• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Koca belası!

Diyoruz ki madem adam bunu daha evliliğin başında söyledi
Sizin için de ben güvenilmez biriyim demek bu
Bu ikisi kabul, tamam
E ta o zaman ayrılsaydınız
Üstüne 2 çocuk yapıp
Üstüne bi yere gideceği zaman sen eskiden böylr demiştin o yüzden güvenemem sana demek mantıklı mı?
Öyle işte ayrılsaydınız yapsaydınız etseydinizle olmuyor işte. Daha yeni evlisin aşıksın gözün bişey görmüyor onsuz hayat düşünemiyorsun. Şimdiki aklım ve tecrübem bi 5 sene önce olsaydı hayat çok farklı olurdu zaten.

Derler ya eften püften bir sebep diye.. Tam da öyle tartışma sebebiniz.. Körükleyen de siz olmuşsunuz ve sonu saçmalığa doğru gitmiş.. İnsan durdukça sakinleşebilen bir varlıkken siz niye durdukça Alev topuna döndünüz ki acaba??

Öyle işte ayrılsaydınız yapsaydınız etseydinizle olmuyor işte. Daha yeni evlisin aşıksın gözün bişey görmüyor onsuz hayat düşünemiyorsun. Şimdiki aklım ve tecrübem bi 5 sene önce olsaydı hayat çok farklı olurdu zaten.
İyi de ilk evli insan sizmişsiniz, biz empati kuramıyormuşuz gibi anlatmışsınız da
O işler gayet de dediğim gibi olabiliyor
Bir insana ya güvenirsin ya güvenmezsin
Güvenirsen çocuk da yaparsın, uzun vadeli plan da yaparsın
Güvenmezsen zaten yapılacak tek şey boşanmak
Zaten yeni evli insanın aklına o soruyu sormak niye gelir o da ayrı bi tuhaf

Kavganın büyümesinin sebebi benim ara demem değil burada takılıyoruz sanırım. Zaten kendisi gidince beni aradı. Eve geldiğinde de sıkıntı yoktu gece geldi sarıldı bana uyudu. Ara dememi kafaya taktığı için iş buralara gelmedi. Sabah kalktığımızda gece söylediği sözler yüzünden benim suratımın düşük olmasıydı. Üstüne evet gözümden düşüyorsun kendine güvenmiyorsun diye hala ısrar etmesi ve senin suratını çekemicemle başlayan bir tartışmalar silsilesiydi. Sadece bir özür bekledim. Söylediklerime kırıldıysan üzgünüm yalandan da olsa sen çok güzel bir kadınsın ne kadar kilo alanda benim için hep güzelsin demesini bekledim gözümden düşüyorsun diye ısrarla söylemesini değil.

Hiçbişey yaptığı yok. Gece hayatı arkadaş ortamı hiçbiri yok. Evden işe işten eve. Ancak benim ona güvenmiyor olmamın bir sebebi var.
Evlendiğimiz ilk yıllarda ona şöyle bir soru sormuştum. Senin elinde olmadan bir kadınla başbaşa kalsan veyahut bir kadın sana yanaşsa o anda ne yapardın tepkin ne olurdu dedim. Bana verdiği cevap şu. "Bilmiyorum" yani herşey olabilirmiş bunu yaşamadan bilemezmiş. Şimdi sormak isterim daha kendisi bile ne yapacağından emin olmayan bir adama ben nasıl güvenebilirim?

madem güveniniz gitti boşansaydınız o zaman. siz üstüne 2 çocuk yapmışsınız güvenmediğiniz adamdan. sürekli bu şekilde sorguluyorsanız adam bıkmıştır ancak adamında boşanma hakkı vardı/var.
boksun falan gibi hakaretlere rağmen adam çocuklar için boşanmayacağım dediğinde neden boşanan taraf siz olmuyorsunuz onu anlamadım.
karı koca suyunu çıkarmışsınız evliliğin.

Kavganın büyümesinin sebebi benim ara demem değil burada takılıyoruz sanırım. Zaten kendisi gidince beni aradı. Eve geldiğinde de sıkıntı yoktu gece geldi sarıldı bana uyudu. Ara dememi kafaya taktığı için iş buralara gelmedi. Sabah kalktığımızda gece söylediği sözler yüzünden benim suratımın düşük olmasıydı. Üstüne evet gözümden düşüyorsun kendine güvenmiyorsun diye hala ısrar etmesi ve senin suratını çekemicemle başlayan bir tartışmalar silsilesiydi. Sadece bir özür bekledim. Söylediklerime kırıldıysan üzgünüm yalandan da olsa sen çok güzel bir kadınsın ne kadar kilo alanda benim için hep güzelsin demesini bekledim gözümden düşüyorsun diye ısrarla söylemesini değil.
Gözden düşmenizin sebebi fiziksel kusurlarınız değil davranışlarınız.

Ben anlayamıyorum. Kocanız ne yaparsa yapsın affediyorsunuz. Ama sürekli bir kavga hali. Görüntülü aramadı diye ortalığı yangın yerine çeviriyorsunuz. Sonuç: öyle böyle geçinip gidiyoruz 3 yılda bir öldürmek için tehtid ediyor diye eşimden mi boşanayım...
Gerçekten anlayamıyorum. Peki neden konu açtınız??
Sonu barışmayla biten hikayeler ne kadar sürükleyici olursa olsun bdv de saçma geliyor bana. Size herkesin yükleneceği belli sonuçta.

madem güveniniz gitti boşansaydınız o zaman. siz üstüne 2 çocuk yapmışsınız güvenmediğiniz adamdan. sürekli bu şekilde sorguluyorsanız adam bıkmıştır ancak adamında boşanma hakkı vardı/var.
boksun falan gibi hakaretlere rağmen adam çocuklar için boşanmayacağım dediğinde neden boşanan taraf siz olmuyorsunuz onu anlamadım.
karı koca suyunu çıkarmışsınız evliliğin.
Boşanmak kolay mı sanıyorsun, herkesin şartları aynı değil, bekara karı boşamak kolay, bla bla bla...

Bu konuda haklısınız ama eşinizde o maya yok ki. Belli agresif bir tip. Yani beklentileriniz yüksek kendisinden. Daha sonrasında gelişen olaylarda eşinizin elle tututlur tek bir tarafı yok. Öldürmekle tehtid etmişler ana oğul, polis aramışsınız. Şimdi ne yapacaksınız? Bunlar her evde olan şeyler değil, normal hiç değil.

Hiçbişey yaptığı yok. Gece hayatı arkadaş ortamı hiçbiri yok. Evden işe işten eve. Ancak benim ona güvenmiyor olmamın bir sebebi var.
Evlendiğimiz ilk yıllarda ona şöyle bir soru sormuştum. Senin elinde olmadan bir kadınla başbaşa kalsan veyahut bir kadın sana yanaşsa o anda ne yapardın tepkin ne olurdu dedim. Bana verdiği cevap şu. "Bilmiyorum" yani herşey olabilirmiş bunu yaşamadan bilemezmiş. Şimdi sormak isterim daha kendisi bile ne yapacağından emin olmayan bir adama ben nasıl güvenebilirim?

Lutfen artik gerceklerde kalın..
“nasil guvenebilirim “ dediginiz adamla 7 sene gecirip,cocuk sahibi olmussunuz.. farkinda misiniz ..
Kurmayin kendinizi..

Ben anlayamıyorum. Kocanız ne yaparsa yapsın affediyorsunuz. Ama sürekli bir kavga hali. Görüntülü aramadı diye ortalığı yangın yerine çeviriyorsunuz. Sonuç: öyle böyle geçinip gidiyoruz 3 yılda bir öldürmek için tehtid ediyor diye eşimden mi boşanayım...
Gerçekten anlayamıyorum. Peki neden konu açtınız??
Sonu barışmayla biten hikayeler ne kadar sürükleyici olursa olsun bdv de saçma geliyor bana. Size herkesin yükleneceği belli sonuçta.
Yazdıklarımın sonunda dediğim gibi sadece içimi dökmek istedim. Konuşacağım içimi dökeceğim kimse olmadığı için yazdım. Burası da onun için var zaten. Kimse kimsenin uzaktan yarasına merhem olamaz. Ancak birbirimizin dertlerini dinliyoruz konuşuyoruz tartışıyoruz. Yeri geliyor birileri senin göremediğin pencereden bakıp seni haklı ya da haksız aydınlatabiliyor.
Buraya illa ayrılıyoruz diye karar verince konu açmak diye bir kaidede yok. Niye ayrılmıyorum diye herkes bana yüklenecek olsun onu da anlamış değilim. Her konu açan ayrılmak zorunda mı?
Amacım sadece dertleşmek. Hepsi bu

Boşanmak kolay mı sanıyorsun, herkesin şartları aynı değil, bekara karı boşamak kolay, bla bla bla...

adamda biliyor boşanmayacak.
yediği dayağı affeden biri boksun zartsın zurtsunla boşanmaz.
kararı adam veriyor zaten boşanıcam senden diyor kadın tasağı tarağı toplayıp gitmeye kalkıyor adam tamam çocuklar için diye lütfediyor kadın gitmekten vazgeçiyor. e madem adam yanaştığında uzatma kavgayı.

Cok fazla tehdit var fiziksel denecek siddet var Annesini cagirmak ne alaka simdi ayni evde baristinizmi
Olay da hatali olan ikinizsiniz Evet ama polisi cagirdiysaniz gelecekti o polis

adamda biliyor boşanmayacak.
yediği dayağı affeden biri boksun zartsın zurtsunla boşanmaz.
kararı adam veriyor zaten boşanıcam senden diyor kadın tasağı tarağı toplayıp gitmeye kalkıyor adam tamam çocuklar için diye lütfediyor kadın gitmekten vazgeçiyor. e madem adam yanaştığında uzatma kavgayı.
Hem sebepsiz hem sonuçsuz bir kavga olmuş. Çocuklara üzüldüm ben, birbirini sevmeyen anne babayla mutsuz bir ailenin içinde büyüyecek, mutsuz ve güvensiz bireyler olacaklar.

Bu konuda haklısınız ama eşinizde o maya yok ki. Belli agresif bir tip. Yani beklentileriniz yüksek kendisinden. Daha sonrasında gelişen olaylarda eşinizin elle tututlur tek bir tarafı yok. Öldürmekle tehtid etmişler ana oğul, polis aramışsınız. Şimdi ne yapacaksınız? Bunlar her evde olan şeyler değil, normal hiç değil.
Aynı evde iki yabancı gibi takılacağız ne yapalım. Akşamdan akşama çocuklarımla vakit geçirsin bütün gün yüzünü görmüyorum zaten. Çocuklarım babalarının yolunu gözler akşama kadar. Onları ayırmak şimdilik kolay değil. Maalesefki sabır taşı olmaya gelmişiz bu dünyaya kadınlar olarak. Elimizi kolumuzu bağlayanda çocuklarımız. Aciz bir kadın değilim 7 yıllık bankacılık geçmişim var. Tahsili var şu anda iş arasam en iyi yerlerde bulabilirim. Beni bu evde tek tutan çocuklarım işte. Bu saatten sonra başka birini bulup evlenecekte değilim. Hayata karşı pek bi amacım kalmadı açıkçası şu anda tükenmiş gibi hissediyorum :(

Siz ozelestiri yapinca kendinizde bir suc buluyor musunuz?

Aynı evde iki yabancı gibi takılacağız ne yapalım. Akşamdan akşama çocuklarımla vakit geçirsin bütün gün yüzünü görmüyorum zaten. Çocuklarım babalarının yolunu gözler akşama kadar. Onları ayırmak şimdilik kolay değil. Maalesefki sabır taşı olmaya gelmişiz bu dünyaya kadınlar olarak. Elimizi kolumuzu bağlayanda çocuklarımız. Aciz bir kadın değilim 7 yıllık bankacılık geçmişim var. Tahsili var şu anda iş arasam en iyi yerlerde bulabilirim. Beni bu evde tek tutan çocuklarım işte. Bu saatten sonra başka birini bulup evlenecekte değilim. Hayata karşı pek bi amacım kalmadı açıkçası şu anda tükenmiş gibi hissediyorum :KK43:
O kadar kendinizi bastırıyorsunuz ki anlatamam. Mesleği olan kadınsınız, boşanıp yolunuza devam edeceksiniz tabii ki. Elinizi kolunuzu bağlayan sizsiniz. Evde sizi tutan çocuklarınız değil gene sizsiniz. Nereye gitseniz gelir onlar, hangi hayatı seçseniz onu yaşarlar. Kendinizi kandırıyorsunuz ve yine her boşanmayan kadın gibi boşanmamanın sorumluluğu almayıp, çocukların üzerine yıkıyorsunuz bunu. Ben bunu bizzat kendi annemde yaşadım. Çok iyi tanıyorum bu lafları.

Ben "çocuklar için evli kalmaya" değil, "çocuklar için boşanmaya" inanıyorum. Babaya güvenmeyen bir anne ve anneyi öldürmekle tehdit eden bir baba ile büyümektense ayrı ayrı ama mutlu ve huzurlu hayatlar yaşayan bir anne ve baba ile büyümek daha sağlıklı olabilir.

Bu konuşmada adam sizin kilonuzla ilgili bırakın tek kelime etmeyi imada bile bulunmamış.
Bunaltıcı tavırlarınız sebebiyle sizi eleştirmiş.
Konuyu kiloya nereden bağladınız?

Back