kocadan gelen tehtit msj.avukat arkadaşlar okurmusunuz.

nutez

Nirvana
Kayıtlı Üye
10 Mayıs 2007
1.138
7
683
46
İzmir
sayın avukat öncelikle bu forum için çok tşk.konu cok derin fakat kısaca sıkmadan anlatayım.erkek yiğenim 4 ay önce evlendi evlenmeden önce karşı tarafın ailesinden dayak yedi tehtitle zoraki bir evlilik oldu.o günden beri şiddetli geç,msizlik var.bu şiddet kadının erkeği sürekli kendisini dövmesi için bilinçli şizofren hareketlerden dolayı oluyor ve çocuk dövüyor.sondan bir önceki dayak polise kadar gitti son olan fazla darp olmasada tartaklama olayında kadın polise gitti şikayetçi oldu gece eşyasını toplayım annesine gitti.ertesi gün oğlan eve gelmeden polise tekrar gidip ifade veriyor bu kadın bir avukatın yanında çalışıyor ayrıca.bu evde ben oturucam eşimin uzaklaştırılmasını istiyorum diye tedbir kararı aldırıyor çocuk eve polis eşliğinde gelip eşyalarını alıyor ve tekrar polise gidilip ifade veriliyor.kadın kocasının daha önceden çektiği tehtit msj larını dökümanla çıkarttırıyor canıma kast var tehtit var diye davacı oluyo.şimdi birinci dava aile içi şiddet bundan zaten bir uzaklaştırma aldı.2. dava tlfndaki tehtit msj ları.bir hakim tanıdığımız 2 yıla kadar hapis verirse hakim bu zaten para cezasına çevrilir dedi peki 2 yıldan fazla hapis alma ihtimali nedir.kadın özür dilesin geri çekeyim dedi ama koca özür dilemek istemiyor ayrılmak istiyor fakat hapis olayındanda korkuyor.konu çok derin aslında biliyoruzki kadın gerçekten bir şizofren ve çok zekice bilinçli adımlar atıyor kocayı iki seçeneğe çekmek için 1. benim olmuyorsa benim olsada adam gibi benimle olmuyorsa cezasını çeksin 2. isteği gelsin özür dilesin benimle benim istediğim gibi şartlarda yaşasın .bu kadın kocaya karşı saplantılı.

oncelikle şizofren diye ıtham ettığınız kişi gerçekten şizofren mı? eğer oyleyse zaten bunu Mahkeme anlar rapor ister ve sonuç sizin dediğiniz gibi çıkarsa yiğenınız için endişelenmenıze gerek kalmaz. Mahkeme aleyhınde bır hukum vermez. Ancak şizofren olan kişi avukatın yanında çalışamaz. yiğenınız olduuğu için taraf tutuyorsunuz anlıyorum ama oncelikle kadınız karşımızdakının yerıne koyalım kendımızı
tehdit olayında daha once herhengı bır sabıkası yoksa buyuk ıhtımal para cezasına cevrılır zaten. tehdıtlerın boyutunu bılemedığım için bukadar yardımcı olabııyorum

cvp için çokk tşk ederim .yazmış olduğum şizofren tanısı tabiki dr nezninde değil.yaşadığımız birçok şeyi bir başkasının yapabileceğini düşünmüyoruz araştırdıktan sonra bu kanıya vardım sadece çünkü yaptığı ve anlattığı ve öncesinde kendinin inandığı bir tabloya başka hastalık bulamadık.

Şizofreni çok sıkıntılı bir hastalıktır. Geçen gün genç bir şizofren babasının evde olmayan birileriyle konuştuğunu duyarak tehdit olarak algılamış ve akabinde babasını ölümcül olabilecek şekilde bıçaklamış, bu şizofren gencin avukatı benim. Sizin dediğinizi anlıyorum, yiğeniniz zor durumda kalmış ancak bir kişinin şizofren olup olmadığına sadece psikiyatrist karar verebilir. Kaldı ki, kadın şizofren bile olsa bu durum yiğeninize eşini dövme ve tehdit etme hakkı vermez. Kadının şizofren olması, yiğeninize boşanması için Medeni Kanunda sayılan nedenlerden birisi olarak yardımcı olur.

Yiğeninizin tehditten dolayı yargılandığını söylemişsiniz. Tehdit, kişinin hayatına, vücut dokunulmazlığına karşı yapılmış ise şikayete bağlı değildir. Yani, şikayet eden yiğeninizin eşi şikayetini geri alsa bile dava devam eder. Basit tehditte ise şikayetden vazgeçerse dava düşer ve yiğeniniz ceza almaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…