Klima ve bebek

truvalikiz

Üye
Kayıtlı Üye
24 Temmuz 2023
58
34
30
Arkadaşlar bebeğim 4 buçuk aylık eve klima taktırdık klima 27 de çalışıyor evin içi 27 28 derece çok korkuyorum bebeğime bişey olur üşütür çarpar flan diye klimanın kapağını yarım açtım yukarı üflüyor sizce uygun mu başka ne gibi önlemler alabilirim açmazsam evin içi aşırı sıcak oluyor isilik olup uyumuyor

Eger ruzgarsiz ufleme ozelligi varsa onu kullanin, yoksa, evi 26 dereceye sabitleyin.

26 derece ustu 6 ay oncesi bebekler icin cok risklidir.

Klima carpar mi evet ama duzgun kullanirsaniz hicbir sey olmaz.

Bebegi getirmeden once odayi serinletin camlari oerdeleri kapatin, sonra bebegi klimali odaya getirin.

Arkadaşlar bebeğim 4 buçuk aylık eve klima taktırdık klima 27 de çalışıyor evin içi 27 28 derece çok korkuyorum bebeğime bişey olur üşütür çarpar flan diye klimanın kapağını yarım açtım yukarı üflüyor sizce uygun mu başka ne gibi önlemler alabilirim açmazsam evin içi aşırı sıcak oluyor isilik olup uyumuyor
Benim bebeğim de klimalı odada yatıyor aşırı sıcak bir ilde yaşıyoruz, ben kızımı klimanın en soluna bırakıyorum, fanların yönünü de sağa veriyorum, 28 de çalışıyor şuan ve en kısık moda çalışıyor, şimdiye kadar bir sorun yaşamadım, kızım ferah ferah uyuyor , besigjnde uyutmaya çalıştım asla uyumadı sürekli uyandı, klima büyük bir nimet ...

Bazı şehirlerde binlerce bebek böyle büyüyor, çünkü başka yolu yok bunun🙄 bundan 33 sene önce ben bile böyle büyümüşüm.
Filtreleri düzenli temizleyin, konumu bebeğe doğru olmasın, islakken terliyken direkt soğuğa koymayın yani aslında mutlaka dikkat ettiğiniz şeyler bunları yaparsanız sıcakta kalmasından daha sağlıklı. Bebeği başta neye alistirirsan öyle gidiyor, eşim klima görmemiş hemen yamuluyor, iş arkadaşım aralıkta bile denize giriyor hepsi alışkanlık.

Valla bizim doktorumuz eve klima taktırın sizinki hiç dayanamıyor dedi :KK70: evi de 20-24 arasında tutun maksimum 24 olsun dedi😅 klimanın da önüne koyma yukarı verdir havayı

Son düzenleme:
Haziran ayından beri klimayla yaşıyoruz. Bebeğim 7 aylık oldu. Klimamız güçlü bi klima 27 ye ayarlayıp kullanmadığımız odaların kapısını kapatıp kullandığımız alanları serinletiyoruz. Bebeğime uzun pijama altı giydiriyorum. Bebeğinizin üstüne gelmediği sürece sıkıntı yok. Odanın kapsını kapatırsanız oda buz gibi olur ve iyice nemsizleşir. Öyle durumda arada buhar makinanız varsa çalıştırın. Klimanın en büyük zararı odanın nemini alması kuru öksürük yapabiliyormuş.

Bizim klima 27 28de
Ya tam yukari ya tam asagi yapiyoruz
Ve bebek sol taraftaysa saga ayarliyoruz
Odanin kapisini da araliyoruz
Bazen komple aciyoruz bi hava dönsün diye
5 parmak kadar kapi aralik kaliyor
Şükür sıkıntı yasamadik simdiye dek

Direkt bebeğe vurmadığı ve fan ayarı çok yüksek olmadığı sürece sorun yok. Oda sıcaklığını da 24e falan getirmeye çalışın hala çok sıcak. Bizim klimasız ev 28 derece falan, çocuk zıbınla terliyor bazen. Evhamlı olmayın sıcak da çarpar çocuğu

Benim bebeğim 52 günlük doğduğu günden beri hep klima çalışıyor. Sıcak olduğu zaman ağlamaya başlıyor hemen sıcak çocukları daha çok bunaltıyor. Oda sıcaklığı sabit olacak şekilde yukarıya veriyoruz fanı direkt ona üflemeyecek şekilde çalıştırıyoruz. Sadece doktorlar sürekli klimayı aç kapa yapmayı önermiyorlar bir de bir odadan diğer odaya götürecekseniz o oda da klima yoksa klimayı 10 dakika öncesinde kapatıp sonra götürün bir anda ısı değişimi yaşamasın diyorlar.

X