insan kınadığı şeyi yaşamadan ölmezmiş diye bir laf var.çok doğru.
fakat,sorun şu ki siz aslında aşık olduğunuzu zannediyorsunuz,bence ve diğer çoğu arkadaşımın söylediği gibi,sadece bir boşluk anı.düşünün,eşinizle aranız mükemmel olsa,istediğiniz şekilde bir ilişki yaşamız olsanız ,bu yüzünü bile görmediğiniz,eşini aldatan ,internet üzerinden sosyal bir çevre oluşturmaya geçen bu insanla beraber olabilir miydiniz ?
hatta şunu düşünün,kızınızı eşinizi bu duruma katmadan düşünün,bekarsınız,yine de böyle biriyle beraber olabilrimiydiniz ? şüphesiz evet ,olabilirdiniz ancak bu hatalı bir seçim olurdu,heyecanlar geçer gider,geçip gidiyor hepimiz biliyoruz,geriye kalması gereken bazı değerler var,insanın arkasını dönüp gidemeyeceği değerler var.kızınız için eşiniz için demeyeceğim,kendiniz için ,kendi onurunuz gururunuz için böyle bir şeyi asla yapmayın.anlaşamıyorsanız eşinizle medeni bir şekilde ayrılın,kaldı ki sırf kızınızın hatrına da böyle devam eden bir evliliği sürdürmek çok anlamsız.insanlar sadece bir kez geliyor hayata ve mutlu olmak herkesin hakkı,bir evliliği bitirmek kolay değil evet ama devam edemeyecek gibiyse bitirmek en güzeli.ve bittikten sonra kiminle olmak isterseniz olun.fakat şu anda yaşadığınız şey,sonradan sizi çok utandıracak emin olun.eşinizle boşansanız bile ,belki vicdanınız rahat etmediği için mutlu olamayacaksınız,hep acabalarınız olacak kafanızda.
çok özür dileyerek ve belki de haddim olmayarak söylüyorum ki,bu iğrenç ilişkiyi bir an önce noktalayın.kopamıyoruz ayrılamıyoruz gibi şeyleri kabullenemiyorum ben şahsen,yüzünü bir kere bile görmediğiniz birinden kopamamak gibi bir şey sadece ruhsal bir bunalımın göstergesi.sizin kopamadığınız şey,size bir merhem gibi gelen o ilgi,hoş sözler,tatlı sözler,konuşmalar.aşk değil.eğer aşk olarak adlandıran varsa bilemiyorum,bu kadar kolay olmamalı aşk,bu kadar kötü bir ilişkinin içinde başlamamalı.
kendinizi farklı şeylere yönlendirin bence.kafanızı dağıtın,kızınızla ilgilenin,kendi iç dünyanıza yönelin,mesela mesnevi okuyun,inanın bu sizi rahatlatacaktır,iç dünyanızda kalın biraz,çare sizde,başkasında değil.
Allah doğru yolu bulmanızda yardımcınız olsun.