Daha önce tüp bebek denedin mi? Normalde reglin 2. Veya 3. Günü gidersen iyi olur. O gün hem ultrason ile yumurtalıkların ve rahimim durumu kontrol ediliyor. Ayrıca o güne özel bazı kandan hormon değerleri bakılıyor. lh,e2, fsh, tsh,amh gibi. Özel randevuları öğlen 13:30 dan itibaren başlıyor. İlk randevuya alırsanız iyi olur çünkü saat 15:00 kadar kan vermen gerekiyor. Geç kalırsanız mecburen 1 ay atiyor.
Rahim filmi olmadan işlem yapilmiyor. orada cektireceksen doktor seni yönlendir. Rahim filmi regli bittikten bir süre sonra çekiliyor. Ben özelde daha önce çektirmiştim. Ayrıca son 1 senede yapılmış smear testi varsa onu da dosyaya koyman lazım. Eğer yoksa o da regli iken yapılmıyor. Ayrıca başka bir gün daha gidip numune alıyorlar. Benim vardı ama hoca yinede bir tane daha istedi. Mecburen regli bittikten 1 hafta sonra yine gittim. Sonuç nerdeyse 25 günde çıkıyor. Özelde yaptirsan bir haftada veriyorlar.
Senin gittiğin ilk gün eşinde senle birlikte sabah 7 de gelip ürolojiden randevu alırsa iyi olur. Onunda muhayane ve kanı alınıyor. Kan sonucun çıkması için 10 gün bekliyorsunuz. Veya hastanenin internet sayfasında poliklik randevu kısmı var. Oradan urolojiye randevu açılıp açılmadığını kontrol ederek randevu alabilirsiniz. Yalnız örneğin bu haftaya randevu bulamıyorsunuz. Ancak bir hafta sonrakiler pazartesi ve salı sabah erkenden açılıyor. Oldukça sınırlı sayıda açılıyor. Hemen bitiyor. Sabah 7 de toplamda 20-25 kişilik açılıyor. O yüzden erken gitmek önemli. eşinde bir sorun yoksa bir tane özelde sperm testi yaptırmanızı istiyorlar. Onunla birlikte 15 gün sonra tekrar sabah 7:00 de sperm numarası alarak bir tanede hastanede veriyorsunuz . O güne öğleden sonra 2:30 veya 3 doğru bir randevu alırsanız iyi olur. Çünkü o gün sabahtan verdiğiniz sperm testinin sonucu saat 2 gibi çıkıyor. Eşinin kan sonucu, dışarda yapılan sperm testi ve o gün sabahtan verilen testin sonucu ile muhayane olup onay alıyorsunuz. Ayrıca bekleme süresinde istenen sgk ve diğer evrakları hazirlarsaniz iyi olur. Herşey tamamlanınca dosya açılıyor. Umarım yardımcı olmuşumdur.