Kadınlar geliyor buraya konu açıyor:
''Etrafı tarafından çok beğenilen bir kadınım, bakımlıyım. Eşim senede bir falan benim zorumla birlikte oluyor.''
Bu tip konu açanların çoğunun kocası gizli gay mesela. Millet de ''Seksi gecelik giy şekerim.'' diyor. Yani akıl var mantık var, normal hetero bir erkek yanında karısı varken 1 sene sırf karısı seksi gecelik giymiyor diye sevişmez mi? İşte bu tip konular açan kadınların çoğunun kocası gizli gay. Millet de burada kendini kandırıyor.
Sonradan gay olmak diye bir şey yok merve ya, bir istismar durumu falan yoksa.
Hatta gayliğin daha çok kabul gördüğü Batı toplumlarında erkekler birbirlerine karşı çok daha mesafeliler. Mesela onlara çok garip geliyor bizim erkeklerin yanak yanağa öpüşmesi, kol kola tutuşması, fiziksel temas içinde bulunması.
Bu arada bu kanunlar -uygulanacağına inancım 0- gayliği nasıl tetikleyecek ki? Çok saçma. En ufak bir şeyde hapse girecek erkekler denmesi ayrı saçma. Avrupada bile öyle değil, ki pedofilinin serbest olduğu Türkiyeden bahsediyoruz.
Filmin ismini ver de izleyeyim. :KK53:

Amaaan Türkiyede de gaylik çok var. Ama çoğu paravan evlilik yapıp karılarının hayatını karartıyorlar. Kadınlar geliyor buraya konu açıyor:
''Etrafı tarafından çok beğenilen bir kadınım, bakımlıyım. Eşim senede bir falan benim zorumla birlikte oluyor.''
Bu tip konu açanların çoğunun kocası gizli gay mesela. Millet de ''Seksi gecelik giy şekerim.'' diyor. Yani akıl var mantık var, normal hetero bir erkek yanında karısı varken 1 sene sırf karısı seksi gecelik giymiyor diye sevişmez mi? İşte bu tip konular açan kadınların çoğunun kocası gizli gay. Millet de burada kendini kandırıyor.
Sonradan gay olmak diye bir şey yok merve ya, bir istismar durumu falan yoksa.
Hatta gayliğin daha çok kabul gördüğü Batı toplumlarında erkekler birbirlerine karşı çok daha mesafeliler. Mesela onlara çok garip geliyor bizim erkeklerin yanak yanağa öpüşmesi, kol kola tutuşması, fiziksel temas içinde bulunması.
Bu arada bu kanunlar -uygulanacağına inancım 0- gayliği nasıl tetikleyecek ki? Çok saçma. En ufak bir şeyde hapse girecek erkekler denmesi ayrı saçma. Avrupada bile öyle değil, ki pedofilinin serbest olduğu Türkiyeden bahsediyoruz.
Filmin ismini ver de izleyeyim. :KK53:

Ya zaten biri bunu yazınca patlatıyorum kahkahayı. Çevresi tarafından çok begeniliyor hepsi de nedense.

Sonradan gay olmak zaten yok, ben de palavra diyorum onun için. Onların kafasındaki palavra da o işte, propaganda.

Yanak yanaga öpüşmeler falan kültürle, alışkanlıkla alakalı. Mesels ABD'de koltuk altını alan erkeklere gay diyorlarmış :-) O yüzden daha çok kısaltma işlemi falan kullanıyorlarmış. Burada ona ''ıyy igrenç'' derler.
Ama suistimal çok rahat yapılabilen bir şey. Bugünkü boşanmalarda bile gayet rahat oluyor... ki kültür henüz degişmedi ülkede çok fazla. Yani mesela kadına kanunen hak veriliyor ve ondan sonra ooo sonuna kadar kullanıyor. Kanun eliyle ex kocasını sömürüyoor. Tabi haklı oldugu halde haksız duruma düşenler de var bir sürü.

Ama mesela karı-koca tartışma yaşasa, medyadan sürekli propaganda yiyen, ''şikayet edin ya, yapın ya, polise gidin ya, arkanızdayız ya'' falan diye... kadın bir anda polisi arasa normal bi tartışma yüzünden, bu kanun sebebiyle artık kadın şikayetinden pişman olsa bile ffark etmeyecek, adam hapse girecek ya da 6 ay uzaklaştırma...

Filmin adı ''Alexander''. Collin Farrell, Angelina Jolie, Anthony Hopkins falan var filmde.

X