- 30 Eylül 2017
- 4.848
- 2.629
- 133
- Konu Sahibi Hatticeee32
İnşallah canımBenim bebekler 15 ve 13 yaşında :)) geçen sene bir kaybım var canım. Bakalım bekletiyor bizi![]()
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
İnşallah canımBenim bebekler 15 ve 13 yaşında :)) geçen sene bir kaybım var canım. Bakalım bekletiyor bizi![]()
eşinde dna hasarı na baktırdınız mı? spermiyogram parametreleri normal olmasına rağmen sperm dna hasarı döllenmeye engel olabiliyor. kapsamlı değerlendirmek lazım. düşük kaç haftalıkken oluşmuştu?Her ay yumurtam oluşuyo yani klomen kullanmadan da 1 tane 18 cm lik yumurtam oluşuyo çatlıyo da ama döllenmiyo nasıl bi yumrtaymş yaa yıldırdı beni ve düzenli adet gören biriyim zaten şoktayım drsuz hamile kalamam da cabası. Gebelik olması için o çatlayan yumurtanın spermle birleşip döllenmesi gerekiyo. Benim ki döllenmede kalıyo hep :)
yumurta tembelliği olmaz ki testler düzgün ise, yumurta takibi yapıldı mı? yumurta tembelliği demek için çatlayıp çatlamadığını takip etmek lazım.Meraba arkadaşlar bende klomen tedavisine başladım testlerimiz temiz cıktı hsg filmide çekindim hiç bir sıkıntı cıkmadı ve yumurta tembellği teşhisi koydu doktorum ve klomen verdi günde 2 defa olarak 5 gün boyunca kullandım daha dün bitti ve haftaya 12. günden itibaren hergün kontrole cağırdı.
Bazen istisna olabiliyor testlerimde Lh hormonum 16 çıkmıştı yani yumurta tembelliği oluo sadece hsg temzi cıktı yumutta takibi pazartesinden itibaren yapılacak. Ama ben bugun yinede kontrol gtmek istiyorumyumurta tembelliği olmaz ki testler düzgün ise, yumurta takibi yapıldı mı? yumurta tembelliği demek için çatlayıp çatlamadığını takip etmek lazım.
lh 16 değeri ovulasyon esnasında ise bile yumurta tembelliği var denilecek bir değer değil. bunu söyleyebilmke için yumurta takibi yapıp çatlama zamanını bilmek lazım.Bazen istisna olabiliyor testlerimde Lh hormonum 16 çıkmıştı yani yumurta tembelliği oluo sadece hsg temzi cıktı yumutta takibi pazartesinden itibaren yapılacak. Ama ben bugun yinede kontrol gtmek istiyorum
ben bi ara takip yaptırdım yumurtam çatlıo ama mesela 26. gün çatlamam gerçekleşmişti kendiliğinden çatlayabiliyor şimdi doktorum değiştiğinden dolayı tekrar takip yapacak. Bugune randevu buldm ve kontrole gdecgmlh 16 değeri ovulasyon esnasında ise bile yumurta tembelliği var denilecek bir değer değil. bunu söyleyebilmke için yumurta takibi yapıp çatlama zamanını bilmek lazım.
doktorlar malesef saçma sapan şeylerle hastalarını yanlış yönlendiriyorlar.
40 günde bir i adet görüyorsunuz yani?ben bi ara takip yaptırdım yumurtam çatlıo ama mesela 26. gün çatlamam gerçekleşmişti kendiliğinden çatlayabiliyor şimdi doktorum değiştiğinden dolayı tekrar takip yapacak. Bugune randevu buldm ve kontrole gdecgmpazartesiye kadar bekleyemeyeceğim.
evet ozaman oleydi. aMA ŞİMDİ düzenli adet oluorum.40 günde bir i adet görüyorsunuz yani?
Kaçıncı günündü canım adetten sonraki? Benim bgn 10. Gün 14 ve 16mm iki tane yumurtam var doktor bana çok ufak dediKızlar cuma akşamı gittim 2 yumurtam oluşmuş biri 10mm gayet iyi dedi bide takviye edici neofortil diye bi ilaç verdi fiyatı 219 lira yumurta sayısını arttırıcıymış bakalım bu aksamda onu kullanmaya başlayacağım. Yarın aksam yine kontrolüm var bakalım yumurtam kaç mm olmuş
9.günü 10mm dedi şimdi bu aksam gidicem bajkalmKaçıncı günündü canım adetten sonraki? Benim bgn 10. Gün 14 ve 16mm iki tane yumurtam var doktor bana çok ufak dedi
ağrılı mı oldu canım senin bende dün vuruldum öğlen 12 de ama öğle sancılarım olmadı suan 36 saatin dolmasını beklıormmerhaba arkadaşlar bende 2 ay önce duphaston kullandım gebelik oluşmayınca geçen ay doktorum adetimin 5.günü klomen verdi ilacım bitince ultrasonla kontrol edip otrivelle çatlatma iğnesi verdi.iğneyi vurdurduktan sonra çok sancım oldu. ve bugun hastalandım.yine gebelik oluşmadı.daha önce 1 kere kürtaj oldum.yaklaşık 2 yıl oldu. 9 aydırda korunmuyoruz.neden olmadığınada anlam veremiyorum. bu klomen ve çatlatma iğnesiyle gebelik kalma oranı % kaçtır acaba.Çok umutlanmıştım bu sefer olmayınca çöktüm resmen.
am 40 saatte olda yumurta çatlamış tutsa gene tutması lazm yumurta catladktadkdan sonra kaybolmuyoki onun belli bi saati varhemen olmadı benimde canım bi kaç gün sonra başladı.herhangi bi sorun görünmemesine rağmen neden olmuyo anlamadım.ve adetim hiç olmadığı kadar sancılı oldu bu sefer.yarın sabah doktora gidicem adetin 2.günü gel dedi.bakalım bu sefer ne dicek.bide benim 36 saatte ilişkim olmadı malesef 40-42 saat sonra oldu benm doktorum bana bu dönemde gün aşırı ilişki dedi herhangi bi saat vermedi.ama klomen ve çatlatma iğnesiyle ilk seferde pek hamile kalan yok sanırım okuduğum kadarıyla hep 2 yada 3.de yanıt veriyo.
İnşallh canmbide doktorum bi süre yataktan kalkmamamı söyledi onuda yaptım ama kısmet belki bidaki sefere :)
Klomen ve catlatma iğnesi sonrası adet gercekte n çok sancılı geçiyor canım benim de oyleydiArkadaşlar ben bu sefer çatlatma iğnesi olmadım.Doktorum klomen bittikten bir kaç gün sonra duphastona başlamamı söyledi ama geçen ay çatlatma iğnesinden sonra çok ağrım oldu ve adetim çok sancılı geçti.Şimdi herhangi bir belirti yokİlaçlarda acayip derecede sinir stres yapıyo kendimi hiç iyi hissetmiyorum
![]()