Klomen kullanıp da, İkiz ve Üçüz Hamile kalan var mı?

kendiliğinden çatlaması daha iyi banada iğne yapmamıştı inşallah bence bu defa oldu dua edicem hepiniz için.benim bulantım felan olmadı çok şükür rahattım julia nında kızları olcakmış çok sevindim inşallah seninde oğlun olur :ecrin_bebek:

inş. cnm bu sabah ateş tablomu koydum anlıyorsan bir baksna
 
heoz canım merhaba
canım dün benim yiğenimin sünnet düğünü vardı o yüzden izinliydim telaşta vardı giremedim
yeni sisteme geçtiğimiz içn ofiste çok duramıyorum.o yüzden geç girip hemen çıkmak zorunda kalıyorum akşamda malum kızdı ev iş idi geç giriyorum.

senin ateş tablona sevindim inş bu ay sende hamiş olursun canım.

arzu canım çok sevindim bebeğine inş sağlıkla doğumda olur.

yarın sabah girer birebirde yazışırız

bide şimdi bebekimin topiciğine bakim..
 
müdür gelmişti çıkmak zorunda kalmıştım siteden pazartesiyi bekliyelim cnm zaten hiç bir belirtimde yok:çok üzgünüm:

tamam canım bende senden haber bekliyordum ona göre izin alcaktımm.
ptesi bakarız duruma göre..
 
havadan ya bende öyleyim bide yorulduk çokk...

bebiş ya şu rahim ağzı kontrolü vardı hamilelelrde farklı oluyordu bulabilirmisin cnm yaa ben bulamadım adet olacak olanda 3-4 gün önceden değişiyordu
 
bebiş ya şu rahim ağzı kontrolü vardı hamilelelrde farklı oluyordu bulabilirmisin cnm yaa ben bulamadım adet olacak olanda 3-4 gün önceden değişiyordu

Rahimağzı gebe olmayan bir kadında sert ve kapalı bir yapıdır. Gebeliğin başlamasıyla yumuşar ve bu yumuşama gebeliğin sonuna kadar artarak devam eder. Gebeliğin sonlarına doğru rahimağzında meydana gelen değişiklikler bu yapının daha da yumuşamasına, uzunluğunun azalmasına ("silinme") ve rahim kasılmaları ve önde gelen kısmın (baş gelişinde bebeğin başı, makat gelişinde makat kısmı) baskısıyla açılmasına neden olur............
 
Pelvik muayene
Bir kadın doğum muayenesinin temel ögesi pelvik incelemedir. Bu muayenede amaç olası bir patolojiyi saptamaktır. Muayenenin ilk basamağı spekulum adı verilen bir alet yardımı ile vajina ve rahim ağzının gözlenmesidir. Bu inceleme sırasında vajinal enfeksiyon olup olmadığı ve rahim ağzında yara ya da kanser öncülü bir lezyon olup olmadığı araştırılır. İkinci aşama ise elle muayenedir. Elle muayene sırasında ise myom, kist gibi kitle varlığı araştırılmaktadır.

Ultrasonun bu kadar yaygın kullanılmadığı ve gebelik testlerinin şimdiki gibi birkaç saatte değil günler sonra sonuçlandığı eski dönemlerde elle muayene gebeliğin anlaşılması açısından son derece önemliydi. Gebelikte rahim ağzında ortaya çıkan yumuşama, renk değişikliği ve rahimin muayenede normalden büyük olarak saptanması adet gecikmesi ile bir arada değerlendirildiğinde rahim içi bir gebeliğin saptanması için çoğu zaman yeterli olarak kabul edilmekteydi.

Günümüzün modern yaklaşımında ise gebeliğin tanısında ve ilk gebelik değerlendirmesinde jinekolojik muayene eski popüleritesini doğal olarak yitirmiştir. Transvajinal ultrasonografi ile gebeliğin çok erken dönemlerinde bile gebelik kesesi ve yolk kesesi görülerek normal rahim içi bir gebelik olup olmadığına karar verilebilmektedir.

Gümünüzde erken gebelik takiplerinde jinekoljik muayenenin daha az kullanılmasının nedeni halk arasındaki muayenenin düşüğe neden olacağı şeklindeki yanlış inanış değildir. Muayenenin düşüğe neden olduğuna yönelik hiçbir bilimsel veri yoktur. Düşüklerin genelde ilk 8 hafta içinde gerçekleşmesi ve ilk muayenenin de genelde bu haftalarda yapılması bu şekilde yanlış bir inanışın yerleşmesine neden olmuştur.

İlk doktor ziyaretinde öncelikle tercih edilmese bile jinekolojik muayene gebelik takiplerinin vazgeçilmez bir ögesidir. Herhangi bir jinekolojik yakınma olmaması durumunda bile eğer son 1 yıl içinde yapılmamış ise ilk gebelik kontrolünde smear testi alınması amacıyla spekulum uygulanabilir.

Öte yandan hamileliğin seyri süresince herhangi bir dönemde kanama görüldüğünde bunun değerlendirilmesi amacıyla yine spekulum ile gözlem yapılır. Erken doğum tehdidi varlığında ya da ultrasonografide rahim ağzında kısalma saptandığında ya da açılmadan şüphelenildiğinde de yine hem spekulum incelemesi hem de elle maueyene yapılır. gebeliğin son dönemlerinde çatı olarak adlandırılan pelvisi değerlendirmek amacıyla da elle muayene yapılır. Doğum öncesinde elle muayenenin yapılmasını gerektiren bir başka durum da suni sancı öncesi rahim ağzının durumunun değerlendirilmesidir.
 
heoz günaydın canım ne yaptın n ateş ne durumda

baktım ama anlayaamdım dün ve bügün aynı sanıyorum

benimde bacaklarım kaşınıyo galiba regli olacağım benim öle olur regli oncesi bacaklarım kaşınır çok ilginç değil mi
 
X